[ad_1]
آزاد عمرانی در گفتوگو
با خبرنگار پایگاه خبری بازرگانان ایران، در رابطه با نحوه نظارت و مقدار مصرف
سموم در محصولات کشاورزی، گفت: نظارت برسموم توسط سازمان حفظ نباتات هر کشور صورت
میگیرد و مصرف سموم نیز بسته به نوع محصول متفاوت است.
عضو هیات مدیره انجمن
ارگانیک ایران اظهار کرد: برخی از سموم مصرفی در کشور توسط اتحادیه اروپا ممنوع
شده اند و سموم جدید و کمخطرتری جایگزین شده است که سازمان حفظ نباتات ایران در این
زمینه به روز نیست.
وی در ادامه افزود: مقام
معظم رهبری در سال ۹۴ و در ابلاغیه سیاستهای کلی محیط زیست کشور در بند ۸ برتولید
محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک تاکید کردند و همچنین در برنامه ششم در بند ۱۲ به
امضای رئیس جمهور دولت دوازدهم بر توسعه محصولات ارگانیک تاکید شده است.
عمرانی افزود: با این حال
تا کنون در این زمینه اقداماتی خاصی صورت نگرفته است.
وی خاطر نشان کرد: در
بودجه سالهای ۹۵، ۹۶، ۹۷ و ۹۸ موضوعی مبنی به توسعه و ترویج غذای سالم و ارگانیک گنجانده
نشده این در صورتی است که اولین گام برای
اجرایی شدن هر پروژه اختصاص ردیف بودجه به آن پروژه است.
عمرانی تاکید کرد: رسانه
ها میتوانند از جهاد کشاورزی
و وزارت بهداشت بخواهند که توضیح دهند از سال ۹۴ تا کنون چه اقدامی برای سلامت غذا
و حرکت به سمت تولید محصولات ارگانیک صورت گرفته است.
عضو هیات مدیره انجمن
ارگانیک ایران، سرعت عمل بررسی سموم در وزارت کشاورزی و سازمان حفظ نباتات را بسیار
کند خواند و گفت: این روند سبب میشود تا جایگزینی سموم پرخطر با سموم کم خطر در
کشور با کندی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه رسیدگی
و فرآیند ارزیابی در وزارت بهداشت سریعتر از وزارت کشاورزی و سازمان حفظ نباتات
صورت میگیرد، خاطر نشان کرد: اکنون لازم است تا سموم پرخطر جایگزین سموم کم خطر
شود.
عمرانی با بیان اینکه چرا
تاکنون سموم پرخطر با وجود خطرات عدیده جایگزین سموم کم خطر نشده است؟ اظهار کرد:
در کشاورزی عامل اصلی خساراتزایی آفات و بیماریها هستند که از سموم پرخطر برای
رفع آنها استفاده میشود که اکنون آفت کشهایکم خطر و گیاهی مانند عصاره سیر جایگزین
سموم پرخطر شده است.
عضو هیات مدیره انجمن
ارگانیک ایران ادامه داد: اکنون اگر بخواهیم مسموم کم خطر را جایگزین سموم پرخطر
کنیم و در سازمان حفظ نباتات ثبت کنیم با یک روند بسیار طولانی روبرو خواهیم بود
که بیشتر زمان صرف امور کاغذ بازی میشود.
وی سموم کشاورزی را به دو
دسته تقسیم کرد و افزود: سموم کشاورزی به دو دسته بهداشتی و کشاورزی تقسیم میشود؛
که سموم بهداشتی تحت نظارت وزارت بهداشت بوده و برای ضدعفونی محصولات و سموم
کشاورزی بیشتر در عملیات تولید محصولات کشاورزی و در مزرعه و یا باغ مورد استفاده
قرار میگیرد.
عمرانی تاکید کرد: برخی
از سموم مصرفی سرطانزا بوده و اگر میزان مصرف آن به اندازه نباشد میتواند برای
مصرف کننده دچار مشکلاتی شود.
وی اظهار کرد: سموم از
لحاظ درجه خطر تقسیمبندی شدهاند که میزان و طریقه مصرف آنها مستلزم رعایت قوانین
تعیین شده توسط سازمان حفظ نباتات و وزارت کشاورزی است.
وی با بیان اینکه
استانداردهای عملیات صحیح کشاورزی «گپ» سالهاست در ایران تدوین و اصلاح شده است،
افزود: با اجرایی شدن این استاندارد میتوان زمان برداشت و نوع سموم مصرفی آن
محصول را دانست.
عضو هیات مدیره انجمن
ارگانیک ایران با اشاره به اینکه با آشنایی شهروندان با برچسب گپ، انگیزه تولیدکنندگان
در پیاده سازی این استاندارد افزایش مییابد، گفت: پیاده کردن این استاندارد کار سختی نیست لازمه این
استاندارد مستندسازی است که ما قابلیت اجرای آنرا داریم.
وی تصریح کرد: در حال
حاضر سازمان میداین و بازرسی وزارت بهداشت بصورت رندوم مراکز توزیع مواد غذایی را
بازدید و مورد آزمایش قرار میدهند که میزان سموم باقیمانده در محصولا کشاورزی را
ارزیابی کند اما آنچه خیال را راحت میکند برچسب گپ است.
سالانه هر ایرانی ۴۰۰ گرم
سم همراه با مواد غذایی وارد بدن خود میکند
عمرانی میزان سالانه باقیمانده
سموم در مواد غذایی را ۴۰۰ گرم دانست و گفت: این مقدار نسبت به استانداردهای جهانی
میزان بالایی نیست.
عضو هیات مدیره انجمن
ارگانیک با بیان اینکه هرچه رطوبت هوا بیشتر باشد آفت و بیماریهای موجود در
محصولات کشاورزی بیشتر خواهد شد، افزود: محصولات کشاورزی موجود در استان اصفهان و
سیستان و بلوچستان سم کمتری نسبت به محصولات تولیدی گیلان و مازنداران دارد.
[ad_2]
Source link
- پایگاه خبری بازرگانان ایران
- کد خبر 12323
- بدون نظر
- پرینت