جمشید نفر اظهار کرد: ما از ماهها قبل اعلام کردهایم که باید با ارز حاصل از صادرات به عنوان یک ارزش برخورد شود، یعنی این ارز با قیمتی بالاتر از بازار آزاد از صادرکننده خریداری شود تا در این شرایط دشوار، امکان توسعه تجارت و تداوم فعالیتها به وجود آید اما متاسفانه هرگز این روند به مرحله اجرا نرسید و همین موضوع برای ما مشکل ساز شد.
به گفته وی، یکی از مهمترین مشکلاتی که صادرکنندگان امروز با آن مواجه هستند نبود خریدار کافی برای آنهاست. یعنی صادرکننده ارز خود را در سامانه عرضه میکند ولی وارکننده کافی برای خرید آن وجود ندارد و این نقدشوندگی درآمد صادراتی را دشوار میکند.
رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران با بیان اینکه بخش خصوصی به اجرایی شدن مصوبه ۱۷۷ امید فراوانی داشت، بیان کرد: متاسفانه در وهله اول بانک مرکزی در ابلاغ این مصوبه بسیار تعلل کرد و از سوی دیگر بانکها نیز در اجرای آن همکاری کاملی نداشتند و از این رو وقتی طرح عملیاتی شد تصوری که از برطرف شدن مشکلات بخش خصوصی وجود داشت رخ نداد.
نفر با اشاره به سهم بزرگ دولت و شرکتهای دولتی در اقتصاد ایران، بیان کرد: با توجه به گستردگی حضور دولت، حتی وقتی اتفاق مثبتی در اقتصاد ایران رخ میدهد نیز شرکتهای دولتی از آن بهره مند میشوند و حضور آنها آن قدر گسترده است که بخش خصوصی برای استفاده از آن با محدودیت مواجه میشود.
وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی در سالهای گذشته بارها اعلام کرده باید شرایطی برای گسترش نقش آفرینی این بخش در اقتصاد به وجود آید اما در این شرایط نیز باید تلاش کرد سدهایی که پیشروی بخش خصوصی قرار دارد کنار برود و لااقل صادرکنندگان در دشواریهای بین المللی، بتوانند در داخل کشور با محدودیتهای کمتری کار کنند.
- محمد شجاعی
- کد خبر 29550
- بدون نظر
- پرینت