علیاصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیشتر و در روزهایی که اخباری مبنی بر پیگیری او از وزیر نفت برای تخصیص سهیمهای با عنوان «بنزین سفر» منتشر شده بود،گفته بود که چنین درخواستی نداشته و اصلا نامهای درباره اختصاص اختصاص سهمیه بنزین ویژه سفر ننوشته است. او درباره اینکه قرار است این وزارتخانه به عنوان متولی سفر پیگیری این موضوع باشد هم پاسخی کلی داده بود که «سهمیه بنزین سفر را باید موردی درخواست کنیم و از دولت این سهم را بگیریم. »
طبق آخرین دادههای مرکز آمار، بیشترین سفر ایرانیها با خودروی شخصی انجام میشود. در بهار سال ۹۷ تردد حدود ۶۹ میلیون خودروی شخصی بین شهرها ثبت شده است که با احتساب ۱۳ میلیون ۲۲۱ هزار و ۸۵۱ خودروی شخصی متعلق به دیگران و ۱۶ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۳۵۲ سواری کرایهای، نقش این وسیله نقلیه در سفرهای مردم مشخص میشود.
با این وجود ولی تیموری ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همراستا با سخن وزیر به ایسنا گفت: فعلا سهمیهای با عنوان «بنزین سفر» مطرح نیست.
طرح سهمیهبندی بنزین و اصلاح نرخ آن از ۲۴ آبانماه ۲۴ آبانماه به اجرا گذاشته شد. بر این اساس سهمیه اختصاص یافته به خودروهای شخصی بنزینی ۶۰ لیتر و دوگانه سوز ۳۰ لیتر تعیین شد. قیمت هر لیتر بنزین سهمیهای ۱۵۰۰ تومان و نرخ هر لیتر بنزین آزاد سه هزار تومان شد.
معاون گردشگری با بیان اینکه این طرح مصوبه دولت بوده و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تابع آن است، افزود: هرچند ما دنبال این هستیم فضایی را آماده کنیم تا در صورت تخصیص سهمیهای ویژه به بخش گردشگری، احتمال سوءاستفاده از آن مطرح نشود. وقتی چنین زیرساختی آماده شد این امکان را داریم که «سهمیه بنزین ویژه گردشگری» دریافت کنیم.
معاون گردشگری همچنین درباره نحوه تخصیص و مصرف این سهمیه ویژه توضیح داد: قرار است ما برای اتومبیلهای در اختیار تعدادی از شرکتهای حمل و نقل گردشگری که از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجوز میگیرند، پلاک ویژه گردشگری دریافت کنیم. اکنون در حال رایزنی با راهنمایی و رانندگی هستیم. اگر این زیرساخت فراهم شود، آن سهمیه بنزین که احتمالا دریافت شود، به این خودرهای پلاک گردشگری اختصاص خواهد یافت. این کار مزیت دیگری هم دارد؛ باعث میشود محدودیتهای راهنمایی و رانندگی برای خودروهای گردشگری برطرف شود.
تیموری گفت: اگر اکنون این سهمیه ویژه اختصاص یابد، امکان آن را نداریم که متوجه شویم این سهمیه ویژه در حوزه سفر استفاده شده است یا خیر. بنابراین فعلا درحال آماده کردن زیرساخت هستیم.
او در پاسخ به این پرسش که آیا برای تخصیص سهمیه ویژه سفر عامه مردم پیگیری خواهد شد؟ اظهار کرد: باید مرحله به مرحله اقدام کنیم. این موضوع هم در برنامه هست.
معاون گردشگری درباره اینکه با توجه به افزایش هزینه خدمات سفر چه استراتژی عمومی برای حذف و یا کم نشدن سفر تدوین شده است؟ گفت: همه کارهایی که انجام میدهیم برای مردم است. مطالبات گردشگری را باید در فضای آرام پیگیری کنیم.
منبع : اتاق ایرات
- محمد شجاعی
- کد خبر 14744
- بدون نظر
- پرینت