۱ : قیمت گندم تا یک هفته آینده تعیین تکلیف میشود
وزیر جهاد کشاورزی گفت: نگرانیهای خود در خصوص قیمت گندم را با رئیس جمهور در میان گذاشته ام که امیدواریم تا یک هفته دیگر، تکلیف قیمت گندم مشخص شود.
کاظم خاوازی در حاشیه جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: در حال حاضر قیمت گندم در بازار از قیمت محصولاتی، چون جو و ذرت ارزانتر شده و این موضوع نگران کننده است و امیدواریم که هر چه زودتر قیمت این محصول اصلاح شود.
وی اضافه کرد: نگرانیهای خود در خصوص قیمت گندم را با رئیس جمهور در میان گذاشته ام و ایشان تصمیم گیری در این خصوص را به جلسه شورای اقتصاد واگذار کردند که امیدواریم تا یک هفته دیگر، تکلیف قیمت گندم مشخص شود.
صادرات تخم مرغ آزاد میشود
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تولید تخم مرغ در کشور با مازاد مواجه شده گفت: در حال حاضر قیمت این محصول درب مرغداریها کمتر از نرخ مصوب است و تولید کنندگان در این خصوص دچار ضرر و زیان شده اند و قطعاً در هفته آینده برای میزان مازاد تولید تخم مرغ مجوز صادرات داده میشود.
وی افزود: اولویت صادرات با واحدهایی است که هنگام کمبود تخم مرغ به دولت کمک و میزان زیادی از تخم مرغهای تولیدی را وارد بازار کرده اند تا این کمبود جبران شود.
هیچ کمبودی در تأمین کالاهای مورد نیاز ماه مبارک وجود ندارد
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هیچ کمبودی در تأمین کالاهای مورد نیاز ماه مبارک رمضان وجود ندارد، گفت: هم مرغ مورد نیاز و هم خرما به میزان حتی بیش از مصرف کشور تولید شده و هیچ کمبودی در این خصوص وجود ندارد.
وی افزود: در خصوص سایر کالاهای اساسی مورد نیاز نیز تدابیر لازم اندیشیده شده و مشکلی در تأمین آنها نیست.
برای اجرای قانون انتزاع وزارت جهاد کشاورزی نیاز به تغییرات ساختاری دارد
وزیر جهاد کشاورزی گفت: موعد تصمیم قانونی که انتزاع را به وزارت صمت واگذار کرده بود درحال اتمام است و حتی اگر مجلس هر چه زودتر در این خصوص تصمیم گیری نکند تیر ماه پیش رو وظیفه انتزاع به وزارت جهاد کشاورزی باز میگردد.
وی افزود: برای اجرای قانون انتزاع و تنظیم بازار، وزارت جهاد کشاورزی نیاز به تغییرات ساختاری دارد و باید سازمان برنامه و بودجه در این خصوص با این وزارتخانه همکاری لازم را به عمل آورد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از جمله مهمترین این تغییرات ساختاری گسترش معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه است باید به گونهای عمل شود که وزارت جهاد کشاورزی وظیفه مهم خود در خصوص تنظیم بازارا را بتواند به انجام برساند.
خروج غیر قانونی جوجه یک روزه از مرزهای کشور
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در دو روز گذشته متوجه این موضوع شدیم که از مرزهای بانه و سقز، جوجه یکروزه از کشور خارج شده و این موضوع ضربه بزرگی به تولید گوشت و مرغ وارد کرده است.
خاوازی افزود: موضوع خروج جوجههای یکروزه از کشور را با نهادهای مربوطه از جمله اطلاعات سپاه در میان گذاشتیم و امیدواریم این موضوع به طور کلی برطرف شده باشد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیشترین میزان جوجه ریزی صورت گرفت، گفت: اما باوجود این موضوع، بازار مرغ دچار مشکل شد که علل متفاوتی دارد.
خاوازی افزود: یکی از علتهای مهم به هم ریختن بازار مرغ، قیمت گذاریهای متفاوت این محصول در استانهای مختلف بود که این موضوع باعث شد مثلاً مرغی که میبایست از یزد به جنوب کرمان میرفت به دلیل قیمت بهتر به فارس برود و در آنجا به فروش برسد که این مسئله باعث به هم ریختن بازار مرغ و عدم تعادل در توزیع شد.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: نکته دیگر، احتکار و انجماد است متأسفانه گروههای بزرگی دست به احتکار و انجماد زدند حتی برخی دستگاهها که به بدنه حاکمیت وصل هستند و نباید دست به انجماد مرغ میزدند این کار را انجام دادند.
وی افزود: شرکتهای قطعه بندی نیز سه شیفته کار کردند و به طوری که در مراجعه به فروشگاهها مرغ قطعه بندی شده به میزان وفور بود، اما مرغ کامل یافت نمیشد. به این ترتیب هر چه مرغ به بازار تزریق میشد نیاز برطرف نمیشد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر عمده این مشکلات برطرف شده هر چند هنوز نگران برخی حرکتهای پنهان هستم، اما درحال حاضر یک و نیم برابر نیاز تهران، مرغ وارد بازار شده است.
وی گفت: برنامه ریزی برای جوجه ریزی یک سال آینده در حال انجام است و همچنین برای تأمین نیاز کشور واردات جوجه یکروزه و تخم مرغ نطفه دار در دستور کار قرار گرفته است.
خاوازی اضافه کرد: برای ماه مبارک رمضان هیچ مشکلی وجود ندارد و شش تا هفت تن کالا داریم و کمبودی در خصوص هیچ کالای مورد نیاز در ماه رمضان وجود ندارد.
وی گفت: قیمت فعلی مرغ هم به نفع تولید کنندگان است و هم نسبت به قیمت قبلی فشار زیادی را به مصرف کنندگان وارد نمیکند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: به موضوع تسهیل صدور مجوزها باید ورود جدی شود و موانع پیش روی تولید هر چه زودتر برطرف شود که این موضوع نیز در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
وی تصریح کرد: شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی که قانون آن مصوب شده، کمیتههای لازم شکل گرفته، جلسات شورا تشکیل شده و در نخستین گام قیمت گذاری چغندر با تصویب این شورا به انجام رسید که قیمت مصوب مورد استقبال کشاورزان نیز واقع شد به طوری که اگر روند فعلی ادامه یابد در سال ۱۴۰۰ به مرز خودکفایی تولید شکر میرسیم و در سال ۱۴۰۱ به طور کامل خودکفا میشویم ضمن اینکه در حال حاضر قیمت نوغان نیز مصوب شده و به زودی نیز ابلاغ میشود.
خاوزاری افزود: در خصوص توسعه تولید دانههای روغنی نیز برنامههای مهمی در دست اجراست از جمله اینکه تولید کنندگان این محصول در کارخانجات تولید روغن، سهامدار شوند.
همچنین در این جلسه اعضای کمیسیون و رئیس آن، نکته نظرات خود را در خصوص مسائل روز حوزه کشاورزی مطرح کردند و مقرر شد هفته آینده جلسهای با حضور اعضای کمیسیون در وزارت جهاد کشاورزی برای ارائه گزارش تشکیل شود.
۲ : مجوز بانک مرکزی برای «واردات کالا با رمزارز» به زودی صادر میشود
ایران هم به زودی به باشگاه دارندگان رمزپولهای ملی خواهد پیوست. آنگونه که مقامات بانک مرکزی میگویند، قرار است تا آخر فروردین ماه آئین نامه مرتبط با آن را در شورای عالی پولشویی به تصویب برساند.
ابهام در استفاده مردم از رمزارزها در ایران همچنان پابرجا است و دولت نیز هر گونه معامله و خرید و فروش با ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرده است؛ البته از مدتها قبل، «تولید» رمزارز به رسمیت شناخته شده و ضوابط تولید آن تدوین و اعلام شده است و بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته میان وزارتخانههای متولی، هم اکنون وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوزهای مرتبط با استخراج ارزهای دیجیتال را صادر کرده است؛ اما این ارزهای تولید شده، تاکنون به هیچ عنوان اجازه معامله نداشتهاند.
به همین دلیل بانک مرکزی ظرف ماههای گذشته تمامی درگاههای پرداخت که عملیات مرتبط با معاملات رمزارز انجام میدادند را مسدود و با صرافیهایی که این عملیات را انجام میدادند برخورد کرده است؛ اما اکنون بانک مرکزی بزودی مجوز استفاده از رمزارزهای تولید داخل، برای واردات کالا را به بانکها و صرافیهای مجاز آنها صادر خواهد کرد.
یک مقام مسئول در نظام بانکی گفت: اگرچه بانک مرکزی به هیچ عنوان معاملات فعلی رمزارزها در داخل کشور را تائید نمیکند اما با ضوابط خاصی که تدوین میشود، مخالفتی با معاملات آن ندارد؛ چراکه بانک مرکزی معتقد است که آینده اقتصادهای دنیا با رمزارزها گره خورده است و باید ایران هم به این خیل بپیوندد؛ اما ضوابط و شرایط آن باید دقیق مشخص گردد و این اطمینان حاصل شود که مخاطرات جدی برای اقتصاد نخواهد داشت.
وی افزود: در همین راستا، برای «تولید» رمزارز در داخل کشور آئین نامهای تصویب و تولید رمز ارزها قانونی شد؛ اکنون بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال پیگیری تصویب آئین نامهای برای مبادله رمزارزهایی هستند که در داخل کشور تولید میشود؛ قرار است این آئین نامه در شورای عالی مبارزه با پولشویی (وزارت اقتصاد) به تصویب برسد؛ بر اساس این آئین نامه، به بانکها و صرافیهای مجاز اجازه واردات کالا از محل ارز دیجیتال تولید شده ارائه خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول، شورای عالی مبارزه با پولشویی تا آخر فروردین ماه آئین نامه را به تصویب خواهد رساند.
همچنین بر اساس اطلاعات کسب شده، رمزپول بانک مرکزی ایران به عنوان رمزپول ملی کشور، نیز مراحل انتهایی خود را سپری میکند؛ پشتوانه آن طلا و ارز خواهد بود و بانکها میتوانند در قبال ریال یا سایر داراییهایی که به بانک مرکزی ارائه میدهند، این رمزپول را برای مبادلات خود استفاده کنند.
کارشناسان بر این باورند که این رمزپول باعث کاهش ضریب فزاینده نقدینگی هم خواهد شد.
۳ : میلیاردرها مجبور به پرداخت مالیات بر حساب شدند
امیدعلی پارسا رئیس کل سازمان امور مالیاتی بیان کرد: سیاست اخذ مالیات بر تراکنش حسابهای بانکی بالای ۵ میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد و امسال هم به آن توجه ویژه می شود. روزنه ورود هر جامعه به پیشرفت, تمرکز به درآمدهای کتمان شده یا مخفی شده است.
پارسا گفت: سیاست اخذ مالیات بر تراکنش حسابهای بانکی بالای ۵ میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد و امسال هم به آن توجه ویژه میشود.
امیدعلی پارسا رئیس کل سازمان امور مالیاتی در خصوص مالیات بر سپردههای بانکی اظهار کرد: مالیات بر تراکنش بانکی قانون نبوده و جایگاه قانونی ندارد، اما این موضوع که اگر سازمان امور مالیاتی با بررسی تراکنشهای مالیاتی به کتمان درآمدهای مالیاتی برسد, سال گذشته در دستور کار قرار گرفت.
او ادامه داد: امسال هم توجه ویژهای به این موضوع خواهد شد. براین اساس مالیات بر تراکنش به عنوان درصدی از تراکنش اصلا مطرح نیست، اما مسئله بررسی تراکنشهای بالای ۵ میلیارد افراد مطرح است. این بررسی برای متوجه شدن این موضوع است که آیا این افراد متناسب با درآمد و ثروت خود مالیات میدهند یا خیر؟
بالاترین مقام سازمان امور مالیاتی در پایان بیان کرد: سیاست اخذ مالیات بر تراکنش حسابهای بانکی بالای ۵ میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد و امسال هم به آن توجه ویژه می شود. روزنه ورود هر جامعه به پیشرفت, تمرکز به درآمدهای کتمان شده یا مخفی شده است.
۴ : دردسری که وزارت جهاد برای این صادرکنندگان ایجاد کرد
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران گفت: میزان فروش آجیل و خشکبار در سال ۱۴۰۰ به نسبت سال ۹۹ با افزایش ۵۰ درصدی همراه شد، به منظور خدمات رسانی مستمر بخشنامههای متعددی برای رعایت پروتکلهای بهداشتی به مراکز فروش ابلاغ شد.
مصطفی احمدی با اشاره به افزایش خرید آجیل در عید ۱۴۰۰ اظهار کرد: میزان فروش آجیل و خشکبار در عید ۱۴۰۰ به نسبت سال ۹۹ با افزایش ۵۰ درصدی همراه شد و به منظور خدمات رسانی مستمر بخشنامههای متعددی برای رعایت پروتکلهای بهداشتی به مراکز فروش ابلاغ شد.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران تصریح کرد: با توجه به افزایش هزینههای تولیدی مانند نیروی انسانی و بیمه و مالیات قیمت خشکبار در مجموع ۳۰ درصد افزایش یافت.
وی افزود: با وجود اعلام دولت مبنی بر اینکه صنف خشکبار از آسیب پذیرترین واحدها در مقابل بیماری کرونا بوده، اما اقدامی در جهت حمایت از این بخش صورت نگرفت و تنها برای پرداخت حق بیمه مهلتی ۲ ماهه در نظر گرفته شد.
احمدی عنوان کرد: در خصوص مالیات نیز امتیازی برای اصناف در نظر گرفته نشد و برخوردی مانند سایر بنگاههای اقتصادی که از این بیماری منتفع شدند، اعمال شد.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران با بیان اینکه میزان تولید خشکبار در سال ۹۹ به نسبت سال ۹۸ افزایش ۵۰ درصدی داشته است، تصریح کرد: صنف خشکبار از گذشته علاوه بر تامین نیاز داخلی در بخش صادرات و واردات نیز حضور پررنگی داشته است، اما در سال ۹۸ با تصمیمات جهت داری مانند واردات دانههای آفتاب گردان که در داخل تولید میشد و ممنوعیت واردات بادام هندی که تولید داخلی نداریم، شائبههای فراوانی ایجاد شد و در سال گذشته این قوانین برداشته شد.
وی افزود: با بسته شدن ورادات و ثبت سفارس دانههای آفتاب گردان، تولیدکنندگان قیمت محصول خود را ۴۰ درصد افزایش دادند و این موضوع نتیجه عدم تامین نیاز داخل است.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران تصریح کرد: میزان تولید پسته در کشور حدود ۲۰۰ هزار تن است که از این میزان ۲۰ هزار تن برای تامین نیاز بازارهای داخلی و ۱۸۰ هزار تن در سال برای صادرات است.
وی افزود: قیمت پسته در کشور بر اساس عرضه و قیمت بازارهای جهانی تعیین میشود، پسته ایران در بازارهای جهانی در رنج قیمت ۸ تا ۱۵ دلار است که در سالهای گذشته ثابت مانده، اما ارزش ریال در سالهای گذشته روند کاهشی داشته است.
احمدی با اشاره به تهاتر ارزی میان صادرکنندگان خشکبار با واردکنندگان کالاهای خارجی بیان کرد: یکی از بزرگترین خریداران پسته ایران کشور هندوستان است، اعضای اتحادیه خشکبار برای تهاتر ارزی میان پسته با بادام هندی و سایر کالا از کشور هند اعلام آمادگی کردند، اما سازمان جهاد کشاورزی با این طرح مخالفت کرد.
وی افزود: این مخالفت باعث شد بسیاری از صادرکنندگان برای بازگشت ارز خود به کشور با مشکلات فراوانی مواجه شوند تا جایی که برای تامین ارز صادراتی اقدام به فروش اموال خود کردند و از چرخه صادرکنندگان نیز خارج شدند.
۵ : ضمانت خروج ایران از لیست سیاه FATF چیست؟
سیدامیرحسین قاضی زاده، نائب رئیس مجلس در توییتر نوشت: ۲۰ سوالِ مجمع تشخیص مصلحت را بابت لوایح FATF بیپاسخ گذاشتهاند و طبق رویه مرسومشان با فشار رسانهای و به دور از عقلانیت میخواهند نتیجه بگیرند.
خصوصا این سوال که بعد از پذیرش پالرمو و CFT، چه تضمینی هست که ایران از لیست سیاه FATF خارج شود و اینکه چه اثری برای رفع تحریمها دارد؟!
- محمد شجاعی
- کد خبر 30341
- بدون نظر
- پرینت