به صورت کلی سرمایه گذاری عبارت است از تبدیل وجوه مالی به یک یا چند نوع دارایی که برای مدتی در زمان آینده نگهداری خواهد شد. سرمایه گذاری در واقع مستلزم مدیریت درست برای سرمایه گذاری است. این ثروت شامل مجموع درآمد فعلی و ارزش فعلی درآمدهای آینده است. بنابراین سرمایه گذاری بدان معناست که از مصرف امروز چشم پوشی کرده تا در آینده از آن بازدهی لازم را کسب کرد.
فرصت های سرمایه گذاری زیادی در چهارچوب اقتصاد داخلی ایران وجود دارد که اگر بخواهیم به مواردی از آن اشاره کنیم شامل:
- بازار پول
- بازار مسکن
- بازار سکه
- بازار طلا
- بازار ارز
همه سرماه گذاری ها در راستای کسب بازدهی صورت می گیرد، بنابراین ریسک یک بخش جدایی ناپذیر سرمایه گذاری است. بدین معنا که برای داشتن بازدهی بیشتر می بایست ریسک های بیشتری را نیز قبول کرد. البته به غیر از ریسک بایستی آینده سرمایه گذاری، میزان نقد شوندگی، حجم سرمایه گذاری را نیز در نظر گرفت.
در ادامه به بررسی بخش های مختلف سرمایه گذاری می پردازیم. سرمایه گذاری به لحاظ افق زمانی به دو دسته سرمایه گذاری بلند مدت و سرمایه گذاری کوتاه مدت تقسیم می شود. البته می توان سرمایه گذاری را با یک نکاه دیگر به دو گروه متفاوت تقسیم بندی کرد که شامل:
- اعتباردهی اوراق خزانه و سپرده بانکی
- مالکیتی سرمایه گذاری هایی همچون سهام عدالت و املاک در این دسته قرار می گیرند.
در اقتصادهایی همچون اقتصاد ایران که از یک طرف تحت نوسانات بسیاری همچون نرخ بهره و نرخ تورم است و از طرف دیگر رشد شاخص قیمت ها نیز در کشور از رقم بالایی برخوردار است. بنابراین با توجه به شرایط تورم، ارزش پول ایران بسیار کم بوده و یکی از راه های حفظ ارزش پول در برابر تورم سرمایه گذاری است.
اما قبل از اینکه اقدام به سرمایه گذاری کنیم، بهتر است فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید:
- میزان پول در دسترس و تناسب آن با کمترین حجم سرمایه گذاری در بازار هدف
- بازدهی مورد انتظار
- درجه ریسک پذیری
- مدت زمان سرمایه گذاری
- حجم نقد شوندگی
انواع روش های سرمایه گذاری در بانک
یکی از روش های سرمایه گذاری که در بایران مورد توجه افراد قرار می گیرد، سرمایه گذاری در بانک است. در این روش افراد پول خود را به صورت سپرده بانکی در نزد بانک قرار داده و مبلغی را به عنوان سود از بانک دریافت می کنند. اما به صورت کلی دو روش سرمایه گذاری در بانک وجود دارد: کوتاه مدت و بلند مدت.
سرمایه گذاری کوتاه مدت:
سرمایه گذاری کوتاه مدت به سپرده ای گفته می شود که به صورت نامحدود قابل واریز و برداشت باشد. در واقع این حساب قابل افزایش و یا کاهش می باشد. در این نوع سپرده سرمایه گذاری، از جمله منابع ارزان قیمت محسوب می شود. سپرده کوتاه مدت در هر زمانی قابل برداشت است. با درخواست مشتری، سود سپرده گذاری کوتاه مدت، به صورت ماهانه از طرف بانک واریز می شود.
سرمایه گذاری بلند مدت:
سرمایه گذاری بلند مدت به سپرده ای گفته میشود که افراد پول خود را برای سرمایه گذاری و دریافت سود به مدت زمان معینی مثلا ۲، ،۳ ۴، و یا ۵ سال نزد بانک می سپارند و سود مشخصی دریافت می کنند.
ویژگی های سرمایه گذاری بلند مدت
از جمله ویژگی های سرمایه گذاری بلند مدت این است که فرد سرمایه خود را به مدت طولانی در بانک سپرده گذاری میکنند و از این بابت میتوانند در فعالیت های بلند مدت شرکت کند. برداشت به صورت نامحدود نبوده و فرد نمی تواند هر زمان که بخواهد سپرده خود را از بانک بگیرد. در سپرده بلند مدت فرد نمی تواند وجه خود را از بانک به بانک دیگر منتقل کند.
سرمایه گذاری بلند مدت هر چقدر زمان طولانی ترین سپرده خود را در بانک قرار دهید میزان سودآوری آن نیز بیشتر است.
روش های سرمایهگذاری در بازار مسکن
سرمایهگذاری در مسکن از گذشته تا کنون از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و اغلب افراد آن را بهترین روش سرمایه گذاری در کشور میدانند.
روش های سرمایهگذاری در مسکن را می توان از دو جنبه مورد بررسی قرار داد یکی خرید با هدف اجاره دادن و دومی خرید به قصد فروش.
ویژگی های سرمایه گذاری در بازار مسکن شامل موارد زیر است:
- ریسک نسبتاً پایین
- سرمایه گذاری بلند مدت
- قابل استفاده برای اجاره دادن یا ساکن شدن در آن
انواع روش های سرمایه گذاری در بازار ارز
یکی از اصلی ترین روشهای سرمایه گذاری در ایران، سرمایه گذاری در بازار ارز است. اما این سرمایهگذاری از ریسک بسیار بالایی برخوردار است.
علت ریسک بسیار بالای بازار ارز این است که معاملات بازار ارز چندان شفاف نبوده و در اصطلاح یک نوع فعالیت در بازار سیاه محسوب می شود.
با وجود اینکه سرمایه گذاری در بازار ارز بسیار ارزنده محسوب میشود، ولی آن را نمیتوان به عنوان یک سرمایه گذاری پایدار شناخت.
البته بسیاری از افراد در این بازار توانستند سود فوقالعادهای کسب کنند اما بسیاری نیز در تلاطم های ارز ضرر و زیان های فراوانی کرده اند.
انواع روش های سرمایه گذاری در بازار طلا
طلا از جمله دارایی های امن در جهان محسوب میشود.
اما این بازار از دو فاکتور داخلی و خارجی تاثیر می پذیرد، فاکتور داخلی تاثیر گذار، نرخ برابری دلار به ریال بوده و فاکتور خارجی نیز قیمت اونس جهانی است.
از دیگر ویژگی های سرمایه گذاری در بازار طلا عدم محدودیت زمانی است. بنابراین هر زمان می توان آن را خرید یا فروخت.
از دیگر موارد سرمایه گذاری در بازار طلا، انتخاب بین طلای ساخته شده یا ساخته نشده است.
اما بیشتر سود های کلان برای طلای ساخته نشده صورت می گیرد.
جذابیت سرمایه گذاری در بازار طلا هم در کشورهای خارجی مشهود بوده و هم کشور ما ایران. اما یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری در ایران، ورود به صندوق های سرمایه گذاری است.این صندوق ها با قوانین مشخص و معینی، سرمایه گذاری در بازار طلا را آسان تر می کنند.
یکی از انواع سرمایه گذاری در صندوق ها، نوع طلایی آن است. در اصل بدون درگیر شدن برای خرید طلا، از طلای ساخته شده مانند انواع سکه، برای سرمایه گذاری استفاده می شود. این روش بهترین روش سرمایه گذاری در ایران محسوب می شود.
- محمد شجاعی
- کد خبر 28498
- بدون نظر
- پرینت