بازرگانان نیوز: بهای معاملات آتی نفت برنت ۳۵ سنت معادل ۰.۹۱ درصد افزایش یافت و به ۳۸ دلار و ۶۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۲۰ سنت معادل ۰.۵۶ درصد افزایش پیدا کرد و به ۳۵ دلار و ۶۴ سنت در هر بشکه رسید.
قیمت نفت برنت در شش هفته گذشته تحت تاثیر توافق کاهش تولید اوپک پلاس دو برابر شده است اما هر دو شاخص قیمت نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت همچنان ۴۰ درصد از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون کاهش نشان میدهند.
به گزارش ایسنا، اد مورس، مدیر تحقیقات کالا در گروه مالی سیتی پیش بینی کرد که احتمالا اوپک پلاس کاهش تولید فعلی را تا اول سپتامبر تمدید خواهد کرد و نشست بعدی پیش از این تاریخ برنامهریزی میشود تا در مورد اقدام بعدی تصمیم گیری شود.
تولیدکنندگان اوپک پلاس که شامل اوپک و روسیه هستند، به منظور تقویت قیمتها در حال بررسی ادامه کاهش تولید به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز در ژوییه یا اوت هستند و تصمیم در این باره در نشست آنلاینی که احتمالا چهارم ژوئن برگزار میشود، گرفته خواهد شد.
استفن اینس، استراتژیست ارشد بازار در شرکت اکسی کورپ در این باره گفت: تا زمانی که پایبندی اوپک پلاس برای احیای قیمتها ادامه داشته باشد، قیمتهای نفت در محدوده بالاتری تثبیت خواهند شد.
تحت توافق اوپک پلاس که در آوریل تصویب شد، مقرر شده بود تولید این گروه در ماههای مه و ژوئن ۹.۷ میلیون بشکه در روز محدود شود و از ژوییه تا دسامبر این محدودیت به میزان ۷.۷ میلیون بشکه در روز ادامه پیدا کند. اما عربستان سعودی مذاکراتی را برای ادامه کاهش تولید به میزان فعلی انجام داده است.
به گفته تحلیلگران بانک هلندی ING، روسیه مانع اصلی در برابر تمدید کاهش تولید فعلی خواهد بود و بعید است با ادامه این میزان کاهش تولید در ماههای بعد موافقت کند.
تحلیلگران بانک کامن ولث پیشبینی کردند که اگر کاهش تولید فعلی اوپک پلاس تمدید شود، قیمت نفت تا مرز ۴۰ دلار صعود خواهد کرد.
گزارش شرکت جن اسکیپ که نشان داد ذخایر نفت در کاشینگ اوکلاهاما در هفته منتهی به ۲۹ مه به ۵۴.۳ میلیون بشکه کاهش پیدا کرده است هم از قیمتهای نفت پشتیبانی کرد. اما طبق نظرسنجی رویترز از تحلیلگران، ذخایر نفت آمریکا احتمالا در هفته گذشته رشد کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، با این حال تنشهای تجاری میان چین و آمریکا بر سر قانون امنیت ملی برای هنگ کنگ و همچنین آمار بخش تولید که روز دوشنبه منتشر شد و نشان داد کارخانههای آسیایی و اروپایی برای ادامه فعالیت به سختی تلاش می کنند، رشد قیمتها را محدود کرد.