بازرگانان نیوز: تمرکز بازار بیشتر از این که روی رکود در اقتصاد جهان باشد، روی احیای فعالیت اقتصادی چین است. بسته محرک اقتصادی پکن روی زیرساخت جدید مانند ساخت جایگاههای شارژ خودروهای برقی متمرکز شده که احتمالا از نظر تقاضا برای مس مثبت خواهد بود.
چین به واردات بالا ادامه داده و وضعیت نسبتا ثابت بازارهای سهام جهانی، این دیدگاه خوشبینانه را تقویت کرده است.
اما تحلیلگران کومرس بانک هشدار دادند که این خوش بینی زودهنگام است و هنوز بدترین وضعیت ممکن پیش نیامده است. این بانک در چنین دیدگاهی تنها نیست. شورای بینالمللی مس خام (IWCC) هم انتظار دارد مس امسال و سال آینده حدود یک میلیون تن مازاد داشته باشد.
با توجه به این که عوامل عرضه و تقاضا تغییرات سریعی را سپری میکنند، انجام هرگونه پیش بینی در حال حاضر دشوار خواهد بود. با این حال شورای بینالمللی مس خام با داشتن ۱۵۰ عضو از بخش تولید مس، در جایگاه مناسبی برای ارزیابی چشم انداز بنیادین این فلز قرار دارد.
گزارشهای نیم سالانه این شورا از بازار مس اغلب تحت تاثیر گزارشهای گروه مطالعات بین المللی مس (ICSG) قرار میگیرد اما این گروه در ماه مه دیداری نداشت و امسال هیچ پیش بینی منتشر نکرده است اما در محاسبات مربوط به بخش عرضه با شورا موافق است.
با توجه به اختلال فعالیت در کشورهای تولیدکننده مانند پرو که در نتیجه قرنطینه مقابله با شیوع ویروس کرونا ایجاد شد، پیش بینی شده که تولید جهانی امسال چهار درصد کاهش پیدا میکند که به معنای کاهش دو درصد تولید مس پالایش شده است.
اما شوکی که بیماری کووید ۱۹ به تقاضا وارد کرده است از شوک بخش عرضه فراتر خواهد رفت و مصرف مس در سال ۲۰۲۰ ممکن است حداکثر ۵.۴ درصد کاهش پیدا کرد.
پیش بینی میشود مصرف مس در اروپا که شدیدترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا دیده است، امسال ۶.۴ درصد و در آمریکای شمالی ۶.۹ درصد نسبت به سطح تقاضا در سال ۲۰۱۹ کاهش پیدا کند.
حتی در چین هم که به نظر میرسد فعالیت اقتصادی در حال احیا است، پیش بینی میشود که تقاضا برای مس ۲.۸ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
آمار شورای بینالمللی مس خام نشان میدهد که امسال امسال ۲۸۵ هزار تن مازاد عرضه و در سال آینده ۶۷۵ هزار تن مازاد عرضه خواهد داشت.
بر اساس گزارش رویترز، با این حال به دلیل ابهاماتی که پیرامون پاندمی ویروس کرونا وجود دارد، پیشبینیهای مذکور ممکن است دستخوش تغییر شوند.