بازرگانان نیوز: این روزها در دور کاهش شاخص و افت قیمت قرار گرفته، به گونهای که امروز هم در پایان معاملات شاخص کل با کاهش ۳۴ هزار و ۸۴۷ واحد به رقم یک میلیون و ۳۰۱ هزار و ۷۳۹ واحد رسید.
شاخص کل بورس با معیار هموزن امروز نسبت به روز قبل ۲٫۶ درصد کاهش یافته و با کاهش ۴ هزار و ۵۵ واحد به رقم ۳۸۰ هزار و ۲۸۱ واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران که حدود دو ماه پیش به مرز ۷ میلیون میلیارد تومان رسیده بود، امروز به ۴ میلیون و ۹۴۹ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معامله گران در بورس تهران بیش از ۵ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۵۴۷ هزار نوبت معامله و به ارزش ۴ هزار و ۳۹۱ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
نقشه معاملات امروز بورس تهران
امروز همه شاخصهای بورس قرمز بوده که حکایت از کاهش شاخص نسبت به روز قبل دارد، به گونهای که شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی و شاخص کل بورس هر کدام ۲٫۶ درصد کاهش یافتند.
همچنین شاخص کل بورس با معیار هم وزن و شاخص قیمت سهام با معیار هم وزن هر کدام ۱٫۱ درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور ۲٫۳ درصد افت کرد، شاخص بازار اول بورس ۳٫۳ درصد کاهش یافته و شاخص بازار دوم بورس ۱٫۶ درصد افت کرد.
امروز نمادهایی که در گذشته شاخصساز بودند، در کاهش شاخص کل مؤثر بوده، به طوری که نمادهای فولاد مبارکه، ملی مس، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، پالایش نفت اصفهان، سرمایه گذاری امید، گل گهر و پالایش نفت تهران به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص کل بورس را داشتهاند.
روند شش ماهه شاخص بورس تهران
نمادهای پرتراکنش در بورس تهران امروز شامل ایران خودرو، سرمایهگذاری سیمان تأمین، تأمین سرمایه امین، فولاد مبارکه اصفهان، زرماکارون، نیروی برق آبادان و ملی مس بودند.
در فرابورس ایران هم امروز تعریف آن چنانی نداشته، به گونهای که شاخص کل فرابورس با کاهش ۲۹۰ واحد به رقم ۱۶ هزار و ۱۷۹ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۸۴ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معامله گران در فرابورس ایران بیش از ۱٫۲ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۴۱ هزار نوبت معامله و به ارزش ۲ هزار و ۴۱۲ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
نمادهای سنگ آهن گهر زمین، پلیمر آریا ساسول، بانک دی، پتروشیمی مارون، پتروشیمی تندگویان، ذوبآهن و فولاد هرمزگان، به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
نمادهای پرتراکنش در فرابورس شامل مسیر برق گیلان، تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک، پلیمر اریا ساسول، رایان همافزا، شیر پاستوریزه پگاه گیلان، شهرسازی و خانهسازی باغمیشه و ذوبآهن اصفهان بودند.
به گزارش فارس، از دلایل کاهش شاخص بورس میتوان رفتار هیجانی سهامداران خرد از جمله سهامداران عدالت ذکر کرد که بعد از آزادسازی ۶۰ درصد از سهام عدالت اکثر مردم به خاطر احتیاج روزمره نیاز به فروش سهام باارزش عدالت خود دارند و این عاملی برای افت بازار شده است.
از طرفی رفتار دولت در ناهماهنگی برای دارا دوم یا صندوق پالایشی یکم باعث رویگردانی سرمایه گذاران حقیقی از بورس و خروج سرمایهها از آن شد که این هم در ریزش بازار بیتأثیر نیست.
گرچه کارشناسان بورس بارها تأکید کردهاند مردم در سرمایهگذاری بورس باید از پساندازهای مازاد خود استفاده کنند و سرمایهگذاری در بورس را به یک سرمایهگذاری درازمدت تلقی کنند، تا مجبور نباشند سهام خود را همراه با ضرر بفروشند.
به هر حال در شرایط ریزش بازار افراد حقوقی و شرکتها سعی میکنند سهام ارزان قیمت مردمی که نیاز فوری دارند را از چنگشان درآورند. سهامداران عدالت که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند با دریافت کد بورسی میتوانند سهام استانی که به آنها تعلق گرفته را به فروش برسانند و یا اگر خواستند میتوانند به سهام خود اضافه کنند و کسانی که جا مانده سهام عدالت هستند با دریافت کد بورسی میتوانند سهام شرکتهای استانی را خریداری کنند و چون این شرکتها به تازگی وارد بورس شدهاند، امکان رشد قیمت این سهام وجود دارد و در واقع افراد جامانده با خرید سهام این شرکتها در رده سهامداران عدالت قرار میگیرند با این تفاوت که برای این سهام پولی پرداخت کردهاند.