پایگاه خبری بازرگانان ایران: به گزارش وزارت صنعت، «حمید زادبوم» در این خصوص اظهار داشت: سازمانهای بینالمللی برآورد میکنند در سال ٢٠٢١، این رکود در تجارت جهانی بهبود یابد که این امر، بستگی به کارایی سیاستهای تجاری در مقابل این پدیده و مدت زمان پایداری این رکود دارد.
وی افزود: براساس گزارش سازمان تجارت جهانی، تمامی مناطق جهان کاهش دورقمی تجارت را در سال جاری میلادی تجربه خواهند کرد، هرچند صادرات منطقه آمریکای شمالی و آسیا دچار آسیب بیشتری خواهد شد.
معاون وزیر و ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: براساس این پیش بینیها، تجارت در بخشهایی که زنجیره ارزش پیچیدهتری دارند، به ویژه محصولات الکترونیک و خودروسازیها کاهش بیشتری خواهد داشت. همچنین خدمات بازرگانی ممکن است به دلیل این بیماری و محدودیتهای حمل و نقل و سفر، مستقیما تحت تاثیر بیشتری قرار گیرند.
زادبوم با اشاره به اینکه ٧٩ کشور صادرات محصولات بهداشتی و گیاهات خوراکی را ممنوع و ۵۷ کشور هم به علت نیاز به کالاهای اساسی و بهداشتی، واردات این اقلام را تسهیل کردهاند، بیان کرد: بسیاری از کشورها محدودیتهایی برای واردات از کشورهایی که ویروس کرونا شیوع بیشتری داشته و برخی کشورها به دلیل نیاز داخلی خود محدودیتهای صادراتی برای اقلام کالاهای اساسی و محصولات بهداشتی و پزشکی اعمال کرده اند . همچنین محدودیت تردد مسافر و تبعا محدودیت تردد رانندگان کامیونها در برخی کشورهاو لغو پروازها همه و همه موجب کاهش تجارت بین الملل شده است.