۱: اختیارات جدید وزارت صمت برای ترخیص کالا/ واردکنندگان ظرف ۱۰ روز باید نسبت به خروج کالا از بنادر اقدام کنند
بر اساس مصوبات جدید ستاد تنظیم بازار با توجه به محدودیتهای ارزی و تاثیر آن بر فرایندهای ترخیص از صدور سوئیفت و انتقال ارز، واردکنندگان موظفند حداکثر ظرف مدت ده روز نسبت به خروج کالا از بنادر اقدام نمایند.
به گزارش گمرک ایران، بر اساس مصوبات جدید ستاد تنظیم بازار با توجه به محدودیتهای ارزی و تاثیر آن بر فرایندهای ترخیص از صدور سوئیفت و انتقال ارز، واردکنندگان موظفند حداکثر ظرف مدت ده روز نسبت به خروج کالا از بنادر اقدام نمایند.
مدیر کل دفتر واردات گمرک ایران، مصوبات جدید (نود و ششمین جلسه) ستاد تنظیم بازار را به گمرکات اجرایی ابلاغ کرده است، بر این اساس، حسب اختیارات وزارت صمت مقرر گردید، با توجه به محدودیتهای ارزی و تاثیر آن بر فرایندهای ترخیص از صدور سوئیفت و انتقال ارز، واردکنندگان موظفند حداکثر ظرف مدت ده روز نسبت به خروج کالا از بنادر اقدام نمایند.
۲: بخش خصوصی از برخورد دولت با صادرکنندگان متخلف حمایت میکند
رییس کمیسیون صادرات ایران گفت: بخش خصوصی از دستورالعملهای دولت برای برخورد با کسانی که ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی کشور بازنمیگردانند و به صورت حقیقی از تجار محسوب نمیشوند، حمایت میکند.
جمشید نفر اظهار داشت: صادرکنندگان حقیقی باید از افرادی که کارت بازرگانی را برای استفادههای دیگر مورد بهرهبرداری قرار میدهند یا ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصادی کشور بازنمیگردانند، تفکیک شوند.
رییس کمیسیون صادرات افزود: بر همین اساس نام تجار حقیقی که به تعهد ارزی عمل می کنند و طبق قوانین فعالیت های خود را انجام میدهند، شناخته خواهد شد تا مانعی برای ادامه صادرات یا واردات خود نداشته باشند.
وی با بیان اینکه باید زیرساختهای لازم برای برخورد با این افراد فراهم شود، خاطر نشان کرد: در کنار فعالیت کمیته پایش رفتار تجاری ایجاد تشکل های بازرگانی میتواند به کمک دولت آمده و مسیر را برای برخورد با بازرگانان متخلف هموار یا برای حمایت از تجار حقیقی راهکارهایی را تعیین کند.
به گفته رییس کمیسیون صادرات، همچنین میتوان به طور دقیق رفتار تجاری افرادی که برای نخستین بار اقدام به فعالیت با دریافت کارت بازرگانی میکنند مورد بررسی قرار داد و از بروز مشکلات اینچنینی جلوگیری کند.
نفر با بیان اینکه اقتصاد باید مردمی باشد، تاکید کرد: کمک گرفتن دولتها از بخش خصوصی و همراهی با یکدیگر می تواند به بهبود شرایط اقتصادی آمده و از بروز تخلفات جلوگیری کند.
وی همچنین در خصوص مشکلات صادرات طی ماههای شیوع کرونا به دلیل بسته بودن برخی مرزها، اظهار داشت: ایران کشوری با منابع غنی و ظرفیت بالای امکانات زندگی است، اما برای وفق پیدا کردن در شرایط کنونی با مشکلات ناشی از یک بیماری در کنار تحریمهای ظالمانه آمریکا، دولت نمیتواند صادرات را آزاد اعلام کند بنابراین نیاز داریم تا ذخیرههای داخلی خود را حفظ کنیم و برای صادرات بیش از آن برنامه ریزی کنیم.
نفر با بیان اینکه باید میزانی برای ذخایر داخلی تعیین شود تاکید کرد: طی چند ماه گذشته توان تولید در بخش ماسک و تجهیزات ساخت آن به طور قابل توجهی افزایش داشته است، اما صادرات این محصولات ممنوع اعلام شده با وجود اینکه به میزان قابل قبولی از این کالا ذخیره سازی شده است.
به گفته وی، با صدور مجوز برای صادرات محصولاتی که ذخایر آن به میزان کافی در کشور تولید شده است می توانیم افت تجارت که به دلیل شیوع ویروس کرونا به وجود آمده است را به سرعت جبران کنیم.
طی ماههای گذشته بر اساس ابلاغیههای سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی کارت بازرگانی صادرکنندگانی که تجارتی در سال های ۹۷ و ۹۸ داشتند اما ارز حاصل از صادرات خود را بازنگرداندند، تعلیق میشود که طبق اعلام «حمید زادبوم» رییس سازمان توسعه تجارت از ۲۱ هزار و ۱۸۴ صادرکننده با کارت های مختلف بازرگانی حدود دو هزار شرکت به طور کامل تعهدات ارزی خود را ایفا کردند و ۱۳ میلیارد یورو ارز را به کشور برگرداندند و حدود ۱۴ هزار و ۹۰۰ نفر نیز هیچ میزان از ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازنگرداندهاند که بیش از ۱۲ هزار نفر از آنها تعهدی زیر ۱۰۰ هزار یورو دارند.
۳: رشد بیش از ۴ برابری ارزش معاملات بورس
عملکرد یکساله سازمان بورس و اوراق بهادار ایران از رشد بیش از ۴ برابری ارزش معاملات بورس کشور طی یک سال گذشته حکایت دارد.
به گزارش صدا و سیما، آمار وزارت امور اقتصادی و دارایی از عملکرد بورس نشان میدهد ارزش معاملات بورس در ۱۲ ماهه منتهی به ۳۱ تیر سال ۱۳۹۸ رقم ۴. ۹۷ میلیارد تومان بوده است که در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۳۱ تیر امسال به رقم ۲.۲۶۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
شاخص کل بورس تهران به عنوان مهمترین نماگر بازار سرمایه از رقم ۲۶۶.۱۲۷ در پایان مرداد ۱۳۹۸ در ۸ مرداد ۱۳۹۹ به رقم ۱.۹۰۴.۳۲۴ واحد افزایش یافته است.
بر اساس شاخصهای آماری بازار سرمایه، ضریب نفوذ کدهای بورسی افزایش قابل توجهی یافته است به نحوی که تعداد کدهای سهامداری بورس، از ۹.۰۸۶.۴۲۴ در ۳۱ مرداد سال ۱۳۹۸ به ۱۵.۲۵۱.۳۴۴ تا تاریخ ۸ مرداد سال ۱۳۹۹ افزایش داشته است که با احتساب کد معاملاتی مشمولان سهام عدالت، بالغ بر بیش از ۴۸ میلیون و ۵۰۰ هزار کد است.
همچنین ارزش مانده اوراق بهادار اسلامی منتشره تا ۳۱ مرداد سال ۹۸ مبلغ ۹۶ هزار میلیارد تومان بوده که این رقم تا پایان تیر سال ۱۳۹۹ به ۲,۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
تدوین و تصویب دستورالعمل اجرایی نحوه حضور و اعمال حق رأی به صورت الکترونیکی در مجامع عمومی شرکتهای ثبتشده نزد سازمان، راهاندازی سامانه الکترونیکی پذیرش در بورسها، بازرسی جامع امنیت اطلاعات شرکتهای ارائهدهنده خدمات بر خط بازار سرمایه، جرم یابی رایانهای و رسیدگی به تخلفات سایبری در حوزه بازار سرمایه، از اقدامات صورت گرفته در یک سال اخیر در بازار سرمایه است.
بر اساس این گزارش با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از طریق طرح تأمین مالی جمعی خیرخواهانه در اسفند ۱۳۹۸ به مشارکت ۱۱۰ میلیارد ریالی در خرید گواهی نیکوکاری مقابله با کرونا منجر شد.
به گفته مسؤولان بورس از ابتدای امسال بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید وارد این بازار شده که کارشناسان معتقدند باید برای باقی ماندن این نقدینگی در بازار سرمایه برنامه ریزی دقیق صورت گیرد بطوری که علاوه بر بانکها بازار سرمایه بتواند به عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای تأمین نقدینگی شرکتها و بنگاههای اقتصادی شناخته شود.
۴: افزایش ۲۴ هزار بشکهای تولید نفت در شرکت کارون
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون از افزایش تولید نفت این شرکت به میزان ۲۴ هزار بشکه در روز خبر داد.
به گزارش وزارت نفت، غلامرضا مفیدی با اشاره به اینکه شرکت نفت و گاز کارون با ظرفیت تولید روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفتخام از میدانهای نفتی اهواز، منصوری، رامین و آبتیمور، بزرگترین شرکت بهرهبردار در مناطق نفتخیز جنوب است، گفت: این شرکت تولیدکننده نفت، گاز، مایعات گازی و آب صنعتی و شرب مورد نیاز تأسیسات نفتی و نیز آب شرب شهرکهای مسکونی سازمانی است و در حال حاضر تولید روزانه نفت در شرکت نفت و گاز کارون افزایش ۲۴ هزار بشکهای را نشان میدهد.
وی افزود: اهداف و برنامههای عملیاتی شرکت کارون با توجه به اهمیت و جایگاه راهبردی آن در چرخه اقتصاد و صنعت نفت کشور با یک سند راهبردی مشتمل بر سه هدف اصلی و ۶۵ برنامه عملیاتی و فعالیتهای مرتبط با آنها تهیه و تدوین شده است ضمن اینکه تحقق تولید برنامهریزی شده سالیانه از مخازن هیدروکربوری، نگهداشت و ارتقای نظام ایمنی- بهداشت و پدافند غیرعامل، کاهش آلایندههای زیست محیطی از جمله اهداف پیش رو محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون ادامه داد: با توجه به جایگاه ویژه این شرکت در تولید حدود ۲۵ درصد نفت خام کشور از مخازن نفت با میانگین عمر تولیدی بیش از ۵۰ سال و همچنین تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی، نگهداشت توان تولید از چاههای نفت و تأسیسات فرآورشی و خطوط لوله در شرایط آمادگی برای بازگشت به سقف تولید در کوتاهترین زمان ممکن، شالوده اصلی اهداف و برنامههای این شرکت در سال جهش تولید است.
مفیدی تصریح کرد: در این رابطه با اتکا به تجربیات ارزشمند سرمایههای انسانی شرکت و نیز توانمندی تأمین کنندگان داخلی کشور در زمینه فراهم کردن کالا و اجرای پروژهها با رویکرد استمرار تولید ایمن و پایدار با رعایت حداکثری الزامهای زیستمحیطی از اهم رویکردهای این شرکت به شمار میرود.
تحقق ۱۰۰ درصدی برنامههای تولید نفت و گاز
وی با بیان اینکه در حوزه تولید نفت و گاز در سه ماهه نخست امسال، بیش از ۱۰۰ درصد برنامه تولید این شرکت محقق شده که این دستاورد مرهون همت و تلاش همکاران در بخشهای مختلف است، گفت: تأمین حدود ۴۶ میلیون بشکه نفت خوراک پالایشگاههای داخلی کشور، افزایش حدود ۲۴ هزار بشکه در روز نفت تولیدی با راهاندازی پنج حلقه چاه جدید و تعمیری با انجام دهها فعالیت انجام شده روی چاههای نفت و گاز با رعایت کامل الزامهای زیستمحیطی و ایمنی از جمله دستاورهای این شرکت هستند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون درباره تأمین کالا در این شرکت از ابتدای امسال تاکنون بیان کرد: تعداد ۳۶۳ قلم کالا به ارزش ۵۰ میلیارد ریال خریداری و به واحدهای متقاضی تحویل شده، ضمن اینکه در سال ۱۳۹۸ نیز بهمنظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی تعداد ۴ هزار و ۵۹ قلم کالا به مبلغ ۳۳۰ میلیارد ریال از تولیدات ساخت داخل خریداری شده است.
بومیسازی ۵۲ قلم کالا
مفیدی در تشریح بومیسازی اقلام مورد نیاز این شرکت اظهار کرد: در حوزه ساخت داخل ۵۲ قلم کالا به ارزش حدود ۵.۳ میلیارد ریال در سه ماه نخست امسال بومیسازی شده و این فرآیند به صورت مستمر تحت پیگیری قرار دارد. همچنین در حوزه تعمیرات اساسی در مدت مذکور براساس برنامه، تعداد ۷۴ دستگاه تجهیزات و ماشین دوار و ثابت تعمیر شده است.
وی ضخامتسنجی خطوط لوله جریانی به طول ۱۰۳ کیلو متر و سطح ضخامتسنجی شده به میزان ۵۴۰ هزار دسی متر مربع، همکاری در طراحی و تأمین نشتبند سقف مخزن راهبردی شرکت، انجام بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ مورد پایش و کنترل حفاظت کاتدی خطوط لوله و تأسیسات در سه ماه نخست امسال، همکاری و بررسی و انجام اقدامهای فوری درباره ایمنسازی انشعابات غیرمجاز برای جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی و کاهش آلودگیهای زیستمحیطی را از جمله بازرسیهای فنی شرکت عنوان کرد.
رعایت الزامهای زیستمحیطی
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون در تشریح پروژههای اولویتدار این شرکت گفت: با توجه به اهتمام شرکت به رعایت الزامهای محیطزیستی و همچنین توجه به این نکته که تأسیسات شرکت دارای قدمت هستند، اولویت شرکت اجرای پروژههای زیستمحیطی به موازات اجرای پروژههای مرتبط با تحقق رسالت اصلی سازمان یعنی تولید ایمن و پایدار با لحاظ کمیت و کیفیت برنامه است که درحال حاضر طرحها و پروژه ملی در حال مطالعه و اجرا هستند.
مفیدی ادامه داد: در این خصوص طرح ۲۸ مخزن و نیز طرح بازسازی و نوسازی تأسیسات و همچنین ایمنسازی کریدور خطوط لوله شرکت به موازات طرح جمعآوری و بهسوزی گازهای ارسالی به مشعل از اولویتهای اصلی این شرکت محسوب میشود که همزمان با این طرحها، اجرای حدود ۳۰ پروژه نیز به صورت مستقیم و تحت مدیریت این شرکت در حال اجرا است.
اهتمام نفت و گاز کارون در عمل به مسئولیتهای اجتماعی
وی تصریح کرد: شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون همواره در توسعه جامعه پیرامونی و رونق کسب و کار از طریق عمل به مسئولیتهای اجتماعی متناسب با منابع موجود اهتمام ویژهای داشته است، که مروری بر بیش از ۲۰ سال فعالیت این شرکت نیز بیانگر این واقعیت است که این سازمان همواره کوشیده ضمن گسترش دایره ذینفعان خود، در مسیر تحقق درخواستهای منطقی و متوازن عموم ذینفعان و ارتقا رضایت آنان به ویژه جامعههای شهری و محلی مجاور تأسیسات و حوزه فعالیت خود گام بردارد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون گفت: مدیریت کلان این شرکت اعتقاد دارد که مسئولیت پذیری اجتماعی یک تعهد و باور سازمانی است که به دنبال خلق ارزش مشترک و تعریف رابطه برد – برد بین ذینفعان و سازمان است و سازمانهای موفق ادامه حیات خود را در گروی احساس مسئولیت در برابر اجتماع میبینند و با رویکردهای آینده نگر مسئولیت اجتماعی را نه تنها سیاستی هزینه بر تلقی نکرده بلکه آن را نوعی سرمایه گذاری انسانی و اجتماعی به شمار میآورند.
به گفته مفیدی، شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون در کنار وظیفه ذاتی و رسالت خطیر تولید نفت و گاز، هیچگاه از عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود و توجه به امور عمران، آموزشی، مذهبی، فرهنگی، اشتغالزایی و … جوامع پیرامونی و روستاهای همجوار تأسیسات غافل نبوده و همواره نسبت به این امر اهتمام لازم را مدنظر داشته است.
وی پیشگامی این شرکت در تشکیل کارگروه مسئولیتهای اجتماعی (CSR) و سازماندهی گروههای بسیج جهادی با محوریت پایگاه مقاومت بسیج را از دیگر مصادیق توجه شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون به جامعه پیرامونی عنوان و بیان کرد: اقدامهای چشمگیر صورت گرفته در بازسازی فضاهای آموزشی و مذهبی، منازل مسکونی افراد بیبضاعت، آبرسانی، توزیع اقلام ضروری به روستاها و مناطق کم برخوردار شهری که صرفاً از محل صرفهجوییها و بدون وجود ردیف بودجه اختصاصی انجام شده برگ زرینی است که در کارنامه این شرکت ثبت شده است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون همکاری در توسعه فضاهای آموزشی و مذهبی روستاهای همجوار تأسیسات از طریق احداث، بازسازی و مرمت ۱۰ باب مدرسه و ۲۵ مسجد و حسینیه، همکاری و مشارکت فعال در ارائه راهکارهای ایمن برای احداث کانال اصلی و کانالهای فرعی ریزگردها در جنوب شرق اهواز در محل تلاقی با زیرساختهای نفت و گاز و همکاری در تعریف پروژه فیمابین وزارت نفت و منابع طبیعی استان برای بیابانزدایی و درخت کاری کانون ریزگردهای جنوب شرق اهواز در مساحتی به وسعت ۴ هزار هکتار با اعتبار حدود ۴۵۰ میلیارد ریال را نمونه اقدامهای انجام شده از سوی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون برشمرد.
مفیدی اظهار کرد: مشارکت در آبرسانی به روستاهای بخش غیزانیه اهواز به وسیله تانکر از سال ۹۳ تاکنون و تأمین ۶۰ میلیارد ریال از اعتبار خرید لولههای طرح آبرسانی به این بخش به موازات همکاری در ارائه و نظارت بر اجرای شیوههای فنی و ایمنی اجرای خط لوله در محل تلاقی با خطوط لوله و نفت و گاز، همکاری با اجرای پروژههای متعدد عمرانی و عامالمنفعه شهری و روستایی با ارائه راهکارهای اجرایی فنی و عملیاتی شامل، ورزشگاه فولاد، توسعه فرودگاه اهواز، طرح توسعه جاده ساحلی شرقی رودخانه کارون، تعریض و بهسازی جاده کوی علیآباد بروال، تعریض و بهسازی مسیر دغاغله و عنافچه و… از دیگر اقدامهای شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون محسوب میشوند.
به گفته این مقام مسئول، شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون در احداث سیلبند در اطراف روستاهای همجوار و تأمین ماشینآلات برای استحکام بخشی سیلبندهای قدیمی در زمان سیلاب فروردین پارسال، تأمین ۱۵ هزار اصله نهال برای توسعه فضای سبز روستاهای اطراف تأسیسات و کانون ریزگردها، تهیه و توزیع بستههای نوشتافزار در روستاهای همجوار تأسیسات، تأمین بستههای حمایتی شامل، البسه و کفش برای ایتام تحت پوشش کمیته امداد شهرستانهای کارون و اهواز مشارکت فعال و بینظیری داشته است.
راهاندازی کارگاه تولید ماسک در روزهای کرونایی
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون با بیان اینکه این شرکت در شرایط بحرانی شیوع بیماری کرونا از جامعه محلی و مجاورین خود غافل نبوده و خدماتی در این زمینه نیز به روستاهای همجوار تأسیسات و مناطق شهری ارائه کرده است، تصریح کرد: ضدعفونی و گندزدایی مستمر روستاها، مناطق شهری اهواز و شهرستان کارون و جایگاههای سوخت سطح شهر اهواز نمونههایی است که میتوان به آن اشاره کرد.
مفیدی راهاندازی کارگاه تولید ماسک و دستکش یکبار مصرف در مجموعه بسیج جهادی این شرکت، توزیع بستههای بهداشتی تولیدی در روستاهای همجوار تأسیسات و مناطق شهری کلانشهر اهواز و شهرستان کارون، تهیه و توزیع بیش از ۹ هزار پرس غذای گرم در ایام ماه مبارک رمضان در بین خانوادههای نیازمند روستاها و مناطق کم برخوردار شهری، تهیه و توزیع حدود یک هزار بسته معیشتی در روستاهای اطراف تأسیسات با تلاش گروههای بسیج جهادی، تهیه ۲ هزار بسته معیشتی و تحویل آن به قرارگاه مرکزی رزمایش مومنانه استان خوزستان به ارزش حدود ۶ میلیارد ریال و اعزام گروههای جهادی بسیج در روستاهای اطراف تأسیسات و مناطق شهری اهواز برای غربالگری و شناسایی افراد مبتلا به کرونا، از دیگر خدمات این شرکت در شرایط مذکور عنوان کرد.
۵: توافق صندوق بینالمللی پول با اکوآدور برای وام ۶.۵ میلیارد دلاری
صندوق بین المللی پول برای اعطای وام ۶.۵ میلیارد دلاری به اکوآدور به منظور کمک به این کشور برای مقابله با شوک دوگانه نشی از پاندمی کرونا و ریزش قیمت نفت، با این کشور به توافق رسید.
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که موافقت با اعطای این تسهیلات ۲۷ ماهه به دنبال مذاکرات مجدد و موفقیتآمیز اکوادور با سهامداران داخلی بوده و مکمل وام اضطراری ۶۴۳ میلیون دلاری است که این نهاد مستقر در واشنگتن در ماه مه برای کیتو فراهم آورد.
البته این وام باید به تأیید هیأت مدیره صندوق برسد. «سیدا اونر» فرستاده ارشد صندوق و هدایت کننده مذاکرات مجازی با مقامات اکوادوری در یک ماه گذشته، گفت: اقتصاد شکننده اکوادور، با شوکهای بیشتری همچون پاندمی کووید -۱۹ و افت شدید قیمت نفت تلاقی کرده و ضربه بیشتری خورده است؛ موضوعی که انتظار میرود موجب افت بیسابقه فعالیت اقتصادی شود.
وی افزود: انتظار میرود اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۰ به اندازه ۱۱ درصد کوچک شده و بسیاری از مردم اکوادور را به فقر بکشاند.