رفتار دلار نشان میدهد که فعالان این بازار هنوز به احیای برجام خوشبیناند.
دلار امروز در واکنش به دستهای از اخبار مهم نسبتا ثابت ماند. در روز گذشته با رایزنیهای صورت گرفته، چشمانداز برجام پس از خروج ایران از پروتکل الحاقی (در ۵ اسفند) اندکی بهبود یافته است و از نگرانیها در خصوص آنکه از ۶ اسفند چه اتفاقی در مسیر توافق میافتد کمتر شده است. در این شرایط معاملهگران ارزی هنوز ریسک توافق و ریزش نرخها را در معاملات خود منظور میکنند و خریدها را افزایش ندادهاند.
۱- نتیجه سفر مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی به تهران: تصمیم ایران برای توقف پروتکل الحاقی تغییر نخواهد کرد و فردا شاهد این اتفاق خواهیم بود. (توقف پروتکل به معنای سختتر شدن احیای برجام است و میتواند اثر افزایشی بر دلار داشته باشد.)
۲- اما اطلاعات دوربینهای سایتهای هستهای ذخیره خواهد شد و در صورت رفع تحریمها در ۳ ماه آینده برای راستیآزمایی در اختیار بازرسان آژانس قرار خواهد گرفت. (برخی از جمله عمده نمایندگان مجلس این اقدام را در عمل به معنای بیهوده کردن توقف پروتکل الحاقی تعبیر کردند. از این رو این خبر سیگنال باقی ماندن تمایل به احیای برجام در ۳ ماه آینده میدهد و میتواند اثر کاهشی بر دلار داشته باشد.)
۳- ناهماهنگیها بین مقامات داخلی (به ویژه دولت و مجلس) دوباره افزایش یافته و این مسأله اتخاذ یک تصمیم مشترک در سیاست خارجه را مشکل میکند.
۴- توافق ایران و کره جنوبی در خصوص انتقال بخشی از منابع ارزی بلوکه ایران: کره بارها در حرف به آزادسازی منابع ایران تمایل نشان داده، اما تاکنون به نظر گشایشی در این زمینه حاصل نشده بود. این بار بانک مرکزی خبر از توافق در خصوص حجم منابع مورد انتقال و بانکهای مقصد انجام گرفته که در صورت به وقوع پیوستن، میتواند چشمانداز دلار را نزولی کند.
۵- آمریکا شب گذشته مدعی برقرار شدن نخستین تماسها با ایران (در خصوص تبادل زندانیان) شد. سخنگوی وزارت خارجه گفت پیامهایی در این خصوص با واسطه سوییس دریافت شده اما گفتوگوی مستقیمی در کار نبوده است.
۶- یکی از مواردی که فعالان بازار ارز در انتظار آن هستند، پاسخ ایران به دعوت غیررسمی اتحادیه اروپا برای گفتوگو با ۱+۴ و آمریکا در یک نشست مشترک است.
- محمد شجاعی
- کد خبر 29419
- بدون نظر
- پرینت