بازرگانان نیوز: ارزش روز بازار در بورس تهران بیش از ۶ میلیون و ۲۸ هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران امروز در بورس تهران بیش از ۷٫۸ میلیارد اوراق بهادار، سهام و یا حق تقدم درر قالب ۱٫۳ میلیون نوبت معامله و به ارزش ۹ هزار و ۷۴۵ میلیارد تومان داد وستد کردند.
همچنین در فرابورس ایران هم امروز ۳ هزار و ۸۹۴ میلیارد تومان معامله صورت گرفت که مجموع ارزش معاملات بورس اوراق بهادار و فرابورس امروز به بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید.
امروز شاخص کل بورس نسبت به روز گذشته ۱٫۸ درصد رشد کرد.
شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی در بورس ۱٫۸ درصد افزایش یافت.
شاخص کل بورس با معیار هم وزن ۶ صدم درصد و شاخص قیمت با معیار هم وزن به همین مقدار کاهش یافت.
شاخص آزاد شناور در بورس تهران ۱٫۶ درصد رشد کرد، شاخص اول بازار بورس ۲٫۳ درصد ارتقا یافت و شاخص بازار دوم بورس که معاملات بلوکی در آن انجام میشود ۱٫۱ درصد رشد کرد.
روند یک ساله شاخص بورس تهران
امروز نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه، ملی مس، گلگهر و گسترش نفت وگاز پارسیان به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص کل بورس را داشتهاند و نمادهای بانک پارسیان و کشتیرانی جمهوری اسلامی بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتهاند.
نمادهای پربیننده شامل ملیمس، فولاد مبارکه، بانک صادرات، بانک ملت، سرمایهگذاری غدیر، بانک تجارت و کشتیرانی بودهاند.
به گزارش فارس، امروز در فرابورس ایران نیز شاخص کل رشد مناسبی داشته و با افزایش ۲۳۰ واحد به رقم ۱۷ هزار و ۱۳ واحد رسید.
ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از ۱ میلیون و ۱۰۸ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در فرابورس ایران بیش از۱٫۷ میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۵۱۶ هزار نوبت معامله و به ارزش ۳ هزار و ۹۰۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای شاخص ساز در فرابورس شامل پتروشیمی مارون، آریا ساسول، سنگ آهن گهرزمین، فولاد هرمزگان، ذوبآهن، هلدینگ معدنی خاورمیانه، و پتروشیمی تندگویان بودند که بیشترین اثر افزایشی روی شاخص فرابورس داشتند.
نمادهای پربیننده شامل بانک دی، سهامی ذوبآهن، پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی تندگویان، پتروشیمی زاگرس، سرمایهگذاری میراث فرهنگی و مادیران بودند.
به گزارش فارس بعد از نشست شورای عالی بورس و اعلام حمایت از بازار بورس از سوی مقامات دولتی و رئیس مجلس مبنی بر حمایت از سرمایههای مردم در بورس تهران و همچنین الزام شرکتهای حقوقی به بازار گردانی سهام و انتشار اوراق تبعی و نیز بیمه سهام و همچنین رفع ممنوعیت خرید و فروش سهام از سوی بانکها باعث شد، روند بازار بهتر شود.
گرچه برخی از کارشناسان اقتصادی نسبت به اجازه داشتن بانکها برای خرید و فروش سهام انتقاد دارند و میگویند، بانکها نباید در بازار بورس دخالت کنند، اما به هر حال به نظر می رسد روند بازار به یک روال منطقی تبدیل شده است.
با کاهش صادرات نفت درآمد دولت کاهش یافته و به نظر میرسد دولت برای اجرای طرحهای عمرانی خود و تامین مالی پروژهها بهترین روش برای تامین مالی را بورس میداند و بنابراین نیازمند است هم از سرمایههای مردم در بورس حمایت کند و هم با رونق دادن به این بازار به تامین مالی پروژههای خود بپردازد.