به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران، حمید زادبوم درباره وضعیت تجارت ایران و ازبکستان، اظهار کرد: صادرات ما به ازبکستان از نظر ارزشی ۶۰ درصد و از نظر وزنی ۶۷ درصد در هشت ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ رشد داشته است.
وی افزود: در هشت ماهه ابتدای سال ۹۸، میزان صادرات ما به کشور ازبکستان معادل ۱۵۲ میلیون دلار بوده است و صادرات آنها هم به ایران تا حدودی افزایش داشته است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، با بیان اینکه فعلا تمرکز تجاری ما بر ۱۵ کشور همسایه به اضافه هند و چین است، بیان داشت: به توسعه تجارت با کشورهایی مانند ویتنام، اندونزی و ازبکستان هم که کمیسیون مشترک داریم، توجه میکنیم.
زادبوم با اشاره به روابط دیرینه ایران و ازبکستان، اضافه کرد: به علت جمعیت و احساس نزدیکی فرهنگی مردم این کشور با فارسیزبانان ازبکستان در آسیای میانه، یکی از مهمترین کشورهای هدف صادراتی ما به شمار میرود.
وی بیان داشت: ازبکستان با جمعیت ۳۳ میلیون نفری و تولید ناخالص داخلی بیش از ۴۰ میلیارد دلار، یکی از کشورهای ثروتمند محسوب میشود که دارای چشمانداز تجاری خوبی است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، یادآور شد: عمدهترین اقلام صادراتی ما به ازبکستان دستگاههای سنگشکن، سیمان، پروپیلن، شیشه جام، سنگهای ساختمان و تا حدودی مبلمان است و از ازبکستان به ایران هم پنبه، نخ، کلرید پتاسیم، کود فسفات و لوبیا چیتی وارد میشود که البته واردات این کالاها مربوط به سال ۹۷ است.
زادبوم اظهار داشت: ما از پتانسیل خوبی در زمینه صادرات محصولات پتروشیمی، دارو، تجهیزات پزشکی و موادغذایی به ازبکستان برخوردار هستیم و میتوانیم در بخش خدمات در ساخت کارخانجات، راهسازی و جادهسازی و حتی در حوزه آب و برق به این کشور وارد شویم.
وی با اشاره به مشکل نقل و انتقالات مالی و بانکی عنوان کرد: شکی نیست که برای توسعه روابط باید بخشی از مبادلات به شکل تهاتر انجام شود و به همین خاطر در این زمینه بخش خصوصی در حال انجام اقداماتی است تا از نقل و انتقالات مالی بکاهد.
بر اساس گزارشی از فارس، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، ا اشاره به بازگشایی پروازهای مستقیم تهران و تاشکند، افزود: این اتفاق بخشی از مشکلات تجار دو کشور را کاهش داده است.
زادبوم با تاکید بر اینکه بر روابط ایران و ازبکستان خوشبین است، بیان داشت: مشکلی در حملونقل ریلی بین دو کشور وجود ندارد و در زمینه حملونقل زمینی هم در کمیسیون مشترک مقرر شد تا از طریق وزارت حملونقل ازبکستان و راه و شهرسازی ما مشکلات احتمالی حل شود.
وی در پایان با اشاره به برگزاری سیزدهمین کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان در ۲۱ و ۲۲ آذرماه ۹۸، خاطرنشان کرد: اصولا برگزاری کمیسیونهای مشترک به دلیل مطرح شدن مشکلات بین دو کشور است و با حضور دستگاههای مختلف در این کمیسیون مشترک و تشکیل کارگروههای مختلف تفاهمنامهها و توافقنامههای بین طرفین به امضا رسید.
- محمد شجاعی
- کد خبر 14711
- بدون نظر
- پرینت