دو منبع آگاه به رویترز گفتند دولت بایدن تمایل دارد ممنوعیت واردات نفت روسیه به آمریکا را بدون مشارکت متحدان اروپایی خود را پیش ببرد.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، با سران کشورهای فرانسه آلمان و انگلیس روز دوشنبه تماس ویدیویی داشت تا بتواند حمایت آنها برای ممنوعیت واردات نفت روسیه را جلب کند.
کاخ سفید همچنین سرگرم همکاری با سران کنگره است که روی قانونی برای ممنوع کردن واردات روسیه کار می کنند. چنین اقدامی دولت را ناچار خواهد کرد روی برنامه زمانی سریعتری کار کند.
یک مقام ارشد آمریکا به رویترز گفت هیچ تصمیم نهایی گرفته نشده اما ممکن است که تنها آمریکا واردات نفت روسیه را ممنوع کند. آلمان که بزرگترین خریدار نفت روسیه است، برنامهها برای ممنوعیت واردات انرژی را رد کرده است. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، اعلام کرد آلمان برنامههای خود برای توسعه استفاده از منابع انرژی جایگزین را سرعت می بخشد اما نمی تواند واردات انرژی روسیه را یک شبه متوقف کند.
قیمت نفت با ادامه مذاکرات هسته ای ایران و به تاخیر افتادن بازگشت نفت ایران به بازارهای جهان و همچنین بررسی ممنوعیت واردات نفت روسیه توسط آمریکا و متحدان اروپاییاش، روز دوشنبه به بالاترین حد از سال ۲۰۰۸ صعود کرد.
اروپا برای نفت خام و گاز طبیعی به روسیه وابستگی دارد اما پذیرش بیشتری در برابر ایده ممنوعیت محصولات روسی پیدا کرده است. آمریکا وابستگی کمتری به نفت خام و فرآوردههای نفتی روسیه دارد اما این ممنوعیت قیمتها را بالا خواهد برد و مصرفکنندگان آمریکایی که در حال حاضر شاهد افزایش تاریخی قیمت بنزین در جایگاههای سوخت هستند را تحت فشار بیشتری قرار میدهد.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه در نامهای اعلام کرده بود قانونگذاران در حال بررسی قانونی برای ممنوعیت واردات نفت روسیه هستند و کنگره قصد دارد هفته جاری کمک ۱۰ میلیارد دلاری برای اوکراین را در واکنش به حمله نظامی مسکو به همسایه خود تصویب کند.
گروهی از سناتورهای هر دو حزب آمریکا پنجشنبه گذشته لایحهای را برای ممنوعیت واردات نفت روسیه به آمریکا معرفی کردند. این لایحه به سرعت پیش می رود.
پس از اینکه روسیه به اوکراین حمله کرد کاخ سفید تحریمهایی را علیه صادرات فناوری به پالایشگاههای روسیه و خط لوله گازی نورد استریم ۲ وضع کرد. با این حال از هدف قرار دادن مستقیم صادرات نفت و گاز روسیه خودداری کرده است زیرا دولت بایدن پیامدهای چنین اقدامی بر بازارهای جهانی نفت و قیمتهای انرژی آمریکا را سبک و سنگین میکند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه در پاسخ به اینکه آیا آمریکا ممنوعیت یک جانبه واردات نفت روسیه را منتفی کرده است، گفت: نمیتوانم چنین اقدامی را منتفی اعلام کنم اما هر آنچه که انجام داده ایم، این رویکرد با با هماهنگی با متحدان و شرکایمان آغاز شده است.
همزمان کاخ سفید تکذیب نکرد که ممکن است بایدن برای جلب کمک ریاض برای افزایش تولید انرژی به عربستان سعودی سفر کند. اکسیوس گزارش کرد که چنین سفری ممکن است. با این حال یک مقام کاخ سفید گفت: این گمانه زنی زودهنگام است و سفری برنامه ریزی نشده است.
هشدار روسیه درباره عواقب ممنوعیت واردات نفت
روسیه هشدار داد در واکنش به تصمیم ماه گذشته برلین برای توقف گشایش خط لوله گازی نورد استریم ۲ می تواند جریان گاز از خطوط لوله ای که از روسیه به آلمان می رود را متوقف کند. روسیه ۴۰ درصد از گاز اروپا را تامین می کند.
الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه روز دوشنبه گفت: ما حق داریم تصمیم متقابلی بگیریم و صادرات گاز از طریق خط لوله نورد استریم ۱ را تحریم کنیم. نواک همچنین هشدار داد اگر آمریکا و متحدانش واردات نفت روسیه را ممنوع کنند، قیمتهای نفت ممکن است دو برابر شده و به ۳۰۰ دلار در هر بشکه صعود کند.
با این حال تحلیلگران بانک امریکا گفتند اگر عمده صادرات نفت روسیه تحریم شود، روی پنج میلیون بشکه در روز صادرات تاثیر می گذارد و قیمتها را تا مرز ۲۰۰ دلار در هر بشکه می رساند.
بر اساس گزارش رویترز، روسیه اقداماتش در اوکراین را عملیات ویژه خوانده و اعلام کرده است این اقدامات برای اشغال اوکراین نیست بلکه برای نابودی توانمندیهای نظامی این کشور است.
منبع : ایسنا