- چه زمانی بیت کوین ۱۰۰ هزار دلاری می شود؟
مدیرعامل بیتبال کپیتال میگوید بیت کوین در سال ۲۰۲۳ به ۱۰۰ هزار دلار میرسد.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، جو دیپاسکوال، مدیرعامل شرکت بیتبال کپیتال (Bitbull Capital) معتقد است که بهرغم احساسات نزولی حاکم بر بازار ارزهای دیجیتال، بیت کوین هنوز در مسیر رسیدن به ۱۰۰ هزار دلار در ۲۴ ماه آینده قرار دارد. وی میگوید بر این باور است که ۱۰۰ هزار دلاری شدن بیت کوین در سال ۲۰۲۳ یک شرط مطمئن محسوب میشود، چرا که ممکن است در سال ۲۰۲۲ مدتی زمان نیاز باشد تا شرایط تغییر کند. مدیرعامل بیتبال کپیتال همچنین درباره اینکه آیا بیت کوین همچنان میتواند بهعنوان طلای دیجیتال در نظر گرفته شود یا خیر، اذعان داشت: «ما باید بیت کوین را نه بهعنوان طلای دیجیتال، بلکه بهعنوان ارزی ببینیم که از هوسهای یک بانک مرکزی پیروی نمیکند و دارای کمیتی محدود است.»
منبع : اقتصاد آنلاین
۲٫ معاون وزیر صمت: حفظ بازارهای صادراتی اولویت صادرکنندگان است
معاون وزیر صمت و رییس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: حفظ بازارهای صادراتی برای صادرکنندگان باید مهمتر از پیدا کردن بازارهای جدید باشد.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، عباس تابش چهارشنبه شب در مراسم قدردانی از ۳۳ صادرکننده نمونه خراسان رضوی در محل اتاق بازرگانی مشهد افزود: پیدا کردن بازارهای صادراتی مهم است اما تجارب سالهای گذشته نشان می دهد که کشور برنامه ریزی مناسبی برای حفظ این بازارهای صادراتی و ثبات صادرات کالا از ایران به کشورهای مقصد صادراتی نداشته است.
وی با بیان اینکه دولت از انجام هر گونه تسهیل گری برای صادرات کالا دریغ نمی کند، افزود: اولویت صادرکنندگان باید حفظ بازارهای صادراتی و برنامه ریزی برای این بخش باشد.
معاون وزیر صمت ادامه داد: در نشست ستاد تنظیم بازار کشور که امروز برگزار شد، بر رفع ممنوعیت صادرات از کالایی تاکید گردید که نشان از رویکرد دولت نسبت به رفع موانع از صادرات دارد، خوشبختانه امسال از آنچه در حوزه صادرات کالا از کشور پیش بینی شده بود، جلوتر پیش رفته ایم.
وی بیان کرد: هم اینک کشور عراق تعرفه واردات کالا را صفر کرده و این بهترین فرصت برای صادرکنندگان ایرانی است، از سوی دیگر جنگ روسیه با اوکراین فضای خوبی را برای توسعه صادرات کالا از ایران بوجود اورده اما انچه مهم است تلاش ها برای پایداری و حفظ این بازارها در قالب اقداماتی از جمله توجه به بسته بندی، حمل و نقل، مشتری مداری و برندسازی کالاها است.
وی خاطر نشان کرد: در حفظ بازار روسیه برای صادرات صنایع غذایی به خوبی عمل نکردیم، اکنون شرایط دوباره رونق صادرات محصولات صنایع غذایی کشور به روسیه فراهم شده است و نباید اجازه داد، اتفاقات گذشته دوباره تکرار شود.
رییس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: از طریق توسعه صادرات کالا می توان کمک شایانی به اقتصاد کشور کرد چرا که صادرات بهترین شیوه برای دفاع از حقوق مصرف کنندگان داخلی بوده و اگر ارزهای حاصل از صادرات نباشد، کشور هم در واردات کالا و هم در تامین مواد اولیه برای تولید دچار مشکل می شود.
تابش اظهار داشت: هر چقدر صادرات کالا در کشور رونق گیرد، اطمینان از ارزآوری محصولات بیشتر شده، تامین مواد اولیه و ارز کالاهای مصرفی به موقع انجام گرفته و حقوق مصرف کنندگان نیز به خوبی حفظ می شود.
وی بیان کرد: یکی از مشکلات ما در تعیین قیمت تمام شده کالاها در سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان، خواب سرمایه است، در این راستا صادرات کالا و تامین به موقع ارز می تواند هم از خواب سرمایه جلوگیری کند و هم به کاهش قیمت تمام شده کالا منجر شود.
معاون وزیر صمت گفت که اولویت دولت بویژه سازمان توسعه تجارت ایران را حمایت از صادرکنندگان و تسهیل گری در این زمینه است.
منبع : ایرنا۳٫ بازگشت بیتکوین به بالای ۴۰ هزار دلار بایدن فرمان اجرایی داراییهای دیجیتال را امضا کرد
بر اساس بیانیه کاخ سفید، جو بایدن، رئیسجمهور ایالاتمتحده، فرمان اجرایی در مورد داراییهای دیجیتال که به آژانسهای فدرال دستور میدهد تا در بررسی خطرات و مزایای داراییهای دیجیتالی همکاری کنند را صادر کرد.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران و به نقل از بیزینس نیوز، در این بیانیه آمده است: «افزایش داراییهای دیجیتال فرصتی برای تقویت رهبری آمریکا در سیستم مالی جهانی و در مرزهای فناوری است همچنین پیامدهای مهمی برای حمایت از مصرفکننده، ثبات مالی، امنیت ملی و خطرات آبوهوایی دارد».
در این بیانیه ذکر شده است که ایالاتمتحده باید رهبری فناوری در این فضای به سرعت در حال رشد را حفظ و از نوآوری حمایت کند و در عین حال خطرات برای مصرفکنندگان، مشاغل، سیستم مالی گستردهتر و آبوهوا را کاهش دهد.
به طور خاص، این دستور رویکرد دولت بایدن را به سمت مقابله با خطرات و استفاده از مزایای بالقوه داراییهای دیجیتال و فناوری زیربنایی آنها تشریح میکند.
این دستور شش حوزه کلیدی را شناسایی میکند که شامل حمایت از مصرفکنندگان و سرمایهگذاران، کاهش خطر دارایی غیرقانونی و امنیت ملی ناشی از سوءاستفاده و تقویت ایالاتمتحده در رهبری سیستم مالی جهانی و رقابت فنی و اقتصادی است.
در حالی که این دستور هیچ مقررات جدیدی را برای صنعت ارزهای دیجیتال مشخص نمیکند، به آژانسها و بخشهای فدرال دستور میدهد تا خطرات و مزایای ناشی از این فناوری را بررسی کنند همچنین از آژانسها و بخشهای فدرال مربوطه درخواست میکند تا گزارشی در مورد پذیرش ارز دیجیتال بانک مرکزی ایالاتمتحده ارائه کنند.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱.۸۰ تریلیون دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۱.۴۵ درصد بیشتر شده است.
در حال حاضر ۴۳.۰۴درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیتکوین است. بیتکوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۹۷.۱۰ میلیارد دلار است که ۲۱.۰۴ درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۱۶.۹۶ میلیارد دلار است که ۱۷.۴۷ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است. حجم تمام سکههای پایدار اکنون ۸۱.۶۵ میلیارد دلار است که ۸۴.۰۹ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است.
به روز رسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ساعت ۷:۳۰ صبح به وقت شرقی)
این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.
۱- بیتکوین
قیمت: ۴۰ هزار و ۸۴۸.۴۳ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۴۸ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۶.۰۲ درصد کاهش
۲- اتریوم
قیمت: ۲ هزار و ۶۶۶.۴۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۷۱ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۸.۰۶ درصد کاهش
۳- بایننس کوین
قیمت: ۳۸۷.۰۱ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۰۴ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۱۴ درصد کاهش
۴- تتر
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد کاهش
۵- سولانا
قیمت: ۸۵.۶۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۵۹ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۲.۷۲ درصد کاهش
۶- کاردانو
قیمت: ۰.۸۲۸۲ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۰۶ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۹.۸۳ درصد کاهش
۷- ریپل
قیمت: ۰.۰.۷۵۹ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۲۰ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۴۰ درصد کاهش
۸- پولکا دوت
قیمت: ۱۷.۴۲ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۷۷ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۸۸ درصد کاهش
۹ – یو اس دی کوین
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۴ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۴۰ درصد افزایش
۱۰- دوج کوین
قیمت: ۰.۱۱۹۳ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۶۱ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۹.۴۱ درصد کاهش
منبع : ایسنا
۴٫ مجوز ایران به آذربایجان برای تردد به نخجوان/ توسعه ترانزیت در دستور کار ۲ کشور
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی هدف از سفر به جمهوری آذربایجان را توافق برای تردد ناوگان این کشور از خاک ایران به نخجوان اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، رستم قاسمی اظهار کرد:در سفر به آذربایجان تفاهمنامهای را خصوصا در حوزه ترانزیت با آذربایجان خواهیم داشت و در بحث مشارکت در نوسازی این کشور نیز گفتگو خواهیم کرد.
وی افزود: امیدواریم در پانزدهمین کمیسیون مشترک بین ایران و آذربایجان، شاهد امضای تفاهمات و توافقات میان دستگاههای مختلف دو کشور باشیم.
وی از توافق برای واگذاری چند پروژه به ایران از سوی کشور آذربایجان در این سفر خبر داد و گفت: موضوع عبور از رودخانه نیز در دستور کار است و مقرر شده آذربایجان برای تردد به سمت نخجوان از خاک ایران عبور کنند.
وی با بیان اینکه این مسئله جزو برنامههای قراردادی ما در این سفر است، تصریح کرد: حوزه انرژی و موضوع آب از دیگر موضوعات مورد توافق ایران با آذربایجان در حوزه صنعت است؛ همچنین با توجه به فعالیت ایرانخودرو در این کشور، مقرر شده این شرکت توسعه پیدا کند.
قاسمی با بیان اینکه گفتوگو در حوزه کشاورزی و واردات کالا میان دو طرف نیز در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: وزارتخانههایی که در این سفر ما را همراهی میکنند، هر کدام توافقنامههایی را خواهند داشت که امیدواریم در این سفر امضا خواهد شد.
به گزارش تسنیم، همچنین قرار است وزیر راه و شهرسازی در رابطه با راهاندازی مجدد قطار نخجوان-مشهد با طرف آذربایجانی مذاکره کند. ارتقای همکاریهای ایران و آذربایجان در زمینه حمل و نقل جادهای با توجه به افزایش میزان تردد ناوگان با بیش از ۷۰ هزار دستگاه کامیون و پیگیری راهاندازی مجدد قطار مسافری نخجوان- مشهد- نخجوان از محورهای سفر وزیر راه و شهرسازی خواهد بود.
قاسمی در این سفر درباره ازسرگیری پروازهای هما و همچنین سایر شرکتها به کشور آذربایجان و افزایش تعداد پروازها با همتای آذربایجانی خود به رایزنی میپردازد. کاهش یا حذف عوارض ناوگان ایرانی متردد به قلمرو آذربایجان از محورهای مهم این سفر خواهد بود. وزیر راه و شهرسازی در سفر امروز به آذربایجان بر ضرورت از سرگیری فعالیت سرویسهای منظم مسافربری دو جانبه با رعایت نظامنامههای بهداشتی باتوجه به واکسیناسیون بالای ۸۰ درصد در ایران تیز تاکید خواهد کرد.
پیگیری پروژه احداث پل آستاراچای، تکمیل پروژه بارانداز ریلی آستارا و پروژه ریلی رشت-آستارا به عنوان بخشی از کریدور شمال-جنوب از دیگر موضوعات سفر وزیر راه و شهرسازی به آذربایجان است.
همچنین در این سفر مقامات دو کشور درباره توسعه همکاریهای متقابل در زمینه کشتیرانی رو-رو، کشتیسازی، تعمیر کشتی و ایجاد خطوط کشتیرانی مشترک کانتینری، یخچالی رو-رو صحبت خواهند کرد.
منبع : تسنیم
۵٫ ریوتینتو به روابط تجاری با روسیه پایان میدهد
ریوتینتو، شرکت استخراج معادن و فلزات، امروز (پنجشنبه) روابط خود را با مسکو قطع کرد و گفت که تمام روابط تجاری خود را با شرکتهای روسی خاتمه خواهد داد.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران به نقل از رویترز، یکی از سخنگویان شرکت ریو در پیامی به رویترز اعلام کرد که این شرکت تمام روابط تجاری خود با شرکتهای روسیه را پایان خواهد داد. این اعلام از سوی شرکت انگلیسی- استرالیایی پس از آن منتشر شد که یکی از مدیران ارشد گفت: این شرکت به دنبال منابع سوخت جایگزین برای فعالیتهای مس معدن Oyu Tolgoi در مغولستان است اما تصور نمیکرد که بتواند خرید از روسیه را به طور کامل متوقف کند.
شرکت ریوتینتو به سوالات درباره اینکه آیا به خرید سوخت روسی و سایر محصولات از طریق اشخاص ثالث غیر روسی را ادامه خواهد داد یا خیر، پاسخی نداد.
روسیه از زمان آغاز حمله به اوکراین در ۲۴ فوریه، تحت تحریمهای غرب و خروج شرکتهای خارجی قرار گرفته است و این هفته شرکتهای پیشرو آمریکایی مانند مکدونالد، پپسی، کوکاکولا و استارباکس، تجارت با روسیه را متوقف کردند.
منبع : ایسنا
۶٫ خستوزیر روسیه اعلام کرد روسیه باید تامین غلات داخلی برای نان را در اولویت قرار دهد
میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه در حالی که اقدامات جدید برای حمایت از اقتصاد داخلی در مواجهه با تحریمهای بینالمللی را ارائه کرد، گفت: روسیه باید عرضه غلات به نانواییهای داخلی را بیشتر از بازارهای صادراتی در اولویت قرار دهد.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، روسیه و اوکراین هر دو صادرکنندگان عمده گندم هستند و درگیریهای نظامی، تولید جهانی غلات و عرضه روغنهای خوراکی و صادرات کود را تهدید میکند و قیمت کالاها را به شدت بالا میبرد و منعکسکننده بحران در بازارهای انرژی است.
میشوستین در یک نشست دولتی گفت: «این موارد برای حفظ تعادل بازار موادغذایی مهم است و ما از نزدیک قیمتهای ضروریترین کالاها مانند غذا، از جمله نان را زیر نظر داریم.» او افزود: غلات روسی تقاضای خوبی از خارج این کشور دارد و قیمت آن در حال افزایش است با این اوصاف، باید مواد اولیه لازم را در درجه اول در اختیار صنعت نانوایی داخلی قرار داد.
میشوستین نگفت که آیا روسیه تلاش خواهد کرد که صادرات غلات را محدود کند یا خیر، البته این موضوع احتمالا بحران جهانی غذا را عمیقتر خواهد کرد و قیمت گندم را بالاتر خواهد برد.
دولت به تولیدکنندگان کشاورزی وامهای کوتاه مدت با نرخهای ترجیحی به ارزش بیش از ۱۶۰ میلیارد روبل ارائه میکند تا نیاز آناان برای کاشت موفق در میان افزایش تقاضای غذا در بازارهای جهانی را افزایش دهد.
منبع : ایسنا
۷٫ وزیر اقتصاد: تسهیل در تولید و تجارت اولویت دولت است
وزیر اقتصاد و امور دارایی گفت: امروز مهمترین رویکرد دولت تسهیل در تولید و تجارت است.
احسان خاندوزی در جلسه تشریحی افتتاح همزمان ایکسریهای خودرویی گمرکات دوغارون، بازرگان، بیلهسوار و نوردوز که در سالن اجتماعات گمرک دوغارون برگزار شد، اظهار کرد: دستگاههای ایکسری که امروز شاهد افتتاح آن در چهار گمرک کشور هستیم، تولید داخل بوده و حمایت از تولیدات داخلی یکی از مهمترین دستاوردهای دولت است.
وی با اشاره به هدف از افتتاح دستگاههای ایکسری در گمرکات کشور افزود: این اتفاق سبب شده در کوتاهترین زمان ممکن ورود و خروج خودروها به داخل مرز و بالعکس با نظارت بیشتری انجام شود.
خاندوزی بیان کرد: امیدواریم این اتفاق زمینهای برای توسعه اقتصاد و رونق تجارت در مرزهای کشور به ویژه گمرک دوغارون شود.
در ادامه این جلسه امام جمعه اهل سنت تایباد ضمن انتقاد نسبت به تعدیل نیرو در گمرک دوغارون خاطرنشان کرد: تایباد بیش از ۴۰۰۰ نفر بیکار دارد که بیکاری اکثر آنها امسال از مجموعه گمرک دوغارون بود.
مولانا غلامنبی توکلی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی که فشار اقتصاد بر مردم وارد شده، از وزیر اقتصاد و دارایی درخواست داریم رفع مشکل بیکاری جوانان این منطقه را در دستور کار قرار دهند.
منبع : ایسنا
عضو اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: اوکراین در حوزه آهن و فولاد کشور پرپتانسیلی است و کارخانههای کنسانتره زیادی دارد که به بازارهای جهانی به خصوص بازار روسیه عرضه میکردند. مسلما درگیر شدن اوکراین با جنگ روی بازار فولاد تاثیر گذاشته و با افزایش قیمت مواجه خواهیم بود.
بهرام شکوری در گفتوگو با پایگاه خبری بازرگانان ایران در مورد تاثیر جنگ اوکراین بر بازارهای فولاد جهانی با توجه به منایع گسترده آهن در این کشور، اظهار کرد: اوکراین در حوزه آهن و فولاد کشور پرپتانسیلی است و کارخانههای کنسانتره زیادی دارد که به بازارهای جهانی به خصوص بازار روسیه عرضه میکردند. مسلما درگیر شدن اوکراین با جنگ روی بازار فولاد تاثیر گذاشته و با افزایش قیمت فولاد مواجه خواهیم بود. اما نباید فراموش کرد که چین بزرگترین تولیدکننده و بزرگترین مصرفکننده آهن و فولاد دنیا است و این موضوع تاثیر اتفاقات اوکراین را کاهش میدهد. هر اتفاقی که در بازار چین رخ دهد بیشتر دنیا را متاثر میکند تا اتفاقهایی که در اوکراین یا روسیه رخ دهد.
وی افزود: همانطور که با جنگ قیمت نفت افزایش پیدا میکند، فولاد هم یکی از محصولاتی است که متاثر از این جنگ خواهد بود. اوکراین معادن بزرگ و خوبی از آهن دارد، میتوان گفت در سطح میلیاردی ذخایر معدنی دارند. از طرفی روسیه نیز معادن بسیار عظیمی و کارخانههای فرآوری بسیار بزرگی دارد و این جنگ و تحریمهای اتفاق افتاده قطعا بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار میدهد. اوکراین در بازارهای جهانی سهم دارد اما به نظر نمیرسد که تاثیر آن چندان بزرگ باشد.
عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: با این حال دنیا باید تلاش کند تا این تجاوز آشکار روسیه به اوکراین خاتمه پیدا کند تا هم مردم اوکراین از بلای جنگ نجات پیدا کنند و هم این ساختارها آسیب نبینند. آسیب به این ساختارها میتواند در دنیا تاثیر خود را بگذارد و مردم جهان را متضرر کنند.
وی با تاکید بر تاثیر اوکراین بر بازار محصولات کشاورزی گفت: اوکراین علاوه بر اینکه در حوزه معدن پتانسیل زیادی دارد، کشوری پرظرفیت در حوزه کشاورزی است. ذرت و انواع و اقسام حبوبات بسیاری از کشورها از طریق اوکراین تامین میشود.
شکوری در پاسخ به سوالی پیرامون همکاریهای معدنی تهران و کییف خاطرنشان ساخت: از نظر فولادی ما مراودهای با اوکراین نداشتیم اما در مواردی از دانش فنی این کشور در حوزه معدن استفاده کردهایم و همکاریهای معدنی نیز بین دو کشور وجود داشته و برای مثال در حوزه کنسانتره بخش خصوصی ایران برای طراحی کارخانههای خود با کییف در ارتباط بوده است. البته بیشترین مراوده فولادی این کشور با روسیه و اتحادیه اروپا بوده است. با این حال اروپا میتواند کشورهای دیگر را برای تامین فولاد جایگزین اوکراین کند.
منبع : ایلنا
بر اساس گزارش مرکز آمار، رشد اقتصادی کشور در پاییز ۱۴۰۰ که اولین فصل عملکرد دولت سیزدهم محسوب میشود، نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۳٫۵ برابر شده است.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، دادههای مرکز آمار بیانگر آن است که در پاییز امسال نرخ رشد اقتصادی کشور به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۰ به ۳٫۹ درصد افزایش یافته است، در حالی که در پاییز سال گذشته نرخ رشد اقتصادی کشور ۱٫۱ درصد بود.
بدین ترتیب رشد اقتصادی کشور در پاییز امسال نسبت به پاییز سال قبل ۳٫۵ برابر شده است.
رشد اقتصادی کشور بدون نفت هم در پاییز ۱۴۰۰ به ۳٫۸ درصد رسیده در حالی که در پاییز سال ۱۳۹۹ رشد اقتصادی بدون نفت کشور فقط ۰٫۶ درصد بود. بر این اساس، رشد اقتصادی بدون نفت کشور در اولین فصل عملکرد دولت سیزدهم بیش از ۶ برابر نسبت به فصل مشابه دولت قبل رشد کرده است. این آمار نشان میدهد که رشد اقتصادی در دولت سیزدهم صرفاً ناشی از افزایش صادرات نفت نبوده و سایر بخشهای اقتصادی هم رشدهای به مراتب بهتری نسبت به دولت قبل داشتهاند.
بر اساس گزارش مرکز آمار، در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ تولید ناخالص داخلی (GDP) به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ به رقم ۵۴۹۷ هزار میلیارد ریال با نفت و ۴۷۲۰ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالی که رقم مذکور در مدت مشابه سال قبل با نفت ۵۲۳۱ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ۴۵۴۶ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ۵٫۱ درصدی تولید ناخالص داخلی با نفت و ۳٫۸ درصدی تولید ناخالص داخلی بدون نفت در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ دارد.
این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل رشد اقتصادی با نفت منفی یک درصد و بدون نفت منفی ۰٫۸ درصد بود.
بازگشت اطمینان فعالان اقتصادی به سیاستهای اقتصادی دولت جدید، واکسیناسیون گسترده و باز شدن فعالیت کسبوکارها، توسعه بازارهای صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی، تثبیت نرخ ارز و کنترل تورم، از جمله علل رشد اقتصادی کشور در پاییز ۱۴۰۰ بوده است.
لازم به ذکر است به علت رشد صفر اقتصاد ایران در دولتهای یازدهم و دوازدهم، برای بازگشت اقتصاد به شرایط دولت دهم، کشور نیازمند چندین سال رشد اقتصادی بالای ۸ درصد است. بنابراین با وجود رشد بهتر اقتصاد کشور در اولین فصل عملکرد دولت سیزدهم، تا احیای کامل اقتصاد و رفع میراث به جامانده از دولت روحانی، سالها زمان لازم است تا مردم اثرات آن را در سفره خود کاملا لمس کنند.
منبع : ایرناکالاهای اساسی تخلیه شده در بنادر کشور در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۰در مقایسه با مدت مشابه پارسال ، رشدی ۲۷ درصدی داشته است.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، میزان تخلیه کالاهای اساسی شامل گندم، جو، ذرت، سویا، برنج، شکر و روغن در بنادر کشور در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۰ معادل ۲۴ میلیون و ۳۶۵ هزار و ۶۲ تن بود که در قیاس با تخلیه ۱۹ میلیون و ۱۶۱ هزار و ۳۵ تنی کالاهای اساسی در مدت مشابه پارسال ، رشد ۲۷ درصدی را نشان میدهد.
میزان تخلیه گندم در ۱۱ ماهه امسال معادل ۵ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۶۰ تن بوده که نسبت به تخلیه ۳ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۱۲۱ تنی در مدت مشابه سال ۹۹، رشد ۸۲ درصدی داشته است.
میزان تخلیه جو معادل ۲ میلیون و ۹۴۱ هزار و ۱۸۹ تن بوده است که نسبت به تخلیه یک میلیون و ۵۰۴ هزار و ۱۱۵ تنی در مدت مشابه پارسال ، رشد ۹۶ درصدی را نشان میدهد.
میزان تخلیه ذرت نیز معادل ۸ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۶۳۰ تن بوده که نسبت به تخلیه ۸ میلیون و ۷۰۲ هزار و ۱۲۹ تنی در مدت مشابه سال ۹۹، کاهش یک درصدی داشته است.
همچنین میزان تخلیه سویا در ۱۱ ماهه امسال معادل ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۱۸۳ تن بوده که نسبت به تخلیه ۳ میلیون و ۴۸۵ هزار و ۷۰۸ تنی در مدت مشابه سال ۹۹، رشدی معادل ۱۸ درصد را تجربه میکند.
میزان تخلیه برنج هم معادل ۲۴۸ هزار و ۸۶۴ تن بوده که نسبت به تخلیه ۲۰۶ هزار و ۹۶۰ تنی آن در مدت مشابه سال گذشته، رشدی برابر ۲۰ درصد داشته است.
تخلیه شکر در بنادر کشور در حدود ۹۸۹ هزار و ۲۸۶ تن بوده که نسبت به تخلیه یک میلیون و ۶۴ هزار و ۲۰۴ تنی آن در مدت مشابه سال ۹۹، کاهش ۷ درصدی را نشان میدهد.
همچنین میزان تخلیه روغن در بنادر کشور معادل یک میلیون و ۵۶۱ هزار و ۵۵۰ تن بوده که نسبت به تخلیه ۹۳۴ هزار و ۷۹۸ تنی این کالای اساسی در مدت مشابه سال قبل، رشد ۶۷ درصدی داشته است.منبع : صدا و سیما
۱۱٫ تحریم روسیه فرصتی برای رشد تجارت ایران است
عضو کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران گفت: تحریمهای غرب علیه روسیه فرصتی مهم برای توسعه روابط تجاری با این کشور است.
«جمشید نفر» در گفتوگو با پایگاه خبری بازرگانان ایران اظهار داشت: هر حادثهای که در جهان رخ دهد فرصتها و چالشهایی را برای دیگر کشورها به همراه خواهد داشت که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: بدون شک اجماع جهانی برای تحریم روسیه تهدید برای این کشور است، اما میتواند فرصتی برای افزایش صادرات ایران فراهم کند.
عضو کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: این یک فرصت استثنایی است که میتواند با توسعه روابط تجاری برای ایران رشد اقتصادی به همراه داشته باشد و کشور را در شرایط جدید صادرات و واردات قرار دهد.
منبع : ایرنا
طلا پس از ثبت بزرگترین افزایش در ۱۴ ماه گذشته به دلیل بهبود احساسات ریسک به دنبال نشانههایی مبنی بر آمادگی اوکراین برای راهحل دیپلماتیک با روسیه، کاهش یافت.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری ۸ درصد کاهش یافت و در ۱۹۸۳ دلار و ۳۰ سنت ایستاد. بهای معاملات این بازار روز گذشته تا مرز ۲۰۵۳ دلار و ۹۹ سنت پیش رفته بود. در بازار معاملات آتی آمریکا، بهای هر اونس طلا با ۴۰ درصد کاهش، به ۱۹۸۴ دلار و ۸۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز چهار شنبه در ۲۰۶۱ دلار و ۴۰ سنت بسته شده بود.
طلا و پالادیوم روز چهارشنبه در حالی که داراییهای پرریسکتر تلاش میکردند به بازار بازگردند، ترمز کشیدند و تحلیلگران پیشبینی کردند که در صورت تشدید بیشتر بحران اوکراین، قیمت فلزات گرانبها دوباره افزایش یابد.
تا ساعت ۱۰:۴۷ به وقت گرینویچ، طلا با ۱.۹ درصد کاهش به ۲۰۱۳.۷۹ دلار در هر اونس رسید و بالاترین سطح در آگوست ۲۰۲۰ را شکست. قیمت طلای آمریکا با ۱.۱ درصد کاهش به ۲۰۲۱ دلار و ۲۰ سنت رسید.
کریگ ارلام، تحلیلگر ارشد بازار در OANDA گفت: آنچه اکنون ممکن است شاهد آن باشیم، تنها یک اصلاح کوچک پس از چنین حرکت بزرگی در یک دوره زمانی طولانی (در طلا و پالادیوم) است.
مایکل مک کارتی، مدیر ارشد استراتژی Tiger Brokers استرالیا گفت که میتوان مقاومت قوی در قیمت طلا را در نزدیک به این سطوح بالا انتظار داشت البته احتمال عقب نشینی تا نزدیک به ۱۹۳۰ دلار وجود دارد. مک کارتی افزود: «اگر بیثباتی کنونی از نظر ژئوپلیتیک ادامه یابد، به احتمال بسیار زیاد ما به دنبال بالاترین رکوردهای جدید برای فلزات گرانبها خواهیم بود».
پالادیوم پس از رسیدن به رکورد ۳۴۴۰.۷۶ دلار در روز دوشنبه، ۳.۷ درصد کاهش یافت و به ۳۰۶۳.۱۹ دلار در هر اونس رسید.
هر اونس نقره پس از رسیدن به بالاترین حد در ۹ ماه اخیر، با یک درصد کاهش به ۲۶.۱۳ دلار در هر اونس رسید. پلاتین نیز با ۳.۵ درصد کاهش به ۱۱۱۳.۴۳ دلار رسید.
فواد رزاق زاده، تحلیلگر بازار در ThinkMarkets نوشت: شرایط نوسان بازار طلا تا زمانی که جنگ اوکراین پایان یابد، مشخص نخواهد شد.
منبع : ایسنا
۱۳٫ رابطه مالی دولت و شرکت نفت تغییر می کند
نمایندگان در جریان بررسی بخش هزینه ای تبصره یک لایحه بودجه ۱۴۰۱ دولت را مکلف کردند تا در راستای اصلاح ساختار بودجه، رابطه مالی شرکت نفت و دولت را اصلاح کند.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه، ۱۵ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، بند الحاقی ۴ تبصره یک این لایحه را با ۲۱۲ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۴ نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.
براساس بندالحاقی۴ این تبصره؛ دولت مکلف است در راستای اصلاح ساختار بودجه، رابطه مالی شرکت ملی نفت ایران و دولت را اصلاح نموده و اقدام لازم برای عقد قرارداد به تفکیک میدان/مخزن نفت و گاز و در چهارچوب شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای بالادستی نفتی و گازی مصوب هیأت وزیران، به عمل آورد.
۲- شرکت ملی نفت ایران مکلف است برای تعیین سهم خود از تولید نفت و گاز کشور به تفکیک هر میدان بر مبنای اجزای ذیل ظرف مدت دو ماه جهت تصویب در شورای اقتصاد اقدام کند.
۱ـ۲- ارائه دقیق هزینههای جاری و سرمایهای میادین درحال تولید و درحال توسعه کشور به روش دستمزد به ازای هر بشکه نفت و هر مترمکعب گاز تولیدی و در چهارچوب مورد اشاره در جزء (۱) این بند و تصویب آن در شورای اقتصاد که مبنای دریافت سهم شرکت ملی نفت خواهد بود.
۲ـ۲- ارائه هزینههای ناشی از عملیات صادرات نفت خام و سایر محصولات با احتساب هزینه حمل و بیمه(سیف) اکتشاف و بیمه خسارت زیست محیطی
۳ـ۲- بازپرداخت اصل و فرع بدهی و تعهدات، از جمله تعهدات سرمایهای و بیع متقابل بر اساس برنامه تدوینشدهای که به تصویب هیأت عالی نظارت بر منابع نفتی میرسد.
۴ـ۲- ارائه هزینههای نوسازی تأسیسات و تجهیزات، انتقال، ذخیرهسازی، تخلیه، بارگیری نفت خام و سایرمحصولات
۵ـ۲- هزینههای اکتشاف، پژوهش، فناوری و حمایت از ساخت اقلام پرکاربرد نفت
۶ـ۲- هزینههای بالاسری و ستادی وزارت نفت
۷ـ۲- این سهم از نظر مالیاتی با نرخ صفر و معاف از سود سهام محاسبه میشود.
۸ـ۲- مبنای تسویه حساب شرکت ملی نفت با دولت، خزانهداری کل کشور میباشد که حداکثر سه ماهه و تسویه نهائی آن تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۲ خواهد بود.
۳- تا زمان اجرائی شدن روابط مالی جدید مقرر در این بند، روال مقرر قانونی جاری در روابط مالی بین شرکت ملی نفت ایران و دولت به صورت علیالحساب اجراء میشود. ترتیبات اجرائی این بند حداکثر تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۱ به تصویب هیأت وزیران میرسد.
۴- دولت موظف است پیشبینی لازم را جهت تسویه فروش داخلی نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی به صورت فروش نقد یا اعتبار اسنادی(ال.سی) پس از کسر ارزش فرآوردههای تحویلی حسب مورد به پالایشگاههای خصوصی و دولتی و مجتمعهای پتروشیمی براساس رابطه مالی جدید شرکت ملی نفت ایران و دولت و سایر شرکتهای تابعه و شرکتهای مذکور، به عمل آورد.
۵- دولت موظف است برای اعمال وظایف حاکمیتی وزارت نفت حداکثر تا ششماه پس از ابلاغ این قانون ساختار حاکمیتی وزارت نفت را با همکاری دستگاههای اجرائی ذیربط بازنگری و تصویب نماید، به طوری که بودجه وزارت نفت به طور کامل از شرکت ملی نفت ایران منفک گردیده و وظایف نظارتی و حاکمیتی خود را با رعایت قواعد حاکمیت شرکتی در شرکتهای تابعه وزارت نفت از جمله شرکت ملی نفت ایران اعمال نماید.
۶- در سال ۱۴۰۱، سهم شرکت ملی نفت ایران در اجرای مفاد این بند، در هر صورت از چهارده و نیم درصد (۵/۱۴%) از مجموع تولیدات نفت و گاز تجاوز نکند.
۷- شرکت ملی نفت ایران موظف است فهرست کلیه طرح(پروژه)های سرمایهگذاری خود را حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و انرژی مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارسال نماید.
منبع : اقتصاد آنلاین
۱۴٫ گزارش کامل از هجدهمین جلسه بررسی بودجه ۱۴۰۱
هجدهمین جلسه مجلس برای بررسی جزییات بودجه سال ۱۴۰۱ در بخش درآمدی در جلسه علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه) یازدهم اسفند ماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، جلسه علنی نوبت صبح امروز به ریاست علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد و ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون تلفیق در خصوص جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ دردستور کار امروز نمایندگان قرار گرفت.
نمایندگان مجلس از یکشنبه هفته گذشته (اول اسفند) کار بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه را در صحن مجلس آغاز کرده و تاکنون تا تبصره۱۱ پیش رفته اند.
در آغاز جلسه امروز، حسینعلی حاجی دلیگانی از برگزاری جلسه غیر علنی برای تسریع در روند رسیدگی به لایحه بودجه ۱۴۰۱ در صحن مجلس و رای گیری استمزاجی از نمایندگان خبر داد که بر اساس آن رای گیری، نمایندگان از طرح پیشنهادات خود در تبصره ۱۱ بودجه صرف نظر کردند.
در خلال بررسی جزییات بودجه هم حسن لطفی نماینده رزن در تذکری گفت که هیات رییسه از سال بعد فکر اساسی برای حذف کمیسیون تلفیق کند تا نمایندگان مجبور نشوند از پیشنهادات خود صرف نظر کرده و با سرعت از موضوعات عبور کنیم.
در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۱، نمایندگان ساز وکار تامین منابع درآمدی طرح های پیش بینی شده در قانون جهش تولید مسکن در سال ۱۴۰۱ را پیش بینی کردند.
در یک مصوبه بودجه ای دیگر، نمایندگان به منظور توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور به وزارت راه و شهرسازی مجوز مولد سازی اموال منقول و غیرمنقول خود در سال ۱۴۰۱ را دادند.
در ادامه این جلسه، نمایندگان تصمیم به حذف یارانه نقدی پردرآمدها گرفتند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مکلف کردند بر اساس داده های متقن و ثبتی قابل اتکاء نسبت به حذف یارانه نقدی و طرح معیشتی خانوارهای پر درآمد اقدام کند.
همچنین با موافقت مجلس، جزء مربوط به تعیین بخشی از منابع هدفمندی یارانه ها در سال آینده برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد و نمایندگان درآمد دولت از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها را مشخص کردند.
سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان دولت در سال آینده در جریان بررسی بخش درآمدی بند الف تبصره ۱۲ بودجه ۱۴۰۱، تعیین شد.
همچنین با تصویب مجلس، شرکت تولید مواد اولیه و سوخت هستهای ایران مکلف شد که مواد معدنی و محصولات جانبی همراه با مواد پرتوزا را پس از جداسازی به فروش برساند.
در ادامه بررسی های بودجه ای امروز، نمایندگان شرکت ملی گاز ایران و شرکت توانیر را مکلف کردند تا نسبت به هوشمند سازی مصرف و نصب شمارشگرهای هوشمند در سال آتی اقدام کنند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه ای دیگر، تعرفه آب، برق و گاز مشترکان پر مصرف را در سال آینده تعیین کردند و بر این اساس میزان افزایش تعرفه مشترکین پرمصرف بالاتر از الگوی مصرف باید حداقل به اندازهای تعیین شود که بارمالی رایگان کردن تعرفه مشترکین کممصرف را جبران نماید و نیاز به تأمین منابع جدید نداشته باشد.
در یک تصمیم بودجه ای دیگر، که افراد کم درآمد فاقد بیمه پایه تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند.
طبق مصوبه مجلس، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شد با استفاده از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان ظرف مدت دو هفته بعد از ابلاغ این قانون، کد ملی افراد فاقد بیمه پایه از سه دهک پایین درآمدی را در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار دهد.
بر اساس مصوبه دیگر امروز نمایندگان به دولت مجوز داده شد تا از طریق مشارکت با سازندگان بین المللی و صنایع داخلی ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه اتمی تولید برق احداث کند.
منبع : ایسنا
۱۵٫ کمیسیون تلفیق مجلس تبصره تسهیلات تکلیفی را اصلاح می کند؟
علی صالحآبادی؛ رییسکل بانک مرکزی در جمع خبرنگاران ابراز امیدواری کرد کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با توجه به تذکر رهبر معظم انقلاب اسلامی، تبصره مربوط به تسهیلات تکلیفی بانکها را اصلاح کند.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران به نقل از ایرنا، پنجشنبه هفته گذشته رییسکل بانک مرکزی در نامهای به رهبر معظم انقلاب اسلامی از مصوبات کمیسیون تلفیق در افزایش مالایطاق تسهیلات تکلیفی بانکها در بودجه ۱۴۰۱ انتقاد کرده بود که معظمله در هفته جاری، ضمن ارجاع نامه رییسکل بانک مرکزی به مجلس، خواستار توجه مجلس به هشدار بانک مرکزی شدند.
دولت در ارایه لایحه بودجه سقف تسهیلات بانکی را ۶۰۰ هزار میلیارد تومان مشخص کرده بود که با تبصرههای کمیسیون تلفیق این مبلغ به ۱۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و رییس بانک مرکزی در نامهای به مقام معظم رهبری خواست که با توجه به شرایط کنونی کشور تکلیف مالایطاق بر بانکها تحمیل نشود.
امروز علی صالحآبادی در پایان جلسه با رییس بانک مرکزی عراق در جمع خبرنگاران در همین زمینه عنوان کرد: واقعیت امر این است از ابتدای سال جاری حدوداً ۲۳۰۰ هزار میلیارد تومان مجموع تسهیلات پرداختی شبکه بانکی بوده است. بنابراین اگر ما تکالیفی مازاد به شبکه بانکی تحمیل کنیم این امر منجر به ناترازی بانکها میشود.
وی با بیان این که تسهیلات تکلیفی فقط منحصر به تبصره ۱۶ نیست و در سایر بندها نیز وجود دارد، گفت: ما کلیات این طرح را ارایه کردیم و جزییات را به لایحه دولت واگذار کردیم. البته مجلس بندهای دیگری به آن اضافه کرد که با تذکر مقام معظم رهبری این تبصره و بندهای الحاقی به کمیسیون تلفیق برگشت.
رییسکل بانک مرکزی افزود: امیدواریم با همکاری کمیسیون تلفیق اصلاحات به گونهای انجام شود که طرح به لایحه دولت بازگردد و بندهای الحاقی اضافی حذف شود و این درخواست صریح ما از مجلس است. امیدواریم با تبیینی که از شرایط میکنیم مجلس به گونهای تدبیر کند که دچار ناترازی بانکها نشویم. مطمین هستیم اگر نمایندگان در جریان آثار و تبعات طرح خود قرار بگیرند آن را اصلاح میکنند.
تقویت سرمایه بانکها از اولویتهای بسیار جدی بانک مرکزی
صالحآبادی؛ در ادامه درباره اصلاح وضعیت بانکها هم گفت: ما برای هر بانک نسخه جداگانه در نظر میگیریم چراکه رشد ترازنامه بانکها متفاوت است. ما مقوله افزایش سرمایه بانکها را دنبال خواهیم کرد و تقویت سرمایه بانکها یکی از اولویتهای بسیار جدی ما خواهد بود.
وی گفت: همچنین فروش اموال مازاد بانکها بهویژه بانکهای ناتراز جزو مقولههای بسیار مهم قابل پیگیری خواهد بود.
رییسکل بانک مرکزی با بیان اینکه حجم تسهیلات تکلیفی در نظر گرفتهشده برای بانکها در سال آینده توسط کمیسیون تلفیق مجلس بیش از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: این میزان معادل بیش از ۵۰ درصد کل تسهیلات پرداختی شبکه در سال جاری و مغایر با لایحه ارایهشده توسط دولت است و موجب ناترازی بانکها و درنهایت افزایش تورم میشود.
مجلس تکالیف مازاد بر دوش بانکها نگذارد
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، صالحآبادی با اشاره به مکاتبه اخیر خود با مقام معظم رهبری در مورد تسهیلات تکلیفی بانکها در بودجه سال ۱۴۰۱ و دستور ایشان مبنی بر توجه نمایندگان مجلس به دغدغه بانک مرکزی گفت: امیدوارم نمایندگان مجلس در بازنگری خود با توجه به دستور مقام معظم رهبری تکالیف مازاد بر دوش بانکها نگذارند.
وی افزود: در تبصره ۱۶ لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و برخی دیگر از بندهای این لایحه درمجموع بیش از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی برای بانکها در نظر گرفته است که این میزان نسبت به تسهیلات پرداختشده در سال جاری، افزایش چشمگیری داشته است.
صالحآبادی ادامه داد: واقعیت امر این است که این میزان مازاد بر توان شبکه بانکی است و از ابتدای سال جاری تاکنون حدوداً ۲۳۰۰ همت مجموع تسهیلات پرداختی شبکه بانکی بوده که حدود ۶۷ درصد آن مربوط به سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی بوده است؛ بنابراین اگر ما تکالیفی مازاد به شبکه بانکی تحمیل کنیم این امر منجر به ناترازی بانکها، اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی، رشد پایه پولی و درنتیجه افزایش نرخ تورم میشود.
رییسکل بانک مرکزی افزود: پنجشنبه هفته گذشته نامهای در این خصوص به مقام معظم رهبری تقدیم و در آن به اثرات این تکلیف که منجر به ناترازی بانکها میشود، اشاره کردم.
وی با بیان اینکه کنترل نقدینگی و تورم از موارد هم مورد تاکید مقام معظم رهبری است ادامه داد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با جمعی از تولیدکنندگان کشور نیز به افزایش حجم نقدینگی اشاره و از این موضوع به عنوان یکی از دغدغهها یاد کرده بودند بنابراین ما اطمینان داشتیم ایشان راجع به نقدینگی و تورم دغدغه دارند لذا نامه را تقدیم کردیم و ایشان نیز بلافاصله دستوری صادر کردند که به دغدغه بانک مرکزی توجه شود.
امیدوارم مصوبات کمیسیون تلفیق به لایحه اولیه دولت برگردد
وی با بیان اینکه تسهیلات تکلیفی در نظر گرفتهشده تنها مختص به تبصره ۱۶ نیست، گفت: در بندهای الحاقی دیگر نیز تکالیفی برای بانکها در نظر گرفتهشده است مغایر با لایحه دولت است؛ چراکه آنچه که ما در لایحه دولت به آن اشاره کرده بودیم یک بند کلی بود و قرار بر این شد برابر آییننامههای دولت و با توجه به منابع موجود بانکها، این موارد مشخص شود اما در کمیسیون تلفیق به جزییاتت اشاره شد همچنین بندهای دیگری الحاق شد که در لایحه دولت نبود.
صالحآبادی بیان کرد: با تذکری که مقام معظم رهبری داشتند، این تبصره و بندهای الحاقی آن به کمیسیون تلفیق برگشته که امیدواریم در کمیسیون تلفیق اصلاحات به گونهای انجام شود که برگردد به لایحه اولیهای که دولت ارایه داده برگردد و بندهای الحاقی که به آن اضافهشده، حذف شود و این درخواست صریح ما از کمیسیون تلفیق است.
رییسکل بانک مرکزی همچنین با تاکید بر حمایت مقام معظم رهبری و رییسجمهور برای از برنامههای بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی گفت: با توجه به اینکه کنترل تورم و بهبود معیشت مردم مورد تاکید و توجه ایشان است، اصلاح رابطه دولت با بانک مرکزی و بانکها، اصلاح رابطه بانک مرکزی با بانکها و اصلاح رابطه بانکها با مشتریان حقیقی و حقوقی که اضلاع مهم اصلاح نظام بانکی هستند را به مرور و با جدیت پیگیری خواهیم کرد.
وی با تاکید بر لزوم افزایش سرمایه بانکها افزود: رفع مشکلات بانکها صرفاً به موارد کلی محدود نخواهد شد و برای هر بانک با توجه به مشکلات خاص خودش، برنامهها و اقداماتی را برای اصلاحات ساختاری نظام بانکی انجام خواهیم داد.
منبع: اقتصاد آنلاین