* ایران نمیخواهد دارنده سلاح هستهای و نگهدارنده سلاح هستهای باشد.
* این نه نظر امروز یا ۲-۳ سال قبل ما است.
* از سال ۱۳۷۰ بارها و بارها من خدمت مقام معظم رهبری صحبت کردم.
* همیشه نظر نظر واحد بود که ما دنبال سلاح هستهای نخواهیم بود اما در عین حال دنبال فناوریهای صلح آمیز هستهای خواهیم بود.
* ما عضو NPT هستیم و عضو آژانس هستیم و پادمان را تاکنون اجرا کردیم.
* ما نمیخواهیم فعالیت مخفی هستهای داشته باشیم نه دیروز، نه امروز نه فردا، آمریکا بخواهد یا نخواهد، اروپا بخواهد یا نخواهد.
* نظر ما نظری است که مقام معظم رهبری به عنوان فتوا اعلام کردند.
* همان عهدی که ما در NPT بستیم و بر آن پایبند خواهیم بود.
بودجه
* از مجلس برای تصویب اصلاحیه بودجه تشکر میکنم.
* بودجه یکی از لوایح مهم سالانه دولتها است و امسال ویژگیهای خودش را دارد.
* در قدم اول بودجه به مجلس رفت و در تلفیق بحثهای زیادی در آن صورت گرفت و تغییرات غیر قابل قبولی در بودجه ایجاد شد و خوشبختانه نظر دولت را مجلس تائید کرد.
* دولت اعلام کرد من تغییرات را قبول ندارم و مجلس هم گفت قبول ندارم و گزارش کمیسیون تلفیق را رد کرد.
* ما در دولت یکبار دیگر بودجه را بررسی کردیم و به نظرات کمیسیون تلفیق هم توجه کردیم و با هماهنگی رئیس مجلس قرار شد مجلس و دولت با هم بنشینند تا این اصلاحیه مورد قبول دولت و مجلس قرار بگیرد.
۴ : افزایش ۴۰ درصدی قیمت برنج در پاییز ۹۹
در پاییز سال ۱۳۹۹، در بخش غلات، متوسط قیمت ذرت دانه ای ۳۵۹۴۰ ریال و برنج ۲۴۴۵۱۶ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز ۹۸ به ترتیب ۱۱۴.۱ و ۳۸.۴ درصد افزایش داشته است.
مرکز آمار ایران متوسط قیمت محصولات و هزینه خدمات کشاورزی در پاییز سال ١٣٩٩ را اعلام کرد بر اساس این گزارش در بخش غلات، متوسط قیمت ذرت دانهای ٣۵٩۴٠ ریال و برنج ٢۴۴۵١۶ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز ٩٨ به ترتیب ١١۴.١ و ٣٨.۴ درصد افزایش داشته است. در بخش حبوبات، متوسط قیمت لوبیا قرمز ١٨٩٠۵٧ و لوبیا چیتی ٢٣٣٢٠۶ ریال بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ١٢٢.۶ و ١٢٨.٣ درصد افزایش نشان میدهد.
در بخش محصولات جالیزی، متوسط قیمت هندوانه ١٩٣٩۵ و خیار ۴٣٧٨٣ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز سال قبل به ترتیب ۵٩.٧ و ٨۵.٣ درصد افزایش داشته است و متوسط قیمت خربزه ٢٠٨٢٠ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز سال قبل ١٢٨.۶ درصد افزایش داشته است.
در بخش سبزیجات، متوسط قیمت سیب زمینی ٢٠۵١٠ و پیاز ٣١٧٨٨ ریال بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ١٩.٩ و ١١۴.٢ درصد افزایش داشته است. به علاوه، متوسط قیمت گوجه فرنگی ١٩٨٣۶ و بادمجان ١۵٣٢٢ ریال بوده که به ترتیب ۴٨.۶ و ٢٢.۶ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته است در بخش محصولات علوفهای، متوسط قیمت یونجه ٢۴٩٣٢ و ذرت علوفهای ۴۶٨۵ ریال بوده که نسبت به پاییز ٩٨ به ترتیب ٢٠.٨ و ۴١.٩ درصد افزایش داشته است.
در بخش میوههای هستهدار، متوسط قیمت انار ۵۴٨١٢ ریال بوده که نسبت به پاییز سال قبل ۶۶.۶ درصد افزایش نشان میدهد در بخش میوههای دانه دار، متوسط قیمت سیب درختی ۴٧۵۴۴ ریال بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ٧٨.۵ درصد افزایش داشته و متوسط قیمت انگور ۴٧۶۶٧ ریال بوده که نسبت به پاییز سال قبل ۵٣.٣ درصد افزایش داشته است.
در بخش دامداری سنتی، متوسط قیمت یک کیلوگرم گوسفند و بره پرواری زنده ۴۴٧٠٣۴ ریال و یک کیلوگرم گاو پرواری زنده ٣۶۶٨۴۴ ریال بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ١٩.٠ و ١٧.٣ درصد افزایش نشان میدهد در بخش فراوردههای دامی سنتی، متوسط قیمت یک کیلوگرم شیر گوسفند ۶٩۵٢۵ ریال و متوسط قیمت یک کیلوگرم شیر گاو ٣٧٧٣٣ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز ٩٨ به ترتیب ۶۶.۶ و ۶٢.٧ درصد افزایش نشان میدهد.
در بخش هزینه خدمات ماشینی، هزینه شخم زمین زراعی آبی ٣٩٢۵۴٩۵ ریال و هزینه شخم زمین زراعی دیم ٢٩٣٠٠٠٣ ریال بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۶۴.٣ و ۶٢.٣ درصد افزایش داشته است در بخش دستمزد نیروی کار، دستمزد کارگر میوه چین مرد ١٣٩٨٨٧١ ریال و دستمزد میوه چین زن ١٠٧۵۵۶٩ریال بوده که نسبت به فصل پاییز سال ٩٨ به ترتیب ۶۶.۴ و ۶۴.٩ درصد افزایش داشته است. و نیز دستمزد کارگر تنک کار مرد ١٢٧٣٩٨۵ ریال و دستمزد تنک کار زن ٨٠٣٠٣٨ ریال بوده که نسبت به پاییز سال قبل به ترتیب ۴٢.٨ و ۴٠.٨ درصد افزایش داشته است.
زرندی گفت: تا بازارها و مسیرهای دیگر سودآوریهای بالایی دارد، مسیر رشد وجهش تولید محقق نمیشود.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تا وقتی بازارهای غیر مولد مثل ارز، سکه، طلا و… سودهای بسیار بالا دارند، سرمایهگذاری مناسب و مورد نیاز در بخش تولید کشور شکل نمیگیرد.
سعید زرندی در هجدهمین جشنواره تولید ملی- افتخار ملی بیان کرد: سرمایهگذاری در کشور یکی از مهمترین موضوعاتی است که اقتصاد ایران در آینده با آن مواجهه است و باید برای آن تدبیر ویژهای شود.
وی افزود: یکی از اندیشمندان بزرگ اقتصادی در دنیا به این مقوله اشاره کرده است که بسیاری از کشورها از قرن ۲۰ به بعد که از فقر رهایی پیدا کردهاند بدون استثنا، تولید به عنوان اولویت قرار گرفت.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: اما نکته دوم سخنان وی باید مورد توجه قرار گیرد که گفته در هر کشور وقتی بازدهی تولید از بازدهی فعالیت غیر مولد کمتر شود، آن کشور روی آسایش نخواهد دید.
زرندی تاکید کرد: تا بازارها و مسیرهای دیگر سودآوریهای بالایی دارد، مسیر رشد وجهش تولید محقق نمیشود.
وی گفت: چندین سال است که مقام معظم رهبری به موضوع تولید عنایت ویژه دارند و در دو سه سال اخیر هر سال شعار را بر اساس حمایت از تولید داخل انتخاب میکند و این فرمایشات، افق اقتصاد ایران را نشان میدهد.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود افزود: حکمرانی مطلوب و موفق در گرو حضور و مشارکت دادن بخش خصوصی خصوصا تشکلهای تخصصی و توانمند است.
زرندی با اشاره به سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت به اهمیت دادن تشکلها و انجمنهای تخصصی گفت: اتاق بازرگانی، خانه صنعت، اتاق اصناف خانه معدن و سایر تشکلها و انجمنهای فعال همیشه بازوی مشورتی برای وزارتخانه بوده و در امور تصمیم گیری دخیل هستند.
وی تاکید کرد: معتقدیم باید امور اجرایی مرتبط با بخش تولید به تشکلها واگذار شود و وزارتخانه به امور حاکمیتی خود به پردازد.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت توضیح داد: بر این اساس در قدم اول برخی موضوعات را به خانههای صنعت و معدن واگذار کردیم و در برخی از استانها انصافا این واگذاری امور بسیار موفق بوده چرا که هم تولیدکننده و هم دستگاههای اجرای از این اتفاق رضایت داشتهاند.
زرندی با ابراز امیدواری به اینکه همه استانها بتوانند به این شرایط برسند، تاکید کرد: آمادگی داریم موضوعات دیگری همچون پایش و نظارت بر طرح ها، به روز رسانی آمار و اطلاعات صنعتی، آموزش بنگاههای صنعتی و… را به خانههای صنعت بدهیم.
وی همچنین گفت: به تازگی یک مصوبه در شورایعالی اداری در جهت تسهیل فضای کسب و کار تصویب شده که فرآیند آغاز به کار کسب و کار را آسان میکند.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: این مطالبه همیشگی وزارتخانه بوده و همیشه دنبال میکرده و با کمک وزارت اقتصاد به سرانجام رسید.
زرندی توضیح داد: بر اساس این مصوبه برای شروع کسبوکار، فرد متقاضی در صورت رعایت الزامات، دستورالعملها به صورت خوداظهاری اقدام مینماید و به این معنا است که در شروع کار نیاز نباشد از چندین دستگاه اول مجوز بگیرد و سپس کار خود را شروع کند
وی در پایان گفت: با این مصوبه، اعمال نظارت پیشینی توسط دستگاهها به نظارتهای پسینی تبدیل شده است.