بازرگانان نیوز: سید حمید میرمعینی درباره خطرات ورود مستقیم سهامداران مبتدی و سرمایهداران خرد به بازار سرمایه اظهار داشت: در شرایط رکود و ریزش بازار سهامداران خردی که با مقررات، مکانیزم و قواعد معاملات بازار، نحوه رفتار معاملهگران و بازیگران بازار آشنا نیستند، آسیب میبینند.
وی ادامهداد: در بازار سرمایه تعداد بسیار زیادی خریدار و تعدا بسیار زیادی فروشنده داریم که رفتار برخی از آنها مبتنی بر هیجانات روانی است و سهامدارانی هم براساس مطالعات و بررسی وتحلیلهایی که انجام میدهند نسبت به معامله سهام تصمیم میگیرند، بنابراین بازار سرمایه محل تضارب آرا و افکار است و نمیتوان همواره امتداد انتظار روند مثبت یا منفی را در این بازار داشت. نمی توان انتظار داشت که همواره یک روند در بازار سرمایه ادامه داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه این بازار برای افرادی که مبتدی هستند، قابل اطمینان نیست و نباید به صورت مستقیم وارد بازار شوند، گفت: با توجه به رشد چند ماه اخیر بازار سرمایه عدهای با رفتار هیجانی و با رویاپردازی وارد بورس شدند که البته این رفتارهای هیجانی ممکن است در هر بازاری رخ دهد اما غیرحرفهای هایی که در این شرایط وارد بازار شدند معمولا بازدهی مورد نظر را کسب نمیکنند.
میرمعینی افزود: در حال حاضر که به لحاظ اقتصادی، سیاسی و همچنین اعمال رفتار هیجانزده از سوی مردم بازار سرمایه با ریسکهایی مواجه شده که شاید شاهد دوره رکود شویم و به طور قطع در این شرایط مبتدیها متضرر میشوند و ضررشان هم به زودی جبران نخواهد شد.
وی با ارایه توصیههایی به سهامداران خرد اظهار داشت: سهامداران خرد و مبتدی بدانند که اگر با نقد کردن داراییها وارد این بازار میشوند باید دید بلندمدت داشته باشند. سهامداران با این دید باید خریدار سهام ارزنده باشند و به سراغ شرکتهایی بروند که سودهای عملیاتی و پشتوانه دارایی خوبی دارند. خریدار سهام صنایع و گروههایی باشند که دارای مزیت نسبی هستند مانند گروههای پتروشیمی، فولاد، بانکیها که در اقتصاد ما کمتر با مشکل مواجه هستند. معمولا این گروهها جزو شرکتهای ارزنده و بنیادی هستند و فعالیت آنها در سالهای پیشرو اعتدال داشته اشت.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: توصیه دیگر این است که این افراد به طور غیرمستقیم و از طریق شرکتهای سبد گردان و صندوقهای سرمایه گذاری وارد بورس شوند.
میرمعینی با تاکید بر اینکه مهمترین توصیه این است که مبتدیها به هیچ وجه از اهرم استفاده نکنند، اینکه با وام یا قرض در بورس سرمایهگذاری کنند بسیار خطرناک است، گفت: سرمایهگذاری در بازار سرمایه به کسانی پیشنهاد می شود که پول مازاد دارند و برای حفظ ارزش سرمایه خود بورس را انتخاب میکنند و ریسک آن را هم میپذیرند و البته با این انتخاب خود هم در افزایش تولید و هم تامین مالی بنگاههای تولیدی کشورمان موثر خواهند بود.