مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: اجرای سند سازگاری با کمآبی استان از برنامه مصوب سالانه عقب است ولی در برخی بخشها پیشرفت خوبی داشتیم.
سعید سروری روز یکشنبه در گفت و گو با پایگاه خبری بازرگانان ایران اظهار داشت: سالانه باید در مجموع ۱۴.۳ درصد در اجرای سند سازگاری با کمآبی خراسان جنوبی پیشرفت فیزیکی داشته باشیم که براساس آمار ارائه شده از سوی دستگاههای اجرایی در سال ۱۳۹۹ کل پیشرفت فیزیکی این سند ۶ درصد بود و ۸.۳ درصد از برنامه عقب هستیم.
وی افزود: سند سازگاری با کمآبی خراسان جنوبی ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ به عنوان طرح پایلوت کشوری نخستین بار در نشست شورای عالی آب تصویب و از سوی وزارت نیرو ابلاغ شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: این سند به دلیل خشکسالی شدید و کرونا یک سال با تاخیر یعنی از سال گذشته اجرایی شد.
وی بیان کرد: فاز نخست این سند از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و تا سال ۱۴۰۶ ادامه دارد که در مجموع در این سالها باید ۱۷۵.۹ به صورت تجمعی صرفهجویی کنیم و از این میزان، ۱۶۴ میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی، ۹.۵ میلیون متر مکعب در بخش شرب، ۱.۵ میلیون متر مکعب در بخش صنعت و ۰.۹ میلیون متر مکعب در بخش فضای سبز باید صرفهجویی شود.
سروری افزود: در فاز دوم این طرح که از ۱۴۰۷ آغاز میشود و تا ۱۴۱۲ ادامه دارد، باید ۱۲۲ میلیون متر مکعب فقط در بخش کشاورزی صرفهجویی داشته باشیم.
وی گفت: برنامه اجرایی هر دستگاه در قالب سند سازگاری با کمآبی تدوین شده است و به عنوان مثال در بخش کشاورزی از مجموع ۱۶۴ میلیون متر مکعب مدیریت آب، ۱۴۳ میلیون متر مکعب باید در راستای اصلاح و تعدیل پروانهها و ۲۰ میلیون متر مکعب در راستای جلوگیری از اضافه برداشت با نصب کنتور هوشمند صرفهجویی شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی اضافه کرد: یک اختلافی که بین ما و سازمان جهاد کشاورزی وجود دارد این است که جهاد کشاورزی اعلام میکند تاکنون ۸۰ میلیون متر مکعب در قالب سند سازگاری با کمآبی صرفهجویی داشتهاند بنابراین در راستای اجرای سند، این حجم از آب را باید ما از چاههای کشاورزی کم میکردیم که این اقدام صورت نگرفته است.
وی گفت: همکاران جهاد کشاورزی اعلام میکنند که این مقدار صرفهجویی انجام شده اما صرف کم آبیاری بقیه طرحها شده که علنا در صرفهجویی و مدیریت آب از منابع آب زیرزمینی تاثیر ندارد و به اهداف خود در سند سازگاری با کمآبی هم نمیرسیم.
سروری افزود: در اجرای سند سازگاری با کمآبی هدف اصلی ما این است که حجم برداشت از چاههای کشاورزی را کاهش دهیم تا به معیشت و اقتصاد کشاورزان هم ضربهای وارد نشود.
وی بیان کرد: براساس برنامه سالانه سند سازگاری با کمآبی استان در سال ۱۳۹۹ در بخش کشاورزی باید ۲۲.۶۷ میلیون متر مکعب صرفهجویی میشد که ۱۹.۱۲ میلیون متر مکعب یعنی ۷۴ درصد آن تحقق یافته آن هم موقعی که این مقدار صرفهجویی را از پروانههای چاههای کشاورزی کم کرده باشیم و هنوز این اقدام انجام نشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: اداره کل منابع طبیعی استان هم باید با اجرای طرحهای آبخیزداری ۳۰ میلیون متر مکعب روانآب را در پشت طرحهای آبخیزداری و بندهای خاکی ذخیرهسازی میکرد که از نظر عملیات عمرانی طرحها ۵۸ درصد پیشرفت و از نظر آبگیری ۶ درصد پیشرفت دارد و علت تحقق نیافتن برنامه کاهش بارندگیهاست و حجم آب ذخیرهسازی در طرحهای آبخیزداری ۱.۸ میلیون متر مکعب بوده است.
وی افزود: در بخش صنعت و معدن نیز باید ۱.۵ میلیون متر مکعب در سال گذشته صرفهجویی میشد که ۴۰ میلیون متر مکعب بیشتر صرفهجویی نشده و ۲.۶۷ درصد تحقق هدف داشته است.
سروری اظهار داشت: در حوزه آب و فاضلاب شهری ۸۸ درصد و در حوزه آب و فاضلاب روستایی هم ۱۲۴ درصد اهداف سند در سال گذشته محقق شده است.
وی گفت: همچنین در بخش الگوی مدیریت مصرف در فضای سبز ۰.۱ میلیون متر مکعب صرفهجویی در برنامه داشتیم که ۴۳ میلیون متر مکعب صرفهجویی پارسال انجام شد، یعنی ۳۳۰ درصد برنامه سند محقق شده است.
وی افزود: به غیر از بخش صنعت که از برنامه عقب هستیم و در بخش کشاورزی هم به دلیل اینکه صرفهجویی انجام شده منجر به کاهش و تعدیل پروانهها نشده، در بخشهای دیگر پیشرفت خوبی داشتیم.
- fateme sepasi
- کد خبر 32190
- بدون نظر
- پرینت