بازرگانان نیوز: فیلیپ فلاین، تحلیلگر ارشد بازار در گروه پرایس فیوچرز در یادداشتی نوشت: خبر مثبت شدن تست کرونای ترامپ و همسرش، دور جدیدی از ابهامات را به وجود آورده و وحشت از موج دوم شیوع بیماری را که به اقتصاد و تقاضای پیش بینی شده برای انرژی آسیب خواهد زد، تشدید کرده است.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در نوامبر یک دلار و ۶۷ سنت معادل ۴.۳ درصد کاهش یافت و در ۳۷ دلار و پنج سنت در هر بشکه بسته شد که پایینترین قیمت از هشتم سپتامبر بود.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در دسامبر یک دلار و ۶۶ سنت معادل ۴.۱ درصد کاهش یافت و در ۳۹ دلار و ۲۷ سنت در هر بشکه بسته شد که پایینترین قیمت از ۱۲ ژوئن بود.
بهای وست تگزاس اینترمدیت برای کل هفته حدود هشت درصد و بهای نفت برنت ۷.۴ درصد کاهش یافت.
شاخص نفت آمریکا در سپتامبر ۵.۶ درصد کاهش ماهانه داشت اما برای سه ماهه سوم ۲.۴ درصد رشد نشان داد. نفت برنت در سپتامبر ۹.۶ درصد و در سه ماهه سوم ۰.۵ درصد کاهش ثبت کرد.
ترامپ در توییتی نوشت: امشب تست کووید ۱۹ من و بانوی اول مثبت اعلام شد. ما فورا قرنطینه و روند بهبودی را آغاز خواهیم کرد.
به گفته تحلیلگر مرکز تحلیلگران انرژی جی بی سی، این خبر باعث ابهام درباره آینده کمپین انتخاباتی و احتمالا رهبری آمریکا شد.
قیمت نفت روز پنج شنبه تحت تاثیر نگرانیها از ضعیف شدن تقاضا بر اثر افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا و با وجود محدود شدن عرضه آمریکا، در پایینترین قیمت از اواسط سپتامبر تاکنون بسته شد. طبق آمار رویترز، موارد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در جهان به بیش از ۳۴ میلیون نفر افزایش پیدا کرده که حدود دو میلیون نفر بالاتر از اواخر هفته گذشته بوده است. شمار قربانیان پاندمی هفته گذشته از مرز یک میلیون نفر گذشت و چندین کشور محدودیتهای مقابله با شیوع بیماری را تشدید کرده و به دنبال اجرای قرنطینه بوده اند و این موضوع نگرانیها نسبت به تضعیف شدن بیشتر تقاضا برای نفت را برانگیخته است.
آمار روز چهارشنبه اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد ذخایر نفت این کشور در هفته منتهی به ۲۵ سپتامبر دو میلیون بشکه کاهش داشته که سومین کاهش هفتگی متوالی بوده است.
با این حال شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت فعال آمریکا هفته گذشته شش حلقه افزایش پیدا کرده و به ۱۸۹ حلقه رسیده که دومین رشد هفتگی متوالی بود و از افزایش تولید آمریکا در روزهای آینده حکایت داشت.
به گفته مارشال استیوز، تحلیلگر بازارهای انرژی در شرکت آی اچ اس مارکیت، بازار نفت پیش از اعلام ابتلای ترامپ به کووید ۱۹ دچار کاهش قیمت شده بود و نگرانیها نسبت به رشد تقاضا در سه ماهه چهارم، جو بازار را تیره کرده است.
سرمایه گذاران در بازارهای نفت به دقت روند شیوع بیماری را که در بخشهایی از اروپا تشدید شده است، زیر نظر دارند زیرا در صورت کندی رشد اقتصادها، تاثیر مستقیمی بر تقاضا برای کالاها خواهد داشت.
بر اساس گزارش مارکت واچ، موضوع نگران کننده دیگر برای بازار، افزایش عرضه نفت در شرایط فعلی است. نظرسنجی رویترز نشان داد که تولید نفت اوپک در سپتامبر نسبت به اوت ۱۶۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است. همچنین انتظار می رود پس از رفع محاصره هشت ماهه بنادر و تاسیسات نفتی لیبی توسط ژنرال خلیفه حفتر، نفت بیشتری از سوی این کشور به بازار جهانی عرضه شود.