رئیس پژوهشگاه صنعت نفت اعتماد مدیران صنعت نفت به این مرکز را از سرمایههای اصلی این مرکز علمی دانست و گفت: دانش فنی تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره هماکنون تنها در اختیار شرکتهای معدود آمریکایی و اروپایی است که خوشبختانه ما امروز به آن دست یافتهایم.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، جعفر توفیقی امروز در آیین رونمایی از اسناد تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره با استفاده از دانش فنی بومی (پژوهشگاه صنعت نفت) در شرکت پالایش نفت بندرعباس با تأکید بر اینکه هماکنون پژوهشگاه صنعت نفت بزرگترین سد مقابل تحریمهای کشورهای غربی در پروژههای پالایشی و پتروپالایشی است، گفت: این مرکز در همه فرآیندهای پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی دارای فناوری اثباتشده، برای نمونه پروژه گوگردزدایی از مرکاپتان زیر ۵۰ پی پیام در فازهای دو و سه پارس جنوبی بهدست متخصصان این مرکز انجام شده است.
وی اعتماد مدیران صنعت نفت به پژوهشگاه را از سرمایههای اصلی این مرکز علمی خواند و گفت: دانش فنی تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره هماکنون تنها در اختیار شرکتهای معدود آمریکایی و اروپایی است که خوشبختانه ما امروز به آن دست یافتهایم.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه این مجموعه با شبکهای از دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی و پارکهای فناوری کشور ارتباط مستقیم برقرار کرده است، گفت: مدیران صنعت نفت باید بدانند که ما در مذاکرات با شرکتهای خارجی هموار پشت آنها ایستادهایم تا بتوانیم فناوریهای روزآمد دنیا را در ایران بومیسازی کنیم.
توفیقی درباره تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره در پالایشگاه بندرعباس گفت: برای تکمیل پژوهش در این زمینه ۲۳۵ نفر با مدارک دکترا بیش از ۱۲۰ هزارنفر ساعت کار انجام دادهاند، ضمن آنکه از هشت پایلوت نیمهصنعتی در پژوهشگاه صنعت نفت در این زمینه دادهبرداری شده است.
وی گفت: در طرح پژوهشی تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره در پالایشگاه بندرعباس بیش از ۲ هزار و ۱۵۰ مدرک مهندسی تولید شده، از این رو در این زمینه ۱۵ هزار پارامتر برای دستیابی به محصول نهایی اندازهگیری شده، شرکت سوئیسی «آر اندی کربن»، معتبرترین شرکت در این زمینه، کیفیت محصول نهایی پژوهشگاه صنعت نفت را تأیید کرده است.
امیدواریم تولید روزانه ۶.۵ میلیون بشکه نفت تحقق یابد
به گزارش ایسنا، علی آقامحمدی هم در آیین رونمایی از اسناد تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره با استفاده از دانش فنی بومی (پژوهشگاه صنعت نفت) در شرکت پالایش نفت بندرعباس با اشاره به نقش و تلاشهای پژوهشگاه صنعت نفت برای خودکفایی در زمینه تولید کک اسفنجی و سوزنی گفت: با همکاری مجتمعهای آلومینیمی کشور مقدمات خودکفایی در زمینه الکترود گرافیتی، کک اسفنجی و کک سوزنی بهصورت یک برنامه ملی نیز اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه پالایشگاه نفت بندرعباس از جمله پالایشگاههای جوان کشور بهشمار میرود که در حال نزدیک شدن به یک پتروپالایشگاه است، گفت: تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره با استفاده از دانش فنی بومی در آستانه سالروز ملی شدن صنعت نفت امری مهم و مبارک است که جا دارد از وزیر نفت برای این اهتمام تشکر کنیم.
او با اشاره به تحریم واردات الکترود گرافیتی در زمان ریاست جهموری ترامپ با هدف فلج کردن صنعت فولاد کشور گفت: در آن زمان مقام معظم رهبری دستور اقدام لازم برای خودکفایی در این زمینه را صادر کردند، از این رو با انجام بررسیها در آن زمان در سطح کشور مشخص شد طرحی ابتدا در مجتمع فولادی اردکان استان یزد اجرا شده بود و خوشبختانه هماکنون مجتمع ۳۰ هزار تنی تولید الکترود گرافیتی اردکان یزد با سرمایهگذاری و سهامداری فولاد مبارکه اصفهان در حال ساخت است، ضمن آنکه ساخت دو مجتمع ۳۰ هزار تنی دیگر الکترود گرافیتی در مناطق محروم کشور در حال پیگیری برای ساخت است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با همکاری مجتمعهای آلومینیمی کشور مقدمات خودکفایی در زمینه الکترود گرافیتی، کک اسفنجی و کک سوزنی بهصورت یک برنامه ملی نیز اجرایی شده است.
آقامحمدی با بیان اینکه یکی از مراکز علمی کشور قراردادهای خوبی را برای خودکفایی در زمینه تولید کک اسفنجی با شرکتهای داخلی امضا کرده است، گفت: امیدواریم با همکاری پالایشگاه بندرعباس و پژوهشگاه بهزودی شاهد تولید و استفاده صنعتی از آن در کشور باشیم، تحقیق و ساخت کک سوزنی نیز با همکاری پالایشگاه شازند اراک در حال انجام است، ضمن اینکه امروز قرارداد ساخت کک سوزنی میان هلدینگ غدیر و یک مجموعه دانشبنیان کشور امضا میشود که نافی کار ارزشمند پالایشگاه شازند نیست.
منابع حاصل از واگذاریها صرف توسعه پالایشگاهها شود
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی هم در این مراسم با تأکید بر رویکرد ایجاد زنجیره ارزش افزوده در صنایع پالایشی گفت: امیدواریم در حوزه واگذاریها در صنعت پالایش، نگاه بنگاهداری اتفاق بیفتد و منابع حاصل از واگذاریها، صرفه توسعه و اجرای پالایشگاهها شود.
جلیل سالاری اظهار کرد: شرایط کشور به گونهای است که نوع نفت خام مرتب در حال سنگین شدن بوده و درصد انواع نفت خام سبک بسیار محدود است، گفت: بنابراین ضرورت دارد بحث ارتقای کیفی بهویژه نفت کوره، که مزایای محیط زیستی دارد و سبب ایجاد زنجیره ارزش افزوده در صنایع پالایشی میشود، توجه ویژهای داشته باشیم.
وی افزود: سیاست و رویکرد ما این است که مواد نیمه خام را به سمت زنجیره ارزش سوق دهیم و پتروپالایشگاه شهید سلیمانی نیز در همین زنجیره ارزش قرار میگیرد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش گفت: امیدواریم بتوانیم همچون دیگر حوزهها، در عرصه دانش فنی نیز در حوزه برونمرزی ورود کنیم.
سالاری با تأکید بر اینکه پژوهشگاه صنعت نفت در گذشته در تأمین دانش فنی پروژههای مهمی نظیر طرح ایزومریزاسیون پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند و یک پالایشگاه در سوریه با صنعت پالایش همکاری داشته است، تأکیدکرد: سومین طرح همکاری با پژوهشگاه صنعت نفت در عرصه پالایش نیز در پالایشگاه بندرعباس انجام شد که امیدواریم این دانش هم که از مرحله پایلوت به مرحله تجاریسازی رسیده است، نتیجه بخش باشد.
وی با اشاره به اینکه یک پروژه همکاری با پژوهشگاه صنعت نفت در پالایشگاه خوزستان نیز پیشبینی شده است، گفت: امیدواریم پژوهشگاه صنعت نفت این پروژه را نیز در اولویت کاری خود قرار دهد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تاکید کرد: خوراک پالایشگاه ۱۸۰ هزار بشکهای خوزستان نیز نفت خام سنگین است که امیدواریم این همکاری با پژوهشگاه در حوزه تبدیل فرآوردهها با محصولات با ارزش افزوده نیز انجام شود.
سالاری تصریح کرد: الگویی که در زمینه تولید محصولات سبک در پالایشگاه بندرعباس برنامهریزی شده است، یک الگوی به صرفه در زمینه تولید کک اسفنجی است.
وی گفت: یکی از مهمترین مشکلات ما در حوزه توسعه صنایع پالایشی بحث تأمین لیسانس بوده که خوشبختانه با همکاری پژوهشگاه مرتفع شده است و میتوانیم افتخار کنیم که این دانش صددرصد در داخل کشور قابل تامین است.
سالاری بیان کرد: خوشبختانه با رویکرد و اقدامهای مثبت دولت محترم، ظرفیت تأمین منابع با استفاده از مزایای طرح تنفس خوراک و منابع بانکی در داخل کشور فراهم شده است.
منبع : ایسنا