پایگاه خبری بازرگانان ایران: به گزارش یکشنبه پایگاه خبری بازار سرمایه ایران، «قاسم محسنی» با بیان اینکه آثار ناشی از ویروس کرونا از جمله موضوعاتی است که بیشترین تأثیرات منفی را بر اقتصاد فعلی کشور وارد میکند، افزود: شیوع ویروس کرونا را که در ماههای اخیر توجه بازارهای جهانی را به خود مشغول و آثار ناگواری بر این بازارها تحمیل کرده نمونهای از رخدادهای غیرمنتظره است که میتواند آثار شدیدی را بر بازارهای مالی بر جای بگذارد.
وی گفت: کاهش ارزش شاخص بورسهای جهانی که گاهی تا یک سوم ارزش آنها را شامل شده و همچنین کاهش ارزش بازار برخی شرکتهای پذیرفته شده در بورسهای جهانی که آنهم در برخی موارد تا ۶۰درصد ارزش بازاری سهام آنها کاهش یافته، خود نشاندهنده ابعاد بزرگ این رخداد است.
محسنی اظهار داشت: ویروس کرونا و تعطیلی رخدادهایی از جمله مسابقات ورزشی که جنبۀ شدید اقتصادی دارند موجب توقف در فعالیتهای اقتصادی و گاهی آثار ناگواری در برخی صنایع از جمله گردشگری، حمل و نقل و هتلداری شده است؛ البته در برخی از صنایع دیگر نیز به تدریج آثار این ریسک آشکار میشود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از سوی دیگر تأثیرات این بحران بر مدیریت مالی شخصی خانوار و کسب و کارهای کوچک و گاهی بزرگ به نوعی است که با وارد آمدن خلل در ثبات جریانات درآمدی این شرکتها، شاهد افزایش ریسک اعتباری کسب و کارها میشویم؛ تا جایی که در چند وقت اخیر برخی از مؤسسات رتبهبندی اعتباری مطرح دنیا ، تاثیر تأخیر در بازپرداخت اقساط برخی از وامها را که به دلیل شیوع ویروس کرونا رخ داده است ، بر رتبه اعتباری موضوع رتبهبندی کاهش دادهاند.
به گفته محسنی، شروع این بحران در کشور چین به تنهایی باعث شد تا آثار آن را در روند نزولی در بازارها از جمله کامودیتیها شاهد باشیم. از سوی دیگر عدم توافق عربستان و روسیه در اجلاس اوپک پلاس و در نتیجه آن کاهش قیمت نفت خام ، ابتدا تا ۳۰ دلار که برخی پیشبینیها تا پایینتر و حتی کمتر از ۲۰ دلار را برای شش ماه آینده دور از ذهن ندانستهاند، همه و همه نشان از رخداد یک بحران مالی جدید در اقتصاد جهانی در ماههای آتی دارد.
وی افزود: اخیراً نیز شاهد تخصیص بودجه سنگین سه تریلیون دلاری برای اقتصاد آمریکا جهت رهایی از شیوع کرونا بودهایم که تأییدی بر آثار اقتصادی آن است.
محسنی خاطرنشان کرد: در کشورمان ایران هم با تعطیلی کسب و کارها در آستانه سال نو، شاهد آثار زودرس آن برای کسب و کارهای کوچک و خانوار کمبضاعت بودهایم. آثار دیگر اقتصادی این بیماری برای اقتصاد کشور نیازمند ارزیابیهای بیشتری است که اجتنابناپذیر بوده و لازم است راهکارهای لازم در این خصوص در نظر گرفته شود.
وی اظهار داشت: عبور از شرایط کنونی و دستیابی به جهش اقتصادی، نیازمند نوعی همدلی در میان آحاد جامعه و سیاستگذاران و استفاده از ظرفیتهای داخلی و دانش نسل جوان و ابزارسازی و نهادسازیها در این زمینه است.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، توجه به کسب وکارهای کوچک و مبتنی بر اینترنت، پلتفرمهای تأمین مالی و حمایت از نسل جوان در قالب ایدهها و کسب وکارهای نوین میتواند تا حد زیادی موجب بهرهگیری از این ظرفیتها در ایجاد کسب و کارهای جدید شود.