به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، «ذبیحالله سلمانی» روز یکشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان افزود: مشکلات اقتصادی و تورم در سنوات گذشته مشکلاتی را ایجاد کرده است که تلاش داریم در دولت سیزدهم این مشکلات برطرف شود.
وی اظهار داشت: خام فروشی نفت، تحریمها و ساختار نامتوازن اقتصادی، مهمترین عوامل ایجاد این مشکلات بوده است.
سلمانی تصریح کرد: در چند سال اخیر، نتوانستیم تامین ارز را از وابستگی به صادرات نفت قطع کنیم و همین موضوع یکی از دلایل مشکلات اقتصادی است.
وی با بیان اینکه تدوین برنامههای راهبردی وزارت اقتصاد در سال ۱۴۰۱ از دستورات وزیر امور اقتصاد و دارایی است ابراز امیدواری کرد: این برنامه راهبردی، چراغ راهنما و مسیر حرکت اقتصاد در دولت سیزدهم باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه استانها خود را در تصمیمگیریها سهیم بدانند، افزود: از ادارات کل استانها برای تصمیمگیری برنامههای وزارت امور اقتصادی و دارایی استفاده میشود.
سلمانی خاطرنشان کرد: با توجه به تجربه و آشنایی به کار، مدیران کل ادارات استانها از مجموعه وزارت اقتصاد و دارایی استفاده می شود و از نیروهای بیرونی استفاده نخواهد شد.
وی اظهار داشت: یک بانک اطلاعاتی از ظرفیت نیروهای این وزارتخانه تهیه شده است که تا چند سال آینده از آن برای تامین نیروی مدیریت اقتصاد از آن استفاده میشود.
به گزارش ایرنا؛ در این آیین با تقدیر از تلاش ها و خدمات «سیدناصر محمودی»، با حکم وزیر اقتصاد، «حسن پیمانی» به عنوان مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان معرفی شد.
مدیرکل جدید اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان همدان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی و از کارکنان وزارت اقتصاد است که معاونت نظارت مالی اداره کل امور اقتصادی و دارایی و ریاست خزانه معین استان همدان را در کارنامه مدیریتی خود دارد.
«سیدناصر محمودی» هشت سال مدیریت اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان همدان را بر عهده داشت.
منبع : ایرنا
۲٫ تجارت خارجی ایران به ۹۰ میلیارد دلار رسید
تجارت خارجی ایران در یازده ماهه سالجاری به ۹۰ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد رشد را نشان میدهد.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران به نقل از روابط عمومی گمرک، فرود عسگری گفت: وزن کالاهای مبادله شده بین ایران و کشورهای طرف معامله آن در مدت مذکور ۱۴۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تن بود که نسبت به یازده ماهه سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشت.
معاون امور گمرکی گمرک ایران افزود: از این میزان ۱۱۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن کالا به ارزش ۴۳ میلیارد و ۵۱۷ میلیون دلار سهم کالاهای صادراتی بود که رشد ۱۰ درصدی در وزن و ۴۰ درصدی در ارزش را شاهد هستیم.
عسگری درخصوص آمار واردات کالا نیز گفت: در این مدت ۳۶ میلیون و ۷۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۴۶ میلیارد و ۵۷۷ میلیون دلار از کشورهای مختلف وارد ایران شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۹ درصد در وزن و ۳۶ درصد در ارزش رشد داشته است.
وی تصریح کرد: عمده واردات کشورمان در این مدت را کالاهای اساسی، نهادهها، ماشینآلات تولید، دارو و ملزومات پزشکی و کالاهای ضروری تشکیل میداد که به منظور تأمین نیازهای ضروری مردم وارد شده است.
منبع : صدا و سیما
۳٫ وزارت صمت مکلف به واگذاری مجوز معادن تعطیل شد
نمایندگان در مجلس وزارت صمت را مکلف به واگذاری مجوز معادن تعطیل از طریق اهلیت سنجی در بازار سرمایه کردند.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم دیروز (شنبه) مجلس شورای اسلامی پس از بحث و بررسی بند الحاقی ۲ تبصره ۷ ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، با مفاد آن موافقت کردند.
در متن بند الحاقی ۲ تبصره ۷ لایحه مذکور آمده است: ارزش خرید مواد معدنی برای واحدهای فرآوری مواد معدنی در صورت ارائه صورتحساب الکترونیکی تأیید شده مطابق ماده(۹۵) قانون مالیات های مستقیم و آئین نامه اجرایی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی مورد قبول واقع می شود.
فهرست واحدهای فرآوری مواد معدنی تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۱ توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به سازمان امور مالیاتی ارائه می شود. با هدف محاسبه ارزش دقیق حقوق مالکانه معادن، سازمان امور مالیاتی موظف است اطلاعات مرتبط با این بند را در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دهد.
همچنین در ادامه نمایندگان با پیشنهاد محسن زنگنه نماینده مه ولات در مجلس در خصوص اصلاح کل بند الحاقی ۳ تبصره ۷ لایحه بودجه سال آتی با ۱۵۹ رأی موافق، ۲۰ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر در صحن علنی موافقت کردند.
براساس بند الحاقی ۳ تبصره ۷ ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ اصلاحی؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است نسبت به واگذاری مجوزهای معادن تعطیل در اختیار خود از طریق بازار سرمایه و بعد از اهلیت سنجی به اشخاص حقیقی و حقوقی اقدام نماید و یا در قالب شرکت های سهامی عام طرح (پروژه) از طریق بازار سرمایه واگذار نماید.
منبع: مشرق
۴٫ افزایش صادرات ایران به عراق در پی جنگ در اوکراین
عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: در پی اتفاقات پیش آمده در اوکراین، واردات عراق از این کشور کاهش مییابد و ایران میتواند سهم این بازار را به دست بگیرد.
«سید حمید حسینی» در گفتوگو با پایگاه خبری بازرگانان ایران با بیان اینکه اوکراین سهم قابل توجهی در بازار عراق داشت، اظهار کرد: مواد غذایی و مواد معدنی از عمده صادرات این کشور به عراق بود که با وجود تبلیغات انجام شده، مورد استقبال نیز قرار میگرفت.
وی با بیان اینکه کالاهایی مانند میلگرد توسط تجار کویت از اوکراین به عراق صادر میشد، خاطرنشان کرد: در زمینه مواد غذایی اقلامی مانند غلات، ماکارونی، مرغ و تخم مرغ اوکراین سهم بسیاری را از بازار عراق به خود اختصاص داده بود، اما با توجه به حادثه جنگ پیش آمده، عراق باید جایگزینی را برای تامین کالاهای خود داشته باشد.
حسینی با بیان اینکه ایران و ترکیه از نخستین کشورهایی هستند که میتوانند تامین کننده نیاز عراق باشند، گفت: اوکراین یکی از کشورهای قوی در زمینه مواد غذایی بود که می توانست کالای ۶۰۰ میلیون نفر را تامین کند؛ از سوی دیگر به عنوان هشتمین کشور ذخایر معدنی جهان نیز شمرده میشود.
وی افزود: اورانیوم، منگنز، سنگ آهن و ذغال سنگ از کالاهایی بود که اوکراین تولید میکرد و با توجه به دسترسی به آبهای آزاد، رقیب سرسختی در بازار عراق به شمار میآمد.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: اتفاقات رخ داده در اوکراین، میتواند فرصتی برای تجار ایرانی باشد تا سهم بیشتری از بازار عراق را به دست آورند و صادرات میلگرد و مواد فولادی به این کشور را افزایش دهند.
حسینی تاکید کرد: در صورت برنامه ریزی درست و بهره مندی مناسب برای تامین نیاز عراق به کالاهای غذایی و معدنی، میتوان به سرعت صادرات به این کشور را افزایش داد و سهم بیشتری از بازار عراق را به دست آورد.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، صبح امروز عضو اتاق بازرگانی استان سلیمانیه از توقف کامل واردات از اوکراین خبر داده بود که موجب خسارت شدید به بازرگانان در این بخش شده است.
وی اعلام کرده است که کالاهای ایرانی و ترکی جایگزین مواد غذایی، آب میوه و انواع پودرهای شست و شو و زغال وارداتی از اکراین خواهند شد.
۵٫ شاخص کل با افت سه هزار واحدی معاملات را به پایان برد
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز ۰.۳درصد افت کرد اما شاخص هموزن با رشد ۰.۴درصدی همراه شد.
پایگاه خبری بازرگانان ایران ؛ در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس پس از سه پنج هزار و ۵۱۲واحدی شاخص کل آن را در ارتفاع یک میلیون و ۲۷۹هزار واحدی قرارگرفت. شاخص کل هموزن نیز ۰.۴درصد رشد کرد.
آخرین قیمت ۱۲۶نماد حداقل سه درصد نسبت به قیمت روز قبل آنها افزایش یافته و ۶۰نماد با کاهش بیش از سه درصدی قیمت همراه بودهاند.
حقیقیها امروز ۹۰میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند. نمادهای «خودرو»،«فملی»، «فولاد»، «خساپا»، «وتجارت»، «وبملت» و «فسبزوار» در گروه پرتراکنشترینهای بورس و نمادهای «فزر»، «تجلی»، «فرابورس»، «توسن»، «کرمان»، «فجهان» و «گدنا» در گروه پرتراکنشهای فرابورس قرار گرفتند.
ارزش کل معاملات خرد بورس و فرابورس نیز در مجموع به دوهزار و۱۳۰میلیارد تومان رسید.
منبع : اقتصاد آنلاین