هشتمین جلسه بررسی جزییات بودجه سال ۱۴۰۱ در بخش درآمدی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (چهار شنبه) چهارم اسفند ماه ۱۴۰۰ به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، نمایندگان در نوبت جلسه صبح امروز مجلس به بررسی تبصره های ۵ و ۶ بودجه ۱۴۰۱ در بخش درآمدی پرداختند و اعطای مجوزهایی به دولت و شهرداری های کشور جهت انتشار اوراق مالی و اسلامی از جمله مصوبات مهمشان بود.
در ابتدای جلسه نوبت عصر نیز علی کریمی فیروزجایی، عضو هیئت رئیسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان خطاب به مسئولان اجرایی کشور از جمله تذکر ۵۸ نماینده درباره لزوم رسیدگی به کاهش سرعت اینترنت و اختلالات مکرر را قرائت کرد.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
صباغیان: اعضای هیات رئیسه در بین تجمع کنندگان مقابل مجلس حاضر شوند
رضایی: ما طرفدار اینترنت پرسرعت، ارزان و با کیفیت هستیم
نمایندگان در جلسه علنی نوبت عصر امروز تبصره ای از لایحه بودجه ۱۴۰۱ را به تصویب رساندند که بر اساس آن مقرر شد تا بهاء پیامک برای سال آینده ۳۰ ریال افزایش پیدا کند.
در تصمیم بودجه ای دیگر نمایندگان، عرضه کنندگان انواع بازی های خارجی مشمول عوارضی معادل ۱۰ درصد قیمت فروش شدند.
در ادامه این جلسه نمایندگان، در مصوبه ای با کاهش معافیت واحدهای تولیدی به اندازه ۵ درصد موافقت کردند و بر این اساس مالیات واحدهای تولیدی از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافت.
نمایندگان همچنین در تصیمی معافیت مالیاتی موسسات کنکور دانشگاه ها اعم از کنکور سراسری و تحصیلات تکمیلی را در سال ۱۴۰۱ حذف کردند و در مصوبه ای دیگر، تصمیم به ابقاء معافیت مالیاتی فعالیت های هنری گرفتند.
اخیرا نیز بسیاری از هنرمندان و فعالین عرصه فرهنگی و هنری کشور نسبت به درنظر گرفتن مالیات برای فعالیت های هنری در گزارش کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ انتقاداتی را مطرح کرده بودند.
نمایندگان در ادامه بررسی های بودجه ای خود، در مصوبه ای دیگر مالیات خودروهای لوکس را در سال آینده تعیین کردند.
طبق این مصوبه، در سال ۱۴۰۱ ارزش انواع خودروی سواری و وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکین اعم از اشخاص حقیقی (خود و فرزندان کمتر از هجده سال و محجور تحت تکفل) و حقوقی بیش از ده میلیارد (۱۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال مشمول مالیات سالانه خودرو مشخص شد.
مجلس همچنین برای صادرکنندگان دام سازوکار مالیاتی مشخص کرد که بر این اساس، در راستای اجرای بندی از قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، به دولت اجازه داده میشود به ازای صادرات هر رأس دام سبک مبلغ پانصد و سی و هفت هزار(۵۳۷.۰۰۰) ریال و به ازای صادرات هر کیلوگرم وزن زنده دام سنگین مبلغ یکصد و شصت و هفت هزار(۱۶۷.۰۰۰) ریال از صادرکنندگان دام دریافت و به خزانهداری کل کشور واریز نماید.
منبع : ایسنا