آزاد نشدن پولهای بلوکه شده ایران، کاهش امید برای رفع تحریمها، تداوم اختلاف نظر دولت و مجلس بر سر بودجه و افزایش تقاضا ناشی از نزدیکی به شب عید و فرارسیدن دوره پساکرونا چهار عامل اصلی نوسان قیمت دلار بوده است. اما در ادامه چه خواهد شد؟
طبق اظهارات اخیر رئیس جمهوری با آزاد شدن پولهای بلوکه شده ایران قیمت دلار تا ۱۵ هزار تومان هم ممکن بود ارزان شود. اما این اتفاق نیفتاده و در آخرین خبر معاون حقوقی رئیس جمهور اعلام کرده که ایران این مساله را از نظر حقوقی پیگیری خواهد کرد.
از سوی دیگر اظهارات اخیر رئیس جمهور جدید آمریکا امیدها برای کاهش تحریم ایران را کمرنگ کرده است.
دولت و مجلس نیز همچنان بر سر لایحه بودجه با یکدیگر اختلاف نظر دارند. در آخرین اظهار نظر در حالی که مجلس به دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است رئیس کل بانک مرکزی گفته که دولت چنین تصمیمی ندارد.
در همین حال با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و همچنین آغاز واکسیناسیون کرونا به نظر میرسد حجم تقاضا در بازار ارز نسبت به چند وقت افزایش یافته است.
با این چهار عامل فشار، نرخ ارز در روزهای اخیر وارد کانال ۲۶ هزار تومان شده است اما در ادامه چه خواهد شد؟
فروش نفت و قیمت نفت دو عامل اثرگذاری برای قیمت دلار در آینده است. هرچند قیمت نفت زودتر از پیشبینی دولت از مرز ۶۰ دلار گذشته است اما درباره فروش نفت نمیتوان با توجه به اظهارات اخیر جو بایدن چندان امیدوار بود.
با این حال آخرین بار رئیس کل بانک مرکزی از دو برابر شدن فروش نفت ایران طی پنج ماه اخیر سخن گفته بود اما باید دید در آینده ایران میتواند با دیپلماسی اقتصادی خود روند صعودی فروش نفت خود را حفظ کند یا نه. شاید با تداوم رشد فروش نفت و رشد قیمت نفت بتوان به ثبات بیشتر در بازار ارز امیدوار بود، با این حال تحقق دلارهای ۱۵ هزار تومانی رئیس جمهور و ۲۰ هزار تومانی رئیس کل بانک مرکزی کمی سخت به نظر میرسد.
- محمد شجاعی
- کد خبر 29282
- بدون نظر
- پرینت