نایبرئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: با توجه به ثبات نسبی بازار ارز در ایران و کاهش اونس جهانی پیشبینی میشود در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۰ تغییر خاصی در قیمتهای طلا و سکه نداشته باشیم.
محمد کشتیآرای با اشاره به افزایش شدید و بیسابقه قیمت طلا در سال گذشته گفت: علت افزایش شدید قیمت طلا بیماری کرونا بود که اقتصاد جهانی را با نوسانات شدیدی روبهرو کرد و سبب شد تا ارزش برابری ارزها کاهش پیدا کند و به نوعی اقتصاد جهانی با رشد منفی روبهرو شد و همین مسئله عاملی برای افزایش قیمت طلا شد.
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر افزود: قیمت اونس جهانی در سال گذشته به حدود ۲ هزار دلار رسید و قیمت سکه در کشور تا مرز ۱۶ میلیون تومان افزایش پیش رفت که نسبت به اول سال ۹۹ تقریبا دو و نیم برابر شد.
کشتیآرای یادآور شد: در روزهای پایانی سال ۹۹ و اسفندماه بازار مقداری با ثبات روبهرو شد و قیمت اونس جهانی با توجه به تولید واکسن در سطح جهانی و بهتر شدن اوضاع اقتصادی جهان کاهش یافت.
وی یکی دیگر از عوامل ثبات قیمت در پایان سال ۹۹ را تمهیدات بانک مرکزی دانست و افزود: این تدابیر سبب شد قیمت ارز کاهش پیدا کند و به تبع آن، قیمت طلا نیز با کاهش همراه شود.
نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: در اسفندماه با کاهش قیمت اونس جهانی روبهرو بودیم و باید قیمت طلا هم در کشور ما پایین میآمد اما به یکباره در پایان سال، با افزایش خرید ارز روبهرو شدیم و همین موضوع سبب شد قیمت ارز دوباره کمی بالا برود و به ترمزی برای کاهش قیمت طلا در کشور تبدیل شد.
کشتیآرای افزود: قیمت سکه در روزهای پایانی سال در محدوده ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و صدهزار تومان بود.
وی گفت: در شروع و هفته اول سال ۱۴۰۰ قیمتها همان روال گذشته را داشت و اونس جهانی نیز بدون تغییر بود اما در هفته دوم سال که واحدهای صنفی شروع به کار کردند، با افزایش داد و ستدها، مجددا قیمت سکه نیز افزایش پیدا کرد.
نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر افزود: در همین مدت با کاهش قیمت اونس جهانی روبهرو بودیم و اونس به محدوده هزار و ۶۰۰ دلار رسید و این یعنی کاهش ۵۰ دلاری قیمت اونس جهانی نسبت به سال ۹۹.
- محمد شجاعی
- کد خبر 30207
- بدون نظر
- پرینت