۱ : عرضه ۱۶۰ میلیون دلار در سامانه نیما در ۱۶ تیر ۱۴۰۰
سامانه نیما امروز ۱۶ تیر ۱۴۰۰ شاهد عرضه حدود ۱۶۰ میلیون دلار به صورت حواله ارزی به منظور تامین ارز واردات کشور بوده است.
امروز مورخ ۱۶ تیر ماه ۱۴۰۰ از عرضههای مذکور، حدود ۸۶ میلیون دلار معامله شده است. بر اساس معاملات انجام شده، میانگین موزون نرخ دلاری معاملات ۲۲۴،۱۷۲ ریال بوده است.
این امر حاکی از این است که نرخ ارز مؤثر در واردات کشور نرخ مذکور بوده است.
۲٫ اعلام شرایط ترخیص برنج
در این نامه همچنین خاطرنشان شده که در صورت دارا بودن شرایط یاد شده ویرایش و تمدید ثبت سفارش جهت ترخیص بلامانع است.
۳ : بازه زمانی برای حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی در اختیار دولت است
مهدی طغیانی گفت: بودجه ۱۴۰۰ برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی محدودیت یا الزامی در خصوص نیمه اول یا دوم سال وجود ندارد. در واقع این محدودیت در روزهای آخر بررسی بودجه در صحن علنی حذف شد. البته این موضوع در گزارش کمیسیون تلفیق بودجه، گزارش دوم اصلاحی لحاظ شده بود. بعدا همان هم حذف شد دولت تاکید کرد خودم در طول سال تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی را حذف می کنم. درآن مقطع دولت گفت شما تاریخ ندهید و محدودیت زمانی در این حوزه ایجاد نشود تا با آرامش این فرایند حذف تکمیل شود.
این کارشناس اقتصادی در خصوص احتمال حذف ارز ۴۲۰۰ در دولت سیزدهم نیز گفت: بازه زمانی و تاریخ حذف ارز ترجیحی در اختیار دولت است. دولت سیزدهم نیز زمانی که ببیند شرایط برای این امر فراهم شده است آن را حذف خواهد کرد.
۴ : مجوز فعالیت ماینرها لغو میشود
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یکی از بحثهای مهم در خاموشیها بحث استخراج رمزارزها بوده که قرار شد تمام مجوزها تا اطلاع ثانوی لغو شود و نظارت دقیقی با تدابیر اتخاذ شده در این حوزه صورت گیرد.
فریدون حسنوند پس از پایان جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در خصوص بررسی علل خاموشیها در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: همان طور که مردم مستحضر هستند با توجه به شرایط اضطراری که در کشور ایجاد شد و با پیگیری رئیس مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس مجلس امروز جلسهای در کمیسیون انرژی جهت بررسی وضعیت و اتخاذ تصمیمات لازم برگزار شد. اعتقاد ما بر این است که شرایط کشور به شدت موجب نگرانی مردم شده است و این حق را باید به مردم داد که در تابستان و وضعیت کرونا و تنگناهای موجود نمیتوانند بیش از این سختی را تحمل کنند. باید پرسید چرا مسئولان ذیربط تدابیر لازم را تاکنون اتخاذ نکردند؟.
وی در ادامه اظهار کرد: در این جلسه در خصوص اقداماتی که باید در کوتاه مدت انجام شود و اقداماتی که باید در میان مدت و بلند مدت صورت گیرد بحثهایی صورت گرفت. امروز ما ظرفیتهای مختلفی داریم که میتواند به کمک صنعت برق آمده و این صنعت را همراهی کند. برخی از وزارتخانهها و سازمانها نظیر وزارت نفت و پتروشیمیها که دارای نیروگاههای برق هستند باید آن را به طور کامل در اختیار وزارت نیرو قرار دهند تا ظرفیت این نیروگاهها نیز وارد مدار شوند. بخشی از تولید بخش خصوصی از انرژیهای تجدید پذیر است که حداقل ۶۰۰ مگاوات آن اکنون آماده بهرهبرداری است که مقرر شد هرچه سریعتر وزارت نیرو با انعقاد قرارداد حداکثر تا پایان هفته این ظرفیت را وارد مدار کند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: بحث اورهال برخی از نیروگاهها که با تاخیر انجام شده بود باعث کاهش تولید شده و اکنون نیروگاه رامین ۳۱۲ مگاوات آن مجددا وارد مدار شده است و میتواند ۳۰۰ مگاوات دیگر نیز تولید کند. این امر میتواند خاموشیها را تا حدودی کاهش دهد. از سوی دیگر مقرر شد تمامی وزارتخانهها، سازمانها، نیروهای مسلح و بخشهایی که دارای ژنراتور و دیزل هستند از آن استفاده کرده و بدین ترتیب کمتر از برق دولتی استفاده کنند. حدود دو درصد از برق کشور صرف روشنایی معابر میشود و تاکید شد تا روشنایی معابر کاهش یافته و از خاموشیهای منازل کم شود.
وی در ادامه تاکید کرد: از سوی دیگر با قطع برق در برخی از مناطق آب منازل نیز قطع میشود که قرار شد کمیتهای مشترک شکل گرفته و نسبت به خرید دیزل ژنراتور به منظور تامین برق چاههای عمیق آب و تامین آب شرب مناطق اقدام شود. در ارتباط با صادرات برق نیز توصیه شد اولویت در مصرف داخل باشد.
حسوند اضافه کرد: پیشنهاد کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی این بود که در استانهایی که گرمسیر بوده به صورت نوبتی هر هفته تعطیل شوند تا شاهد کاهش مصرف برق باشیم. از سویی دیگر یکی از تصمیمات در کمیسیون این بود که شهرهایی که وضعیت قرمز کرونایی دارند از سوی دولت سه روز تعطیل اعلام شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین مجوز برخی از رمزارزها که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت داده شده مکان استخراج آن مشخص نیست و مجوز صرفا به فرد داده شده است. قرار شد تمام مکانهای استخراج رمزارز با استعلام مشخص گردد. کمیسیون با جدیت در این حوزه گام برخواهد داشت و پیشنهادات کمیسیون به سران قوا نیز ارجاع خواهد شد.
۵ : بخشنامه جنجالی گمرک باعث عمل متقابل کشورهای صادرکننده شد/گمرک عقب نشینی کرد
ارونقی معاون فنی گمرک ایران اعلام کرد، با توجه به اینکه زیرساخت لازم برای اجرای مفاد بخشنامه اخیر دفتر واردات در خصوص الزام اظهار مرجوعی برای کامیونهای حامل بار، وجود نداشته و اجرای بخشنامه دفتر واردات گمرک ایران، باعث ماندن کامیون های با پلاک خارجی در کشور شده بود، بخشنامه مذکور لغو شد.
وی افزود، البته موضوع به وزارت خارجه منعکس شد و کشورهای خارجی نیز در حال عمل متقابل درخصوص کامیون های ایرانی هستند بر همین اساس اعلام شد فوریت طبق روال قبل اقدام تا مفاد بخشنامه در فرصت مقتضی رسیدگی شود.
به این ترتیب به دفتر واردات از حوزه فنی گمرک ایران اعلام شد، مراتب به گمرکات مربوطه ابلاغ و تاکید شود تا اجازه خروج کامیون های خارجی مانند روال سابق داده شود.
- محمد شجاعی
- کد خبر 31558
- بدون نظر
- پرینت