رییس هیات مدیره شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: دانش و فناوری ساخت قطعات نیروگاهی پیش از این در انحصار آمریکا، آلمان، ایتالیا، سوئیس و ژاپن بود که اکنون با همت و تلاش جوانان این مرز و بوم، ایران به جمع پنج کشور دارنده این فناوری پیوست.
به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری بازرگانان ایران از وزارت نیرو، «غلامرضا مهرداد» درباره ساخت پره و کمپرسور توربینهای بخار و گاز افزود: پیش از این توانایی ساخت این پره و کمپرسورها در دست آمریکا و روسیه بود و حالا با تولید در داخل کشور، چهار هزار قطعه با ۶۰ درصد کمتر از قیمت نمونه خارجی ساخته شده است.
وی درباره تعمیر و وارد مدار کردن روتور نیروگاه سیکلترکیبی یزد گفت: سازنده اصلی روتور شرکت آمریکایی بود که با توجه به تحریمها خدمات جدیدی ارائه نکرد و آن را قابل تعمیر ندانست، اما متخصصان این شرکت در مدت ۴۵ روز آن را تعمیر و وارد مدار کردند. با بازسازی این روتور چهار میلیون دلار صرفهجویی ارزی شده است.
رییس هیات مدیره شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران درخصوص بومیسازی دیسکهای روتور توربینهای گازی، خاطرنشانکرد: این دیسکها قطعه اصلی روتور به شمار میرود. در کشور ۶۰ روتور با عمر بیش از ۴۰ سال در حال فعالیت هستند و نیاز به تعویض دارند، اما با تلاش ۱۵ جوان متخصص، در مدت پنج ماه موفق به طراحی و ساخت این قطعه شدیم.
مهرداد، درباره ساخت و تعمیر سه نیروگاه در عراق، گفت: با یکسوم قیمتی که دیگر کشورها به عراق پیشنهاد کرده بودند خدمات ارائه کردیم.
وی بیانداشت: متخصصان این شرکت همچنین قرار است تا پایان امسال چهار طرح تحقیقاتی را اجرایی کنند که با بومی شدن آنها انحصار ساخت از دست پنج شرکت آمریکایی و اروپایی خارج شده و ۱۰ میلیون دلار صرفهجویی برای کشور به ارمغان میآورد.
این مقام مسوول ادامهداد: شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران ۴۰ سال پیش با هدف پوششدهی تعمیرات اساسی و بازسازی انواع توربینهای بخاز، گاز و ژنراتورهای سنگین کشور راهاندازی شد و اکنون با تحریم شدن ایران در رابطه با دستیابی به محصولات و خدمات آن به خودکفایی رسیده است.
منبع : ایرنا