عباس آرگون پیرامون رویه تعیین نرخ ارز از طریق سازوکار بازار، گفت: کاملا موافقم که باید نرخ ارز براساس مکانیزم بازار و عرضه و تقاضا تعیین شود و هرگونه سرکوب نرخ ارز مسلما باعث خروج سرمایه از کشور میشود که این روند باعث کاهش رونق صادرات و عاملی برای توجیه بیشتر واردات به کشور میشود، به عبارت دیگر یارانهای برای تولیدکننده خارجی خواهد بود.
وی افزود: نرخ ارز یکی از مهمترین و موثرترین متغیرهای اقتصادی و بیانگر شرایط اقتصادی کشور و عاملی برای مقایسه بین اقتصاد ملی و اقتصاد دنیاست. همچنین تاثیر مهم دیگری هم بر متغیرهای اقتصادی همچون تورم، اشتغال، صادرات و واردات دارد.
به گفته آرگون، در واقع یکی از مسائل مهمی که دولت با آن مواجه است، کنترل نرخ ارز و ایجاد یک فضای مناسب اقتصادی است، برای اینکه تولید داخلی را بتوانیم حفظ کنیم و از افزایش تورم جلوگیری شود و در نهایت فراهم کردن شرایط ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور است.
نوسان شدید نرخ ارز در واقع عدمتعادل و بیثباتی در اقتصاد کشور را نشان میدهد و فعالیت بنگاههای اقتصادی را با ریسکهای مهمی مواجه میسازد و در حقیقت جریان مالی بنگاههای اقتصادی را تحتتاثیر خودش قرار میدهد. البته کنترل نرخ ارز با قیمتگذاری نرخ ارز متفاوت است. به بیان دیگر، ما باید شرایط را پیشبینیپذیر کنیم. نایبرئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: مهم است که نرخ ارز با واقعیتهای اقتصادی همخوان باشد. اگر ارزانتر باشد قطعا باعث خروج سرمایهها از کشور میشود و یک یارانه و سوبسید به کشورهای خارجی میدهیم و عملا تولید و صادرات خودمان متوقف خواهد شد؛ زیرا بهای تمام شده کالای تولید داخل مطابق با تورم موجود، نرخ مواد اولیه و دستمزد خواهد بود که اگر در این شرایط نرخ ارز مطابق با تورم افزایش پیدا نکند رقابت تولیدکننده داخلی در بازارهای جهانی از بین میرود و حاشیه سود در سالهای اول کاهش پیدا میکند و به مرور به نقطه زیان میرسد و در نهایت بازار خارجی را از دست میدهد و عملا صادرات از بین میرود. پس مهمترین بحث این است به سمتی حرکت شود که مکانیزم بازار نرخ ارز را تعیین کند.