بازرگانان نیوز: کشاورزان معتقدند علاوه بر اینکه نمیدانند کود را باید از کجا تهیه کنند، از این موضوع هم گلایه مندند که چرا باید محصولات خود را با دلار آزاد تولید کنند و با دلار نیمایی به فروش برسانند.
محمدرضا اکبری، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاکشاورزی خراسان جنوبی در پاسخ به این مشکل به خبرنگاران گفت: برای کشت پاییزه امسال کشاورزان با کمبود کود به ویژه اوره مواجه نیستند و به تدریج این کود در استان توزیع میشود.
وی تصریح کرد: پس از طرح مباحثی درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات سم، کود و بذور کشاورزی، برخی کشاورزان برای کشت پاییزه و تامین کود مورد نیاز ابراز نگرانی کردند و این در حالی است که در مجموع ۱۵ درصد کود مورد نیاز کشاورزان شامل کودهای فسفاته و پتاسه وارداتی بوده و مشمول این گرانیها شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در زمینه تامین اوره مورد نیاز کشاورزان هیچ گونه کمبودی وجود ندارد چراکه تولید داخل بوده و سهمیه به اندازه کافی به استان اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: پیگیریهای لازم برای رفع گرانی کود و سموم کشاورزی در حال انجام است اما چون تصمیم کشوری است کار چندانی از دست ما ساخته نیست.
اکبری گفت: تا حدودی برای برخی کودها، جایگزین وجود دارد و میتوان امسال به صورت محلول پاشی از روشهای جایگرین استفاده کرد تا کشاورز دچار ضرر و زیان نشود. همچنین میشود از کودهای مرغی برای تامین فسفر و پتاس استفاده کرد و البته این نوع کودها کمتاثیر بوده و زودبازده نیستند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: سهمیه کود پتاسه استان سالانه سه هزار تن، فسفاته چهار هزار تن و اوره ۱۸ هزار تن است که تاکنون به صورت یارانهای در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی گفت: کشاورزان استان با مشکلات مالی متعددی مواجه هستند که با هماهنگی بانکهای استان تسهیلات ارزان قیمت در اختیار برخی از آنان قرار میگیرد.
وی از طراحی کشاورز کارت توسط بانک کشاورزی در کشور خبر داد و افزود: این کارتها به مرور شارژ میشود و کشاورز همه هزینههای کشاورزی خود را از طریق این کارت پرداخت خواهد کرد. کشاورزان و دامداران بعد از فروش محصول تولیدی، بخشی از وجوه حاصل از فروش محصولات خود را برای تسویه حساب اختصاص خواهند داد.
وی تصریح کرد: اراضی کشاورزی استان پهنهبندی شده و شناسنامه کشاورزان در حال تهیه است، لذا کشاورز کارت در اختیار آن دسته از افرادی قرار می گیرد که زمین فعال دارند.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی قیمتگذاری محصولات را نیز در دستور کار دارد که با صدور کشاورز کارت، قیمت محصول متناسب با افزایش سایر اقلام و کالای مربوط به بخش کشاورزی افزایش خواهد یافت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از سموم کشاورزی به عنوان شاه کلید تغذیه نام برد و گفت: در سالهای اخیر با عملیات بهزراعی در استان مصرف سموم شیمیایی خیلی پایین آمده است. همچنین از مواد جایگزین سموم شیمیایی از جمله برای پسیل پسته ترکیب سرکه سفید و مایع دستشویی استفاده میشود چراکه تولید محصول سالم در اولویت کاری قرار گرفته است.