۱ : پرداخت مالیات بر عهده مالک یا مستاجر؟
طبق شنیده ها بعصی از مالکان در قراردادهای اجاره ای امسال مبلغی را هم به عنوان مالیات به اجاره مستاجران اضافه میکنند.
قانون مالیات بر خانه های خالی باعث نگرانی خیلی از مستاجران شده است. جریمه و محدودیت هایی که هم برای مالک و هم مستاجر در نظر گرفته می شود به کنار، حالا هم خبرهایی درباره اضافه شدن رقم مالیات به قرارداد مستاجران شنیده می شود.
گویا برخی از مالکان قصد دارند مالیات ملک خود را به مستاجران منتقل میکنند. اگر فشار پرداخت مالیات هم به هزینههای مستاجران اضافه شود، وضعیت معیشت این گروه سختتر میشود براساس اعلام مرکز آمار میزان اجارهبهای مناطق شهری در زمستان ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸.۹ درصد افزایش یافته است. اما این کار جنبه قانونی دارد؟ براساس قانون مستاجران باید مالیات بر ملکی که اجاره میکنند را بپردازند؟
با اینکه هنوز هیچ خبر رسمی در این باره منتشر نشده است، اما بعضی از مستاجران با انتشار پست و توییت به این شایعه ها واکنش نشان داده اند.
یکی از کاربران در باره احتمال انتقال مالیات ملک صاحبخانه به مستاجر نوشته است: حسب شنیدهها در قراردادهای اجاره امسال معادل ماهانه مالیات بر املاک به مبلغ اصلی افزوده میشود.
صاحبخانه یا مستاجر چه کسی باید مالیات بدهد؟
به گفته رئیس اتحادیه مشاوران املاک در قراردادهای اجاره یک مالیات املاک و مستغلات وجود دارد که برعهده مالک است اما ممکن است براساس توافق بین مستاجر و موجر این مالیات با کسر از اجارهبها به مستاجر منتقل شود.
قلی خسروی همجنین درباره ملکی که از قبل مالیات داردبه تجارت نیوز می گوید: در این مورد مالیات بر عهده مالک است اما همچنان به توافق بین فروشنده و خریدار بستگی دارد که تصمیم بگیرند مالیات از مبلغ نهایی که باید خریدار بپردازد کسر شود یا که خود مالک بپردازد.
طبق گفته رئیس اتحادیه مشاوران املاک، مالیات برعهده مالک است و براساس توافق و کسر هزینه مشخص میشود که چه کسی پرداخت کند اما برخی از کاربران توئیتر میگویند که این موضوع چند سالی هست که به مستاجران تحمیل شده است.
۲ : چین قصد ندارد یوان دیجیتال را جایگزین دلار کند
رئیس بانک مرکزی چین اعلام کرد بینالمللی کردن یوان یک روند طبیعی است و هدف این کشور جایگزینی دلار آمریکا یا سایر ارزهای بینالمللی نیست.
چین به دنبال از بین بردن ترس به وجود آمده در مورد کنار زدن دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهان توسط یوان دیجیتال است. این ترس از تلاشهای بیشتر چین در انتشار یوان دیجیتال ناشی میشود.
رئیس بانک مرکزی چین اعلام کرد هدف از بین المللی کردن ارز چین جایگزینی دلار نیست و تلاشها برای ایجاد یک یوان دیجیتال با هدف مصرف داخلی صورت میگیرد.
وی گفت:«ما بارها در مورد بینالمللی کردن یوان گفتهایم که این یک روند طبیعی است و هدف ما جایگزینی دلار آمریکا یا سایر ارزهای بینالمللی نیست. هدف ما دادن حق انتخاب به بازار جهت تسهیل تجارت و سرمایهگذاری بین المللی است».
بانک مرکزی چین در حال آزمایش یوان دیجیتال خود در چندین برنامه آزمایشی در سراسر کشور است. گزارشات نشان میدهد دولت بایدن به شدت روند رسیدن چین به یوان دیجیتال را تحت کنترل دارد و نگران است این یک تلاش بلندمدت برای جایگزینی دلار باشد.
بانک مرکزی چین: افزایش قیمت بیت کوین باعث بالا رفتن علاقه به یوان دیجیتال میشود
بانک مرکزی چین از ۲۰۱۴ بر روی این ارز دیجیتال کار میکند و این اقدام آن علاقه به یوان دیجیتال را در میان بانکهای مرکزی و سیاستگذاران افزایش داده است. گسترش ارزهای مجازی این احساس را به وجود آورده که این رقبای پول سنتی میتوانند عملکرد بخش مالی را تغییر دهند. بانک مرکزی چین اولین بانک مرکزی بزرگ دنیا خواهد بود که یک ارز مجازی راهاندازی میکند. این بانک استفاده آزمایشی از یوان دیجیتال توسط مصرف کنندگان و کسب و کارها را در ۱۱ شهر در سراسر کشور ممکن میسازد.
رئیس بانک مرکزی چین گفت:«هدف از یوان دیجیتال در حال حاضر مصرف داخلی است. قابلیت همکاری با بخشهای مالی دیگر مسئله پیچیدهای است که ما عجله برای رسیدن به یک راهحل خاص نداریم. البته در بلند مدت مقدمات استفاده بین مرزی هم آماده خواهد شد».
وی تاکید کرد یوان دیجیتال چین دلار آمریکا را سرنگون نمیکند. بانک مرکزی چین استفاده بین مرزی از یوان دیجیتال را در المپیک زمستانی ۲۰۲۲ آغاز میکند.
۳ : خبری مهم از آزادسازی پولهای بلوکه ایران
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با تشریح توافق ۱۰ بندی ایران و عراق برای آزاد سازی پولهای بلوکه شده، گفت: به سرانجام رساندن این روند به حدود یک ماه زمان نیاز دارد تا وضعیت معاملات در شرایط عادی قرار بگیرد.
حمید حسینی با بیان اینکه در اسفندماه سال ۹۹ مسئولان دو کشور در مصاحبه هایی به طور رسمی از پرداخت بدهی ها عراق به ایران خبر دادند، اظهار داشت: این کشور معافیتهایی در زمینه بازگشت پول های بلوکه شده ایران دریافت کرده است و می تواند فارغ از تحریم ها بدهی های خود را به ایران پرداخت کند.
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه نماینده ای از سوی ایران با بانک تجارت عراق مذاکره داشته است، خاطرنشان کرد: این بانک اعلام کرد که در حال حاضر تجار ایرانی می توانند با استفاده از پول های بلوکه شده، تجارت خود را انجام دهند.
حسینی با بیان اینکه دستورالعمل ۱۰ گانه ای تبیین شده تا شرکت های ایرانی و عراقی بتوانند با یکدیگر همکاری داشته باشند، تصریح کرد: در این بخشنامه آمده که می توانند از پول های بلوکه شده به صورت یورو، دلار و دینار استفاده کنند و بانک هزینه ای بابت کارمزد آن دریافت نخواهد کرد.
وی با اشاره به سایر شرایط این توافق، افزود: از سوی دیگر شرکت های توانیر و گاز ایران باید شرکتهای ایرانی را در نامهای معرفی و تایید کنند و همچنین شرکت عراقی طرف معامله در زمینه دارو و غذا باید تخصص و سابقه کار داشته باشد.
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق خاطرنشان کرد: بر اساس این دستورالعمل شرکت ایرانی کالاهای مورد نظر خود را از عراق خریداری کرده و زمانی که کالا وارد آب های ایران شود ۹۰ درصد و در زمان تخلیه بار ۱۰ درصد باقی مانده از پول های ایران در بانک عراق آزاد خواهد شد.
به گفته حسینی، طبق بخش دیگری از این توافق، در صورت خرید اقلام کشاورزی و دارویی، تایید وزارت کشاورزی و دارویی عراق الزامی است و بعد از استعلام مالیاتی کالا قابل تبادل می شود.
وی با بیان اینکه این روند نیاز به مذاکره با شرکت های عراقی دارد، خاطرنشان کرد: تشویق آنها برای تجارت با ایران با رعایت این دستورالعمل ها سخت شده است و نیاز به زمان دارد اما در حال حاضر به لحاظ پرداخت بانکی و آزاد سازی پول های بلوکه شده ایران، مشکلی وجود ندارد.
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم تا شرکت های عراقی را وارد این روند کنیم، اظهار داشت: در صورتی که بخواهیم پول های ایران را در تجارت با شرکتهایی غیر از شرکت های عراقی آزاد کنیم نیاز است که شرکت مورد نظر در بانک تجارت عراق حساب باز کند تا بتوان هزینه کالای خریداری شده را به حساب شرکت خارجی پرداخت کنیم.
حسینی تاکید کرد: به سرانجام رساندن این روند به حدود یک ماه زمان نیاز دارد تا وضعیت معاملات در شرایط عادی قرار بگیرد و به زودی در این زمینه خبرهای خوبی خواهیم داشت.
کارنامه تجارت ایران در مجموع ۱۱ ماه سال ۹۹، ۱۳۴ میلیون تن کالا به ارزش ۶۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده که سهم صادرات ۱۰۳ میلیون و ۹۰ هزار تن به ارزش ۳۱ میلیارد و ۱۹۸میلیون دلار و سهم واردات ۳۰ میلیون و ۸۱۸ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ میلیارد و ۳۲۱ میلیون دلار بوده است.
از کل صادرات کشور، عراق با یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن به ارزش ۴۷۷ میلیون دلار در جایگاه دومین مقصد صادراتی کشور در ۱۱ ماهه سال ۹۹ قرار گرفت.
به گفته «عبدالناصر همتی» رییس کل بانک مرکزی، حجم منابع ارزی ایران در عراق حدود پنج میلیارد دلار است.
۴ : بررسی پرونده بانکهای خصوصی در هیات تحقیقوتفحص مجلس
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از وضعیت فعلی بانکهای خصوصی گفت: منتظر اخبار هیات تحقیقوتفحص مجلس از بانکهای خصوصی باشید.
احسان خاندوزی؛ نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رویه بانکهای خصوصی گفت: وقتی صحبت از برخورد سرمایهسالار و طبقاتی با واکسنکرونا است، باید از آقای وزیر بهداشت پرسید بیمارستان ۳هزار تختی که متعلق به یک بانک خصوصی است امروز چه وضعی دارد؟
وی با تاکید بر نظارت وبررسی وضعیت بانکهای خصوصی از سوی نمایندگان مجلس افزود: منتظر اخبار هیات تحقیقوتفحص مجلس از بانکهای خصوصی باشید.
۵ : واکنش جالب مدیرعامل صرافی باینانس به ریزش ارزهای دیجیتالی
پس از ریزش شدید بازار ارزهای دیجیتالی که به کاهش حدود ۲۰۰ میلیارد دلاری ارزش بازار نیز منجر شد، چانگ پنگ- مدیرعامل صرافی باینانس- در پیامی توییتری نوشت: می خواهند شما را از اتوبوس پیاده کنند!
آقای پنگ گفته است که این توییت وی یک توصیه سرمایه گذاری محسوب نمی شود و معامله گران باید اقدامات احتیاطی در پیش گیرند که جلوی زیان های سنگین آن ها در بازار را بگیرد چرا که این زیان ها قابل جبران نخواهند بود.
چانگ پنگ همچنین در اظهار نظر جداگانه ای اعلام کرد ۴۰ درصد کل ارز دیجیتالی باینانس کوین در اختیار صرافی باقی خواهد ماند و هیچ کدام از آن ها فروخته نخواهد شد چرا که قرار است طی فرآیند توکن سوزی این رمزارزها از بین بروند. (به قیمت کنونی این ارزها چیزی در حدود ۳۷ میلیارد دلار ارزش دارند!)
ارزهای دیجیتالی در ساعت های اخیر ریزش کم سابقه ای را تجربه می کنند که برخی تحلیلگران دلیل آن را اخلال موقت در فعالیت استخراج کنندگان چینی و برخی نیز آن را مرتبط با توییت یک حساب کاربری می دانند که از احتمال آغاز تحقیقات قضایی آمریکا در خصوص پولشویی با استفاده از ارزهای دیجیتالی خبر داده بود.
طبق اعلام کوین مارکت، متوسط ریزش ارزهای دیجیتالی طی ۲۴ ساعت اخیر (تا ساعت ۱۴:۳۰ به وقت شرقی) ۱۰.۰۹ درصد بوده است. ارز فانتوم بیش از هر ارز دیگری ریزش داشته است. به دنبال این ریزش سنگین غیرمنتظره، حدود ۱۰ میلیارد دلار از سرمایه معامله گران بازار لیکویید شده است. (از بین رفتن تمام سرمایه به دلیل پیش بینی نادرست در هنگام استفاده از اهرم معاملاتی)
- محمد شجاعی
- کد خبر 30752
- بدون نظر
- پرینت