بازرگانان نیوز: محمد علی اسفنانی مدیر کل تعزیرات حکومتی استان تهران با اشاره به گزارش تفریغ بودجه سال ۹۷ دولت توسط سازمان تعزیرات حکومتی، گفت: در این گزارش آمده است حدود ۴٫۸ میلیارد دلار ارز برای واردات تعلق گرفته است اما ما به ازای آن کالایی وارد کشور نشده است.
وی تأکید کرد: باید به این موضوع و ماجرا نگاه کارشناسی واقع بینانه شود؛ اینکه ما به ازای ارز تخصیص داده شده، کالایی وارد نشده به این مفهوم نیست که مفقود شده است و هیچ اثری از این پول نیست و عمل مجرمانه ای مانند اختلاس صورت گرفته است، بلکه ممکن است مشکلاتی در فرآیند واردات ایجاد شده است.
وی ادامه داد: معمولاً وقتی برای یک کالایی ارز اختصاص داده می شود طبق قانون، فرد باید به اندازه ارز گرفته شده، همان کالایی که ثبت کرده است را وارد کشور کند و اگر این کار را انجام ندهد، دعوایی تحت عنوان عدم انجام تعهد ارزی در سازمان تعزیرات حکومتی شکل می گیرد. سازمان تعزیرات این شکایت را بررسی می کند و چنانچه ثابت شود فردی که ارز را دریافت کرده اما کالا را وارد نکرده است، محکوم خواهد شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران با اشاره به وجود پرونده های زیاد درباره کسانی که ارز دریافت کرده اند اما واردات را انجام نداده اند، عنوان کرد: معمولاً تجار ارز را دریافت و نسبت به واردات کالا اقدام می کنند اما در برخی موارد از جمله تحریم و عدم امکان جا به جایی ارز، در واردات دچار مشکل می شوند. البته در این میان افراد متخلفی نیز وجود دارند که ارز را دریافت کرده اما کالای دیگری وارد کرده است.