طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی در قالب ۱۴ ماده به پیشنهاد کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس تهیه و در سال جاری پس از دو بار رفت و برگشت به صحن علنی مجلس با اکثریت آرا به تصویب رسید و رهسپار شورای نگهبان شد تا پس از بررسی بیشتر و تأیید نهایی، لازم الاجرا و به قانون تبدیل شود. برای آگاهی از جزئیات و ضرورت تدوین این طرح و پیامدهای احتمالی دراز مدت اجرای آن بر منابع آبی و محیط زیست، با علی کیانی راد رئیس موسسه پژوهشهای برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی گفتوگویی انجام دادهایم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازرگانان ایران ، به گفته این دکترای اقتصاد کشاورزی طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی به دنبال یکپارچگی مدیریت زنجیره ارزش محصولات، مشارکت بیشتر و تصدیگری بخش خصوصی و افزایش ضریب نفوذ فناوری و دانش در حوزه کشاورزی است.
به اعتقاد کیانی راد این طرح با توجه به ظرفیتهای تولید و اسناد بالادستی در کشور تدوین شده و نگرانی ها درباره آسیب رسانی به منابع آب و خاک کشور بی مورد است. با این حال او در تحلیل هایش برای تحقق اهداف این طرح بدون آسیب رسانی به منابع پایه، یک شرط گذاشت و آن شرط اصلاح و بهینه کردن الگوی مصرف غذا در کشور است.
منبع : ایلنا