یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تاثیر اقدامات درست سازمان بورس در صعود بازار سرمایه گفت: مهمترین حمایت انجام شده از بازار، طرح تعیین سقف قیمت گاز بود که این اتفاق میتواند اطمینان خاطری را در میان سرمایهگذاران این بازار در برابر تهدیدات رشد قیمت حاملهای انرژی ایجاد کند.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در معاملات هفتهای که گذشت (منتهی به چهارشنبه، ۲۱ اردیبهشتماه) روند مثبت داشت و با ۳۵ هزار واحد افزایش نسبت به هفته قبل از آن، در ارتفاع یکمیلیون و ۵۶۴ هزار واحد ایستاد و ۲.۲ درصد رشد را در پرونده معاملات خود ثبت کرد.
شاخص کل بورس تهران در پایان روز دوشنبه (۱۲ اردیبهشتماه) در حالی در ایستگاه یک میلیون و ۵۲۹ هزار واحد به کار خود پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه و در آخرین روز کاری هفتهای که گذشت (روز ۲۱ اردیبهشتماه) به یکمیلیون و ۵۶۴ هزار واحد رسید.
شاخص کل (هموزن) در پایان هفته گذشته ۴۲۲ هزار و ۶۰۶ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۴۳۸ هزار و ۴۰۹ واحد و شاخص قیمت (هموزن) از ۲۶۲ هزار و ۹۱۷ واحد به عدد ۲۷۱ هزار و ۸۸۰ واحد رسید.
در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، سایپا (خساپا)، انتقال دادههای آسیاتک (آسیاتک)، ایرانخودرو (خودرو)، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) در گروه نمادهای پُر تراکنش قرار داشتند.
کاهش ریسک معاملات بورس تحت تاثیر اقدامات انجام شده
در این زمینه «نیما میرزایی» کارشناس بازار سرمایه امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا روند معاملات بورس در هفتهای که گذشت مورد ارزیابی قرار داد و افزود: بازار سهام در چند روز اخیر معاملات روان و با ثباتی را طی کرد و ارزش معاملات نسبتا بالا، اطمینان از حرکتهای متعادل را بیشتر و ریسک بازار را کمتر از گذشته کرده است.
وی اظهار داشت: برخی اخبار مهم در هفته جاری از جمله تردید درباره حذف یارانه ارز ترجیحی اقلام خوراکی یا نوسانات قیمت جهانی نفت سبب ایجاد نوسان در معاملات بازار شد، اما روند کلی معاملات بازار با ثبات و صعودی بود.
میرزایی خاطرنشانکرد: در مجموع در کنار ثبات نسبی نرخهای جهانی و چشمانداز تورمی اقتصاد و ارز، تصمیمات حمایتی سازمان و نیز مسوولان اقتصادی باعث تثبیت پایههای اعتماد دوباره به بازار شد که تحت تاثیر چنین اتفاقی، نوسانات طبیعی بازار می تواند ادامهدار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: در گام فعلی شکست محدوده مهم مقاومتی شاخص بورس در محدود یک میلیون و ۵۸۰ محتمل بود و در صورت مبنا قرار دادن وضعیت فعلی نرخهای بهره، دلار و نفت احتمال صعود شاخص بورس وجود دارد، اما شکست منطقی بالاترین سقف شاخص نیازمند محرکهای قویتر است.
وی با بیان اینکه اقدامات درست و موثر سازمان بورس در چند وقت گذشته در صعود دوباره شاخص بورس بیتاثیر نبوده است، گفت: مهمترین حمایت انجام شده از بازار، طرح تعیین سقف قیمت گاز بود که این اتفاق میتواند به تنهایی اطمینان خاطری را در بورس و سرمایه گذاران این بازار در برابر تهدیدات رشد قیمت حاملهای انرژی ایجاد کند و سبب جهش سود آوری شرکتها شود.
میرزایی ادامهداد: افزایش دامنه نوسان نیز در کنار تقویت بازارگردانی به مرور باعث افزایش جذابیت بورس برای سرمایهگذاری و نیز افزایش نقدشوندگی آن خواهد شد و جذب سرمایه توسط بازار سرمایه را تسریع و تثبیت خواهد بخشید.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: بخشی از این پولها بهطور طبیعی در اکوسیستم بورس باقی میماند و موجب سرمایهگذاری دوباره و نیز تقویت تقاضا در این بازار خواهد شد.
وی تاکید کرد: چنین اقداماتی از سوی سازمان بورس زمینه اطمینان به تداوم روند تصمیمگیریهای حمایتی و نوآورانه سیاستگذاران را تقویت خواهد کرد.