به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران، علیرضا پیمان پاک امروز در نشست صبحانه کاری با نمایندگان تشکلهای بخش خصوصی در اتاق بازرگانی تهران، گفت: طی سه ماه گذشته حدود هزار و ۵۰ جلسه با صادرکنندگان برگزار شده است و در این جلسات مشکلات صادرکنندگان مطرح شد، اگرچه از این مشکلات مطلع بودیم، اما شرایطی را فراهم آوردیم تا طی یک ارتباط نزدیک بین مجموعه و حاکمیت مشکلات حل شود، بطوری که اکنون مشکلات شفاف و مشخص است، اما مساله مهم بحث راه حل است و باید وارد راه حل های عملیاتی شویم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: بخشی از مشکلات به گذشته باز میگردد و باید برای چاره جویی آن به عقب بازگشت است، ضمن اینکه برای برخی مشکلات به وجود آمده بر اساس قوانین و مقررات غلط باید راهکار تعریف شود.
وی افزود: بعضی از بخشهای صادرات با چالشهای مواجه است که نتیجه ساز و کارهای غلط است مانند بحث بازگشت ارز و ما در حال تلاش برای مشکلات هستیم.
پیمان پاک با اشاره به موضوع عوارض صادراتی گفت: یکی از برنامه های وزیر صمت صندوق مدیریت عوارض صادرات است، تفکر وزیر صمت این است که باید از خام فروشی به سمت زنجیره ارزش باید حرکت کرد و کسی هم مخالف نیست، اما اینکه عوارض از صنایع بالا دستی گرفته شود و خرج بودجه عمومی دولت شود، همه مخالف هستند.
* صندوق مدیریت عوارض صادراتی تشکیل میشود
وی اظهار داشت: وزیر صمت صندوق مدیریت عواض صادرات را تعریف کرده است و برای تشکیل آن در دولت میجنگند و وزیر صمت پیگیر است تا درآمدهای حاصل از این صندوق صرف زنجیره سازی شود و مشاهده شود که سرمایه وارد این فضا شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: در مورد تعرفههای دو جانبه و ایجاد کانالهای مالی و بانکی کار در حال پیشرفت است و در این باره رایزنیهایی با بانک مرکزی صورت گرفته است.
وی افزود: همچنین معتقدیم که محدودیت گذاشتن باعث کمبود منابع ارزی می شود و مشکلی را حل نمیکند، اگرچه بین بانک مرکزی و وزارت صمت در این حوزه اختلاف نظر وجود دارد.
پیمان پاک بیان داشت: در حوزه سامانه جامع تجارت نیز اصلاحاتی در حال انجام است، اظهار داشت: مساله ممنوعیت صادراتی کاملا غلط است و تجارت باید آزاد باشد، هیچ کشوری که در فضای تجارت آزاد حرکت میکند، ممنوعیت برای تجارت قرار نمیدهد و فضا کاملا رقابتی است، اما در کشور ما به دلایل مختلف محدودیتهایی وجود دارد.
* سوریه مهمترین بستر برای کشت فرا سرزمینی
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران درباره تجارت ایران و سوریه گفت: سوریه مهمترین بستر برای کشت فراسرزمینی است و میتوان در این کشور برای کشت پنبه استفاده کرد و کشور پاکستان نیز برای تهاتر اعلام آمادگی کرده است که صرفا تجارت ایران با پاکستان صادرات نفت و ال پی جی در مقابل برنج نیست، اما رسانه ها این موضوع را فقط مطرح کردند.
وی بیان داشت: تراز تجاری پاکستان ۵۰ درصد منفی است و لذا با مقام مسئول این کشور صحبت کردهایم تا ذخایر معدنی را در اختیار ما قرار دهد و از این کشور در حوزه واردات مواد معدنی از جمله سنگ آهن استفاده کرد.
وی افزود: سوریه اواخر سال شمسی قطعا به اتحادیه عرب بازخواهد گشت که این سه ماه فرصت بسیار مهم و تاریخی است که ما خط کشتیرانی راه اندازی کنیم و بتوان در حوزه صنایع کوچک و متوسط از این فرصت فعلا استفاده کنیم.
پیمان پاک با بیان اینکه انتخاب صادرکنندگان نمونه به اتاق بازرگانی واگذار شده و ما فقط سیاستگذار هستیم، گفت: آماده هستیم، اولین کمیسیون مشترک را میان ایران و اتریش با فعالان اقتصادی برگزار کنیم .
وی در مورد بحث ورود موقت افزود: هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد، لذا باید نشست برگزار کرد و مصداقی مشکلات مطرح و برای آن راهکار تعریف شود و قیمت پایههای صادراتی در حال حل شدن است که بتوانیم موارد آن را حل و فصل کنیم.
پیمان پاک از احتمال افزایش سرمایه صندوق ضمانت صادرات ایران خبر داد و اظهار داشت: سازمان برنامه و بودجه نیز قبول کرده که برای صادرات، ۵۰۰ میلیون دلار افزایش اولیه سرمایه صندوق را عملیاتی کنیم. اعتبارات صندوق ضمانت صادرات ایران را جایگزین ال سی خواهیم کرد.
پیمان پاک اظهار داشت: در حوزه سقف و سابقه ما و وزیر صمت مخالف است و ما نیز مخالف هستیم که سقفی وجود داشته باشد، بنابراین تلاش ما این است که این روند را اصلاح کنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: نباید صادرکننده و واردکننده را در چارچوب یک کالای مشخص قفل کرد، اگرچه ملاحظاتی وجود دارد اما هر کس افزایش صادرات دارد فارغ از سقف و سابقه است.
پیمان در مورد کارت های بازرگانی و مشکلات صدور کارت بازرگانی در حوزه فرش بیان داشت: این موضوع مصداقا به حوزه فرش بر میگردد و برای حل داریم راهکار تعریف میکنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: در حال حاضر ۷ خط کشتیرانی در حوزه دریای خزر راه اندازی کردهایم و برای تجارت روان باید تعاملات لازم انجام شود. این در حالی است که کانال های مالی در برخی از کشورها راه اندازی شده است و آماده گشایش ال سی هستند و در بعضی از کشورها کانال مالی و بانکی راه اندازی شده است و امکان جابه جایی پول وجود دارد اما نکته مهم این است که باید مشتری وجود داشته باشد و مشتری هم دنبال سوزاندان کانال نباشد. لذا باید ساز و کار تعریف شود و مجموعه متقاضی این کانال را استفاده کند و این کانال نیز فعال شود.
وی اظهار داشت: باید ساز و کاری تعریف شود که مجموعه متقاضی دریافت تسهیلات از کانالهای مالی استفاده کنند و بانکی که در کشور ثالث ریسک را پذیرفته باید تقاضا برای خدماتش وجود داشته باشد لذا باید سازمان توسعه تجارت ایران بتواند این فرایند را به بهترین شکل انجام دهد.
پیمان پاک در مورد پرداخت مشوق های صادراتی اظهار داشت: سال گذشته کلا ۳۵ میلیارد تومان مشوق پرداخت شده است و تا به امروز نیز یک ریال از این مشوق ها پرداخت نشده است.
وی افزود: توسعه بازار، لجستیک، گمرکات و تعرفه ها و مسائل مالی و بانکی باید در اولویت باشد تا مسائل زیر ساختی کامل شود ما روی این موارد کار می کنیم و کار رایزن بازرگانی نباید تهیه گزارش کشوری باشد، زیرا تاجر به راحتی ۵۰ برابر رایزن می تواند اطلاعات کسب کند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: برای سال بعد مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان مشوق صادراتی مطرح شد، در حالی که این مشوق ها عملیاتی نمی شود لذا مطرح کرده ایم با سازمان برنامه که این مبالغ را سازمان توسعه تجارت از منابع نفت و گاز تامین کند لذا بنده یک ماهه این را تبدیل به پول خواهم کرد و اگر همین میعاناتی را که نمی توانند بفروشند به سازمان توسعه تجارت بدهند ما آن را می فروشیم و تبدیل به پول می کنیم و این منابع را هزینه اولویت های مطرح خواهیم کرد.
وی درباره نقشه توسعه صادرات کشور اظهار داشت: در حوزه های مختلف کشورها اولویت بندی شده است، اما به کمک بخش های فعال در این حوزهها نیاز داریم.
پیمان پاک اظهار افزود: افرادی که در سازمان توسعه تجارت هستند، برخی در سال های مختلف کارمند بوده اند و بیش از ۶۰۰ نفر کارمند مستقیم در سازمان توسعه تجارت وجود دارد که از این تعداد ۲۵۰ نفر دیپلم و زیر دیپلم هستند و از این افراد نمیتوان انتظار داشت که جهش صادراتی در کشور ایجاد کنند بنابراین بهترین کار آن است که خود تشکلهای خصوصی کمک کنند تا برنامه عملیاتی تعریف کنیم و ما به عنوان سازمان توسعه تجارت بازو و ابزار شما در کل دولت خواهیم شد.
- fateme sepasi
- کد خبر 34522
- بدون نظر
- پرینت